Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Додж Дарт (Dodge Dart) лек обзор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Додж Дарт (Dodge Dart) лек обзор.

В София сьм,имам едни пиенета да пия и ако остане време и се отганизирам направо среща на форума да правим,кой дойде с Ланча черпи,Тьртея пие двойно
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Черпенето е лесно, само казвате къде и как

Гоблине, не си съвсем прав за Ланча, но да не се отклоняваме повече.
      А по-темата:
      Кратка справка показа следното (не знам до колко са верни данните):
      Додж Дарт 1.4 турбо - 160 к.с., 250Нм, 1456кг, предавателно отношение: 6-та 0,62 (ръчна СК), крайно: 4.11, като ги умножим: 2,55, съотношение тегло/мощност 9,1кг/к.с.
      Алфа Жулиета 1.4 турбо (дето се води "донор") - 170 к.с., 250Нм, 1365кг, предавателно отношение: 6-та 0,77, крайно: 3,83, умножени: 2,95; тегло/мощност 8,0 кг/к.с.
      Това би трябвало да обясни "тромвостта" на Дарт-а.

Коментар

В момента се щурам между Вирджиния, ДиСи-ту, Мериленд и Пенсилвания, ама такова нещо "Дарт" не видях никъде...
        Прочее и любимите "Хонди" нещо... Най-малките са някакъв Акорд, ама като БГ-двустаен апартамент "ново строителство", а най-много са "Пилот"
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
          ... за незапознатите - Ланча имат сериозен фал в Англия през 80-те и от тогава не присъстват на този пазар/
          Апропо - вече не е много точно по темата (въпреки, че пряко е намесен глобалния маркетинг), но предвид богатите общи знания на пишещите тук да си попитам: На няколко места съм срещал намеци за подобни неща, но никъде нищо конкретно - та каква е тая грандиозна Ланча-издънка на Острова, та там от доста време не се карат много-много??? Иначе не е като да не се кефят на класическите и сравнително редки модели на италианците от близкото минало (често и с десен волан)...

Коментар

Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
            ...каква е тая грандиозна Ланча-издънка на Острова, та там от доста време не се карат много-много???...
            Няма някаква особено пикантна издънка, просто престават да правят коли с десен волан в началото на 90те. При всяка смяна на модела с нов трябва да се инвестира в нови производствени мощности или в обновление на старите. Като дойде този момент се взима решение дали да се кихнат още едни допълнителни стотина милиона в оборудването необходимо за производството и на варианти с десен волан.

За японците не е проблем, понеже там са си с десен волан, но за европейските производители нещата са под въпрос.

Някъде бях чел че за масово произвеждан автомобил само за леенето на таблото допълнителната инвестиция е към петдесетина милиона, или поне тогава беше къде толкова.

Прибавяш към уравнението че тогава колите още бяха коли, и таблата все още се правеха обърнати към шофьора, както си му е реда, особено при ланчиите, и ти става ясно - освен чисто механическите детайли, по таблото трябва да направиш специфично табло, консола, "барче" и прочее, понеже са асиметрични. Събираш парите, гледаш крайната сума която трябва да кихнеш, и я разделяш на броя коли които ще продадеш на Острова. И ти става ясно дали си струва или не.

Успоредно - да не си помислиш, че модата която започна именно в средата на 90те, таблата вече да са симетрични, километражите да са в средата, и прочее грозотии които маркетинга обясняваше че било "опит да се свърши с егоизма на шофьора, и да не се чувства предния пасажер изолиран", имат нещо общо с намаляването на тези разходи ?

Нееее

Взимаш един Сафран примерно, и го сравняваш с една Лагуна от първите модели. При Сафрана за да смениш от ляв на десен волан ти трябва ново табло, конзола, "барче". При Лагуната - всичко е еднакво, имаш само една козирка с километража, която избираш къде да сложиш - отляво или отдясно. Или хайде, може козирката да е специфична между ляв и десен волан, но до там.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              В момента се щурам между Вирджиния, ДиСи-ту, Мериленд и Пенсилвания, ама такова нещо "Дарт" не видях никъде...
              Прочее и любимите "Хонди" нещо... Най-малките са някакъв Акорд, ама като БГ-двустаен апартамент "ново строителство", а най-много са "Пилот"
              Иди до някои дилър на Краислер - не може да нямат няколко броики за демо - колата е официално в продажба.
              Те ако за горе -долу 1 месец откак я продават -наводнят всичко ....малииииии ще се сцепят да се хвалят....

