Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвсем различно мнение по дилемата ми.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте съвсем различно мнение по дилемата ми.

Привет колеги,
    Имам една дилема която честно казано сам не мога да реша. Изчетох всичко имам и малко опит със МПС-та ( покрай баща ми) обаче, сам не мога да реша.
    Значи ситуацията е следната:
    -Трябва ми СУВ или елегантен джип за многофункциална употреба, а именно:
    -ходене със семейството на село ( то е в Източните родопи), ходене на работа в София и...малко като ми дойде стреса в повечко да фана въдиците и да избягам от София за ден-два. Бюджета ми е около 60к

Мислех си 2-ва варианта:
    1. Да купя една хонда акорд за семейството ( модел 2009) или новата Ц-класа 220CDI, ( ДДС-тата не ги бройте, минавам през фирма колите) и една проходима гробница за мен до 5к.
    2. Да купя едно паджеро,патрул,ТЛК ( с малко напъвания) и да ги ползвам за всичко.
    Ся предварително казвам че не искам препоръки за СангМонг,Каптиви,Кии и прочие недоразумения.

Ся има и един друг вариант , който..ако го реализирам може и жената да ме изгони , а именно, бях и обещал ремонт и нови мебели, та мога оттам да префърля още около 40 к и да ми стигнат я за Х6 я за ТЛК V8.
    Обаче е много рисков варианта!!

Та моля ви кажете как да реша въпроса:
    1. За смейството и за мен.
    Начи бюджет =+-60к, може и повече..ама е опасно.
    Искам: семеен конфортен автомобил и нещо си за мен да го паркирам по Софийските бордюри и да ходя из гората с него...Кой знае може и на разходка с Вас да дойда...Ам все пак да не е нещо дет да го ремонтирам нон-стоп , че мразя ремонтите, баща ми имаше н-на брой гробници и направо ми става лошо ако и аз требе да мина по неговия път.

2. Или "3 в едно"-нещо дет да прави всичко.

3. ? или някакъв друг вариант??
    Мерси предварително!

До: Дайте съвсем различно мнение по дилемата ми.

Вече писах мнение по един идентичен въпрос и пак ще го повтаря. Ако често ходиш по риба и "разходки", твърдо ти трябва отделно джипче. Не смесвай работата с удоволствието. Още повече за тия 60000 лева можеш да си позволиш да вземеш един седан за 40000-50000 и например запазена Витара за 10000. Какъвто и седан да вземеш, той ще се кара с порядъци по-готино от който и да е СУВ, да не говорим за истински джип с рама, цели мостове и твърдо окачване.

Най-добре покарай това, което мислиш да купиш, преди да хвърлиш парите, защото новите коли имат кофти свойството да струват с 30% по-малко от момента, в който ги изкараш от магазина.

Вземи си един нов Акорд или Мерк и една Витарка. Ще ти е приятно да караш ежедневно седан, а като се наложи да дереш нещо из храсталаците, няма да ти е жал толкова за Витарата.
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

Коментар

Щях да предложа нещо което вози по-комфортно не само от някои големи седани (като Ауди А8 например), но и в сравнение с всички луксозни джипки. В същото време вдига над 200 и харчи под 10. Със здравина и офроуд представяне над средните.
      Ама щом си се ориентирал към източните марки - успех.

Коментар

Аз лично не бих вкарал в гората кола за 60к... просто няма смисъл. Ако твърдо си решил да е 3 в 1. и не те плашат разходите по поддръжка и гориво на джип дълга база бих те посъветвал да прегледаш Гранд Чероки 2003 - 2006 г., Нисан Патрул, Патфайндер или Тойота 120-ска. на 2 - 3 години.
        От най-новите за риба и горски пътища стават Вранглер Ънлимитед, пак Тойота 120-ска и Нисаните. Проблемът при гаранционните коли е, че ако счупиш нещо в гората надали ще ти го признаят гаранционно, пък и имат прекалено много излишни пластмаси... Има доста хора в форума с гаранционни коли, надявам се те да кажат подробности.
        Ако аз имах 60к за кола щях да си купя хибрид за града и ГЧ с V8 до 2006 г. + лифт кит, брони лебедки и още куп други части за кичене по него
        LZ1RED

Коментар

Абсолютно съм съгласен с вас и аз така разсъждавам.
          Един акорд +една витара( на старо) май е най добрия вариант.

Kinex, кажи какво имаш предвид?
          Нали затва съм постнал тука, не да се правя на умен ( то явно че главата ми нема да роди нищо повече от написаното) ами някой да ме "добута" в правилната посока.

ПП>>Гледах тука обявите продава, има 2-ве тойоти едната с десен волан, другата HDJ80.
          Последно редактирано от dalcom; 03-08-08, 16:58.

Коментар

Kinex?
            Кажи,нали затова съм постнал тука.

Иначе колегите са прави, май най добре е акорд+витара на старо.
            А в гората, мене и нов патрул ше ми се свиди да вкарам , кво да говорим за V8 и т.н.

