Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добрите коли за последните 25 години

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-добрите коли за последните 25 години

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Почти всеки Мерцедес е класика. Тези с абревиатурите най-малко. Американските автомобили са на светлинни години от тях. При тях класическа е в общия случай е само колесната формула. Да се сравняват с Мерцедес е перверзия. Освен всичко друго изискват специални грижи, консервация и неизползване, за да доживеят възрастта, която ги приближава към класиката.
    Какво значи "най-малко" ? Във всеки уважаващ се авто-ретро-музей има по един такъв, но няма такъв, много са банални. Да не говорим, че практически и у нас се карат предимно от... роми, не от колекционери. И... намери ми НЕфирмен (на марката напр.) музей, където да са изтъпанили "Исузу" ?
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      ...За мен "класика" е кола с красив или оригинален външен вид, която и като нова и след 30, и след 50 години пак кара хората да се обръщат след нея, а паркирана ги събира като л... мухи...
      Разбрах. Имаш предвид Фиат Мултипла, Алфа 166, Форд Ка?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Какво значи "най-малко" ? Във всеки уважаващ се авто-ретро-музей има по един такъв, но няма такъв, много са банални. Да не говорим, че практически и у нас се карат предимно от... роми, не от колекционери. И... намери ми НЕфирмен (на марката напр.) музей, където да са изтъпанили "Исузу" ?
        Само не разбрах какво общо имат "Най-добрите автомобили на 20 век" с музеите, както и общото на американските автомобили с автомобилите.
        Исузу, пък в каква връзка?
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Гагич забравяш че - поне за софиянци - "трибуквените" мерцедеси бяха банални до болка в ония "младите" години. С изключение на онова незнайно от къде докарано кабрио направено синьо-жълто и дори закичено с кръглата емблема "НМ" (heavy metal ) дето отпушваше понякога пътя на керваните - всичките бяха черни, скучни и до болка познати. Няма как да ми е интересна кола която съм виждал всеки ден като малък. Ако и да е класика.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Разбрах. Имаш предвид Фиат Мултипла, Алфа 166, Форд Ка?
            Зависи с какво ги сравняваме. Имах предвид Ситроен 2CV, Рено 4, т.нар. у нас "Костенурка" на ФВ. Формално погледнато са "грозни". На "Мултиплата" явно наивно са възлагали подобни надежди. Алфа 166 ми харесва а Форд Ка минава за много успешен модел и всъщност се прави от... "Фиат", ако не знаете

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Гагич забравяш че - поне за софиянци - "трибуквените" мерцедеси бяха банални до болка в ония "младите" години. С изключение на онова незнайно от къде докарано кабрио направено синьо-жълто и дори закичено с кръглата емблема "НМ" (heavy metal ) дето отпушваше понякога пътя на керваните - всичките бяха черни, скучни и до болка познати. Няма как да ми е интересна кола която съм виждал всеки ден като малък. Ако и да е класика.
              Писах, че ме вълнуват само трибуквените, започващи с SL+още една буква или CL+трета буква. Например SLS, SLR, SLK дори,както и CLS и дори CLK. Другарете чак такава фЪнтазия не бяха проявили. Липсваше им стил, според мен...

Коментар

Това дето ще остане класика, не е непременно най-луксозното, скъпо и прочее - „снобски фешън". Погледнете от гледна точка времето когато са били в употреба примерно автомобили предмет и на тази тема - „Дьошво", „Костенурка-та", Транспортер, или Форд „Т". От понастоящем актуалните (за някои относително вече), лично аз виждам като такива с потенциал - Голф 2, Еспас 1, МБ 124, Панда, повече като куриоз и интересен напън разните Фолксвагени с дубелве-12. Понеже сме в джипкаджийски форум - УАЗ, „Г", „Диско" 1. Измежду „работните коне" - Ситроен С-15. От суперлуксозните - прословутият с това „че много не ги карат" Майбах, или флагманът на фолксвагенските дубелвета, Вейрон.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  Това дето ще остане класика, не е непременно най-луксозното, скъпо и прочее....
                  Има коли с потенциал дори и в днешното време, дето нали "счетоводителите изритали инжИнерите от правенето на коли". Автомобилостроенето преживя малък "ренесанс" последните 25 години. Факт, че се реанимираха марки като "Бугатти" и "Бентли", че "порастват" на размери и като мощност и скорост "народни колички-въшчици". Както (режисирано) викаха "братушките" едно време: "Жить стало лучше, жить стало веселее". Мигар някой от нас, по-старите байчовци, си е представял преди 20 години, че някога ще кара кола с 200 и нагоре конски сили ? То най-мощното при Тато беше една "Волга" със 110 коня.

