Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чип тунинг: за и против

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чип тунинг: за и против

Ей че е хубаво човек да чете теориите на учените, че да може да си обясни нещата от практиката! 3-4 години карахме яко, по 20-50000 км/год. 2-те семейни Диско-2, Тд5. Единият беше с чип-тунинг, към 170 к.с. Определено вървеше по-добре, особено на 5-та и при катерене на височини. Среден разход - градско, шосета и горски пътища - 9 л./100 км за двата.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Икономията идва от натоварването на ДВГ в съвсем различни режими от достижимите без тунинг. И да, най-често си остава чисто хипотетична.
      Образно - като минеш даден маршрут с по-рядко превключване на ниска предавка, ползваш същата мощност, но я черпиш в по-ефективни режими, и съответно я получаваш с по-малко гориво.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
        Икономията идва от натоварването на ДВГ в съвсем различни режими от достижимите без тунинг. И да, най-често си остава чисто хипотетична.
        Образно - като минеш даден маршрут с по-рядко превключване на ниска предавка, ползваш същата мощност, но я черпиш в по-ефективни режими, и съответно я получаваш с по-малко гориво.
        Точно така..,ако изкачиш 10-километра баир на 3-та с пълна газ или на 5-та предавка, струва ми се, че втория вариант ще е по-икономичен..
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Карам Мазда 626 турбо дизел.Миналата година направих 45000км почти всички на дълго.Имам Пауър бокс оригинален Денсо.Карам и с него и без него.Разликата в разхода е пренебрежимо малка.За сметка на това има осезаема разлика в динамиката на автомобила.
          Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
          Внос на автомобили от Швейцария по поръчка.

Коментар

Да не се залъгваме. Въпросният тунинг не дава чак такова повишаване на мощността за да има такива фрапиращи разлики - от трета на цялата газ, та на пета, лежерно... Там има и разни пинизи, как тунингованият автомобил да изглежда по-вървящ, отколкото всъщност е, но да не се отплесваме.
            Ако все пак някой, някъде е постигнал подобни резултати, ще ми бъде интересно на какъв двигател. Говорим само за "пипане" на софтуера, без хардуерни модификации. А дано, ама надали...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Е сподели пинизите де
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Е сподели пинизите де
                Ако съм щял да ги споделям, щяха да бъдат в предишното мнение.

И коментаторите...

Коментар

Мноо хитро
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Вероятно единия от пинизите е изригването на мощността отведнъж към 2000 об.,това наистина създава усещане за голяма сила,но е за малко.
                    Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                    Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                    Враца

Коментар

Ако има някой, който може да "разчете" графиките от дино-тест, с удоволствие ще кача моите тук, за да поразсъждава. Аз лично съм доволен от постигнатия резултат, защото автомобила върви много повече от преди, сравнено със стоковите настройки на ЕКУ-то, които също не са лоши. И тъй като е мерено на главини, хората казаха към крайният резултат от изследването, да се добавят едни средно между 7 и 10% горница.
                      По-интересното е, че стоковите данни са по-добри от дадените по каталог, което е един голям плюс при ремапа на ЕКУ-то.

Коментар

Най лесния "пиниз" за тунинг е елементарна промяна на чувствителността на педала за газ това дава най-силно усещане за вървеж

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                          Най лесния "пиниз" за тунинг е елементарна промяна на чувствителността на педала за газ това дава най-силно усещане за вървеж
                          Да и повечето "тунинг майстори" това правят за едни пари . За качествен тунинг е нужно преработване на поне 5 карти в ECU-то на автомобила .
                          Напред и нагоре
                          Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                          0886769809-Юлиян
                          kiko00@abv.bg

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                            Вероятно единия от пинизите е изригването на мощността отведнъж към 2000 об.,това наистина създава усещане за голяма сила,но е за малко.
                            Да точно за това става въпрос,за преодоляване на турбо дупката между 1500 и 2200 оборота.
                            Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
                            Внос на автомобили от Швейцария по поръчка.

Коментар

Първоначално публикуван от kiko00 Преглед на мнение
                              Да и повечето "тунинг майстори" това правят за едни пари . За качествен тунинг е нужно преработване на поне 5 карти в ECU-то на автомобила .
                              Имам сериозни съмнения, че това не е така. Според мен, никой който се занимава сериозно с обсъжданата дейност, не би си го позволил. Поне не и ако има намерение да продължава заниманията си в сферата. Най-малкото, случва се един и същ автомобил да мине през повече от един "мапер" и подобна дивотия би лъснала веднага...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                                Имам сериозни съмнения, че това не е така. Според мен, никой който се занимава сериозно с обсъжданата дейност, не би си го позволил. Поне не и ако има намерение да продължава заниманията си в сферата. Най-малкото, случва се един и същ автомобил да мине през повече от един "мапер" и подобна дивотия би лъснала веднага...
                                Аз пък имам сериозни наблюдения ,че това е точно така !!!

п.п И защо ,ако първия "мапер" се е справил добре ,ще ходим при втори и т.н?
                                Напред и нагоре
                                Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                                0886769809-Юлиян
                                kiko00@abv.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X