Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добрите коли за последните 25 години

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-добрите коли за последните 25 години

Първоначално публикуван от sharky09 Преглед на мнение
    Нормално, то от вътре изглежда като датчия , но върви малко повече понеже е HEMI
    Аз за удобство си имам диван у нас, колата трябва да е мъжка...
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

И ... Форд Фокус 1,4 1999 г. присъства в подписа ти, защото ...?!
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
        Предполагам защото е имал или продължава да има такава кола. Аз ако си изредя всички притежавани коли, трябва да започна с ВАЗ 21013 - един от "бестселърите" според Уикито. Значи ли това, че са много хубави коли ?
        Прочее, истински победител в съревнованието "Съвършенството няма нужда от изменения" не е "ВАЗ", а това: http://en.wikipedia.org/wiki/Hindustan_Ambassador

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Hindustan_Ambassador.jpg
Прегледи:1
Размер:48.5 КБ
ID:5587580
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Gagic, имах предвид "удобство ... диван ... мъжка кола", или по-скоро, какво е предназначението на Фокуса в семейния автопарк?!
          Защото, и аз все по-често започнах да вземам ключовете на Сивика, като тръгнем нанякъде.

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
            Защото го имам нов от 1999 г. и досега освен масла и филтри съм сменил едни биалетки и два пъти управлението за празния ход. Защото в чужбина с хубавия бензин ми харчи 5,7/100 при 130 км, с пуснат климатик, пълен багажник и 4 членното ми семейство вътре. Също така защото е много стабилен и си ме слуша, както и да го карам. Първите 5 години с него обикалях язовирите и реките, защото още нямах джип.
            Кой не вярва да дойде да го види!
            Това, че разни хора не могат да карат и каквото и да им дадеш го трошат, не означава, че форд фокус не е кола. Освен това се е доказал, като продажби и беше кола на годината 1999 в Европа и 2000 в САЩ.

Удобен ми е за дълъг път, тих и икономичен ми е, а в града го кара жена ми. За другите неща си имам гранд, дай боже в скоро време и корвет.
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
              За другите неща си имам гранд, дай боже в скоро време и корвет.
              За какви други неща може да ти трябва "Корвет" ? Мноу `арчи и мноу са трОши ? Трябва ти кола за автомонтьорско хоби ? И за това не става - не е ремонтопригоден ! Слушай хората и чети форума ! Не ти трябва таквоз, стой надалече. Имаш съвършенството в авто-парка си, защо си тръгнал да изпускаш питомното и да гониш дивото ? Разкарай и джипа ! Той е един безсмислен, неикономичен "Логан" - нищо повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                За какви други неща може да ти трябва "Корвет" ? Мноу `арчи и мноу са трОши ? Трябва ти кола за автомонтьорско хоби ? И за това не става - не е ремонтопригоден ! Слушай хората и чети форума ! Не ти трябва таквоз, стой надалече. Имаш съвършенството в авто-парка си, защо си тръгнал да изпускаш питомното и да гониш дивото ? Разкарай и джипа ! Той е един безсмислен, неикономичен "Логан" - нищо повече.
                Категорично не съм съгласен. Кеф цена няма. Мечтата ми също!
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                  ...
                  Удобен ми е за дълъг път, тих и икономичен ми е, а в града го кара жена ми. ...
                  Аа ... точно!

п.п. Всяка прилика (във въпроса от по предишния ми пост) със съществуващи коли и класации е случайна!

Коментар

Повечето от по-старите модели /без част от съветските/, ако се поддържат и се използват по предназначение могат и изкарват по 20-30+ години без сериозни ремонти, ама там слагаха жИлязо и електрониката беше кът. Новите са по-сигурни и по-комфортни, но фрашкани с електроника, пластмаси и олекотени детайли и са продукт с далеч по-малък срок на експлоатация. За времето си един автомобил може да е бил "гуемата работа", но ако сега някой ме накара да се кача на един опел, форд или фиат от 80-те, да мина 500-600 километра, е няма да се хвана...
                    Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
                      ... но ако сега някой ме накара да се кача на един опел, форд или фиат от 80-те, да мина 500-600 километра, е няма да се хвана...
                      Зависи от настроението, гледната точка и човека, разбира се.
                      Миналото лято обиколих България и за цяло лято навъртях 4500км с мотоциклет Балкан 250 от 1967 и кефа ми беше в пъти по-голям, отколкото ако го бях направил с 30 години по-новото ми Сузуки.
                      А като си правя кефа, не бързам за никъде, релаксирам.
                      Така и със старите коли - ако си е поддържана без компромиси, защо да не минеш с нея колкото си искаш.

По темата - ако е най-добра в смисъл дълговечна, рекордьорът е Волво 1800.

П.П. Сивика на баща ми е на около милион, 1/3 на метан и все още се движи безгрижно, въпреки упоритите опити на бащата да го побългари отвсякъде.
                      П.П.2 190-ката(2,5Д) на тъста е на 350х, купена от магазина и досега е сменен един носач и ремъци, масла и гуми.
                      И двете каручки са достатъчно комфортни, за ежедневно ползване, с превес към мерца, разбира се, нищо че са произведени преди над 30г.

