а, сега се сетих и за турбото: доколкото сам запознат трудна работа е. има разлики в челата на буталата, също разлика в степента на сгъстяване,в разпр. вал, изобщо моторите са различни. присаждали сме турбо, но от друг модел ,пак на турбо двигател. освен това ти трябват колекторите, възд. филтър и др. тука при нас за увеличаване мощността на дизели са популярни т.нар. "супер чаргерс"-вид компресор, доста по лесен за монтаж, задвижва се от ремъка, разработени са за почти всички диз.двиг. за цените обаче -НЕ МА ПИТАЙ. ако те интересува, ще ти пратя линкове. мога да потърся и употребяван, но без гаранция че ще намеря. ето ти един сайт за чаргер: http://www.kennebell.net/ , а ето и един доста по евтин вариант- http://www.spiralmax.com/ , днеска го получих и утре ше г о пробваm. със здраве
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
TOYOTA HILUX за SUZUKI SAМURAI?
Свий
X
-
Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related
-
Дискове!
Намерих нови са 140 кинта направо двата зимам ги без да мисла!
Иначе за турбото това беше най-маловажното, но щом пък толкова се хванахме за него значи, знам че ДВГ-то за турбо има разлика и то доста защото имам нисан 200sx и съм лавиръл доста с какви ли не турбини и ремонти
направо съм станал почти професор по тоя модел и сега го карам без турбо защото съм "голем пич" ! За тоя супер чаргер това не е ли си компресор направо? Ефекта който се получава от него си е почти същия както при турбото - и двата вкарват налягане в смукателите и надуват двигателите, а от там и лошия ефект върху буталата за който говорите остава! Колко повече ускорение ще даде принципно един такав компресор и ме интересува горивната система при положение, че не е смятана за компресор как овеиличавате дебита? При бензина ми е ясно сичко, но с дизелите несам ного на ти... Иначе ако тва е цената на един нов 70$ от сайта си е без пари стига да има добър ефект!
Иначе спирачните дискове ги намерих както казах по-горе! Денска заглеждах на един приятел ланд крузера и мога да твърда, че спирачната система е 100% идентична с моята! Цилиндри дискове 1:1!
Мисла, че и хидравликата ще стане но немойах да вида ватре как е смонтирана помпата! Без хидравлика тоя хилукс несе кара чесно! Ако несложа ебати требе почвам фитнесите:
аиде 4ао ви ииииии да пишете ей!Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
Коментар
-
Леле, вие верно ли щяхте да правите стоманени дискове на спирачките? Е верно сте големи пичОве, ...
)) Тая клизма се прави от избелен чугун ако не искаш да се усмъртиш тутакси.
Не знам кво си видял за 70 зелени, за толкова сигурно ще ти дадат кесийка с картинка на компресор. А няма ли нещо по моргите за мерцедеси, или пак тая с парите?
Коментар
-
Kво стоманено че неразбрах?
http://www.kanex.bg/ ето го сайта на който си намерих дисковете! Кво ще кажете за марката мисла че става!
Иначе диска мислех ми го излеят от карбон
хахахахха незнам за кви стоманени говорите аз знам че има само чугунени и карбонови!
А за компрсора незнам от кво става несам се занимавал ако ви падне свиркаите
мерцедеси колкото искате в БГ! Както казвам аз ако неса балгарите мерцедес ще фалира! И ако има балаци които неса чували за лексус пак важи!
4ао и помогнете за хидравликатааааааааааа тва е най-важното!
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
Коментар
-
Лексус ще фалира без московските мутри, а виж Мерцедес верно е мъртъв без нас. Обаче като гледам - много малко тия с компресорите бе, а то и аз лениво се оглеждам за някой в канавката, и за такова за без пари.
"Карбон" е понятие от типа "силикон", "ракия", "коресилин", "боя", "автомобил", т.е. практически не значи нищо. Освен когато така казват на въглерода. Така или иначе обаче той не се лее. Леенето е технология за формоване на детайли от СТОПИЛКА на сплави или чисти материали. Метали, силикати, пластмаси. В обичайните си форми (не наночастици) въглерода изгаря или сублимира без да се топи.
Това е клас композитни материали, общото между които е че имат за пълнител въглерод в няква форма. Като правило макроскопични сажди, нишки или тъкан/нетъкан текстил от тях. В количества десети от % - десетки %% се вграждат в различни матрици - метални сплави, силикатни смеси, полимери. Въглеродния текстил се използва като правило в състава на сандвичи с нещо друго.
В нашия случай номера е че въглеродните композити имат много висока топлопроводност, и спирачките прегряват по-трудно. А също и висока удароустойчивост заради високата еластичност и сложна анизотропия на структурата.
