Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добрите коли за последните 25 години

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-добрите коли за последните 25 години

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Хм, какво им става на тия от фолксваген груп?! Цели две години липсват от листата на счупеняците...
    И Додж не се споменава никъде в класациите,
    защото е извънземно хубава кола

Коментар

Додж в Европа? няма как да стане...
      аз бях изненадан по-скоро от 7-то място на Мазда, в класацията на издънките...
      не споменават за кои точно модели и с какви проблеми са влезли...
      От 20 и кусур години, бяха в топ 5 с Мазда 6 сред най-надеждните и безпроблемните...
      Последно редактирано от ivied; 30-12-13, 14:05. Причина: мазда 6

Коментар

Това с късането на веригите един колега лично го изпати с трицилиндрова Шкода, закупена от него от магазина и карана само като детевоз. Както обясни, изгасил я веднъж на някакъв паркинг и край. Няма палене след това. Като я отворили в сервиза, вътре в мотора било тъжна гледка. Не съм питал за подробности, щото той я продаде счупена за никакви пари (а тъкмо и беше изплатил лизинга), но новият собственик направо е сменил двигателя.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Най-продаваните коли за 2013-а:
          (определено азиатския пазар натежава все повече- за американския ясно)

1. Форд Фокус - 1,1 млн. бр.
          2. Тойота Корола - 1,001,141
          3. Фолксваген Джета - 905,869
          4. Хюндай Елантра - 866,000
          5. Шевролет Круз - 729,000
          6. Тойота Камри - 728,230
          7. Фолксваген Голф - 720,440
          8. Форд Фиеста - 705,287
          9. Хонда CR-V - 697,955
          10. Фолксваген Поло - 686,000

http://www.forbes.com/pictures/mkk45jikj/1-ford-focus/

Коментар

2,95 милиона продадени нови автомобила - в Германия през 2013.

Федералната служба за моторни превозни средства на Германия (KBA) съобщи цифрата 2,95 милиона продадени нови автомобила за тази година.
            С 4,2 % по-малко от 2012 г. При германските марки ръст в продажбите с 1,4 % отбелязва Porsche. VW е на първо място с пазарен дял 21,8 % въпреки спада на продажбите с 4,6 % спрямо миналата година. Mercedes почти достига миналогодишните си постижения (минус 1,4 %).
            При чуждестранните марки годишните резултати се различават много: докато при Jaguar (плюс 30,1 %) и при Seat (плюс 22,4 %) се забелязва голям растеж, Alfa Romeo (минус 51,7 %) и Lancia (минус 46,1 %) бележат двуцифрен спад.
            От другите марки за Германия Skoda има пазарен дял от 5,4 %, следвана от Hyundai и Renault с по 3,4 %.

Процентът на бензиновите (50,9 %) и дизеловите (47,5 %) автомобили е почти идентичен. Броят на новите автомобили с алтернативно задвижване се е покачил от 1,3 на 1,6 %, сред които 26 348 хибрида. През 2013 г. бяха продадени два пъти повече електромобили (6051 нови регистрации) от 2012 г. И през 2013 г. СО2 емисиите на всички нови автомобили са спаднали до 136,4 г/км. средно.

Предпочитаните цветове при покупката на нов автомобил продължават да бъдат черният (28,3 %) и сивият (27,7 %). Белите автомобили са се качили на 17,9 %.
            Почти половината от всички нови регистрации са малките автомобили (16,3 %), компактен клас (25,6 %) и среден клас (12,6 %), при което компактният клас отново има най-голям дял в продажбите.
            SUV-овете отново регистрират растеж с 8,6 % за 2013 г.

Коментар

Абе тия от Декра имат ли такааа...статистика на тема " Най- оцелелите коли след 10-годишно юрене по кратерите на България "
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Абе тия от Декра имат ли такааа...статистика на тема " Най- оцелелите коли след 10-годишно юрене по кратерите на България "

как не са се сетили, а... Дакар ли? Има го в Европа, ама никой не знае... като сложиш и Албания, за да е по-интернешънъл...

Коментар

Какво за Албания ? Не знаеш ли за там?
                  Te' gjithe' Mercedes makine'...
                  ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

имах предвид, че и те "почти имат пътища"... само дюни си нямаме, като на Дакар-а, ама и да имахме - щяха да са ги застроили като на морето... иначе камъняци и прахоляк, колко искаш...

Коментар

Албанците Много напреднаха с пътищата!!!!А и мерцедес падна от пиедестала при тях.Поне един път в месеца съм там та знам.........
                      Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                      0888854582
                      Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                      Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
                        Албанците Много напреднаха с пътищата!!!!А и мерцедес падна от пиедестала при тях.Поне един път в месеца съм там та знам.........
                        я сподели, ще е интересно...

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
                          Вярно е. Не съм снимал специално пътища и коли, но ето от миналата година:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1453 - Copy.jpg
Прегледи:1
Размер:112.5 КБ
ID:5585491

Име:IMAG1523.jpg
Размер:85.0 КБ
ID:5585492

Име:IMAG1537.jpg
Размер:72.1 КБ
ID:5585493

И един поздрав

Име:IMAG1538.jpg
Размер:71.3 КБ
ID:5585496
                          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Та както установихме класацията е субективна...
                            Та да кажа и моята си класация за леки автомобили на база личен опит:

1. Най-безпроблемната е Опел Кадет 1.3 карбуратор '86 набор - още върви, гори 7/100 газ.
                            2. Най-скапана - Москвич 1360, друга такава гняс не съм имал и виждал.
                            3. Най-удобна за пътуване ми беше Тойота Авенсис 2.2 дизела, май съжалявам, че я продадох...
                            4. Най-красива на външен вид - Пежо 406 /имах 405, 406 и за кратко 407/ имах имах я в цвят светло зелен металик, като на снимката по-долу, но нейните снимките останаха в стария комп:
                            http://www.onderdelenzoeker.nl/auto-...en/peugeot/406
                            Последно редактирано от AAF; 09-05-14, 14:30. Причина: Снимката не излезе.
                            Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Боголюбе, тоя Искендер не ми го хвали - колкото пъти пих, толкова пъти не ми хареса...
                              А иначе - ето едно пътче в Албания

та това пътче се шмугва в едно тунелче

и понеже на горната снимка не се вижда добре оня зеления знак, тук го има по-отблизо

Коментар

Боголюбе, тоя "Искендер" не ми го хвали - колкото пъти пих, толкова пъти не ми хареса...

А иначе - ето едно пътче в Албания

та това пътче се шмугва в едно тунелче

и понеже на горната снимка не се вижда добре оня зеления знак, тук го има по-отблизо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X