Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джипка или микробус 4 х 4 за лоши условия???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

малки гуми и голяма проходимост

Първоначално публикуван от derhunter
    Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
    бусче Субару4вд май ти решава проблема.
    абе май не е от най-проходимите но поне не е скъпо и е икономично...

по тая логика и Фиат Панда 4х4 може
    Тедо,не се опитвай да сравняваш неща за които само си слушал.
    Субаруто има 7 места за пътници,а в товарен вариант може да
    качиш близо 1 тон!!!Правил съм го.Качвал съм се на връх Ботев
    през Калофер и съм го паркирал до ретрансл.,и това с 1000 куб.
    1,2 е по-мощно.Една добра машинка е,не е капризна а и доста
    здрава.Все пак е на шаси.Пиша това защото съм имал 7 такива
    7мото е още здраво след зверска експлоатация и съм решил да
    го правя напролет на бъги.
    Абе не мога да си представя каква проходимост ще има нещо с гуми по-малки от на лека кола? Че то в първия коловоз ще опре?

Коментар

1000 к.см демек по стария модел са 12-ки.1,2 са 13 цола.
      Отдолу нищо не се показва,и понеже е тясно и късо не му
      пука от коловози въобще.С много яка рама и нисък център
      на тежеста напрактика е необръщаем.Изключително здрава
      ходова част/на нито едно не съм правил/.Единствено трябва
      да стягаш и 4-те главини защото са склонни да превъртат
      шлиците.Правиш ли го-нямаш грижи,превъртят ли-шпонки.
      Нали беше намерил едно,вземи да го пробваш и тогава решавай.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

1000 к.см демек по стария модел са 12-ки.1,2 са 13 цола.
        Отдолу нищо не се показва,и понеже е тясно и късо не му
        пука от коловози въобще.С много яка рама и нисък център
        на тежеста напрактика е необръщаем.Изключително здрава
        ходова част/на нито едно не съм правил/.Единствено трябва
        да стягаш и 4-те главини защото са склонни да превъртат
        шлиците.Правиш ли го-нямаш грижи,превъртят ли-шпонки.
        Нали беше намерил едно,вземи да го пробваш и тогава решавай.
        Ще го пробвам при първа възможност. Все се оглеждам, но по провинцията не намирам такива...

Намерих и това http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?t...317&f1=details
        какво ще кажете?

Коментар

Аз поне нямам идея какво е 2450 ... Поне снимка да имаше. Не знам и какво е "удължена база". Ако е нещо самоделно ...

http://www.uazbuka.ru/models.htm

Коментар

2450

Стефане, според мен е написал 2445 см.куб. ,като е закръглил сумата.
            А това е правен пикап от УАЗ-469
            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

А! ...)) Това добре. Ами какво са правили с рамата?

Коментар

Re: 2450

Първоначално публикуван от uazik
                Стефане, според мен е написал 2445 см.куб. ,като е закръглил сумата.
                А това е правен пикап от УАЗ-469
                говорих с човека, каза, че е регистриран като товарен, преправяна а за возене на експлозиви за някакво предприятие, ауспуха е изведен опред кажете може ли това да се регистрира като лек автомобил, защото винетката му е много скъпа като товарен.

Въобще как стои въпроса с частите за тази машина? Колко кубика е? Има ли блокаж на диференциала? Колко струват гумите й? Въобще не е ли много стара?

