Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes 124 комби за работна кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Mercedes 124 комби за работна кола

Бенцбос, имаш голямо черпене от мен и от Мечо!
    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Мен ме интересува основно да е надежден и по-лесен и евтин за поддръжка.
      В тоя ред на мисли бих искал 2.0 бензин или 2.3 бензин М102 мотор с ASD.
      Логично въпрос- тези с М102 имат ли ASD и от кои години?
      Защото знам, че помпата за хидравликата на М102 и на М111 е различна и на М111 е по-скъпа за евентуален ремонт.
      4матик явно не бих си взел, защото на стара кола звучи сложно и скъпо за евентуален ремонт, за това по-скоро бих искал само ASD.
      За дизела- по-скъпа гражданска, по-як акумулатор, предполагам е по-скъп за каране и поддръжка от обикновения бензин (не говоря за разход на гориво, а за експлоатация).
      Хидравличните сфери и т.нар. "кантар" към тях често ли се скапват и подмяна на 2 сфери с прилежащите дреболии може ли да влезе в рамките на 500 лв?
      Реално в БГ много трудно се намира такава запазена кола, повечето които съм гледал са уникално съсипани.
      Та обобщено другият въпрос е ASD и вериги у багажнико има ли шанс да ме измъкнат при по-тегави ситуации през зимата (не чак ултра сноу-трак)?

Коментар

*Всеки конкретен екземпляр може да има или да няма ASD - зависи как е излязъл от фабриката.

*Помпата за хидравликата не е принципно различна

*Да, дизела е по-скъп за каране - 5 или 6 подгряващи свещи по трийсетина лева парчето се сменят редовно на по 200 000 км. Бензиновия двигател също пали с акумулатор, де.

*Сферите се скапват горе-долу на същия интервал. Една такава е с цена 150-180 лева. Можеш да си ги смениш в домашни условия. Кантарче се скапва изключително рядко.

*Няма тегава ситуация, която да не може да си направиш още по-тегава, а оттам до трактора разстоянието е малко. Това не е джип, но приказката за трактора е напълно приложима и тук.

Успех в избора.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
          Бенцбос, имаш голямо черпене от мен и от Мечо!
          Това пьк що?Не че се дьрпам де

Дизела принципно е по-як като цяло,няма проблеми с комутатори,токове,свещи и капачки.......и аз ако взимам работно добиче комби бих го взел дизел.Само дето сьс сьщата идея живеят хиляди хора 25 години вече и както се каза за да го намериш стьпал здраво на земята е чудо или 6 000-7 лева,но пак чудо се иска.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

И за толкова нема...
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

На Вени беше толкова ако правилно помня.

Виждал сьм и други екзепляри които са ги подьржали добре и в добро сьстояние,но за едни близо 6 и горница на едни близо половин милион километра.И хората почват да смятат колко Микри ще си вземат за тия пари и дим да ги няма.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                На Вени беше толкова ако правилно помня.
                Косьо го отмъкна за без пари почти.
                Продължава да го кара и да се кефи.

Ама нямам друго комби за продаване, де.

Коментар

Ако проявяваш интерес на ЛС.
                  Или 0895 514 112 - Станко.
                  Ако преценят модераторите , че нарушавам правилата моля да не бъда бит много .

Коментар

НЕ е редно да говорите така на всички и аз искам да си купя (не съм скучаещ милионер не може 25 г кола да струва 8000 лв.)Така че mercedes 124 не става за каране чупи се всеки ден частите му с безумно скъпи и гори като камаз

Коментар

Това от личен опит ли го споделяш или го чу от агенция ЕЖК ? Интересно защо не съм разбрал ,че се чупи като от 7 години карам такива . Последния вече 3 и нищо не му се е счупило . Предни накладки 40ина лева , задни 30ина,Филтри и те 30ина ..това ли е безумноскъпото.. С метан от София до морето и обратно 80 лв. не знам някой КАМАЗ да гори толкова с 5 човека и багаж до тавана .

Коментар

Мисля, че колегата Ганев просто се шегува...
                        Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
                        Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Ползвам същата тема, не виждам смисъл да почвам нова!

Да речем, че се навивам на 124 комби, просто ми харесва, също така нямам изискване за годините, т.е. всичко което се предлага на нашия пазар и е комби е добре дошло.

Тук идва въпроса: С кой двигател да е колата? - След справка с wiki, ако правилнo съм разбрал комби варианта е произвеждан с 12 двигателя, може би някои модифицирани във времето, както и да е.
                          В car-са гледах една 280 sportline и на първо четене е разкошна, но не искам още една мощна кола, която да харчи много. Шест цилиндъра са си шест цилиндъра и независимо дали разхода е само 1 литър отгоре не я искам, поддръжката е по скъпа и др. Бих казал и с стари дизели не ми се занимава, но тук може и да не съм прав и ще си заслужава да се проучи, това са може би едни от най-коравите дизели на леки коли -какво е мнението Ви? Също ме интересува какъв е разхода бензинки-дизели-на газ?
                          В общи линии, все пак да си го кажа май съм се ориентирал към 2.0, 2.2 или 2.3 каква е разликата, кое е по добре, като разход на гориво спазват ли хронологията!

Едно от условията е да е с климатик, защото според мен кола без климатик не е кола (друг път ще обяснявам защо). Имам лош опит с климатрониците при старите коли и затова бих предпочел климатик. Има ли нещо смущаващо при климатрониците, все пак не избирам от магазина?

Всяко едно комби ли е с хидропневматика или има такива, които не са? - да речем от по-ранното производство
                          Как седи въпроса със седемте места? - само на няколко от многото обяви е обявено, че са със седем места. Това може и да е тъп въпрос, но като не знам...

Това е което ме интересува като за начало. Иначе, че ще се гледа ако се купува, ще се гледа (не от мен), това е ясно, просто се опитвам да изясня принципните позиции!

Коментар

Комбито е хидро,може да се замени с нормално окачване,но си губи чара.

Не всяка има 7 места.

2.0 харчи колко 2.3,колата си тежи и слабия мотор не значи по-нисък разход.

Правилния мотор за работна кола е 250 дизел.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                              ...

Едно от условията е да е с климатик...
                              Грешка е да поставяш условия свързани с оборудването. Колите са над 20 годишни и както се каза по назад - читавите не се продават. Изпадне ли ти читава взимаш, без претенции в оборудването. Иначе, няма да намериш твоята 124.

Коментар

Аз от повече от година гледам за такова или за Еска, понеже нямам опит от пирва ръка, а много ги хвалят и нищо поне малко заслужаващо съживяване не съм открил. Наскоро по обява излезе една еска и се продаде преди да я видя...
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X