Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на Джип до 10-11000 лв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Дайте съвет

Здравейте всички!
    Отдавна имам желание да си купя малък 4x4, но не знам какъв.
    Изискванията ми са следните-да се ползва като градска кола, /желателно е да има климатик/като 5-6 пъти в месеца ходя за риба. Това което мога да си позволя е сума в рамките на 10 000 лв. включително и първоначалните консумативи. Приемам съвети. Пищете ми на mail - bgnahal@abv.bg.
    Благодаря

Коментар

До: Дайте съвет

Първоначално публикуван от bgnahal Преглед на мнение
      Здравейте всички!
      Отдавна имам желание да си купя малък 4x4, но не знам какъв.
      Изискванията ми са следните-да се ползва като градска кола, /желателно е да има климатик/като 5-6 пъти в месеца ходя за риба. Това което мога да си позволя е сума в рамките на 10 000 лв. включително и първоначалните консумативи. Приемам съвети. Пищете ми на mail - bgnahal@abv.bg.
      Благодаря
      имам една молба........ ще споделиш ли с нас след време, колко мейла си получил от тук по твоя въпрос?

благодаря

Коментар

До: Избор на Джип до 10-11000 лв?

bgnahal, ще споделя нещо от собствен опит, тъй като съвсем скоро бях изправен пред същата дилема. Тя беше какво да изберем за фирмата, така че хем да върши всекидневна работа из града, да може да прави преход от 700-800 км извънградско, да става за черни пътища, по които минава тежка техника и респективно се образуват кофти коловози и от време на време да се ходи с нея за риба. Дотогава ползвахме една Нива, която освен, че беше много некомфортна за дълъг път, също така беше почнала да ни занимава прекалено много със себе си. Та се колебаех между ЦР-В, Рав 4 и Витара. Говорим само за дълги бази.

След много чудене взех ЦР-В и сега доволно си я карам. ОБАЧЕ, тя една лъскава и лачена ... Вкарахме я два пъти из храсталаците като ходихме за риба и неминуемо я изподрахме. Носих да я пастират, пооправиха я. Но пустията много хубаво се държи на дълъг път и върши работа що се отнася до ходене до складови бази. Но за риба ми е някак кофти да се ходи с нея. Не че ходовата част се уврежда, ами проста се налага да се кара по едни тесни просеки с растителност, която дере боята. Та изводът от цялата история е, че най-добре колата, с която ходиш за риба да е различна от колата, с която всекидневно си вършиш работа.

В резултат на всичко това в момента търся някоя що годе запазена Витара дълга база, от която ще иска се да ходи само за риба.
        Vitara 2.0 V6
        Honda CRV (Gen 1)
        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
        ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
          имам една молба........ ще споделиш ли с нас след време, колко мейла си получил от тук по твоя въпрос?

благодаря
          До сега нито едно, редовно ще ти отговарям, щото въпроса живо ме интересува!
          Проблема е там, че нямам никва идея какво и как да го избера -Спрял съм се на Дйхацу Териос, Витара дълга база и Паджеро и то само от гледане от разстояние
          Последния месец трима мои приятели си купиха подобни коли от различни места в страната и вече трите джипа се скапаха, като Дайхацото беше препродадено /за един месец / три пъти. Между другото този мой приятел се отърва най лекои на печалба-само със скандали от новите собственици. Паджерото взе трета хилядарка за ремонт /пак за един месец/, а витарата е в бокса за неопределен период от време, щото май всичко и е за смяна.
          Та и за това моля за съвет.

Коментар

До: Избор на Джип до 10-11000 лв?

bgnahal, във форума едва ли има джип, който да не е коментиран. Отвори раздела Автомобили 4х4, оттам чети по марките. Харесай си нещо и започни да търсиш и такива обяви. Или пък от обява, която ти е харесала потърси информация за джипа. Отиди, огледай колата, заведи я в сервиз, за който знаеш, че хората си разбират от работата да ти кажат става ли колицата или не. Така да кажеш какво да си купя за еди колко си е трудно да ти се отговори.
            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
            A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от bgnahal Преглед на мнение
              До сега нито едно, редовно ще ти отговарям, щото въпроса живо ме интересува!
              Проблема е там, че нямам никва идея какво и как да го избера -Спрял съм се на Дйхацу Териос, Витара дълга база и Паджеро и то само от гледане от разстояние
              Последния месец трима мои приятели си купиха подобни коли от различни места в страната и вече трите джипа се скапаха, като Дайхацото беше препродадено /за един месец / три пъти. Между другото този мой приятел се отърва най лекои на печалба-само със скандали от новите собственици. Паджерото взе трета хилядарка за ремонт /пак за един месец/, а витарата е в бокса за неопределен период от време, щото май всичко и е за смяна.
              Та и за това моля за съвет.
              това за мейла го написах, защото ми се видя много странно някой да ти пише там просто ми беше любопитно дали изобщо ще се случи

по темата: трудно е някой да ти каже какво да избереш, още повече че ти самият не знаеш какво искаш. трите които си избрал са доста различни и всяка си има предимства и недостатъци. аз не съм карал нито една от тях и не мога да ти кажа мнение от личен опит

на пръв поглед дайхацуто ми изглежда симпатично, но доста малко - все пак зависи с колко багаж отиваш за риба де

има доста писано из форума наистина, но е добре да покараш някоя от джипките за да видиш коя ще ти пасне и после да търсиш такава.
              от опита на твоите приятели, трябва да си схванал че най-важното при избора е състоянието на джипката, защото последващите разходи са големшки и много боли. за бюджета ти 10000 имай предвид че после ти трябват още 2000 само за първоначална смяна на консумативите и гуми.

аз лично бих се оглеждал за обяви тук, за джипки на съфорумци, на които се знае историята и състоянието и непременно да я види човек, който разбира.... по-добре да похарчиш стотина лева за диагностики, отколкото после хиляди за ремонт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X