Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За СУВ-овете и бавните предавки…

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За СУВ-овете и бавните предавки…

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
    Бавните на джиповете са в раздатката и докато се движиш всички железа до скоростите се въртят,затова неможеш да включиш в движение.
    ОК, Мерси колега!
    M57D30T1
    W450

Коментар

Бавните на джиповете са в раздатката и докато се движиш всички железа до скоростите се въртят,затова неможеш да включиш в движение.
      Абсолютно същото се отнася и за скоростната кутия и въпреки това се превключва в движение. Както и някои раздатки.

Коментар

Примера за СУВ-овете , колега Куерво, е относно терзанията на Суволюбителите относно недостатъчната предполагаема универсалност и въпросите за бавните. Надявам се не мислиш, че смятам 80-ката за СУВ! И как предлагаш да нарека въпрос, на който общо взето квинтесенцията му е " защо трябва да карам колата така, както пише в ръководството за експлоатация?" ?
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
          Ясене, пробвал съм в движение и на Тойота-ата и на Паджеро(SuperSelect) нестава и не става. На Тойота-та по книжка дават да може да се превключват до 5ml/hrб, но ако не съм напълно спрял хърка и не влиза
          П.С на МЛ-а също нестава ако не си напълно спрял
          Пак казах - трябва да го умееш. Несинхронизираните предавки човек трябва да ги синхронизира на слух.

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
          " защо трябва да карам колата така, както пише в ръководството за експлоатация?" ?
          Тук изобщо, сме се събрали хора които НЕ СИ караме колите така, както пише в ръководството за експлоатация. Често се налага да го напомням.

Коментар

При изключена скорост се върти само вторичния вал,другите железа се въртят от мотора.Като натиснеш съединителя и те спират да се въртят и включваш. А за да спре да се върти раздатката трябва да откачиш кардана.Та включването на несинхронизирана раздатка си е проблем.

Коментар

При изключена скорост се върти само вторичния вал,другите железа се въртят от мотора.Като натиснеш съединителя и те спират да се въртят и включваш. А за да спре да се върти раздатката трябва да откачиш кардана.Та включването на несинхронизирана раздатка си е проблем.
              Ще прощаваш, ама преговори малко теория по трансмисиите.

Коментар

Може и да не съм се изразил много разбираемо.Въртят се и няколко муфи заедно със синхронизаторите които изравняват скороста на муфата и съответното зъбно колело. Но обърни внимание на последното изречение в цитата.
                ПП Колегата питаше защо не може да включва бързи/бавни в движение както при камион.

Коментар

Може и да не съм се изразил много разбираемо.Въртят се и няколко муфи заедно със синхронизаторите които изравняват скороста на муфата и съответното зъбно колело. Но обърни внимание на последното изречение в цитата.
                  ПП Колегата питаше защо не може да включва бързи/бавни в движение както при камион.
                  Е и? Единствената причина да не може да превключва бързи/бавни на повечето джипки е че РК не е синхронизирана. Няма синхронизатори.

И не че не може, просто трябва да го прави с двойно амбриране и междинна газ - досущ като на по-старите камиони.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

И не че не може, просто трябва да го прави с двойно амбриране и междинна газ - досущ като на по-старите камиони.
                    И пак почти не се получава , много рядко !
                    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                      И пак почти не се получава , много рядко !
                      Е, не знам. При мен се получава винаги.

Коментар

Аз от 10 ,3 успешни , а съм изкарал С категория на на Газ 53 , и вече си спирам и тога превключвам ,че да не сменям РК ,не че нямам налична ,ама гимнастиката не ми допада
                        Последно редактирано от jimito; 05-06-13, 20:05.
                        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

При каква кола?
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                            При каква кола?
                            Напоследък, УАЗ. Ама и на всякакви други, стига да им науча тоновия интервал.

Коментар

Ако се засечем някъде, и съм с Франко-ще ти дам да превключиш диапазоните на газковата раздатка в движение.
                              На варненското състезание при карането по пясък от многото зор изключваше, и докато не спра-не включва обратно. А не е като да нямам опит с несинхронизирани предавки с прави зъби.
                              На теория би трябвало да става, ама на практика-нцъ.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

ПП защо не може да включва бързи/бавни в движение както при камион.
                                Защото нямат нищо общо!
                                0осем9осем7шест0осем7едно
                                Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X