Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes 124 комби за работна кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Mercedes 124 комби за работна кола

При "паднали" седалки = задни вдигнати седалки+паднали облегалки, отзад се образува идеално равна плоскост, където спокойно могат да спят двама души..
    Нещо не я разбрах тая седалково/облегалкова еквилибристика,ама ти повярвах.Щото и в москвич 2140 съм спал.Та имам въпроси.Коя облегалка се сваля и коя пада?Коя седалка се вдига и коя пада?,че тава ще ми е предпоследния МБ.....Последния ще е катафалката...
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

За да се получи искания ефект, задните седалки се вдигат - седалка - това, на което се сяда. Вдигат се от към задния си край, и се изправят вертикално.

Облегалките падат напред - на освободеното от седалките място, и по този начин се получава желаната равнина - получена от пода на багажника, и гърба на падналите напред облегалки.

Сложно стана май, ама нямам снимки.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        За да се получи искания ефект, задните седалки се вдигат - седалка - това, на което се сяда. Вдигат се от към задния си край, и се изправят вертикално.

Облегалките падат напред - на освободеното от седалките място, и по този начин се получава желаната равнина - получена от пода на багажника, и гърба на падналите напред облегалки.

Сложно стана май, ама нямам снимки.
        О-ооо сега вече разбрах-спи се в багажника.Аз си мислех ,че нещо се играе с предните седалки,като при другите коля.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

От три години тъст ми си има W124 200ТЕ. Човекът цял живот си е мечтал за Мерцедес, съответно си взе най-доброто, което му предлагаше пазара в тоя момент.
          Всяко лято ни я дава да ходим с жената до морето и обратно, пък и по други поводи съм я карал на дълги разстояния - това е Колата, с много главно "К".
          Страшно удоволствие е да се кара или просто да се возиш в нея. Стабилна, просторна, тиха.
          Не е никакъв проблем да натовариш семейството с багажите и да се откараш на другия край на България.

За гадни пътища - ходили сме няколко пъти на риба по разни разбити черни кални пътища около реки - с малко повече внимание се минава през доста препятствия.
          Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
          Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Моите впечатления за 124-ката са, че вози по-добре от W220..
            Лаф на баща ми: "Ако видиш 124 с вдигнат капак по пътищата и да го снимаш пак няма да ти повярвам.."

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
              Моите впечатления за 124-ката са, че вози по-добре от W220..
              Лаф на баща ми: "Ако видиш 124 с вдигнат капак по пътищата и да го снимаш пак няма да ти повярвам.."
              Не те е излъгал. Аз имам W124 300D комби. Е нема такъв танк! Мотора е неубиваем, мощно, здраво, безотказно, яко, ГеФеРейско. Истински Западногермански Мерцедес-Бенц.
              М/у другото 124-ката е последния истински МБ.
              Батка, зимай трактора и газ! Аз лично съм дизелджия, така и ще те посъветвам.
              Ей го тука с моя милост.
              Прикачени файлове
              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Колега, доста годинки карах ето това.

Смея да твърдя, че 113-те му коня са напълно достатъчни за нормално, несъстезателно каране. Удоволствието от карането е налице. Най-сериозния ремонт, който съм правил, е смяна на подгряващи свещи. Най-скъпия ремонт е смяната на сферите на нивомата. Най-многото пари, които съм давал, са за глезотии - джанти, темпомат..

Колега от форума му се наслаждава в момента.

Определено препоръчвам модела.

Категорично се дръж настрана от 4-матици, там нещата са направени, хм, меко казано сложно и нелогично. Според скромните ми виждания, това е...

Руснаците казваха - няма нищо по-скъпо от евтиния Мерседес.

Ако успееш да си намериш оригинална подкартерна защита, то и коловозите няма да са страшни.

Състоянието на автомобила е определящото, това не може да се скрие. Километража не е важно какво показва. Обърни внимание на нивомата, гледай за ръжди, търси комби с трети ред седалки - ддс-то на горивото не е за пренебрегване..

Ако имаш конкретни въпроси, ще се постарая да съм полезен - имам наблюдения върху марката.

Успех!
                Здравейте Колеги
                Наистина се наслаждавам на точно това комби в последните 2 години вече около 15000 км.наистина събира много детска количка без да се сгъва багаж риболовни тъкъми плажни артикули.При продължително каране поне аз не чувствам умора.Зимата съм нямал проблеми в началото се опасявах понеже не бях карал автоматик но като свикнах без много газ се минава отвсякъде
                ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                  М/у другото 124-ката е последния истински МБ.
                  Не шспорим

Друса,малка му е предницата,лека количка е,седалките са малки,вьтре е тясно и шумно,вратите му едва се отварят,парното и климатика са му слаби,няма много екстри..............и пак харчи като последния истински сьс 120 на магистралата.А КОЙ Е ТОЙ няма да ви кажа.

Вени ето ти едно дупенце.