Коментар

Това с ауспуха отпред е много добре, да не кажа повече. И аз искам да го пусна отпред, ама пустото още не съм го измислил. За пътнически лек трябва да му наслагаш седалки, и така и да го регистрираш. 4+1, или колкото там решиш.
                  На твое място бих поискал и някакъв документ че е возил експлозиви. Иначе не е истина кви ядове може да береш в първата полицейска хайка като скочат кучетата. Ти може и да не го усещаш, обаче то остава да си мирише завинаги.
                  Части за какво? За УАЗ има под път и над път. Или това е ЛуАЗА?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                    Това с ауспуха отпред е много добре, да не кажа повече. И аз искам да го пусна отпред, ама пустото още не съм го измислил. За пътнически лек трябва да му наслагаш седалки, и така и да го регистрираш. 4+1, или колкото там решиш.
                    На твое място бих поискал и някакъв документ че е возил експлозиви. Иначе не е истина кви ядове може да береш в първата полицейска хайка като скочат кучетата. Ти може и да не го усещаш, обаче то остава да си мирише завинаги.
                    Части за какво? За УАЗ има под път и над път. Или това е ЛуАЗА?
                    Не, УАЗ-ка е, модел 469, с удължена база. А какво му е предимството ауспуха да е отпред? Няма ли да влизат изгорели газове в купето?

Коментар

Няма, защото няма да откъснеш ауспуха под корема на камъните. И да затъне с пробит ауспух, пак няма да отрови хората в кабината. От това се умира наистина.
                      Удължена база ... Ако това е рама от 3153 го взимай, тя е удължена заводски. Ако е самоделка - не знам колко свястно са го направили, трябва да се гледа.

Коментар

Re: Джипка или микробус 4 х 4 за лоши условия???

Първоначално публикуван от Ludmil
                        Дилемата ми не е от вчера, споделял съм я тук и преди. Имам Опел Кадет 1.3 по който съм сменил всичко възможно (позната история).
                        Но живеем и се самоиздържаме в местност с много разбити пътища, а налага се да ходя за дърва, да пренасям тор, клони и др. с Опела за малкото ни стопанство. Но колицата не е за такива условия. Финансовите ми възможности са ограничени за този момент. Исках да взема джипка и ниските цени на Нивите напоследък ме обнадеждиха, но като гледам в нея съвсем не мога да сложа нищо. Наскоро дойдоха едни хора с микрбусче 4 х 4, което доста добре се справи с нашите условия. Само че не запомних марката.

Дайте съвет какво да правя.
                        А мислил ли си за ISUZU TROOPER ?
                        http://www.mobile.bg/perl/main.cgi
                        Р.П.(RFF) 0898677590
                        Пътна помощ
                        ДЕНОНОЩНО

Коментар

Re: Джипка или микробус 4 х 4 за лоши условия???

Първоначално публикуван от RFF
                          Първоначално публикуван от Ludmil
                          Дилемата ми не е от вчера, споделял съм я тук и преди. Имам Опел Кадет 1.3 по който съм сменил всичко възможно (позната история).
                          Но живеем и се самоиздържаме в местност с много разбити пътища, а налага се да ходя за дърва, да пренасям тор, клони и др. с Опела за малкото ни стопанство. Но колицата не е за такива условия. Финансовите ми възможности са ограничени за този момент. Исках да взема джипка и ниските цени на Нивите напоследък ме обнадеждиха, но като гледам в нея съвсем не мога да сложа нищо. Наскоро дойдоха едни хора с микрбусче 4 х 4, което доста добре се справи с нашите условия. Само че не запомних марката.

Дайте съвет какво да правя.
                          А мислил ли си за ISUZU TROOPER ?
                          http://www.mobile.bg/perl/main.cgi
                          Нямам никакво понятие от автомобили, двигатели и т.н. Ако ме питаш за компютър ще ти кажа, кой е най-подходящ, за кой частите са взаимозаменяеми и т.н. Но за автомобили -- не знам. Знам само мъдростта, че всяка кола е хубава докато спре.

Коментар

Аз преди около месец се сдобих с Исузу тропер, като му сгъна задната седалка става като микробус ! В момента нямам качени снимки на компютъра, но като кача ще ти изпратя ! Влез в мобиле.бг търси на джипове "ISUZU TROOPER" и ще излязат всичките "тропери" има и снимки !
                            Р.П.(RFF) 0898677590
                            Пътна помощ
                            ДЕНОНОЩНО

Коментар

Аз ти предлагам едно такова.
                              http://www.offroad-bulgaria.com/albu...hp?pic_id=1871

Коментар

да бе! човека иска нещо за 1000лв
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X