Коментар

Проучване на ALG съпоставя моделите на най-популярните марки в света. На първо място сред масовите автомобили е Honda, а по-надолу в класацията са Toyota, Volkswagen, Subaru, GMC, Ford, Buick, Nissan, Mazda, Chevrolet, Suzuki, Kia, Scion и Fiat.

Сред луксозните марки Mercedes-Benz е на първо място, следван от Lexus, BMW, Porsche, Audi, Maserati, Infiniti, Acura, Tesla, Land Rover, Lincoln и Alfa Romeo.

"Мнозина от потребителите разчитат на популярността на марката, когато избират автомобил. Това често не е правилно решение, тъй като освен качеството на изработка е добре да помислите и за надеждността на автомобила и колко бързо спада цената му след амортизация", сподели Лари Доминик, президент на ALG.
                        ( е, тоя направо откри Америка...)

ALG е отдел за анализиране на пазара на автомобили към TrueCar. В проучването им са взели участие 30 хил. собственици на нови и употребявани автомобили, които са споделили впечатленията си за всяка една от марките, с които са запознати.
                        Последно редактирано от ivied; 10-06-14, 23:54.

Коментар

ЧРД Citroen CX!

Име:citroen-cx-cit_geb_059_1.jpg
Размер:33.0 КБ
ID:5607855

Името му идва от френското съкращение за „коефициент на аеродинамично съпротивление“.

Тази есен Citroen CX празнува 40-годишен юбилей. Моделът е представен на автомобилния салон в Париж през 1974 г. Днес го споменаваме заради дръзкия за времето му дизайн, авангардните технологии, сред които и турбодизелов двигател, версия GTi и разбира се, хидропневматично окачване от DS, което налага нови стандарти по отношение на комфорта.

От CX са продадени над 1,2 млн. екземпляра в глобален мащаб, считано до 1991 г. Дебютният модел е версията с индекс 2000 и получава титлата „Автомобил на годината“, както и награда за стил.

Главен художник на СХ е Робер Опрон, каросерията е двуобемна, дължината е 4,63 м. Това е първият за времето си седан в историята на марката с дизелов двигател. Аеродинамиката му играе ключова роля в постигането на впечатляващо ниския разход на гориво. Само по себе си името на модела идва от френското съкращение за „коефициент на аеродинамично съпротивление“.

През 1975 г. се появява и версия комби, а две години по-късно - и 2400 Gti, считан за най-бързия френски турър.

Интериорът му е доста футуристичен за тогавашните времена и позволява на шофьора да контролира всички функции, без да сваля ръцете си от волана. През 1985 г. СХ е първият френски автомобил, обзаведен с ABS.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                            ЧРД Citroen CX!

През 1975 г. се появява и версия комби, а две години по-късно - и 2400 Gti, считан за най-бързия френски турър.

Интериорът му е доста футуристичен за тогавашните времена и позволява на шофьора да контролира всички функции, без да сваля ръцете си от волана. През 1985 г. СХ е първият френски автомобил, обзаведен с ABS.
                            Нещо важно пропускаш. Ето ги предтечите на СХ:
                            "Мазерати МЕРАК" "Мазерати Хамсин" и това:

Име:1024px-Citroen_SM_Mulhouse_FRA_001.JPG
Размер:195.7 КБ
ID:5608541

Ситроен SM (от sado-maso, щот мноУ `арчи и много данъци у Франкия са му се плащали, за да го имаш).

По това време "Ситроен" е собственик на "Мазерати" и... закономерно фалирВа...

Коментар

По онова време Ситроен и Пежо са на кръстопът и трябва да отгатнат какво е бъдещето и в какво да инвестират.

Ситроен избират пътя на лукса, купуват Мазерати за да имат достъп до луксозни спортни двигатели. Колата излиза точно навреме за голямата петролна криза и за социалните вълнения във Франция при които поликоректността за пореден път заклеймява лукса като буржоазна отживелица.

Пежо избират пътя на предпазливостта и инвестират в разработката на модела 104. Колата излиза точно навреме за голямата петролна криза и за социалните вълнения във Франция при които да се търкаляш в евтина каручка е издигнато в статус на социална святост.

Към това се добавя и малката помощ от Мазерати, които успяват да създадат прекрасен високооборотен двигател нo със слаб обтегач на ангренажната верига, и осигуряват допълнително работно време за майсторите си в Модена на чиито ръце се изсипват цели камиони с СМ-ови шестаци със скъсани вериги за основен ремонт.

СМ-а пада жертва на конюнктурата, на новите собственици на фирмата, но и в немалка степен - на почти пълната неспособност на инфраструктурата на Ситроен да поеме и да борави с клиентела свикнала на луксозно обслужване, както и на механиците и да обслужват кола която по сложност превъзхожда всичко с което са се срещали до тогава.

С подобен проблем (нелуксозни магазини и дилъри за луксозен продукт) Пежо и Ситроен се сблъскват отново петнайсетина години по-късно с 605/ХМ. Рено яде същото дърво със Сафран.

Японците по навик намират правилното решение - създават нови луксозни марки, с отделна луксозна инфраструктура и обучен персонал.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Една класация за тази година http://fakti.bg/avto/116085-nai-dobr...aign=firstpage
                                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                                0878 79 20 61 Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X