Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes 124 комби за работна кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Mercedes 124 комби за работна кола

Колата няма да се ползва за работна, в смисъл не ми трябва за обемисти или тежки товари посроянно.
    Без климатик или климатронил трудно бих взел, няма да ми върши работа.
    Сигурен съм, че в идеално състояние би струвала шокиращо много за годините, затова разчитам по-скоро да е със здрав мотор и запазено купе, знам ли...

Коментар

Да споделя разход газ 124 седан, 2,8 - 11-14,5, зависи колко е долу педала, моя гледам да не се вдига много. Ако питаш мен под 260 бензин не ти трябва, това си тежи, аз на 190 коня усещам като включи компресора на климатика, не искам да знам на 2 л как е, а комбито е по-тежко. Дизел не съм карал, ама с тия до 125 коня май бяха, не ги виждам много, иначе са доказано здрави, ама ако не е работна кола...Мое мнение - търси 280,300,320 бензин, газифицираш и толкова. Ако те кефи дизела, за мен 250 и 300.

П.П. Адаш, имам чудене с моя, не си видял темата или...
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        Грешка е да поставяш условия свързани с оборудването. Колите са над 20 годишни и както се каза по назад - читавите не се продават. Изпадне ли ти читава взимаш, без претенции в оборудването. Иначе, няма да намериш твоята 124.
        Вярно, но не еневъзможно. Аз тъсих голям бензинив, с климатик и ръчка, е намерих...
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

А защо ръчка, аз автомат гледам?
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Просто защото не съм карал автомат и не съм сигурен, че ще ми хареса, а и ме притеснява евентуален ремонт. Автомат се навивам, ако мога и аз да бърникам от време на време, като не ми хареса на коя скорост е, тоест по-нов, иначе за автоматите на 124 лошо не съм чул,но не съм карал и пак казвам - не съм сигурен дали ще ми хареса.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
              Просто защото не съм карал автомат и не съм сигурен, че ще ми хареса, а и ме притеснява евентуален ремонт. Автомат се навивам, ако мога и аз да бърникам от време на време, като не ми хареса на коя скорост е, тоест по-нов, иначе за автоматите на 124 лошо не съм чул,но не съм карал и пак казвам - не съм сигурен дали ще ми хареса.
              Не знаеш какво изпускаш - голям бензин автомат... Нищо де, автоматите ще останат за нас.

Коментар

Абе голям, голям, колко да е голям...носи още .Следващия надявам се да е Е500 след 2003 г., та там ще се возя на автомат жовот и здраве, ама това ще е след 10-тина години, те пък вече ще са се разпаднали, абе както дойде.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Послушай един изпатил и бягай далече от m102 мотора,еле пък такъв с монтирана АГУ,без да знаеш,кой къде и как я е слагал.Там проблемите с механичния инжекцион са известни и могат да ти докарат бели коси.Търси бензинов с двигател М111. Доказал се е в годините. Другия доказал се мотор е ОМ612 (дизел). Както ти казва Андро,ако ти попадне такова нещо запазено,изобщо не се оглеждай в климатици и пр. Всичко др.по тия коли се прави. За автоматика не се плаши... железен е... и се кара мааазно мазно...

Коментар

Всичко зависи от газаджията. Имам познат с 300 Е, 86-ти набор, вече е около милион и половина км, не знам колко точно са на газ, но поне 500К, обикновено АГУ. А на М104 какво му е?
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                      Другия доказал се мотор е ОМ612 (дизел).
                      OM602

Коментар

А на М104 какво му е?

Почти нищо му няма,сменяш му евентуално една гарнитура на главата,един студен термостат и го тормози колко искаш после.Харчи поне 30% по-малко от М103 и върви доста повече.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Въпроса беше към колегата. Аз отидох към 15 на магистрала, не искам да си мисля М103 колко гори. Един приятел имаше 260Е, ама уж гореше колкото моя.
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от zlost Преглед на мнение
                            OM602

http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_OM602_engine
                            Малко кончета, Злати, но за сметка на това:

With some Mercedes-Benz 250D/E250D diesels exceeding 500,000 or 1,000,000 miles, it is considered to be one of the most reliable engines ever produced,
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Има една серия на предаването fifth gear, в която се опитваха да строшат една 124-ка комби като го подлагаха на всякакви тестове - караха го по ужасен терен, давиха го, палиха го, минаваха с монстър трък през него и кво ли още не. Това добиче все палеше и вървеше след всеки тест. Много е добра серията намери я и я гледай после със сигурност ще си купиш такава кола, много е надъхващо!

Коментар

Въпроса беше към колегата. Аз отидох към 15 на магистрала, не искам да си мисля М103 колко гори. Един приятел имаше 260Е, ама уж гореше колкото моя.
                                Около 10 на магистралата с около 120 км/ч,това и за 124 с 4 скорости и за 140 с 5 скорости,с много газ ми е давала и 25 градско ма си криви спирачните дискове и падат парчета от дисковете на скоростната в маслото и,иначе държи стига да ти се сменят задни гуми на 2 месеца.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X