Ей сега един познат ми предложи и друг вариант:
            -нова шкода октавия+нов дайхатсу териос.
            Проблема е че и 2-те коли са ми непознати.

Май, май избора ми не е много голям, като гледам.

Коментар

Първоначално публикуван от dalcom Преглед на мнение
              Октавия 4х4 и Териос имат еднаква проходимост...
              няма смисъл.
              LZ1RED

Коментар

Ако джипа ти ще е предимно с рибарско предназначение, задължително вземи дълга база и с 4 врати.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Kinex?
                  Кажи,нали затова съм постнал тука.

Иначе колегите са прави, май най добре е акорд+витара на старо.
                  А в гората, мене и нов патрул ше ми се свиди да вкарам , кво да говорим за V8 и т.н.

Май, май избора ми не е много голям, като гледам.
                  Като говорим за луксозен джип избора е доста голям. Не ми се пише за качествата и недостатъците на всичките - много е дълго. Ако има нещо конкретно, питай, карал съм ги всичките, с малки изключения като Н3 или новия ЛандКрузер 200 . Просто погледни Гранд Чероки след 2005 три литра дизел с Куадра Драив-2
                  А аз изобщо не съм на мнение че джип за 60 000лв не трябва да се вкарва в гората. Въпросът е колко са му дебели железцата отдолу.

http://www.youtube.com/watch?v=IykpevWbFKc

И дали собственикът може да преживее точката на преобръщане.

http://www.youtube.com/watch?v=DlaHU...eature=related

Обикновено на мен като ме се случи, един месец не мърдам от асфалта. Така че Август - почивка. Вчера пак се олях.

Коментар

Ако джипа ти ще е предимно с рибарско предназначение, задължително вземи дълга база и с 4 врати.
                    Абсолютно вярно. Много е терсене да се вкарват въдици в къса база. Не че не може, просто е дразнещо, а и често за риба се ходи по 3-4 човека.
                    Vitara 2.0 V6
                    Honda CRV (Gen 1)
                    ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      ...А аз изобщо не съм на мнение че джип за 60 000лв не трябва да се вкарва в гората. Въпросът е колко са му дебели железцата отдолу.....
                      Според мен "тайната" мисъл на колегата беше, не защото няма да се справи, ами защото малко ще ти е жал за такава кола да я издереш по храсталаците и да я тряскаш по коловозите. Разбира се, зависи и от джоба... Ако не ти пука за 60 К, няма проблем ...
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Според мен "тайната" мисъл на колегата беше, не защото няма да се справи, ами защото малко ще ти е жал за такава кола да я издереш по храсталаците и да я тряскаш по коловозите. Разбира се, зависи и от джоба... Ако не ти пука за 60 К, няма проблем ...
                        Такава боя която не се драска все още не е измислена. На мен ми пука за боята, без значение колко е скъп джипа. Ако ще и УАЗ да е. Всеки джип има право на добър външен вид. Затова и избягвам да се набутвам в драките. А това как железата отдолу ще издържат коловозите и камъните не е много свързано със заоблените пластмасови брони. Подобни примери като GR и Y61 има много. Според мен при правилна преценка на конструкцията и терена единствения риск е за боята.

Коментар

Ами колега и аз много се чудих, какво СУВ - че да си купя
                          Ако ще ходиш до вилата и за риба бих ти препоръчал един Oultlander, предлага се 6+1 за 70к имаш всички екстри + навигация. Аз карам такъв, с 2,2 дизел и съм много доволен.
                          Също може да погледнеш и новият Forester.
                          А ако искаш голям и луксозен СУВ изборът вече е голям и е въпрос на вкус, но цените са 100к + и моето мнение, е че за една кола, която след 5 години ще хвърля тия пари не си заслужават.

Успех с избора!

Коментар

Ами аз ходя най-вече по Дунава за риба и там няма прост вариант да стигнеш до брега без да вървиш и без да оставиш малко боя по разни храсталаци. Като си помисля какво би му се случило на едно чисто ново Аутлендърче, направо ме побиват тръпки. Взехме една Хонда ЦР-В преди известно време и след второто ходене за риба се реши, че ще трябва да вземем и една Витара ... Dalcom, спести си парите за лъскав СУВ и направо си вземи Витара, или каквото ти е на сърцето, а за ежедневна работа по пътищата по-удобно от седан/хечбек просто няма.
                            Vitara 2.0 V6
                            Honda CRV (Gen 1)
                            ВАЗ 2131

Коментар

...Ся предварително казвам че не искам препоръки за СангМонг,Каптиви,Кии и прочие недоразумения...
                              То,за СангМанг-а е ясно.
                              Ама те,КИА,имат един модел-Соренто,дето си е отпреди да станат собственост на ХуйДай...
                              П.П.Имал съм такъв-това е всичко друго но не и недоразумение.Виж,погледни го...
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X