Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol, Nissan Pathfinder или TLC 120, нови?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Nissan Patrol, Nissan Pathfinder или TLC 120, нови?

Говорейки за Кака и Батко, и забравяйки изобщо Pathfinder-a, се чудя, как за толкова мнения не се спомена и основната разлика в задвижването - едната кола е парт-тайм, другата е фул-тайм 4х4.

Това според мен е значителна разлика за кола, която ще се кара много по асфалт и неговите български производни и определено трябва да се преценят + и -.

Чак се чудя Нисан за толкова години как неможаха една раздатка да измислят. Лично аз всичко друго бих преживял в един Патрул (като автомобил не само за гората ами и за пътища) но не и това.

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
      Говорейки за Кака и Батко, и забравяйки изобщо Pathfinder-a, се чудя, как за толкова мнения не се спомена и основната разлика в задвижването - едната кола е парт-тайм, другата е фул-тайм 4х4.

Това според мен е значителна разлика за кола, която ще се кара много по асфалт и неговите български производни и определено трябва да се преценят + и -.

Чак се чудя Нисан за толкова години как неможаха една раздатка да измислят. Лично аз всичко друго бих преживял в един Патрул (като автомобил не само за гората ами и за пътища) но не и това.
      Много неща има които не мога да преживея у патрула. За това ще си го карам до живот.
      За раздатката обаче не разбрах, не става за асфалтово каране, когато сме на 4х4 ли? Става!

Не се заяждам, но ако имаш съображения, дай да коментираме.
      То само това остана да се спасим от тойота!
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Здравейте
        За мене вариантите са два или Патрола или Тойотата. Според мен няма каво да се избира между патфайндера и 120. Имам познати от Търново които си продадоха патфайндерите единия взе 120 другия Х5.
        ники не се колебай толкова, ако ще караш тежък офроуд си мисля че патрола е по-корав от тойотата ама ако ще караш 90% на асфалт и ще ходиш в гората от време ма време 120 е колата за тебе.
        Prado
        Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Като цяло имам достатъчно време да се колебая, тъй като още не съм си продал колата. Страшно ще стане, когато я продам (шегувам се). Все пак наистина карам основно по пътища, и разума (ако имам такъв) ми сочи, че по-правилното е Тойота. Лошото е че емоцията ме тегли към Патрола - все пак, как бих могъл да влезна в гората, ако няма с какво. Тойотата ми изглежда прекалено лъскава за такова издевателство. Не че някои не го правят, но аз едва ли. Пък и нали е казано че мерак се гаси с пари - ако имах достатъчно нямаше да му мисля - взимам и двете... и после ще споделям впечатления. Да ама нямам, тъй че от там са ми дерзанията.
          http://www.nakladkibg.com
          накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen_varna Преглед на мнение
            Много неща има които не мога да преживея у патрула. За това ще си го карам до живот.
            За раздатката обаче не разбрах, не става за асфалтово каране, когато сме на 4х4 ли? Става!

Не се заяждам, но ако имаш съображения, дай да коментираме.
            То само това остана да се спасим от тойота!
            Ами съображенията са ми, че всеки един джип на задно, и още повече такъв огромен камион, е много по зле на заледен, заснежен, мокър и прочие асфалт от лека кола. Поне такива са моите преки наблюдения. Да не говорим, ако е с по-агресивни гуми.

В тоя ред на мисли, ако една джипка се кара предимно на асфалт( или е експедиционна и и се налага да мине няколко хиляди километра до първия оффроуд извън БГ) ползата и, че е джип при кофти асфалтни условия няма да е особенно голяма. Даже по кофти.

За пример давам - пътя София - Самоков, през Железница - остри завои, минава през планината и т.н. Тая зима съм минал поне 30 пъти от там с парт-тайм джип. Когато имаше 10-15см сняг върху пътя беше чудесно - но това беше само 3 пъти. Ама като нямаше сняг и имаше сухи завои и сенчести места с тънка коричка и тук таме сняг - просто ставаш луд - включи/изключи през 100м.

Също като падне Софийската мъгла и стане онази гняз по шосето, от центъра докато се прибера до кв. Витоша късно вечер, с парт-тайма на задно и при по тежък крак - влизам на всички завои с вратите напред. Прави кеф наистина, но дали това е целта? С фул-тайма, ако поднеса и на един пак е чудо.

Сега, съм с фул-тайм кола и скороста ми на сигурно придвижване е поне 20км/ч отгоре при кофти условия - особенно при пътища със завои. За мен разликата е в пъти и никога повече не бих карал парт-тайм джип, освен ако не е само за гората.

