Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на Джип до 10-11000 лв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Избор на Джип до 10-11000 лв?

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
    Понеже и мен ме заинтересувахте и порових обявите ама няма нито едно с 3.0тди. Едно интересно има 2.0 с газова инжекция
    Никъде не съм писал 3.0tdi. Споменах 300tdi, което е наименование на двигател 2.5 кубатура, 4 цилиндъра, 112-113 коня. Рашконти е писал също.

Коментар

До излизането на LR3 (последното Дискавъри) всички дизели са с 2.5 л кубатура, а 200 tdi, 300 tdi и TD5 са модификациите. Всичките двигатели са доста дуракоустойчиви и икономични съпоставено с останалите джипови мотори от него време.
      Има двулитров бензинов мотор, но не знам някой изобщо да го препоръчва. Има и големи V8 бензинови мотори, но те пък не са икономични.
      Последно редактирано от chris_vicom; 19-03-08, 12:37. Причина: Яро знае повече! ;) Моторите са V8.
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Сори, Признавам си ,че темите за Ровери не са ми от най- интересните

Коментар

Още нещо за Диско 300 tdi - произвеждано 1994-98 година! Можеш при желание да го чипосаш и ще стане съвсем добре!
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

offtopic:

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
            До излизането на LR3 (последното Дискавъри) всички дизели са с 2.5 л кубатура, а 200 tdi, 300 tdi и TD5 са модификациите, като първите два са собствена разработка (доразработка) на Ленд Ровър, а TD5 е БМВ. Всичките двигатели са доста дуракоустойчиви и икономични съпоставено с останалите джипови мотори от него време.
            Има двулитров бензинов мотор, но не знам някой изобщо да го препоръчва. Има и големи V6 бензинови мотори, но те пък не са икономични.
            Няма такова нещо.
            Td5 си е изцяло разработка на Ленд Ровър и БМВ нямат нищо общо с него.
            Бензина е v8 , v6 има само при Фрийлендър.

Първоначално публикуван от chris_vicom
            Още нещо за Диско 300 tdi - произвеждано 1994-98 година! Можеш при желание да го чипосаш и ще стане съвсем добре!
            Също не си прав.
            1) Двигателя се прави и монтира и до момента (само на Дифендър) за определени пазари и клиенти. Още повече лицензът за този двигател бе продаден на огромен бразилски концерн (international нещо си), който бълва агрегати и продукция за Форд, VW и други за половин Латинска америка. В момента там, 300tdi, но с 2.8 кубатура (HS 2.8L) се монтира качва на какви ли не камиончета и подобни там.

2) Опасявам се, че не можеш да чип-неш 300tdi при изцяло механична помпа и турбина. Има го и във вариант с помпа с електронно управление, но са като цяло в последните години и по-редки (основно заради еко-изисквания). Писано е много пъти тук, увеличаването на мощността на 200/300tdi двигателите се постига единствено с по-ефективна турбина и/или по-голям интеркулер. Печели се до 20-25к.с. макс.

Но нека да не задълбаваме в Ленд Ровър, колегата ще си прецени, ако се насочи към Дискавъри, в под-форума ЛР има предостатъчно информация

Коментар

Здравейте на всички.
              Първо да напише, че изчетох предупрежденията за откриване на нови тем "Какъв джип да си купя?". Хареса ми отговорът "Жълт"
              Все пак, ще повторя този въпрос - чудя се какъв джип да си купя.

Ето малко от онова, което знам, че искам, освен да е жълт де (може да е също мърляво зелен, или мърляво сив, в никакъв случай черен, може бял също, така или иначе - ще го държа предимно мърляв)
              по-сериозно:

Цена - докъм 15000 евро (за втора употреба)

Къса база (не искам кораб, за градска кола карам авенсис и трудно го побирам в гаража, мразя коли-като-кораби) врати - две, най-много четири. Вместимост - за мен и кучето, Кучето е немска овчарка, четиригодишна. Бъки се казва. Отплеснах се.