От модела има и вьлци

Колега ако чакаш някой нещо лошо да каже за 124 комби има да чакаш и ти и аз.Заден ам му е пари защото е на хидропневматика,има един кантар вьрзан за окачването като на моя големия и като почнеш да го товариш си помпи задните амове и няма клякане.Това се заменя с нормални пружини и нормален ам,но я губиш тая екстра,а принципно е много здраво и добро нещо.Оригинален е майка си и баща си обаче,другото си е Мерцедес.
                  И с моторите няма какво толкова да сбьркаш - кой да е дизел от 2.5 на горе и кой да е бензин много стават.Е някои не дьржали по милион или 2 километра,а само по 700 000,но и мотори на пазара с кофа да ги ринеш.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Ех, настъпахте BenzBoss-a, Вени и Мишоци-те по мазола. 124-ките са си душегубки.

Не по темата, ама аз мойта вчера я разкарах до летището в София и обратно. Не бях я карал от една година - пълен душевен оргазъм 300 километра ...
                    Закарах един мой приятел англичанин, който се дивеше през целия път - this car is so quiet ; this car drives so smooth като не можеше да повярва, че това е кола на 23 години. След 7 месеца престои в гаража запали от 1/4 оборот. Куриозното е, че след като скапах 2 акумулатора от стоене, миналата седмица купих друг акумулатор Mercedes-Benz оригинален 74 Ah /доста емоционално/ second hand като отидох да го замеря ми казаха, че не залагат много надежди - на минусови полюс имаше щамповано 27/02 - 10 годишен. Аз не знаех за тази подробност. Но какво беше учудването на всички, когато този акумулатор издържа всички замервания - като нов. Акумулатора беше made in Germany, марка Hoppecke - никога не бях я чувал ...

Айде малко плакнене на окото ;-0)

http://fan-galerie.de/galerie.php?ac...5&modelnr=2771

http://fan-galerie.de/galerie.php?classnr=5
                    Последно редактирано от DimitarNikolov; 14-11-12, 19:13. Причина: link
                    Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
                    Бахти, как се изказах...

Коментар

Преди 5 години и малко от горе си взех 420ката с батерия Мерцедес вьтре.Чакам го да умре 5 години вече и принципно тррябва да се е предал и не и не и не.И остави другото ми нито ми забиват скорости от ниськ волтаж,ни мрьнка нещото,вьрви си.Другите 2 са с нови.

Черния Феникс с какьв мотор е?
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

2000 - 102 963, пет скорости - реални километри - няма да ги пиша. Изпъвал съм до 190 Km/h - над 180 започва леко да шуми....

А BenzBoss-а да въведе ред с имената на неговите Benz-ве - в mbclub.bg бяхме свикнали с Духа, Мрака и Призрака ....
                        Последно редактирано от DimitarNikolov; 14-11-12, 18:54.
                        Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
                        Бахти, как се изказах...

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                          Колега, това сериозно ли е? Ако е ДА, почвам да си търся и аз такъв....
                          Ако е 3 метра лайстна за паркет или ПЕ тръба за вода, може
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                            Колега, това сериозно ли е? Ако е ДА, почвам да си търся и аз такъв....
                            Правя мебели , тази година ходих 12 пъти до Варна и Поморие , сипвам само газ , и сменям маслото. Като го натоваря с материали , си имам работа за три дни. Онзи ден карах една масивна стълба до Стара Загора , страниците и бяха дълги 3.20м. , петата врата се затвори без проблеми. Разхода ми е 12газ , но не ползвам пета скорост , че изключва , и то при 130-140км. , с пета скорост ми е падал до 8л. , натоварен до тавана , при 100-110км. Тази кола няма чупене.
                            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от Kromida Преглед на мнение
                              Колеги, здравейте, чета форума от много време, но почти не пиша. Имам един въпрос, на който се надявам да отговорите и да стигнем до истината.

Трябва ми здраво и надеждно комби, което да експлоатирам за превоз на домочадието и куче, с багаж, извън София и т.н. включително от време на време по гадни пътища, а и през зимата.

Спрял съм се на 124ка (макар че и 123ка не бих отказал, но няма на пазара).

Единият вариант е 2.0 или 2.3 бензин М102 мотор, ръчни предавки, задно задвижване и за през зимата да си нося за вс. случай вериги.

Другият вариант е 2.5 или 3.0 дизел 4матик...

От гледна точка на максимална експлоатация с минимални грижи за поддръжка кое от двете да избера?
                              Колата няма да е лъскана и полирана, но и няма да бъде занемарена. Просто ще бъде работна.
                              Колега – проблема е един единствен – да намериш читава кола ... което хич не е лесно....
                              Бая коли са ми минали през ръцете .... за сега 124 си ми е повече от любима....даже имах щастието да имам една която беше на истински 120 000..... ако че беше правена далечната 1985 колата беше като новавъв всеки един аспект... .... може да я видиш тука ако обявата за продажба е тука и наи вече линковете със снимки са там.

Коментар

Аз търсих читава ЕСка или 124ка полових година в БГ и накрая си купих Корола. Поради легендите, че не се чупят и това, че са комфортни и обезшумени принципно се кара докато спре или изпадне нещо и не открих нещо което да си струва парите.
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X