Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Dacia Duster или Skoda Yeti

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Dacia Duster или Skoda Yeti

Пак казвам с двигател ПД,не си взимайте ако не искат да станете пишмани.Има достатъчно инфо в интернет защо.Щом ВАГ си признат през 2009 година че са произвеждали нещо 9 години което е дефектно и минават на комън рейлите,и пак се оакват.Дизел на ВАГ до 99 година,от там нагоре не струват,вижте и как се сринаха на пазара 2 ръка.Цените на голф 4 с 110 к.с и п.д се изравниха,а имат най-малко 3-4 години разлика.

Поздрави

Коментар

Провал на Дачия Дъстър на краштестовете.http://www.autoclub.bg/index.php?menu=16&id=2235 , Е това окончателно ме отказа.
      „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
        Провал на Дачия Дъстър на краштестовете.http://www.autoclub.bg/index.php?menu=16&id=2235 , Е това окончателно ме отказа.
        Ти ще ходиш да се блъскаш ли.
        Всичко е реклама и антиреклама, а всички допълнителни нива на сигурност повишават неимоверно цената. Ако няпълнят Дачията с нивата на сигурност на X5, цената ще е колкото него.
        Ако сравниш цената на Дъстъра и трите звезди за сигурност, X5 при цената си трябва да е с 15 звезди.
        Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
        Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от Константин (stankovich) Преглед на мнение
          Ти ще ходиш да се блъскаш ли.
          Всичко е реклама и антиреклама, а всички допълнителни нива на сигурност повишават неимоверно цената. Ако няпълнят Дачията с нивата на сигурност на X5, цената ще е колкото него.
          Ако сравниш цената на Дъстъра и трите звезди за сигурност, X5 при цената си трябва да е с 15 звезди.
          Няма да ходя да се блъскам , но когато купувам нещо , го избирам и заради моята сигурност.А в случая моя живот, а и този на децата ми не струва 3 000 лв. Толкова е разликата между горепосочените два автомобила.Може да погледнеш и това http://video.mail.ru/bk/romariospb81/21/601.html.
          Нямам намерение да сравнявам с БМВ , не ми стигат възможностите.Сравнявам само между Дачия и Шкода.А разликата в сигурноста е меко казано огромна.
          Последно редактирано от tiramisu; 01-03-11, 11:23.

Коментар

НЕ гледайте новите оценки на EuroNCAP. Пълна боза. Добавят дали колата имала ESP,ограничител на скоростта,круиз контрол. Ако ги няма-оценката пада. Да не говорим,че ограничител на скорстта аз лично съм виждал само при Пежо и Ситроен. И тея почнаха с *икиджийските истории. Краш тест организация,а сваля точки за липсата на КРУИЗ КОНТРОЛ. WTF?!?!?!?! Реално колата си постига много добри резултати (74% за възрастни пътници, 78% за деца). Не гледайте overall ,а отделните сегменти- деца,възрастни,пешеходци. Оценката пада от SAFETY ASSIST ,което няма нищо,АМА АБСОЛЮТНО НИЩО общо с КРАШ ТЕСТ резултата. За сравнение ФВ Тигуан има 87% за възрастни,а Мазда CX-7 76% (пак за възрастните пасажери). Иначе казано Тигана е с 13% по-добре,Маздата с 2%. Така че тия 3 звезди на overall изобщо не са това,което колата осигурява като защита за пътниците-тук са си 4 звезди,без никакъв проблем.

П.П. 2006-та като излезе на Санта Фе-то краш резултата ,не му дадоха 5 звезди,защото системата за предупреждаване за неподставен колан не почвала да свири веднага,а след 30 секунди. А като цяло защитата ,която осигурява при челен сблъсък е като на Х5(справка- www.euroncap.com ). Дори на Х5 първоначално му бяха дали 4 звезди,пак заради коланите,ама от БМВ сложиха напомняне,което да отговаря на стандартите на EuroNCAP и след това му дадоха 5 звезди. Пълна идиотщина.
            Последно редактирано от Dino; 01-03-11, 11:34.
            Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
            Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
            Volkswagen Bora AKL

Коментар

[QUOTE=Dino;1457438]НЕ гледайте новите оценки на EuroNCAP. Пълна боза. Добавят дали колата имала ESP,ограничител на скоростта,круиз контрол. Ако ги няма-оценката пада. Да не говорим,че ограничител на скорстта аз лично съм виждал само при Пежо и Ситроен. И тея почнаха с *икиджийските истории. Краш тест организация,а сваля точки за липсата на КРУИЗ КОНТРОЛ. WTF?!?!?!?! Реално колата си постига много добри резултати (74% за възрастни пътници, 78% за деца). Не гледайте overall ,а отделните сегменти- деца,възрастни,пешеходци. Оценката пада от SAFETY ASSIST ,което няма нищо,АМА АБСОЛЮТНО НИЩО общо с КРАШ ТЕСТ резултата. За сравнение ФВ Тигуан има 87% за възрастни,а Мазда CX-7 76% (пак за възрастните пасажери). Иначе казано Тигана е с 13% по-добре,Маздата с 2%.

