Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся надежден компактен SUV

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся надежден компактен SUV

Първоначално публикуван от gogis33 Преглед на мнение
    Благодаря за мнението ще го имам в предвид.Интересно ми е дали Mazda Tribute позволява "газифициране" и какви са отзивите за Subaru Forester.
    Карам Форестер ,не искам да го хваля или сравнявам -подобни теми в този форум има поне 5,засягащи Форестер и алтернативните му автомобили.
    Почети във форума на Субару(освен тук) ,ела на някоя среща и ще покараш какъвто пожелаеш Форестер.Така ще разбереш това ли е твоя автомобил.Поне кажи от къде си-на някой колега с Форестер може да му се пие кафе ,разказва и разхожда .
    Харесвам всички 'японоидни' автомобили ,но Субару е мания-по-добро или по-лошо... ,но по-различно и води до пристрастяване.
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

gogis33, ако искаш да има някакви конкретни резултати от темата дето си пуснал, си харесай 4-5 машини като тип и помоли колеги от форума да ти покажат на живо и да покараш малко. След това като ги сведеш до 2 да кажем, си намери рент-а-кар. Плати си за ден два и карай. След като направиш това упражнение, ще си наясно какво ти е на сърце.

Иначе мнения ще получиш бол ... Ще ти хвалят Субару до пръсване например и ще се изпуснат мнения от типа "аве аз за мойто Субару, в Гърция в един магазин, много тънко го намерих това каре".
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Май стана като всяка сходна тема, всеки почна да си хвали количката. Хубаво е ,всеки, който реши да купува да е наясно с факта, че скача на нещо по-високо от лека лека кола
        Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Според зададените критерии лично аз виждам само две предложения-Тойота РАВ-4,или Сузуки Гранд-Витара.И двете са прилични "паркетници",компактни са,а какво подразбирате под икономични...?Дизелите са по-икономични,но и по-скъпи,но за возило втора ръка най-икономичен е двигателят,който не се чупи,и не иска скъп ремонт,така че е доста относително!
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Цял ден се ровя из интернет и аз достигнах до извода ,че Honda CR-V е добър избор.Особенно дизела е като гледам характеристиките е и доста икономичен."Санта Фе" имаме служебно.Добро е като избор,особенно новият им модел,но нещо не мога да възприема тази корейска кола.По-старият модел не струва.
            Прочитайки това ти мнения разбирам 2 неща:
            1. Запознат си с качествата и недостатъците на автомобила и ти харесва.
            2. Страдаш от т.нар. от мен синдром "Кон с капаци",нали нищо лично. И аз бях така. Става дума,че подценяваме даден автомобил,заради произхода му. Тц,не съм съгласен.

Послушай хората по-горе,разгледай,пуши,мисли... Вземи за два-три дни под наем и реши кое ти харесва. Сега СФ-тата се намират и за под 50000лв. А от паркетните СУВ-ове Аутлендър(и роднините му),СФ,Рав4 имат най-използваемо 4х4,въпреки че много хора го отричат. Да,за оффроуд почти не става (освен много лек и с умислени маневри),но за пътя е много по-добре от един типичен офф-роудър.
            Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
            Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
              Сега СФ-тата се намират и за под 50000лв.
              Да,при някакъв друг курс на еврото,би било вариант за човека....
              SUV на цена около 12 000 евро до 100 000 км с прилично каране на магистрала.
              И е уточнил малко...
              като казвам под 100 000 километра имам предвид регистрация след 2005.
              Та загледай моделите от тази година...и коментирай,ако имаш впечатления.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Ако сте забелязали след 2005 освен SUV е появяваи т.нар. CUV, т.е да ме прощават колегите , все по-малко сериозни коли. Дъвчим все на едно място и преповтаряме казани истини. Дано колегата намери това ,което търси.
                Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                  . Ще ти хвалят Субару до пръсване например и ще се изпуснат мнения от типа "аве аз за мойто Субару, в Гърция в един магазин, много тънко го намерих това каре".
                  Колега @ixeos става въпрос за Субару,не за Хонда ,к'во каре ,каква Гърция,кви пет лева !?!
                  Ако забеляза, колегата @gogis33 пита за Субару-отговарям му.Това което пиша за Субару съм го изпитал ,а ти какъв опит имаш с марката?!?