Коментар

Видях ги... Ще ми бъде интересно колко бройки ще успеят да продадат - хората ги заобикалят и изобщо не ги поглеждат.

Коментар

Извинявам се за спама!
                  Скоро гледах по Нешънъл Джиографик ( предполагам, че повечето от вас са го гледали ) един филм на Ал Гор с екологична насоченост. Според него в момента екологичните норми ( а така също и относно разхода на гориво ), на които трябва да отговарят новите автомобили са най-ниски в САЩ след това Китай, Индия Япония и съответно най-високи в Европа ( цитирам го по спомен ). Пак според този източник преди десетина години в един щат ( май беше Калифорния ) властите приели по-високи норми, които съдът отхвърлил. Та, ако те не били отхвърлени в момента техните изисквания биха били на едно ниво с Китай!
                  Няма голяма връзка с темата, но за мен беше поучително знание!
                  Казано е:
                  -"Обичай ближния",
                  щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                    Извинявам се за спама!
                    Скоро гледах по Нешънъл Джиографик ( предполагам, че повечето от вас са го гледали ) един филм на Ал Гор с екологична насоченост. Според него в момента екологичните норми ( а така също и относно разхода на гориво ), на които трябва да отговарят новите автомобили са най-ниски в САЩ след това Китай, Индия Япония и съответно най-високи в Европа ( цитирам го по спомен ). Пак според този източник преди десетина години в един щат ( май беше Калифорния ) властите приели по-високи норми, които съдът отхвърлил. Та, ако те не били отхвърлени в момента техните изисквания биха били на едно ниво с Китай!
                    Няма голяма връзка с темата, но за мен беше поучително знание!
                    В БГ са много високи еко-изискванията ама знаем как се спазват.

Коментар

Привет!
                      Ако не е много нахално от моя страна - би ли споделил когато намериш време впечатленията си от Щатите!
                      Аз лично никога не съм прекосявал голямата вода и за това ми е интересно какво се кара масово там?
                      Приятна вечер на всички!
                      Казано е:
                      -"Обичай ближния",

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                        Привет!
                        Ако не е много нахално от моя страна - би ли споделил когато намериш време впечатленията си от Щатите!
                        Аз лично никога не съм прекосявал голямата вода и за това ми е интересно какво се кара масово там?
                        Приятна вечер на всички!
                        Вече се "заканих" на "с-ието" хейтъри на гоУемите хамерикански автомобили да разоблича техните... меко казано силно преувеличени твърдения за пърхащи по щатските улици и шосета "Смартчета", "Тойотки Айго","Королки" и "Хондички ЦрХ". Спете спокойно, деца Мо'е много филми да сме гледали, но хамериканските филми не са като съветските, че да показват неща, различни от действителните

Коментар

За протокола - единственият в темата споменавал црх съм аз, и съм споменавал тези които съм карал в Европа. В Щатите црх-ове съм видял по един годишно. Не знам от къде ги изкопа.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Молбата ми беше абсолютно искрена и без никакви задни помисли. Аз лично нямам никакъв опит с американските возила и не вземам страна в спора кои автомобили са "по-, по-, най-".
                            За това ми беше интересно да чуя твоето наблюдение за автомобилния парк в Щатите.
                            Както и да е! Бъдете здрави!
                            Казано е:
                            -"Обичай ближния",

Коментар

Sorry folks, have no cyrillic... and dunno how to find one. Will write later. But the only "Smart" I saw was a... police car at the wooden promenade in Atlantic city, NJ

Коментар

Побьркал си се нещо май а?
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X