Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв г*зовоз да си купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв г*зовоз да си купя?

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Ама Митко и за Селиката се изказа неласкаво.
    Можеш да му вярваш на 100%.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

ЕЕЕЕЕЕЕЕ то не остана марка дет мое да си купи човека бе, А за ФОРД наистина е вярно че стопанисване му е майката, аз имам 2 и ядове няма, хеле ескорта го карам кат УАЗ навсякъде
      -------Honda CR-V 128к.с.--------
      "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Не е до стопанисване, а до късмет... Обаче една кола, дето ще е до късмета, мани, мани...

Преди години, мой приятел караше служебен "Фокус". Навъртя му над 200К км и само се хвалеше. Шефът му имаше същия, имаше си и шофьор, но въпреки това, колата честичко пребиваваше в сервиза. Двете коли бяха поддържани и облужвани в "Мото Фое", където по това време приемчик беше Джамбазов...
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Всичко лошо за форда е вярно и удоволствието от ниската цена по придобиването бързо се измества от ежедневните проблеми, които създава тази марка на притежателите си.
          И аз така подмамен от ниска цена и много екстри се бях насочил към форда, но нещо "+" е само 1, а "-"-ите докато го продадеш.

Така, че очаквам още идеи.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            Не е до стопанисване, а до късмет... Обаче една кола, дето ще е до късмета, мани, мани...

Преди години, мой приятел караше служебен "Фокус". Навъртя му над 200К км и само се хвалеше. Шефът му имаше същия, имаше си и шофьор, но въпреки това, колата честичко пребиваваше в сервиза. Двете коли бяха поддържани и облужвани в "Мото Фое", където по това време приемчик беше Джамбазов...
            Явно съм голям късметлия. Само се чудя дали детайлите на моя са произведени качествено на принципа на някаква лотария, или си заплюват един на 10 хиляди да го сглобят както трябва? Имам сменени освен консумативите, биалетки и оная електорнна глупост за празния ход. Това за 132 000 км и август ще станат 11 години. Пак казвам всичко е до манталитет на шофиране и правилно експлоатиране на автомобила.
            Ето последното ми пътуване от този уикенд по маршрут: Варна-Шумен-Лозница-Попово-Бяла-Плевен-Кнежа-Бяла Слатина-Враца; Враца-Ботевград-Макоцево (софийско); Макоцево(през Елин Пелин заради ремонт)-София (зала Фестивална)-Търново-Търговище-Шумен-Каспичан(магистрала в ремонт)-Ветрино-Девня-Варна. През цялото време на климатик, среден разход 6,5/100 бензин.
            Максималната скорост е в самото начало, трябваше да дръпна една колона и отзад ми се залепиха двама лъскави и ме понатиснаха, не ми се завираше между тировете та понастъпих, колкто ми трябваше. Иначе фокуса може и повече, макар да е с 1,4 мотор.
            Иначе може да си псувате и фордовете, рендетата и всички коли, които не са ви присърце. Всяка кола е в определен клас и с определени екстри. От тук натам евентуално зависи къде се произвежда (моя е от Испания), но най-вече как се стопанисва. ИМХО
            Прикачени файлове
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

"Накрая всички купуват Тойота" доста често се вижда този цитат из форума а и не само този.

П.П. Малко автомобили останаха неизброени.........май е време да си избереш.
              --------------------------------------------------
              [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
              [/FONT]

Коментар

Как малко останаха?!
                Не видЕх да сте предложили ГоУф.Качествата му са митични и легендарни,има богат избор на мотори(с 4, 5 и 6 цилиндъра,бензин или дизел,от 64 до близо 300к.с.),а преражданията му са безброй(в рамките на VAG).
                Повечето модели отговарят на описаните по-горе критерий,за разходи и цени на поддръжка.За дизайн имидж и подробности има избор сред еквивалентните модели от другите марки в рамките на концерна VAG.
                В крайна сметка това е избора на практичния човек....за автора на темата не знам дали би бил подходящ избор.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
                  "Накрая всички купуват Тойота" доста често се вижда този цитат из форума а и не само този.

П.П. Малко автомобили останаха неизброени.........май е време да си избереш.
                  За тойотата варианта е селика, но Джамбазов не ме съветва да си купувам. Значи отпада.

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                  Как малко останаха?!
                  Не видЕх да сте предложили ГоУф.Качествата му са митични и легендарни,има богат избор на мотори(с 4, 5 и 6 цилиндъра,бензин или дизел,от 64 до близо 300к.с.),а преражданията му са безброй(в рамките на VAG).
                  Повечето модели отговарят на описаните по-горе критерий,за разходи и цени на поддръжка.За дизайн имидж и подробности има избор сред еквивалентните модели от другите марки в рамките на концерна VAG.
                  В крайна сметка това е избора на практичния човек....за автора на темата не знам дали би бил подходящ избор.
                  Да и аз очаквах такива предложения, но не ги получих до този пост.

А защо не би бил за мен подходящ голфа?
                  С подвъпроси:
                  защо ме оценявате като непрактичен;
                  с какво голфа е по-практичен от другите автомобили?