Колата ми трябва за да бръмча с нея до едно вилно място над железница, по пътя за самоков и около язовир доспат също и по разни такива места, но само като кротък турист, без да се състезавам, но и да не ми се налага да търся помощ някой да ме дърпа от кал, коловози и мочурища. Колата няма да бъде ползвана изобщо в градски условия! Купувам я аз, със мои си пари, за себе си и аз ще си я карам, зареждам и поддържам.

Като външен вид (жена съм все пак, гледам ги тези неща) харесвам ъгловатите дизайни на Дифендър и Мерцедес Джи-клас. Последният ме отблъсква с размерите си обаче. дори и да е жълт, пак няма да го взема - много е голям!

Сега голямото ми чудене е между Дифендър и Jeep Wrangler 4.0 TJ
              И пак поради женски мнения около мен, везните се накланят към Вранглера, колкото и да ми е легнал на сърцето Дифендър.

Питам - от женска гледна точка, коя от тези двете коли е за предпочитане?

Коментар

Първоначално публикуван от irkum Преглед на мнение
                "Предварително се извинявам за тъпите въпроси, но сам не мога да се справя"

Здравейте, колкото повече чета темите, толкова повече се обърквам.
                Мислех за GRAND Cherokee, но пукал главите.
                Другите, които гледах или гният, или много харчели, или возят дървено/това са все мнения оттук/
                Основното за мен е да не харчи много.
                Да вози прилично и да е по-нов .
                На състезания няма да ходя с него.

Възможните :
                Jeep G.Cherokee
                KIA Sport
                Pajero
                Frontera
                Galoper
                Musso

Благодаря на колегите, които ще намерят време да ми отговорят.
                jeep grand cherokee-бензин!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Sybil Ramkin Преглед на мнение
                  Здравейте на всички.
                  Първо да напише, че изчетох предупрежденията за откриване на нови тем "Какъв джип да си купя?". Хареса ми отговорът "Жълт"
                  Все пак, ще повторя този въпрос - чудя се какъв джип да си купя.

Ето малко от онова, което знам, че искам, освен да е жълт де (може да е също мърляво зелен, или мърляво сив, в никакъв случай черен, може бял също, така или иначе - ще го държа предимно мърляв)
                  по-сериозно:

Цена - докъм 15000 евро (за втора употреба)

Къса база (не искам кораб, за градска кола карам авенсис и трудно го побирам в гаража, мразя коли-като-кораби) врати - две, най-много четири. Вместимост - за мен и кучето, Кучето е немска овчарка, четиригодишна. Бъки се казва. Отплеснах се.

Колата ми трябва за да бръмча с нея до едно вилно място над железница, по пътя за самоков и около язовир доспат също и по разни такива места, но само като кротък турист, без да се състезавам, но и да не ми се налага да търся помощ някой да ме дърпа от кал, коловози и мочурища. Колата няма да бъде ползвана изобщо в градски условия! Купувам я аз, със мои си пари, за себе си и аз ще си я карам, зареждам и поддържам.

Като външен вид (жена съм все пак, гледам ги тези неща) харесвам ъгловатите дизайни на Дифендър и Мерцедес Джи-клас. Последният ме отблъсква с размерите си обаче. дори и да е жълт, пак няма да го взема - много е голям!

Сега голямото ми чудене е между Дифендър и Jeep Wrangler 4.0 TJ
                  И пак поради женски мнения около мен, везните се накланят към Вранглера, колкото и да ми е легнал на сърцето Дифендър.

По обективни критерии и с двете няма да сбъркаш, хубави машини са. Така че решавай основно по субективните, каквото ти е повече на сърцето, там обаче само ти си знаеш и никой не може да ти помогне .
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Сега голямото ми чудене е между Дифендър и Jeep Wrangler 4.0 TJ...
                    Дирендъра е дизел, а американеца - бензин. Това би могло да помогне за решаване на дилемата.
                    По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Във Вранглера, красивите крачета изпъкват старахотно, докато в Дифендъра се губят някак. Стойката на водачката е друга. Няма го това предизвикателство.

