Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Dacia Duster или Skoda Yeti

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Dacia Duster или Skoda Yeti

Първоначално публикуван от gubaku Преглед на мнение
    ужасно къса първа - много дразни.
    Имай в предвид, че за Дъстър 4х4 не се препоръчва да се тръгва на първа. Особено за дизела. Първа е направена нарочно така къса, за да "компенсира" липсана на понижаващи предавки. Т.е. само за off-road, само при нужда от бавно "пълзене".
    Затова 4х2 версиите са с 5 предавки, а 4х4 са с 6, при едни и същи двигатели.

Коментар

Дъстъра е такъв компромис, че внимавайте какво подписвате.
      Шкодака е пушка в сравнение.
      Едното е направено за евтиния(даже ако имате предложения за по-евтино на адрес...), а шкодито е просто читава кола.
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Влезнах в една дачия ......верно си е компромис в сравнение Шкодата.А и съм имал Фабия взета нова и за 150000 км НИКАКЪВ проблем !!!
        ШКОДА
        Grand Vitra ddis 2008
        SEAT Althea XL tsi 2010
        Mitsubishi Canter

Коментар

Карах Дъстер и китайската измишльотина. Шкодата не ми харесва (сори).
          За Дъстъра много глупости са изписани.
          На мен ми хареса, даже е супер. Карах дизела 110 к.с. С 4 човека - за нула време стигна 140 и продължаваше да дърпа здраво. Отпред място има (аз съм 100 кила, 180см. и не се чувствах неудобно). Компютъра показваше разход 7, а това е тестов автомобил -всеки пробва колко може. Интериора е приличен, с кожа ще е супер. Карах по дупки, по павета - не се усеща. Сглобките са добри, вратите се затварят много леко, предния капак е с пружина. Има място за голям акумулатор. Голяма жабка.
          Недостатъците:
          - На задните седалки е тясно и вратата е по-ниска от предната май, сякаш влизах в БТР (ама аз там няма да се возя).
          - Назад нищо се не вижда, парктроник ще трябва сигурно.
          - Дизела е доста шумен, в диското шума на двигателя е приятен, а в Дъстъра ме дразни - може да е до навик.
          - Багажника не е голям, но е сприлични размери, лошото е че резервната гума е най-отдолу - ако трябва да се използва вадиш всичко.
          - Копчетата за парното и стъклата са на много неудобно място.
          - Доста се клати при зиг-заг, но на завоите не се усеща нестабилна (висока е все пак).
          То темата е за Шкода, ама да си кажа и за китаеца: Много екстри, най-всякакви глезотии, голям багажник. Противно на писанията, отдолу има антикор (човека в Митвас беше много любезен, специално ми го вдигна да огледам). И хубавото е дотук. Не знам къде са тия 134 коня, може някои да дърпат назад - едвам върви, няма ряз (за разлика от Дъстъра - не че са в една категория, ама цената е същата). Тежък е, гори здраво - на газ може би ще е поносимо. Отдолу има доста жици по скоростите, и са с обикновени (не противовлажни) куплунзи - според мен една зима му трябва и ще даде проблем. Ако махнат всичките излишни електромоторчета, колата ще олекне и може да стане по-сигурна и по-пъргава.
          Като цяло Дъстъра ми изглежда по-добре изработен, въпреки липсата на глезотии.
          За Шкода, дизел и 4х4, цената е доста над аналогичен Дъстър - затова ми отпадна от класацията.
          Гласувам за Дъстъра с две ръце.
          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
            Влезнах в една дачия ......верно си е компромис в сравнение Шкодата.А и съм имал Фабия взета нова и за 150000 км НИКАКЪВ проблем !!!
            ШКОДА
            Ако между дъстър и йети разликата е като мужду логан и фабия (дори стария модел) - ш'мъ извиняват, ама дъстъра да си го карат те!
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От двигателя 1,5 ДЦИ 110 к.с се оплакват изключително много..Има вече няколко коли(5) които са под 50 000 км,и сменяват трети двигател,като все още в сервиза не могат да разберат защо се чупят.Двигателите стават тотал щета!Колите са края на 2010 година,.Не се чупят защото се карат като служебни,последната изтропа на сфетофара,грамна двигателя!Имаите си едно наум с какво се захващате.

поздрави

Коментар

С тия малки дизели дет ги мислят за напред ще е все така,екология и икономия май ще се минава на бензин.
                Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов-Kograman Преглед на мнение
                  От двигателя 1,5 ДЦИ 110 к.с се оплакват изключително много..Има вече няколко коли(5) които са под 50 000 км,и сменяват трети двигател,като все още в сервиза не могат да разберат защо се чупят.Двигателите стават тотал щета!Колите са края на 2010 година,.Не се чупят защото се карат като служебни,последната изтропа на сфетофара,грамна двигателя!Имаите си едно наум с какво се захващате.