Коментар

То най-мощното при Тато беше една "Волга" със 110 коня.
                    Ха, че имаше ли и толкова, на мен ми се върти като 90 и нещо?

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Ха, че имаше ли и толкова, на мен ми се върти като 90 и нещо?
                      Е, тя разликата беше от мерене по ГОСТ и по DIN

Коментар

Нещо кaто. - "Нaшите чaсосовници сa нaй-бързите чaсовници!"
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Всъщност тия май се мереха еднакво. А разлика има при мерене по SAE(и там още нек'ви стандарти също).
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Над 100 к с може би да е онзи двигател с предкамерното горене, дето нищо не стана от него. Ма и той май не е 110.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              Почти всеки Мерцедес е класика.
                              ... е да де, почти... като изключим, че влизането за нещо си в оторизиран сервиз е почти като откриване на кварталното съкровище на Троя...
                              Писах, че ме вълнуват само трибуквените, започващи с SL+още една буква или CL+трета буква. Например SLS, SLR, SLK дори,както и CLS и дори CLK. Другарете чак такава фЪнтазия не бяха проявили. Липсваше им стил, според мен...
                              (Споделям, макар, че много им станаха 3 буквените модели, сега вече са и с нови допълнени означения и подреждане по класове)
                              и не, че Ауди например - не планират да изкарват, по 2-3 "нови" модела само на година от редицата с Q - т.е. SUV-ове...
                              за какво ли са им толкова - допълнени и с другите, които ще наскачат още от семейството на VW... става ясно - почнали са да мислят/калкулират от/за всичко, като за китайския пазар
                              както и да е...
                              ама моля ви се, Форд Ка - тука, дайте го по-сериозно де...

В държава, че и във форум, където "Москвич 403" се счита за класика, какво да си говорим, като нямаме критерии ?
                              За мен "класика" е кола с красив или оригинален външен вид, която и като нова и след 30, и след 50 години пак кара хората да се обръщат след нея, а паркирана ги събира като л... мухи. А и трябва да може да се движи след толкова години, де
                              Например от серийното производство: всички модели на "Ягуар", независимо дали са "маскирано Мондео" или нещо по-така. Всички модели на "Мазерати". Няколко "Ситроена" (DS, CX, C6), няколко "СААБ"-а, част от "Мерцедесите" (за мен тези с три букви, от които първите са SL* и CL* ).
                              Съгласен, и как не, щом си споменал и няколко СААБ-а (от по-старите, уви)... разбира се и точно за това, тази марка съществува и се търкаля по пътищата само заради/и от/ феновете - не че няма изключения, заради падналите цени на GM клонингите ...
                              И ако дойде едно обобщение тук и от типа "Всичко е въпрос на вкус" и "на вкус и на цвят"... сещате се...

И за да не обезмислим темата само в лични пристрастия, макар, че са неизбежни - говорим за коли от последните 25 години, т.е.
                              още в практиката, по пътищата, и ако не ежедневно, поне месечно, за удоволствие или пак за работа, полезни - а не музейни...
                              (добре, че Господ е създал "служебния" автомобил)
                              и точно за това:
                              от серийното производство: всички модели на "Ягуар", независимо дали са "маскирано Мондео" или нещо по-така. Всички модели на "Мазерати"... част от "Мерцедесите" (за мен тези с три букви, от които първите са SL* и CL* ).
                              няма как да са сред най-добрите защото вкл. общодостъпни, лесни за поддръжка, не само само с претенции за непреходност...
                              Последно редактирано от ivied; 15-03-15, 13:26.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                                ...говорим за коли от последните 25 години, т.е.
                                още в практиката, по пътищата, и ако не ежедневно, поне месечно, за удоволствие или пак за работа, полезни - а не музейни...
                                25-годишни коли ежедневно по пътищата се срещат само у нас, или айде да кажем "на Балканите" , че да включим Сърбия, Косово, Албания и т.н., из Европата - "неежедневно", а само на ретро-паради и някакви фенски сбирки. Така, че не сме ние тези, които ще определят кои ще станат "класики".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X