Един от вариантите ми е точно 1.9 ТДИ 110 к.с. сложен на някое по-леко купе.
                  За 131 к.с пд не чувам добри отзини, но ме примамва като мощност, а за `40 к.с. щом и автобил пише не благи неща... там работата е ясна.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Пошегувах се,че вероятно сте непрактичен.Причината е именно във факта,че обръщате внимание на предимно екзотични и спортни модели,а също и заради това,че дори в момента си имате автомобил(и то Тойота).
                    Почти цялата ми публикация е в шеговит стил,имайки предвид интересния имидж на VW Golf у нас(според мен доста преекспониран и незаслужено лош).
                    Но пък информацията която съм дал е коректна–на платформата на Голф,се правят още няколко модела от другите марки на фирмата.А именно Ауди А3,Шкода Октавиа,Сеат Толедо/Леон.
                    За практичността на Голфа,не мисля да говоря–по въпроса има изписани цели трудове в преса,форуми и т.н.А покзателно за нея и качествата му,е разпространеността на модела и цените му на вторичния пазар.
                    Само мога да отбележа,че с посочените по-горе 2000лв на година,за поддръжка и консумативи(при посочения пробег около 20 хил.км/год),може да се поддържат и най-капризните версий на тази кола,а споменатия дизел със 110к.с. ще излиза далеч по-малко.Какъвто и ремонт да направите по този двигател,той ще е еднократен и няма да се налага повторно докато притежавате колата.Отделно ходовата част е здрава и сравнително евтина за поддръжка.
                    Агрегатите с помпа-дюза имат известни предимства и недостатъци,но като цяло не са лош избор,при такъв размер на годишния бюджет за ремонти и поддръжка(влизат в бюджета,ако не се уцели "специална" лоша бройка).
                    Стария двигател се монтира до около 2000г.От друга страна този модел не страда от корозия,и едни две-три години и плюс-минус 50-100к.км не са от голямо значение за него.
                    И двата дизелови мотора понасят добре тунинговането и имат добър потенциал в тази посока.В началото прочетох,че се изисква и да е спортна колата–е,да кажем,че не е непостижимо сравнително евтиното и безпроблемно развитие в това отношение.
                    А за леко купе със 110к.с. мотора,е добре да се погледне и вече поостарелият и доста окарикатуряван Голф 3.Прави се до към, края 1997г,но обикновенно това са модели с богата комплектация(за модела) и доста части от следващия модел,и от моделите GTI.Има също добър вариант на съотношението тегло/мощност в Сеат Ибиза с този мотор(но тук е на базата на Поло).
                    Според мен,ако сте доволен от динамиката и други субективни фактори,при пробата на такъв автомобил,то с останалите изисквания няма да има проблем и ще бъдат изпълнени.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Уважаеми колега kolio33, в горния пост сте използвали мой пост като цитат, но освен това сте го променили. А това мисля че не е много редно. Ще помоля някой мод. да пооправи нещата.
                      А за камри Двуврато-това е Солара. Харесва ми, но ми е над бюджета. За 3.3 л. двигателя ми казаха, че е много добър.
                      А за практична или непрактична: не съм писал, че на 100% държа да е двуврата, и че ще се возя през 99% сам.

Коментар

Изтрих горният пост на kolio33, освен, че е променил цитата, нищо не казва с двете усмихнати емотиконки. Възприемам го като спам и моля колегата да се съобразява с правилата!
                        Последно редактирано от Peppy; 16-06-10, 12:24.
                        LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                          Изтрих горният пост на kolio33, освен, че е променил цитата, нищо не казва с двете усмихнати емотиконки. Възприемам го като спам и моля колегата да се съобразява с правилата!
                          В цитата писах с червено за да е ясно, че съм го променил. В същия цитат отговорих на колегата....явно отговорите не му допадат.

[/FONT]

Коментар

Уважаеми колега kolio33, в горния пост сте използвали мой пост като цитат, но освен това сте го променили. А това мисля че не е много редно. Ще помоля някой мод. да пооправи нещата.
                            А за камри Двуврато-това е Солара. Харесва ми, но ми е над бюджета. За 3.3 л. двигателя ми казаха, че е много добър.
                            А за практична или непрактична: не съм писал, че на 100% държа да е двуврата, и че ще се возя през 99% сам.
                            Ако знаехме колко Ви е бюджета нямаше да предлагаме на халост всякакви автомобили!

[/FONT]

Коментар

Ако знаехме колко Ви е бюджета нямаше да предлагаме на халост всякакви автомобили!
                              А, ако Вие бяхте чели по-внимателно темата щяхте да разберете какъв е бюджета и нямаше да предлагате на халост каквото Ви дойде на ум!
                              LZ1PER

Коментар

Ами ще се опитам да припомня:

Критерии:

да не е фабрично нов автомобил;
                                да е запазен, ако е на много години;
                                не е задължително да е двувратка, но ще го използвам на 99% само аз;
                                да не е кабрио, не понасям каброилетите и не ме тресе гъзарията, а това излишно оскъпява;
                                задължително добър климатик, климатроник за предпочитане, че ще го ползвам само през топлите сезони;
                                приемлив разход дизел, или газ, че всеки ден имам гарантирани 70 км., ефтина поддръжка;
                                да не реже толкова лесно гуми на нашите "кратерни" пътища
                                цена до 10-15х лв, за повече ни ми се мисли.
                                ...
                                и още:
                                ... просто търся разумния компромис. ...
                                да добавя: задвижване 4х2
                                среден разход на 1 км. извън града не повече от 0.15 лв.
                                средно годишни разходи за едногодишна поддръжка не повече от 2000 лв. естествено при настоящите цени на горива, масла, гуми и рез. части.

...
                                Така добре ли е?

Какво бихте казали за Saab 9-3 2.2TID: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...673&f1=details

Имал съм и Волво S 80, дизел с мотора на Ауди, чипосах го. Много добре вървеше и разхода му макар, че беше автоматик е по-нисък от малката Корола. Но беше доста чуплива машина със скъпи части, особен софтуер и само в Мото Пфу го четяха, но пък там нищо не разбираха. Споменавам Волвото, защото беше шведско.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X