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    Да,при някакъв друг курс на еврото,би било вариант за човека....

И е уточнил малко...

Та загледай моделите от тази година...и коментирай,ако имаш впечатления.
                    Извинявам се. Писал е човека,аз се заблудих,че търси нова кола. Един Тусон от оказиона на ИНД е добър вариант,ако на човека му харесва въпросният автомобил.
                    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Относно Субару Форестър с АГУ - гледам в мобилето продават един с фабрично АГУ. В Германия ги продават(продаваха) така нови(специално предния модел), може оттам да е вкарван. Според мен си струва да се види.
                      Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от niki_p
                        Разликата в цените на частите в Германия или дори в Гърция, въобще не са толкова големи. Аз съм бивш собственик на Субару, на което поради неправилна диагноза и още по-неправилен ремонт му гръмна двигател, а малко след това и скоростна кутия. Истината е, че тези които тук се занимават с части или ремонти на Субару вдигат цените на частите така, че тук се носят митове и легенди. Налагаше се всичко да си търся от Гърция, а за ремонта(смяната) на двигателя и ск. кутия ходих с автовоз до Германия. Примери за цени мога да дам много, но е излишно. Само ще кажа за въздушните възглавници тук "колеги"(и аз се занимавам с авточасти, но не за Субару) ми искаха 850 EUR за брой и това с "голяма отстъпка", а от Германия ми ги изпратиха за около 370 EUR. Това е причина никога повече да не си купя Субару, което всъщност е много добър автомобил и много ме кефеше(когато вървеше).
                        Първоначално публикуван от go_go_go
                        аз мога да кажа няколко благословии за отвратителния двигател тип боксер. не че не върви, не че не е надежден, просто е отвратителен
                        Първоначално публикуван от Ivan_J
                        Друг проблем, който имам, но японците не са виновни е, че с обикновено газово разхода е неприемливо висок - на бензин е 5-6/100, на газ 10-12 извънгардско.
                        Фен съм на японските коли, но субару не можа да ме спечели. Смятам да минавам на джипка. Импрезата се продава, ето обявата:
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=40210
                        Допълнително, от масовката warranty direct бяха шибнали Субару на върха що се отнася до средна цена за ремонт. А в същото време не бяха на върха по отношение на надеждността. Моят опит със Субару се свежда до един боксеров двигател, който щяхме да го правим за определена цел. Били супер надеждни, много леки, абе супер, само, че като тръгнахме да проучваме с хора, които бяха ги правили реално тези двигателчета за делта и се отказахме. Прекалено усложнено спрямо стандартен редови и дефицитни чаркалъци. Абе за двигателя можеше всичко да се докара от EBay от щатите, ама по магазините екзотика. Най-много маслен и въздушен филтър да намериш. А за нашата цел надеждноста беше определяща и трябваше всичко да се разглоби, ремонтира, провери, сглоби квалитетно.

Виж колко Субарута има по малките градчета, където хората си гледат джоба с лупа и търсят далаверка като си вземат сдухани фиатчета за по 2000-3000 лева. Толкова са и дъртите импрези ама никой не ги и поглежда, щото потроши ли се кварталният майстор и магазина за авточасти в ма'алата клъцват главата от кръста.

Не ме грабват Субару и толкова. Дизайн дърво.
                        Последно редактирано от ixeos; 04-01-10, 23:05.
                        Vitara 2.0 V6
                        Honda CRV (Gen 1)
                        ВАЗ 2131

Коментар

За дизайна си много прав.С последните си модели тойота се мъчат всячески да ги бият.Новата Витара е силно подценен модел.Със системата си за заджижване,бавните,тракшъна и теглото си може да засрами доста от големите китове,дето струват маса пари.

Коментар

Новата Витара има просвет на Балено.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Самия ,намирам последните си мнения за критични...сигурно остарявам...
                              Ма сериозно питам за следните неща,които имат общо с темата:
                              1.Сузуки-защо махнаха рамата на Витара ,(не знаех че са намалили и просвета)-по този начин не отстъпиха ли от заслужени позиции ?
                              2.Тойота-защо РАВ не е Фултайм вече-не е ли назад това ?
                              3.Хонда -защо намалиха драстично просвета ?
                              4.Всички си изнасят производството от Япония -защо?
                              Ще кажете за пари- е да де ма на мен това не ми харесва.А на Вас ...?
                              5.Санта Фе-още не мога да го преценя-няма стари модели и отзиви.Може би тепърва ще се налага.Наистина имам предубеденост все още -липсват ми традициите за този автомобил.

