Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвсем различно мнение по дилемата ми.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дайте съвсем различно мнение по дилемата ми.

Първоначално публикуван от Dusesun Преглед на мнение
    Ами колега и аз много се чудих, какво СУВ - че да си купя
    Ако ще ходиш до вилата и за риба бих ти препоръчал един Oultlander, предлага се 6+1 за 70к имаш всички екстри + навигация. Аз карам такъв, с 2,2 дизел и съм много доволен.
    Също може да погледнеш и новият Forester.
    А ако искаш голям и луксозен СУВ изборът вече е голям и е въпрос на вкус, но цените са 100к + и моето мнение, е че за една кола, която след 5 години ще хвърля тия пари не си заслужават.

Успех с избора!
    Този Аутландер с какво превъзхожда Гранд Черокито че го препоръчваш. Или просто само това си карал.

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
    Ами аз ходя най-вече по Дунава за риба и там няма прост вариант да стигнеш до брега без да вървиш и без да оставиш малко боя по разни храсталаци. Като си помисля какво би му се случило на едно чисто ново Аутлендърче, направо ме побиват тръпки. Взехме една Хонда ЦР-В преди известно време и след второто ходене за риба се реши, че ще трябва да вземем и една Витара ... Dalcom, спести си парите за лъскав СУВ и направо си вземи Витара, или каквото ти е на сърцето, а за ежедневна работа по пътищата по-удобно от седан/хечбек просто няма.
    За какво е по-удобен седана. Да кривиш джанти и трошиш окачване. Или да ти отнемат предимството и чат пат да виждаш среден пръст от високо. Може ли всеки път да слизаш да се биеш.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
      То,за СангМанг-а е ясно.
      Ама те,КИА,имат един модел-Соренто,дето си е отпреди да станат собственост на ХуйДай...
      П.П.Имал съм такъв-това е всичко друго но не и недоразумение.Виж,погледни го...
      Соренто.
      Пропуснал съм да му обърна внимание.
      С 4х4 за времена употреба ли беше.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        Този Аутландер с какво превъзхожда Гранд Черокито че го препоръчваш. Или просто само това си карал.
        Не съм карал само Санг манг , просто не харесвам Американски коли но това си е мое субективно мнение, което се опитвам да не натрапвам никому.

Коментар

За какво е по-удобен седана. Да кривиш джанти и трошиш окачване. Или да ти отнемат предимството и чат пат да виждаш среден пръст от високо. Може ли всеки път да слизаш да се биеш.

При цялото ми уважение към американските коли, смятам, че не си прав.

Седана е по-удобен в много случаи. Например, да минеш през центъра на София. Или, за да се набереш бързо и да изскочиш пред TIR-а преди да те цуне този отсреща. И още - за да не те учудва вирнатата муцуна на джипката дето се гледа "абе това там в далечината не е ли бензиностанция?"

Говорим за "нормални" коли, а не за някои 5-литрови "монстъри", нали?

Коментар

Не съм карал само Санг манг , просто не харесвам Американски коли но това си е мое субективно мнение, което се опитвам да не натрапвам никому.
            Ами те и американците не ги харесват, въпреки "вроденият" им национализъм ....
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение

Седана е по-удобен в много случаи. Например, да минеш през центъра на София. Или, за да се набереш бързо и да изскочиш пред TIR-а преди да те цуне този отсреща. И още - за да не те учудва вирнатата муцуна на джипката дето се гледа "абе това там в далечината не е ли бензиностанция?"

Не четеш внимателно. Пламен никъде не говори за 5 литрови монстери.
              А за
              ....... Просто погледни Гранд Чероки след 2005 три литра дизел с Куадра Драив-2......
              Има доста съществена разлика между това, което той казва и туй, което ти се опитваш да му вмениш , не мислиш ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение

Колко пъти седан и Хамър са се срещнали в центъра, в уличка в която не могат да се разминат и Хамъра се е върнал.
                За нормални де. Нали казах три литра дизел. Като му дадеш цялата газ не можеш да го удържиш в пътя. Щом в мене е останало такова впечатление дето карам все едни многолитрови "монтстари" - смятай.
                Динамиката му е повече от достатъчна.

Коментар

Не си единствения които не ги харесва. Не знам що така. Може би подсъзнателно колите се свързват с хората които ги правят.
                  Нямам друго обяснение щом масово хората които не ги харесват не са ги карали.
                  Макар че явлението явно не е много широко разпространено, щом от всеки модел на Гранд Чероки за пет години се продават по милион и половина броя. Толкова колкото Митсубиши Паджеро от самото начало през 1982г при това в двете му модификации (дълга и къса база).
                  Или те само американците си ги карат. Ма то на оня пазар всички марки са представени. Че и заводите си преместиха там.

Коментар

Е то по тая логика и Москвич е много добър автомобил .... Виж из Западна Европа колко Черокита се карат .... Не, че няма американско присъствие, но това не е критерий. Аз вероятно съм карал Хамъри много повече, отколкото всеки от форума, но пак не ги харесвам. Което не значи, че са лоши за целите, за които са създадени, де... Да идеализраш американски, европейски или японски производители според мен е грешка.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

И тази тема избива в пристрастия към определени марки. А човекът искаше малко помощ.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Е то по тая логика и Москвич е много добър автомобил .... Виж из Западна Европа колко Черокита се карат .... Не, че няма американско присъствие, но това не е критерий. Аз вероятно съм карал Хамъри много повече, отколкото всеки от форума, но пак не ги харесвам. Което не значи, че са лоши за целите, за които са създадени, де... Да идеализраш американски, европейски или японски производители според мен е грешка.
                        И според мен е грешка.

Коментар

А има и едни английски(опа,индийски)автомобили....Едно Диско мисля че би вършило точно тази задача.Проходимост,голям багажник...
                          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                            И тази тема избива в пристрастия към определени марки. А човекът искаше малко помощ.
                            Вярно, ама то тука да искаш съвет за джипка е все едно да искаш съвет от пиянде за алкохол .... Всеки е пристрастен и го влече нещо повече.
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                              Той искаше малко пък ние прекалихме.
                              Ми да тръгне да търси за 60 000лв
                              по-луксозен
                              по-комфортен
                              по-бърз
                              по-икономичен
                              по-проходим
                              по-здрав и т.н.

Поне има база за сравнение.

Коментар

Колко пъти седан и Хамър са се срещнали в центъра, в уличка в която не могат да се разминат и Хамъра се е върнал.
                                Всеки път Освен ако Хамъра не е краден

Щото в центъра на София уличките са еднопосочни, с коли паркирани от двете страни. В петък ми се наложи да връщам 200 метра на задна - някакъв (или по-вероятно "някаква") беше паркирал/а Пежо-то си така, че не ми стигаха точно 3 сантиметра да мина. Знаеш ли колко ентусиазирани бяха тези отзад...

За нормални де. Нали казах три литра дизел. Като му дадеш цялата газ не можеш да го удържиш в пътя. Щом в мене е останало такова впечатление дето карам все едни многолитрови "монтстари" - смятай.
                                Динамиката му е повече от достатъчна.
                                Не убивай основни понятия у мен

Щото, ако ми кажеш, че един три-литров седан има по-лоша динамика от един три-литров джип, няма какво повече да говорим. Или пък че джипката гори по-малко от седана.

Всички знаем, че кола, която да е еднакво добра за асфалт и за черни пътища няма. Затова си мисля, че комбинацията от хубав седан и евтин високопроходим автомобил е по-удачна от универсален джип. Особено когато не става въпрос за състезания, а за риболов и ходене до вилата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X