поздрави

Колите не са Дачия, Рено Меган

поздрави

Коментар

Колега двигателите на Дачията са на Рено/както и моя на Витарата1.9ddic/и от опит казвам че за 80+% от повредите при дизеловите двигатели е вновно задкормилното устройство
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

В случая не са виновни водачите.Колите са на финансов лизинг,и вероятността повредата да се заплати от водача,ако е по негова вина е 100%.Едната от колите се опитаха да минат с този номер,че била карана с 200км/ч и прегрявана.На колите има монтирани GPS сиситеми,и бързо се отказаха от тези твърдения.Сега сменяват само двигатели,и се чудят защо се скапват...

поздрави

Коментар

Понеже в момента съм пред избор на нова кола и тръгнах да оглеждам цените и предложенията по шоу-румовете. И понеже държа новата ми кола задължително да има ESP освен другите екстри се оказа,че Дъстъра го предлагат с ESP само в ниво на оборудване Лауреат с дизелов двигател и 4х4.Цената отива към 33 хиляди лева и отгоре.Много обаче се изненадах когато отидох в магазина на Шкода да попитам за цените и ми обясниха,че в момента продават промоционално Йети с доста повече екстри и двигател 160 к.с. за около 35 600 лева.Като включим многото екстри в полза на Йети разликата в цената направо се стопява и се оказва,че чешкият автомобил предлага доста повече за цената си.Още като излезе Дъстър-а много ми хареса на външен вид,ходих и на тест-драйв още в самото начало на по-малкия дизелов двигател и с предаване 4х2.Колата се държеше доста добре по време на теста и ми хареса.Но пък офертата на Шкода е доста по-атрактивна и може би ще си преосмисля избора.Неприятното е ,че за Йети трябва да се чака до 70 дни.

Коментар

Шкода не съм заглеждал отдолу в подробности, ама на никой ли не е направило впечатление мижавичките шангички на задното окачване на дъстъра, на всичкото отгоре разположени ниско долу? То вярно че SUV (джиповидна кола, демек), ама чак пък толкоз...

RAV4 първа генерация имаше подобни, но не бяха чак толкова тънки и чак толкова ниско ми се струва.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ГАЗ69 Преглед на мнение
                            Понеже в момента съм пред избор на нова кола и тръгнах да оглеждам цените и предложенията по шоу-румовете. И понеже държа новата ми кола задължително да има ESP освен другите екстри се оказа,че Дъстъра го предлагат с ESP само в ниво на оборудване Лауреат с дизелов двигател и 4х4.Цената отива към 33 хиляди лева и отгоре.Много обаче се изненадах когато отидох в магазина на Шкода да попитам за цените и ми обясниха,че в момента продават промоционално Йети с доста повече екстри и двигател 160 к.с. за около 35 600 лева.Като включим многото екстри в полза на Йети разликата в цената направо се стопява и се оказва,че чешкият автомобил предлага доста повече за цената си.Още като излезе Дъстър-а много ми хареса на външен вид,ходих и на тест-драйв още в самото начало на по-малкия дизелов двигател и с предаване 4х2.Колата се държеше доста добре по време на теста и ми хареса.Но пък офертата на Шкода е доста по-атрактивна и може би ще си преосмисля избора.Неприятното е ,че за Йети трябва да се чака до 70 дни.

При тази цена която очевидно си готов да платиш, мисля, че е разумно да посетиш и "Българската" кола - Голямата стена (Great Wall - Hover), за тези пари ще получиш кола с кожен салон, Бавни и по-голям двигател (не знам това дали е екстра, както и наличието на рама в този клас). Аз лично бих избрал това за тези пари, виж ако говорим за 20+ К то определено Дъстъра много ми хареса на тестдраив-а
                            Успех

Коментар

И аз мисля че Китаеца е много по солиден джип в сравнение с тия 2те, честно казано Дачията не е лоша кола за цената си, но е просто гадно да се вози човек в нея, същото важи и за шкода, просто гадно та чак гнусно от към долнопробни части и материали. Това което гледах на Панаира при Ловешкия с китайски корени кокошарник е доста по-приемлив интериор, добра визия и доста солидно окачване, пък цената също е доста ниска. Дъстъра и Йетито са гнусно изглеждащи колици и то на цена над 30+ което е доста пък били те и нови.

Коментар

Колега Rady1st, ти направо ме разби - би ли пояснил кое в интериора на Great wall-a ти хареса повече отколкото в йетито - 60 сантиметровия скоростен лост, или може би кожения волан, който всеки горубляснки джамбазин ще ушие по-добре... Айде моля ти е А и кожените седалки са от една кожа, добре че има колани да те държат да не се пързулнеш в педалите

Между другото преди месец ми дойде дъстъра и честно казано надминава очакванията ми. По празниците бяхме до Виена с него и трябва да кажа, че колата си е доста добре - до 120-130км/ч в купето не бучи, багажника събра учудващо количество куфари и чанти, приятна возия, страшни фарове, седалката не умаря въпреки "ръбестия" вид, само дето разхода не ми хареса че отиде почти към 8/100, но все пак това са 2200км магистрали и само 200 извън тях пък и нали уж се разработва още.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X