Колега , от написаното , ще цитирам:

"Ниската оценка бюджетният всъдеход, сглобяван в румънския град Питещ, е получил заради недостатъчната защита на водача и пътуващите при страничен удар, които могат да получат травми по тялото. При стълкновение отзад возещите се пък могат да "се разминат" травми по шията. Защитата на шофьора при фронтален удар е оценена като удовлетворителна, като безопасността не е най-високо ниво заради особеността на конструкцията на приборния панел.
              Експертите от Euro NCAP не са доволни и от предния капак на румънско-френския джип при защитата на пешеходци."

Няма нищо общо с круиз контрола , а с недостатъчна защита.Поне аз така мисля

Коментар

Колега , от написаното , ще цитирам:

"Ниската оценка бюджетният всъдеход, сглобяван в румънския град Питещ, е получил заради недостатъчната защита на водача и пътуващите при страничен удар, които могат да получат травми по тялото. При стълкновение отзад возещите се пък могат да "се разминат" травми по шията. Защитата на шофьора при фронтален удар е оценена като удовлетворителна, като безопасността не е най-високо ниво заради особеността на конструкцията на приборния панел.
                Експертите от Euro NCAP не са доволни и от предния капак на румънско-френския джип при защитата на пешеходци."

Няма нищо общо с круиз контрола , а с недостатъчна защита.Поне аз така мисля
                Резултатът на Duster е с 2% по-нисък от този на Mazda CX-7,която СЛУЧАЙНО има 4 звезди. Просто Маздата има 71% за safety assist. Точно от това пада оценката,а няма нито един модел ,освен тези с въздушна възглавница за коленете,който да не е получил наказание за "опасни структури по таблото". И повишеният риск изобщо не е при страничен удар,а при удар в стълб. Изобщо тея си превеждат малко както дойде. Разгледай статията в сайта на EuroNCAP,вгледай се в картинките относно различните удари-преден,страничен,удар в стълб. Зеленото и жълтото са от никакво нараняване,до синини по тялото. Всичко надолу минава от "леки фрактури" до "опасност за живота". Най-лошото ,което има при Duster-a е оранжево-натъртвания и леки фрактури.

Не защитавам Duster-а,но всеки си пише наляво-надясно глупостите (визирам онзи сайт,към който колегата е пуснал линк),а колата всъщност изобщо не се е представила толкова зле. Е,няма да получи 5 звезди,но като изключим SAFETY ASSIST (ESP,Cruise Control,Speed limiter) се получават реално 4 звезди за защита на пътниците.
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Иначе ако ще се кара 99% по пътя,бих избрал Йети. Последното сравнение на AutoBild,беше Тигуан срещу Йети,като второто спечели. Направо бях изумен. Не че моделът си няма качества,ама AutoBild да го признаят.
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                    Резултатът на Duster е с 2% по-нисък от този на Mazda CX-7,която СЛУЧАЙНО има 4 звезди. Просто Маздата има 71% за safety assist. Точно от това пада оценката,а няма нито един модел ,освен тези с въздушна възглавница за коленете,който да не е получил наказание за "опасни структури по таблото". И повишеният риск изобщо не е при страничен удар,а при удар в стълб. Изобщо тея си превеждат малко както дойде. Разгледай статията в сайта на EuroNCAP,вгледай се в картинките относно различните удари-преден,страничен,удар в стълб. Зеленото и жълтото са от никакво нараняване,до синини по тялото. Всичко надолу минава от "леки фрактури" до "опасност за живота". Най-лошото ,което има при Duster-a е оранжево-натъртвания и леки фрактури.

Не защитавам Duster-а,но всеки си пише наляво-надясно глупостите (визирам онзи сайт,към който колегата е пуснал линк),а колата всъщност изобщо не се е представила толкова зле. Е,няма да получи 5 звезди,но като изключим SAFETY ASSIST (ESP,Cruise Control,Speed limiter) се получават реално 4 звезди за защита на пътниците.
                    Нека не намесваме Мазда.Дачията получава:74 % adult occupant , срещу 92 % при Шкода
                    29 % safety assist срещу 71 %
                    28 % pedestrian срещу 46 %
                    Голямата разликата в safeti assist изразена в точки е само 3(три) заради неналичието на ESP(elektronic stability control) , което в Дачия минава за екстра и се поръчва отделно.Там чета и че Шкода няма наказания за опасни структури по таблото , въпреки че няма възглавница на коленете.Дачията май е била и с отворена врата след удара, както има цвят кафяв (не само зелено и жълто) , а това най-малкото означава фрактура.
                    А колкото до Autobild , моето мнение е че е поръчково списание.
                    Последно редактирано от tiramisu; 01-03-11, 12:50.