При Субару не виждам отстъпление за сега ,от това което е бил преди :
                              Не са му махнали рамата-той си няма ; не е станал парт тайм ;просвета му се увеличава ;има традиции ;прави се само в Япония (все още),без Трибека (тя в САЩ се сглобява).
                              Който твърди ,че Субару са грозни , му препоръчвам да прочете "Грозното Патенце" или по възможност да покара такъв автомобил-след това пак да пише.Оставям на страна факта за "вкуса и цвета...."
                              Затова избрах да карам Субару,доволен съм от него,имам поглед върху моделите и го препоръчвам !

Коментар

Първоначално публикуван от agogov
                                Самия ,намирам последните си мнения за критични...сигурно остарявам...
                                Ма сериозно питам за следните неща,които имат общо с темата:
                                1.Сузуки-защо махнаха рамата на Витара ,(не знаех че са намалили и просвета)-по този начин не отстъпиха ли от заслужени позиции ?
                                2.Тойота-защо РАВ не е Фултайм вече-не е ли назад това ?
                                3.Хонда -защо намалиха драстично просвета ?
                                4.Всички си изнасят производството от Япония -защо?
                                Ще кажете за пари- е да де ма на мен това не ми харесва.А на Вас ...?
                                5.Санта Фе-още не мога да го преценя-няма стари модели и отзиви.Може би тепърва ще се налага.Наистина имам предубеденост все още -липсват ми традициите за този автомобил.

При Субару не виждам отстъпление за сега ,от това което е бил преди :
                                Не са му махнали рамата-той си няма ; не е станал парт тайм ;просвета му се увеличава ;има традиции ;прави се само в Япония (все още),без Трибека (тя в САЩ се сглобява).
                                Който твърди ,че Субару са грозни , му препоръчвам да прочете "Грозното Патенце" или по възможност да покара такъв автомобил-след това пак да пише.Оставям на страна факта за "вкуса и цвета...."
                                Затова избрах да карам Субару,доволен съм от него,имам поглед върху моделите и го препоръчвам !
                                1. Не са махнали рамата, използват вградена такава:
                                http://suzuki.bg/pdfs/grandvitara.pdf
                                Клиренсът не е намалявал - стои си 200. Витарата вече е с фултайм, което си е огромен плюс за пътното поведение в сравнение с парт тайма. Последното го карам и е смрад на асфалт. Произвежда се в Япония. От 2010 отварят завод в Русия за местния пазар. Витарата в момента е един силно подценен автомобил с готин дизайн, приемливи двигатели. Единственият наистина отявлен минус е возията - много друса гадината.

2. Рав 4, който се внася в БГ, се прави в Япония. Има си интегрирана система за контрол на управлението. Готин дизел, малка, маневрена компактна, с по-добра визия от предишната. Къде са минусите?

3. ЦРВ за БГ се прави в Англия. Аз поне не съм забелязал някакви недостатъци в сглобката като тракане, шумове от пластмаси и други. При него клиренсът наистина е намален - вече 185 мм от 205 мм преди. Иначе и дизелът и бензинът като двигатели са екстра. Пътното поведение заради доста по-ниския център на тежеста е значително по-добро от първите две генерации.

4. Две от трите японски все още се правят в Япония. От друга страна Тойота Версо беше взела приза за най-надеждна кола в Германия преди 2-3 години. А тя се прави в Турция. Именно там казват разбирачите е най-добрият завод на Тойота в момента.

5. СФ има стар модел ако не знаеш. От 2001. Тук можеш да видиш повече:
                                http://www.whatcar.com/car-reviews/u...ummary/23612-3

Има добра репутация за надеждност. Пречи му странният дизайн. Новият модел съм го гледал като избирах кола и си го бива. Отблъсква по-високият разход спрямо по-леките Рав 4 и ЦРВ, и липсата на шеста. Иначе, пък с последните промени в ЗДДС, СФ вече е по-икономичен от споменатите ... F*ck Дрянков!
                                Vitara 2.0 V6
                                Honda CRV (Gen 1)
                                ВАЗ 2131

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X