Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Додж Дарт (Dodge Dart) лек обзор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Додж Дарт (Dodge Dart) лек обзор.

Май пак вьрвим кьм мойта болка - Додж с Рали в името си се бори с Джета без да е рали щото ако е..........и без турбо му мамата.

Никакви проблеми нямам Додж да правят тенекета,да му плеснат Рали на задника щото имал двоен кюнец не го разбирам,таковат си по реномето само / то па едно реноме последните 4-5 петилетки..../.

Интересно ми е какво ще е мнението за Пикапестия Форд.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      За настъпаните сравняващи въпросната кола с Поло - умолявам ги да коментират щатския пазар.

Въпросният додж е на цената (и в категорията) на местния Фолксваген Джета (не знам дали в Европа все още се казва Бора или не). А в "Рали" вариант стъпва на цената на базовия щатски Пасат.
      Аз съм дал ценовите листи на всичко, което съм цитирал. Не виждам подобна "референция" относно щатския пазар. Този "супер-кар", ако го внесат в БГ на тия цени ще избие рибата, само Гриша Ганчев с "Voleex-а" ще оцелее... Навремето пуснаха мехикански "Шевролет HHR" за по 25 000 лв., не можах да се вредя
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

И добре, че не си се вредил...
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          И добре, че не си се вредил...
          Да ! Като не се вредих, си купих това в подписа...
          Сега гледам един сайт http://web.vw.com/inventory-search/#search/new
          Излиза в "Гугъл" като търсиш VW USA...
          ГоУема еФтиния в сравнение с у нас: http://www.volkswagen.bg/files/bg/do...st_new_2_1.pdf

А "Dart" май си има и SRT версия http://www.autoblog.com/2012/03/26/d...in-rallycross/
          Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 16-07-12, 19:05.

Коментар

HHR ли беше онова дето трудно му се намират копчетата за отваряне на прозорците?На централната конзила в средата,'оди се сети,че са там.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              Аз съм дал ценовите листи на всичко, което съм цитирал. Не виждам подобна "референция" относно щатския пазар. Този "супер-кар", ако го внесат в БГ на тия цени ще избие рибата, само Гриша Ганчев с "Voleex-а" ще оцелее... Навремето пуснаха мехикански "Шевролет HHR" за по 25 000 лв., не можах да се вредя
              Има доста разлики които предполагам не знаеш и те дигат цената на колите в ЕУ.
              Например още от поне 5-6 години има заповед – всяка кола която ще се продава в ЕУ требе да е с 60 до 70% рециклируеми матряли- В америка такова няма.Тоя Дарт кат го запалиш и може да се удушиш от газове – може по книга да е незнам си какво –ама ако му замерим газовете може да се окаже че и Евро 1 не покрива –а Шкодите и ФВ дет си дал са с евро 5 или 6.
              Другото което е че тва са цени за зарибяване – кат иде колата в дилара цената скача ,отделно тука в америка всичко е БЕЗ ддс , и за да те оберат още (понеже бая американец е куха леика ) 99% към цената ви лепват едни 700 -800 долара за да ти я докарали от едикъде си до тебе – води се някаква лоджистик такса ли , не помня ама в края на краищата краиния клент си ги плаща.

Иначе ме съмнява да избият конкуренцията –в БГ и навсякъде в ЕУ клента пита –колко гори тая кола...и ако не чуе цифрата дето му харесва ...кофти нали ,щото освен да си купиш кола требе и да я зареждаш а не да седи кат паментник и да я разкарваш 2 пъти в месеца.
              В Америката налъгват говедата със следното –разход не дават , по точно дават като ти казват следното - estimated consumption- това ти е ясно що за лъжа е, като прочутото estimated consumption е винаги някаква мин цифра ,демек колата гори много малко – нещо дет може да се получи ако я пуснеш на спускане от някоя планина надолу и мотора е на празен ход само.