Коментар

[QUOTE=tiramisu;1457451]
                      НЕ гледайте новите оценки на EuroNCAP. Пълна боза. Добавят дали колата имала ESP,ограничител на скоростта,круиз контрол. Ако ги няма-оценката пада.
                      Наличието на ESP за Дачия е повече от наложително защото без него е склонна на преобръщане.http://www.autoclub.bg/index.php?menu=16&id=818

Коментар

Я да прегледаме колко от колите без ESP могат да го минат този тест. Не много,всъщност почти няма модел днес на пазара (не спортен или някой баварец седан) ,който да може да издържи на този тест. 97-ма година А-класата на МБ даже се преобърна. Да,минаха бая годинки от тогава,ама МБ-Дачия.

Абе за тея пари-толкова. В крайна сметка челният и страничният сблъсък го минава с 4 звезди. Ударът в стълб е по-зле от очакваното за висока кола,но спокойно можеха да дадат 4 звезди,ако още беше по старото оценяване-когато ESP и тн. не влизаха в оценката.

П.П. Току-що гледах видеото. Къде е това ОПАСНО вдигане на десните гумите аз не можах да видя,ама айде ся.
                        Последно редактирано от Dino; 01-03-11, 17:20.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Абе за тея пари-толкова..............................
                          П.П. Току-що гледах видеото. Къде е това ОПАСНО вдигане на гумите аз не можах да видя,ама айде ся.
                          Така е , за тези пари-толкова....Но дилемата пред която бях поставен е ...за едни и същи пари-"повече толкова" или "по-малко толкова"
                          А опасното вдигане на гумата е достатъчно че са го видяли "големите началници" и ще променят нещата серийно.

Сега си мисля друго.Обявиха ми цели 150 дена за доставка на Шкода.Тия май са полудели.Цели 5 месеца чакане.Ужас.Все едно живеем в комунизма и чакаме за Лада.

Коментар

Сега си мисля друго.Обявиха ми цели 150 дена за доставка на Шкода.Тия май са полудели.Цели 5 месеца чакане.Ужас.Все едно живеем в комунизма и чакаме за Лада.
                            За Дъстара чаках цели 90 дни.
                            Явно чакат да се съберат достатъчно поръчки за един автовоз.
                            В крайна сметка направи ли тестдрайв на Шкодата и Дачията.
                            Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                            Dacia Duster 4WD

Коментар

Да , направих.Избрах вече коя ще е марката . Остава да реша дали да чакам 150 дена (май не е заради автовози), защото 13-та седмица(според дилъра , на който все още не вярвам) щели да се произведат автомобили поръчани декември месец(УЖАС),или да се задоволя с налични (а те не са много).Но ако клекна на налични трябва да правя компромис както с оборудване , така и с цвят и др.Сега съм като 90% от българите , които биха търсили причините и да си викат в случая...Тия толкова ли не могат да се усетят че така биха си разгонили клиентите и не вземат мерки за по-бързо производство.А бре тия не са ли чували за нощни смени , удължен работен ден Утре мисля да направя запитване и в други градове , нали съм си Тома неверни

П.С Колкото и да е странно , но с днешните цени разликата между Дачиа и Шкода е само 1000 лв.(в полза на Дачия) , но оборудването е по добро в полза на Шкодата.
                              Последно редактирано от tiramisu; 01-03-11, 19:25.

Коментар

Да , направих.Избрах вече коя ще е марката . Остава да реша дали да чакам 150 дена (май не е заради автовози), защото 13-та седмица(според дилъра , на който все още не вярвам) щели да се произведат автомобили поръчани декември месец(УЖАС),или да се задоволя с налични (а те не са много).Но ако клекна на налични трябва да правя компромис както с оборудване , така и с цвят и др.Сега съм като 90% от българите , които биха търсили причините и да си викат в случая...Тия толкова ли не могат да се усетят че така биха си разгонили клиентите и не вземат мерки за по-бързо производство.А бре тия не са ли чували за нощни смени , удължен работен ден Утре мисля да направя запитване и в други градове , нали съм си Тома неверни

П.С Колкото и да е странно , но с днешните цени разликата между Дачиа и Шкода е само 1000 лв.(в полза на Дачия) , но оборудването е по добро в полза на Шкодата.
                                Аз чаках 6 месеца Партнер 4х4. По-добре чакай,за да получиш точно това което искаш-после все ще съжаляваш за нещо,дето не е както трябва. 3 месеца на фона на времето,което ще я караш тая кола е нищо,дори и да я караш 2 години, и си струва да почакаш. И не е заради автовози,за Тигуан например имаше сумати месеци напред записване,защото не им стигаше капацитета на завода.
                                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X