Получават се с лепене, полимеризация, пресоване, екструдиране, взривно.
Изтока е пълен с тайни ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от go go goтурбо доколкото знам се слага трудно, на двигател който не е правен за турбо.
има нещо в газоразпределението
а спорет мен е глупаво да го базикаш да му слагаш турбо!https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM
Коментар
-
Той не ще турбо а компресор. Тогава мотора си е мотор, когато ти дотрябва просто му добавяш и копресора. Още на 2 000 метра дизела без това губи 20% и повече мощност, и проблема е решен още през 30-те. Друг е въпроса че аз не знам как ...(((
Коментар
-
Днес се сетих...
Днес се сетих за нещо което виждах поставено на VW бус на един приятел преди години! Имаше реутан, който се поставяше на тапа на двигатела и служеше за потгряване на антифриза в малкия кръг до определени градуси, мисла че 40 градуса потдаржаше! Включваше се в контакта на 220 волта, но мисла че можеше и кам акомулатора! Ефекта беше, че изчезва студения старт на двигатела,което му удължава многократно живота, а за през зимата е пален лукс когато запалиш и включиш вентилатора на парното
!
Виждали ли сте такова нещо да се продавва някаде и каде, защото ако има аз съм парвия дет ще си купа!!!
За хидравликата никой неми даде информация! Някой може ли да ми снима основните елементи на хидравликата на некой ланд крузер да вида каде е поставена помпата и как точно се връзва редуктора(секторната кутишка) към гредите, че ме е срам вече да карам хората да ми отварат за да гледам кво има вътре! Вав вторник патувам за София да си накупа частите! Оня ден попаднах на една обява в мобилето за ланд крузер на части! Дано неми избие зъбите с хидравликата ако ваобще ми варши работи и има!
4аоНикога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
Коментар
-
Бе не се втелявай бе, обади се като дойдеш да ти дам едно кръгче с мойта! Тия от фитнеса са слаботелесни в сравнение с мене, и хем е без пари!
)) Хидравликата е глезотия, тая играчка е 2 тона.
Подгревателите от акумулатора са съсипия. Щото както е известно ДВГ пали от оборотите на КВ, и като забравиш за малко тоя бързовар пък ще палиш с кибрит сигурно.
220 волтовите ги има на скандинавските коли и в Русия по сергиите. Забиват ги вместо предпазните капачки на водната риза. Ама не ги обичат. Дават на късо, изгарят. Това са си бързовари, да не мислиш че е някво чудо. Някои ги връзват на дистанционното, пускат ги от къщи, и после бавно слизат пеш 20 етажа. Хе, обаче "студения старт" е песен за маслото а не за водата
И вряла вода да налееш, так тая. Да не мислиш че имаше кой-знае ква полза от едновремешните водогрейки? А си бяха кочкоджамити сгради с печки. Народа мръзне, ама за радиаторите да има топло. Обаче пак манивелите, масата на мотора е несравнимо по-голяма от масата на ОТ.
А картерите и мостовете се греят с бензинова лампа. Или с киловатовите охранителни прожектори дето им казват "вани". Фотографите също ги имат. Вечерта ги оставяш под агрегатите, пускаш палатка до земята, и я оставяш да спи на топло.
Коментар
-
Нямам късмет!
Тоя с ланд крузера на частите дето му са обадих каза че бил 2000 година - няма шанс просто да стане!
Кажете некя морга да тарса такава хидравлика от кво мога да снема и да стане, че аз сам 55 кила несъм култорист! Самурая се вартеше с малкото празче на лявата ми ръка
! За реутана - точно бързовар си представлява, но така е сметнат, че грее постоянно без таймер за време или пак реле исключвател - грее постянно и неможе да развие по голяма мощност от 40 градуса тва е! Лукс си е това защото пала моя нов звяр тиа дни и виждам, че температурата едвам се одлепва при се че времето ваобще не е студено! Като доиде зимата аз до Софиа ли ще стигна за да имам парно
4аоНикога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
Коментар
-
)) Стига бе, ако не завреш там електрожен, как мислиш да свариш 300 кила мотор с къв да е бързовар? И два века да го грееш - бълха го ухапала, кво ти прегряване.
Ама за тойотите не знам((( Па и сигурно Фулдата си е шибнал камшика за Ком - Емине, ако и LJ73 го няма, като ги няма тия дето знаят, само ще биеш път.
Коментар
-
Ми
Аз требва да ида да купа дискове и накладки и разни семеринги и дреболии задалжително щото сега седи на паметник тва
ама за хидравликата в кратък срок требва и нея да реша!
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар