Обява

Свий
Няма добавени обяви.

джипка за кал и сняг тежка или лека

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: джипка за кал и сняг тежка или лека

Чавдаре, ти къде видя да съм написал Самурай, или ти под "малки джипове" само него разбираш...?!! За страничния наклон мисля, че съм го написал от ясно, по-ясно....

П.П. Между една малка Витарка и Диско, не бих заложил на Диското на страничен наклон, но това е мое мнение...
    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 09-10-12, 20:41.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      ... или ти под "малки джипове" само него разбираш...?!! ....
      Ами ... най-вече. Хем е малък, хем си е джип.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=Y1XBe...feature=relmfu японче с добри гуми (кобра) приличен лифт има като гледам и до тук? Ето как малките джипове изкачват така наречените байри, а за сняг няма да ви говоря щото тама немогат да откинат буквално .... по байр с сняг по далбочък така и сме до тук Цяла зима бутахме на един самурая (гуми Ласса) тия новите за нивите и лифтван прилично и си неможе и тва си е ... аз си залагам на прилично голям джиииип (Пахеро, Тойота ЛК и т.н.)

Коментар

За жалост пак всичко се обърна до линкове към разни туби, странични наклони и на кой по по най......... Давайте примери от собствен опит за сравнение, че то е ясно, че аз ще кача по стръмен баир с трабанче със сликове от някоя мадама с токчета от жълтите павета с подготвена машина. Толкова субективизъм и "аз кво видех" в ютюб........ И как промяна на окачване със същите гуми променя просвета....като най ниската точка си седи в средата на диаметъра на гумите............. Нямам думи наистина какво се пише..... То не са гъсто залесени гори, не са коловози от виетнамки..... Абе истината е, че достатъчно въртящ момент ще изкара сичко на баир ама кои говори за баири... Не беше ли за сняг и мека кал тая тема? Я по-добре да напраим по едно кръгче и да не спорим па кой каквото му е по душа да си кара . Аз си държа машини които са ми по джоба - винаги една голяма да се чувствам "човек" в нея и една малка зла оса като ми се "кара" ама не за дълги преходи а за къси "зли" разстояния . Пък и едната като не излезе и другата се ше се намери приятел в нужда. То пък сме една необятна страна с невероятни разстояния. Никъде не се чака "спасител" повече от час. Така че си карайте каквото ви се кара . Без да се караме .
          висете отпуснато

Коментар

е то беше за сняг и кал, но колегите го обърнаха тука на баири и аз се включих аз съм на мнение тежък джип независимо какво ще видя като коментари )) няма какво да промени мнението ми

Коментар

Голям и тежък http://www.youtube.com/watch?v=wk6KJ...layer_embedded

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                Винаги съм се питал, защо в държави където хората печелят достатъчно, за да могат да карат каквото си поискат, карат все големи (тежки) джипове.?!!
                Много просто, по-големите и тежки джипки си имат повече технология по тях, диференциали, системи за сцепление, контрол върху разпределението на техлещата сила и подобни неща които доста подпомагат преминаването през труден терен.

За мен въпросът за тежките или леките джипки е като въпроса кои обувки са по-добри за алпинисти - джапанките щото са по-леки или тежки туристически обувки с едри грайфери

Естествено че има места където една лека джипка ще претича, а тежкотоварната може и да заседне в кал или да се хлъзне по сипей. Но ако направим списък с възможни препятствия, то една тежка но мощна джипка ще премине успешно през много повече от тях, отколкото една лека джипка.

Коментар

Първоначално публикуван от Ретард Преглед на мнение

говорим за сняг и кал, каде намесваш пясък и според теб ще може ли да кажем една самурайка да дърпа тая каравана? стига поствали помислете малко забога ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X