Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes 124 комби за работна кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Mercedes 124 комби за работна кола

Всички съвременни Койоти с някое изключение са с верига.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
      Всички съвременни Койоти с някое изключение са с верига.
      Какъв е сервизният интервал за смяна, по-конкретно при дизелите?

Коментар

От верига, до верига има бая разлика. Едноредовите имат горе - долу ресурса на ремъците. Да не говорим, че при някои модели смяната на тия едноредови вериги налага сваляне на двигателя с всички произтичащи от това последици. Да не говорим и че собствениците като чуят "верига" и мислят, че не се сменя, пак със съответните последици. И от ремък, до ремък има разлика. На някои модели се сменя за час - два рутинна работа и с песен. На други модели ... мислил съм си дали няма да е по лесно да извадя двигателя ...

Коментар

Здравейте пичове виждам че разбирате от 124 имам такъвкомби 2.3 двигател за работа и има газови амортисиори но немога да открия от каде се помпат ако можете да ми дадете съвет .....

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_ralkov Преглед на мнение
            Здравейте пичове виждам че разбирате от 124 имам такъвкомби 2.3 двигател за работа и има газови амортисиори но немога да открия от каде се помпат ако можете да ми дадете съвет .....
            Газово-хидравлични сфери са, освен ако някой не е правил побългаряване.
            Прочети темата отначалото, и ще разбереш какво питаш.

Коментар

А мнение за S 400 CDI - 2000 г, на 225 000 км? С 1-ви собственик, тук в Германия. Има и доста голям избор на запазени S 320 CDI - 2000 г ?
              За почти същитe пари 124-те, 300 TD са на поне двойни км... (но, намерих и такъв на ориг. 230 000 км автомат - лично на мен ми допадат заради типично немската прагматичност и функционалност - като товарен обем нямат равни)
              Последно редактирано от ivied; 18-11-13, 18:37. Причина: няколко ?

Коментар

400 НЕ - има скромни мнения и описани проблеми на тоя мотор във форума,потърси да не се повтаряме.

320 ДА
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                  А мнение за S 400 CDI - 2000 г, на 225 000 км? С 1-ви собственик, тук в Германия. Има и доста голям избор на запазени S 320 CDI - 2000 г ?
                  За почти същитe пари 124-те, 300 TD са на поне двойни км... (но, намерих и такъв на ориг. 230 000 км автомат - лично на мен ми допадат заради типично немската прагматичност и функционалност - като товарен обем нямат равни)
                  Един друг момент - За S400 не знам но по логика е същото но за S320 аз лично съм ходил за плакетка и дават жълта.Преди 2 години бяха на привършване местата дето може да е кара с жълта а сега предполагам клонят към нула.
                  Та ако ще я караш в немско требе само по селата да я караш що по градовете е забранено...... а ако е за БГ това не те засяга ......ако има запазена 124 300турбо... нея взимаи.

Коментар

Само за информация: вчера ходих на профилактика на сферите на ХМ-а, та научих новина от моя майстор, че вече успешно пълни сфери и за Мерцедес, и други подобни системи от други марки. Ако някой се интересува. Показа ми лично няколко тестови, от 124-ка и от Ситроен С5, които също (уж) не можеха да се пълнят.
                    "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                      Той въпроса ти е риторичен!
                      Щом тия стари модели струват колкото новите-това какво ти говори?
                      Аз бих си купил кораба-124 ката и си ми е мечта.....постижима.Има един проблем-старата ми 124/88/ не иска да умира и върви като смок...даже си гори смененото масло и шарлан.пали на -20 .дига 180.!
                      Последно редактирано от mihov_1969; 17-01-14, 15:26. Причина: правопис
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Ще ви споделя една моя тайна!Имам 2 бр. 124 - едната е 200ТЕ комби на газ,92г. но с 102 мотора,другото е 300Е 4matik,изключително запазен екземпляр с всички екстри!!!За разходи няма да коментирам.Имам обаче и една Омега комби,която заби тези МВ -та в земята.Много по-комфортна и удобна,на сняг за задното си предаване е несравнима с други марки (самоблокиращ диф),за работна кола е идеална с оглед на евентуални разходи за поддръжка.
                        мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
                          Ще ви споделя една моя тайна!Имам 2 бр. 124 - едната е 200ТЕ комби на газ,92г. но с 102 мотора,другото е 300Е 4matik,изключително запазен екземпляр с всички екстри!!!За разходи няма да коментирам.Имам обаче и една Омега комби,която заби тези МВ -та в земята.Много по-комфортна и удобна,на сняг за задното си предаване е несравнима с други марки (самоблокиращ диф),за работна кола е идеална с оглед на евентуални разходи за поддръжка.
                          Колега правилно ли съм разбрал, че зимата Омегата е по добре с (самоблокиращ диф),от МБ 124 300Е 4matik ?

Коментар

Моя критерий колко е здрава една кола е като се огледам по улиците. Тоест, като ше купувам 20-25 г. кола, гледам колко се движат около мен. Омега скоро не съм виждал. Виж, Пасат 2 има и може да бъде алтернатива на коментирания модел в темата. А това със "уникалния" самоблокиращ диф, и комфорта пред МБ няма да коментирам.

Коментар

Хм...казваш не си виждал скоро Омега...странно къде жиееш!Много по-комфортна ми е от 124-ките,вътре е по-уютна,вози по-приятно,а за зимата я сравнявам с кола само с един двигателен мост естествено.Имам и Ягуар XJ от 97г. редовия шестак 3,2 и от него Омегата вози по-приятно,аз само констатирам.Има приятели които не вярват,но някои се убедиха лично с дупетата си.Понеже темата е за "работа",ще ви кажа,че омегата(комби) изобщо не ме занимава със себе си!
                              мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Карал съм Омега,кратко,година е малко,карал съм и 124ки няколко.Ми или нещо аз съм крив или Омегата не ми пасва.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X