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
              Ами съображенията са ми, че всеки един джип на задно, и още повече такъв огромен камион, е много по зле на заледен, заснежен, мокър и прочие асфалт от лека кола. Поне такива са моите преки наблюдения. Да не говорим, ако е с по-агресивни гуми.

...
              Едно е ясно : не е за всеки привилегията да е горд собственик на "камион" 4х4 , какъвто е Патрула.

Коментар

jimmy, както описваш стила си на каране - подходящото при теб май не е джип изобщо а по-скоро нещо като Субару Легаси Аутбек (същите мисли ме подгониха и като прочетох как някой си купил Х5).
                ПП: Доста джипки са с ЛСД в задните мостове - поведението им е много близо до тва на кола със задно и ЛСД самоблокиращ диференциал. Само не знам кой би си купил джип ако може да използва кола за същите пътища - освен ако няма излишни пари (мерака е друга тема, тук обсъждаме прагматично).

Коментар

Айде сега, нищо ми няма на стила на каране.

Ако парт-тайма, беше толкова подходящ за универсална употреба - Тойтота, Митсубиши и Jeep нямаше да се напъват да слагат други трансмисии.

Както и да е, всеки сам си преценява, просто исках да спомена и това като съществена разлика между кака и батко.

Коментар

Потвърждавам че спирачките на 120-ката са слаби, но всичко останало е отлично, нямам никакви забележки, както на асфалт така и азвън него, разбира се че трябва да не си със серйните гуми.

Коментар

Всичко написано по тази тема ме накара да се замисля и за този диференциал. Тъй като не разбирам много, разрових из форума почти всичко написано за него. И все пак не ми стана много ясно - значи ли, че ако се кара ~100 метра на сух асвалт, отива на кино. Или както го описва jimmy на път с променливи условия - сняг, лед и сухо трябва ли да се включва и изключва непрекъснато. Иначе за стил на каране предпочитам бавното носещо удоволствие шофиране пред състезателния и изпълнен с напрежение и излишни рискове стил.

088 8613380

Коментар

Няма да се счупи. Не е необходимо да се включва и изключва непрекъснато. Навремето (1999) купих един патрул 4,2 д който бе със заклещен лост в положение 4Н . Здраво бе всичко по трансмисията!

Коментар

Дойде момента да напиша какво решение съм взел, тъй като продажбата на колата вече е факт. След много мислене, четене и спорове с жената, все пак реших да взема Патрола. Отидох в Нисан да взема документи, тъй като ще я взема на лизинг. Но... още първия път, когато ходих в Нисан (преди великденските празници) ми направи впечатление, че цената на експоната се различава от обявената в интернет, т.е. по-ниска с няколко хлд.лв. В едно от последващите ми ходения там, а аз ходих да "си" гледам джипката много пъти, попитах за тази разлика, но ми обясниха, че в интернет цените са объркани. И когато поисках онзи ден схема за лизинг, останах неприятно изненадан от по-високата цена - сега обяснението беше, че табелката е сбъркана. Не желая да коментирам търговските умения на дилърите на Нисан, но ме загубиха като клиент - може би малко афектиран, отидох в Тойота и направих договор с тях, за да не размисля отново. Сега чакам джипката да дойде и тогава ще споделя впечатления.

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                            ... Отидох в Нисан да взема документи, тъй като ще я взема на лизинг. Но... още първия път, когато ходих в Нисан (преди великденските празници) ми направи впечатление, че цената на експоната се различава от обявената в интернет, т.е. по-ниска с няколко хлд.лв. В едно от последващите ми ходения там, а аз ходих да "си" гледам джипката много пъти, попитах за тази разлика, но ми обясниха, че в интернет цените са объркани. И когато поисках онзи ден схема за лизинг, останах неприятно изненадан от по-високата цена - сега обяснението беше, че табелката е сбъркана. Не желая да коментирам търговските умения на дилърите на Нисан, но ме загубиха като клиент - може би малко афектиран, отидох в Тойота и направих договор с тях, за да не размисля отново. Сега чакам джипката да дойде и тогава ще споделя впечатления.
                            И от такива "обърквания" какво стана накрая - загубиха един почти сигурен клиент. Ех, пазарна икономика "по български". Докога
                            Нямам впечатления и познания за Нисан-а и Тойота-та, но пък както се казва - може това да ти е било "на късмет", колега.
                            От тук нататък - всичко да ти е ОК с новата придобивка.
                            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Здравей Ники
                              Кофти за Нисан, но според мен всяко зло за добро.
                              Кога ти идва колата?
                              какво си поръчал екзекутив?
                              с здраве да си я караш.
                              Prado
                              Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Честито! Не си сбъркал. Чакаме снимки на хубавицата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X