Коментар

Поло 1.4 вентилирано, евро 5,купувано чисто ново и сега е на 40 00км гори над 8л. бензин при спокойно каране.Дилъра каза че тоя мотор си горал толкова

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                  Поло 1.4 вентилирано, евро 5,купувано чисто ново и сега е на 40 00км гори над 8л. бензин при спокойно каране.Дилъра каза че тоя мотор си горал толкова
                  Доколкото съм виждал на няколко VW, вкл. и един, който още притежавам, в owner`s manual-ите пише така: "разход от 5,5 л. до 16,5 л. / 100 км." и си има табличка: 5,5 л. е ако караш извън града с 50 км./ч. , после разходът стремително нараства, за да стигне до 16,5 при скорости над 180 км./ч. За да е пълна обърквацията, в таблицата, естествено, са намесени всички възможни модификации на модела - от най-малкия до най-големия двигател, както и турбинирания.

Коментар

Да,но в Щатите ти пише Предполагаем градско 25 мили на галон,35 мили магистрала и смесено 31 примерно.Качвам Форд Таурус,детето,жената и аз,3 куфара и магистралата сьс 70 мили в час.Среден разход 24 мили на галон като сьм го снулирал изход преди магистралата.

В сравнение 94 година редови шестак и доста над 2 тона Мерцедес приличащ на куфар ми дава мааааалко по-добре ако устискам да го карам толкова бавно.
                    Да споменавам ли Камри как ми даде под 23?Това го дава на жената осмака.И не споря,че харчи по-малко,а го давам за пример колко и как льжат.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      Да споменавам ли Камри как ми даде под 23?Това го дава на жената осмака.И не споря,че харчи по-малко,а го давам за пример колко и как льжат.
                      Чакай сега, нали темата е за оплюване на американските автомобили ? Как може да хвърляш такива велики марки в калта при додж-прасетата ?!
                      Като стана дума за разход и за гадни американски автомобили - тия "Тесли" сигурно не ги "карат много-много", а ? Ще се радвам да дадеш информация от първа ръка ? Да не би да оправдават българското звучене на името ?

Коментар

БЕНЗИНОВА кола, която на 3-та от 80 или на 5-та от 110кмч да се "изстрелва" трябва да е или с компресор или поне V6 3000сс. Въпросният 2000сс 16..кс ги дава тези конски сили при 5-6 000об/мин на 3000 едва се събужда, а на 2500 още е дълбоко заспал...
                        Сравнението с коли отпреди 15-20 години е некоректно, защото първо теглото е съвсем друго, второ предавателните числа са доста по-дълги (с цел икономия)...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Сьвсем не е коректно и не ги сравнявам,само давам за пример какво пишат за колата и каква е реалноста на пьтя.Реално 5 скорост 3 литра шестак на 20 години дава разход като нов Форд с 6 скорости и нам си какьв мотор / който му се рови да рови / на който производителя дава над 30 на галон магистрала.Да ама не.

Теслите не ги карат,сестра ми натискаше за такава и не излезе сметката,купи си СЛ500 2005 година по обясними причини.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Тук се леят дитирамби за новото чудо "Додж Дарт" http://www.autoblog.com/2012/04/30/2...-review-video/
                            Opt for the extra aero package, and that number will jump to 41 mpg highway when bolted to the manual gearbox

Коментар

Под 6 на 100.....празен при 15 градуса температура с пренапомпани гуми на равно и 105 км/ч скорост и шофьора 55 кила.Тия на друг да ги говорят.

Taurus 2012 17 градско,20 комбинирано и 26 магистрала,мотор 6 цилиндров 3.5 литра 263 коня и 6 скорости автомат.Е това дават на Форда,сега го проверих.20 годишна кола го прави това без да се напьва,сметката да караш Тесла за 80 000 долара никьде не излиза,не излиза и да си купуваш нова с идеята,че малко харчи.

Тоя Додж това му дават,като излезе ще го пробвам и сьм сигурен,че под 8 трудно ще слезе,за 21 век фьстьк си е излагация според мен поне.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Още една засечка - Доджа има моторчето на Фиат 500 Абарт който дава 7.4 литра на 100 магистрала и е едни кила по- лек от Доджа.Тия оптимисти му пляснали под 6 което е реално ако...........аз карам пред него сьс 100 и той не изключва от шеста скорост.

Тук като льжат не ги сьдят като в Германия,под 6 ма друг пьт.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X