Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джипка или микробус 4 х 4 за лоши условия???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джипка или микробус 4 х 4 за лоши условия???

Дилемата ми не е от вчера, споделял съм я тук и преди. Имам Опел Кадет 1.3 по който съм сменил всичко възможно (позната история).
    Но живеем и се самоиздържаме в местност с много разбити пътища, а налага се да ходя за дърва, да пренасям тор, клони и др. с Опела за малкото ни стопанство. Но колицата не е за такива условия. Финансовите ми възможности са ограничени за този момент. Исках да взема джипка и ниските цени на Нивите напоследък ме обнадеждиха, но като гледам в нея съвсем не мога да сложа нищо. Наскоро дойдоха едни хора с микрбусче 4 х 4, което доста добре се справи с нашите условия. Само че не запомних марката.

Дайте съвет какво да правя.

Човече, ти си за пикап, хората са го измислили.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Помня. Сигурно не си прочел тогава, народа подсказа. Търси общо взето Головастик или Буханка. Това са бордовия УАЗ и фургончето. Може и да се намерят за смислени пари, те не са модни. Само са работяги.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
        Помня. Сигурно не си прочел тогава, народа подсказа. Търси общо взето Головастик или Буханка. Това са бордовия УАЗ и фургончето. Може и да се намерят за смислени пари, те не са модни. Само са работяги.
        Аз отдавна намерих бордова УАЗ-ка за 3000 лв. но нали се сещаш, че за такова нещо харча е двоен-троен. Винетките и застрахувката му са по-скъпи, харчи колкото 3 коли -- ще ми трябва министерска заплата за да му насмогна, а доходите са недостатъчни. Все пак слизам до града 2-3 пъти седмично, пък и ще трябва да закарам семейството на планина през годината. Най-лесният вариант е да не продавам Опела и да взема една УАЗ-ка, но на този не мога да си позволя 2 коли. Затова търся средно решение. Мможе би Нива с ремарке? Все пак с нивата може да се ходи до града и на планина без да пълниш на всеки 100 км.

Коментар

Re: Джипка или микробус 4 х 4 за лоши условия???

Първоначално публикуван от Ludmil
          Наскоро дойдоха едни хора с микрбусче 4 х 4, което доста добре се справи с нашите условия. Само че не запомних марката.
          Бусче 4х4 е Мицубиши L300. Зет ми има такова и си върши добра работа с него, но едва ли ще можеш да намериш нещо такова за по-малко от 6000.

Изобщо, задачката ти е трудна - за съвсем малко пари ти търсиш нещо дето хем да 4х4, хем да може да се товари, хем да му е евтина поддръжката.
          Що не погледнеш за нещо такова: http://mobile.bg/perl/main.cgi?topme...969&f1=details
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз отдавна намерих бордова УАЗ-ка за 3000 лв. но нали се сещаш, че за такова нещо харча е двоен-троен. Винетките и застрахувката му са по-скъпи, харчи колкото 3 коли -- ще ми трябва министерска заплата за да му насмогна, а доходите са недостатъчни. Все пак слизам до града 2-3 пъти седмично, пък и ще трябва да закарам семейството на планина през годината. Най-лесният вариант е да не продавам Опела и да взема една УАЗ-ка, но на този не мога да си позволя 2 коли. Затова търся средно решение. Мможе би Нива с ремарке? Все пак с нивата може да се ходи до града и на планина без да пълниш на всеки 100 км.
            Дълбоко се заблуждаваш, че ще ти излезне по-евтино с "универсален" джип дори да е Нива, отколкото с лека кола за всеки ден и евтин джип за 1 каране седмично...

една малка лека кола харчи м/у 2 и 3 пъти по-малко от джип, да не говорим за резервни части, гуми и т.н.
            Карането на джип всеки ден наистина е лукс... Дори само купуването на джип годен за всекидневна употреба е доста по-скъпо от купуването на кола в аналогично техническо състояние...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Re: Джипка или микробус 4 х 4 за лоши условия???

Първоначално публикуван от V93
              Наскоро дойдоха едни хора с микрбусче 4 х 4, което доста добре се справи с нашите условия. Само че не запомних марката.
              Бусче 4х4 е Мицубиши L300. Зет ми има такова и си върши добра работа с него, но едва ли ще можеш да намериш нещо такова за по-малко от 6000.
              Да, точно такова беше! С малък двигател, малко харчи... А дали е по-високо от Опел-а?
              А за цената не се знае, ей сега гледам в mobile.bg, 24 броя открих за продан, започват от 600 лв.

Коментар

има 4х2 и 4х4 Л300 !!!
                това за 600лв сигурно е 2000сс бензин и в окаяно състояние!

варианта 4х4 не е по-нисък от Паджеро, само дето муцуната му стърчи пред гумите...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                  има 4х2 и 4х4 Л300 !!!
                  това за 600лв сигурно е 2000сс бензин и в окаяно състояние!

варианта 4х4 не е по-нисък от Паджеро, само дето муцуната му стърчи пред гумите...
                  да, прав си, всички евтини не са 4 х 4, най-евтиният започва от 6000 лв.
                  Абе тези хора луди ли са, за 20 годишна кола на 245'000 км. да искат 6000 лв?!?

Коментар

бусче Субару4вд май ти решава проблема.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter
                      абе май не е от най-проходимите но поне не е скъпо и е икономично...

по тая логика и Фиат Панда 4х4 може

Коментар

точно такова намерих Subaru Wagon 1200 за 3700 лв.
                        Имате ли впечатление от тази марка? Части и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                          абе май не е от най-проходимите но поне не е скъпо и е икономично...

по тая логика и Фиат Панда 4х4 може
                          Тедо,не се опитвай да сравняваш неща за които само си слушал.
                          Субаруто има 7 места за пътници,а в товарен вариант може да
                          качиш близо 1 тон!!!Правил съм го.Качвал съм се на връх Ботев
                          през Калофер и съм го паркирал до ретрансл.,и това с 1000 куб.
                          1,2 е по-мощно.Една добра машинка е,не е капризна а и доста
                          здрава.Все пак е на шаси.Пиша това защото съм имал 7 такива
                          7мото е още здраво след зверска експлоатация и съм решил да
                          го правя напролет на бъги.
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Все още имам и такова Субару и впечатленията ми са повече от отлични. По отношение на проходимост се доближава до ATV
                            Здраво, икономично, практично и непретенциозно.
                            Няма кола, която носи толкова тормоз.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Имах такова Субар-це Е12 мисля се казваше, Разкошна кола, лесно става на спалня, носи много багаж, доста проходима (за 12-13" си гумета), НО има леки недостатъци: двигателят е слаб - над 80-90 не вдигаше с лекота и в същото време поради липсата на понижаваща точно двигателя спира колата на стръмни баири (гаснала ми е на един хълм (за парапланеристи) едвам слезнах, въпреки малкият двигател не е много икономична - 8-10л/100км, потдръжката изисква "познавачи" и не е евтина (то какво е ли евтино днес).
                              Общо взето за твоите цели бих я препоръчал горещо, тъй като няма нищо подобно на пазара - кола - уникат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X