При повреда, 90 процента от спрените с леко движение на китката колеги, могат да поправят нещо по бензиновия двигател на вранглера, докато при дизелов дифендър, си трябва някой с подвижна работилница, като Targa или Bat Georgeone например.

Вранглера друса повече, което може да е плюс или минус, зависи откъде го погледнеш . При мъжете, понеже така или иначе си седят върху простатната жлеза, това друсане, води до нови простотии в главата )) При жените..не знам може би до затопляне в кръста.

Кучето, еднакво пречи и в двете коли, и олизва предното стъкло и таблото, но Вранглера се мие и с маркуч.

Собствениците на Вранглери са Артистични личности, докато тези на Ленд Роувър, по скоро прагматични и праволинейни. Като се замисля, познавам един, който има и двете....
                      Последно редактирано от Nik Nikolov; 22-05-08, 13:45.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Защо заглавието е 10-11 000 лв., а после пише 15 000 евро!?

Коментар

Какво то й да вземете ' 4 x 4 трябва да работи ...
                          http://vaseto.net/main.php?g2_itemId=24
                          Или 10'$ за джип и 5'$ за Велигденските острови...'има неща който не ръждяават !

Коментар

Хмъъ, виждал съм жена да кара Wrangler, ама да кара Difender не съм виждал.
                            Ама то сигорно е като при мъжете, има някои като ги качиш на някой по ръбест, ако е и пък на ресори, скачат в движение и бягат, неможеш да ги стигнеш.
                            Колежке, може ли малко по детаилна информация за Вашата личност, ако може и снимков материал, така струва ми се ще добием по реална представа, и бихме дали по компетентни съвети относно Вашата дилема.
                            Не за друго, ами да не стане някоя грешка.
                            Андро.

Коментар

Интересно, много интересно! Интересен вкус, интересна жена... Направо не е за вярване... Не мога да се сдържа, да не направя сравнение между избраните два, или всъщност 3 модела, при това, въпреки пристрастието си, ще се постаряа да бъда максимално обективен.
                              Да започнем с т.н. "возия". Г-класата и Дифендъра, дори и при къса база, са едни от фаворитите между джипките. Вранглерът друса, но приятно...
                              Проходимоста на Г-класата е пословична, всъщност, това е единствения автомобил, който слиза от конвейра с блокировки на трите диференциала. Дифендърът има блокировка на междинния диференциал, а на задния би могло да се монтира допълнително. Раздатъчната му кутия е "фул тайм", което осигурява по-голяма стабилност при хлъзгав път. Вранлерът е с раздатка "парт тайм", но пък на него съшо могат да се монтират блокировки, както на задния, така и на предния диференциал. При това на пазара се предлага голямо разнообразие от различни блокировки.
                              По отношение на моторите, Г-класата разполага с най различни, както според вида на горивото, така и според кубатурата мотори. Основен недостатък е, че всичи те са доста неикономични. Дифендърът се предлага с няколко разновидности на 2.5 литрови мотори с турбо. Вранглерът се предлага с два бензинови мотора, 2.5 и 4.0 литра. 4-литровият осигурява завидно ускорение, което, лично мен, в градски условия, ме подтиква да оправдавам името му на Хулиган...
                              Предимство на дифендъра е алуминиевото купе, което след одраскване не корозира.
                              В заключение бих добавил и възможностите за преобразяване на Вранглера, или т.н. тунинг. Като се започне от избора на покрив, твърд през зимата и гюрук през лятото, мине се през всички предлагани окачвания и ключалки на стабилизиращите щанги и се стигне дори до различчните врати... Според някой, възможностите в това отношение надминават дори тези на известната игра-конструктор Лего...
                              Дано с всичко това не съм затруднил избора Ви допълнително!
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

От женска гледна точка- Вранглера.
                                От моя- Дифендъра.
                                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X