Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся надежден компактен SUV

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся надежден компактен SUV

Всичко това е извън темата ,но явно се налага да дам още е дин последен отговор.
    Извинявам се колеги.Няма начин вие да не знаете повече за случая.Аз го сънувах това.Общо взето Форестера нормалната му скорост за такова трасе е 10-15км/ч,а за по-смелите карачи до 20км/ч.На камиона да е 5 км/ч.
    Като се срещните на завой има време да си запалите цигара , да натиснете спирачка да спрете и пишкате .По разказа на свидетел време за реакция е нямало.Вероятно инстинктивно е имало спирачка ,но само вероятно и то без да има време.Иначе ми е ясно какво означава 1500 кг с 100 км/ч.,както ми е ясно как веднъж Голф,веднъж Фиат режат бетонен стълб ,като всички са здрави,а колата ,поне Фиата е възстановен ,без много сериозни щети(здраво предно стъкло).Е пука ми да ли ми вярвате....
    Съжалявам ,че ви запознах с моя сън.Ей бях се изпотил ....
    Предложих оглед и разговор.....но нямате нужда,пък и аз...желание да се занимавам с вас вече.
    Единствено автора на темата ,ако желае да научи нещо повече за случая или Субару ,може на 'лично съобщение' .

ПП 2008г края е колата(моделна година 2009 )-но това не е важно.Сам вероятно ще си отговориш защо си е взел друга -не му трябва друга-ударената се продава даже.
    (И спирам по темата с този случай)
    Последно редактирано от agogov; 06-01-10, 14:06. Причина: Отговарям на ixeos-да не пиша нов пост
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Доста се поразводни темата.Благодаря за мненията, някой са доста компетентни.Не бих си купил нов СУВ поради простата причина ,че не ми се ходи из драките с нов автомобил.Затова се интересувам от 3-4 годишен SUV.Интересно ми е какви са недостаъците на Alfa Romeo Cross wagon-a, не е ли малко нежен за нашите пътища.

Коментар

Не защитавам никой, но много разтеглихте темата на човека.
        За краштестовете хубаво ги гледаме на видео/картинки (дано не ни се и налага да сме участници в нещо такова).
        Но си мисля, че при една катастрофа има много неизвестни оказващи голямо влияние в/у изхода и последствията за пътниците, а и върху състоянието на автомобила. В крайна сметка дори това, че на едното МПС (примерно) ламарините са направени да абсорбират удара, доста от новите автомобили са проектирани така (което вие знаете предполагам), би могло да нанесе повече повреди на единия от автомобилите.
        А за конкретния случай нищо не се знае как точно е било, ъгъл на сблъсъка, коя част на съответните МПС-та е поела удара и т.н.

Мисълта ми е, че няма нужда да се палят спорове за няма какво.
        agogov е споделил случка (макар не от първо лице) с негов познат, не виждам причина да лъже (въпреки, че има хора които го правят за спорта). Поне аз не виждам смисъл да разказвам разни лъжи във форум с много непознати какво ще спечеля, ако го направя
        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от gogis33 Преглед на мнение
          Интересно ми е какви са недостаъците на Alfa Romeo Cross wagon-a, не е ли малко нежен за нашите пътища.
          Какво значи нежен? Окачването е като на 156, само че повдигнато със 7 сантиметра. По западните пътища изкарва 150 000 км без ремонти, в България според зависи. Оригиналните предни носачи са скъпички (по около 200 лева парчето), но много лесно се рециклират срещу около 50 лева на носач. Има и още по-добро решение - всички тампони се сменят с полиуретанови и окачването става буквално вечно - повечето Алфи 156 във нашия форум са направени така и са перфектни (комплекта за целия автомобил - отпред и отзад+стабилизиращи щанги струва около 200-250 евро, биалетките са по 10-15 лева) - например тук - http://www.powerflex.co.uk/products/...omeo-1/t1.html

или тук - http://www.larkspeed.com/index.pl?c=...LFA&s=category

Вече ги има и в България на склад - в Хеед например

Двигателя е здрав като релса, задвижването носи до 400 коня (двигателя след чипване става около 200 коня и 400 Нм). Същия 1,9 двигател се монтира на Фиат и ланча, както и на повечето Орли, Сааби, Кадилаци, Сузуки и т.н.

При коли с много голям пробег (над 250 - 300 000 км) се разбива кормилната рейка, но се рециклира лесно и евтино.

Съединителя струва около 300 лева (Валео) и изкарва много, ако не се тормози. Двумасовия маховик е по-скъп - 900 лева чисто нов оригинален.

Колата е 100% горещо поцинкована и ръждата е абсолютно непознато явление.
          Последно редактирано от Carburettor; 06-01-10, 16:06.
          ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
          Volvo XC90 D5 Executive '12
          Volvo XC60 D5 Summum '11
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Няма какво повече да кажа освен едно благодаря за компетентното мнение.Ще търся.Лошото е ,че няма голям избор.

Коментар

Колега gogis33,аз лично карам Honda CR-V 2000 г. безин/газ.
              Вече 3 години не съм имал никакъв сериозен проблем.Монтирана е газова инжекция ZAVOLI.Разхода е 11-12 градско и 9-10 на магистрала(до 100 км. в час) на газ и на бензин,вози като лека кола,а извън асфалта се справя не по-зле от някои "именити" конкурентни марки.

Последно редактирано от CarTest™; 23-01-10, 16:25.

Коментар

С риск да стана досаден повтарям:

Колеги, говорете в километри. Колко километри са изминати за тия три години?
                Vitara 2.0 V6
                Honda CRV (Gen 1)
                Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                  С риск да стана досаден повтарям:

Колеги, говорете в километри. Колко километри са изминати за тия три години?
                  Ами грубо казано 17-18 000 км.

Коментар

Първоначално публикуван от bate_em4o
                    Ами грубо казано 17-18 000 км.
                    Като минеш още 20 000 на газ с тази Хонда, тоест след още 3 години те съветвам да почнеш да се оглеждаш за купувачи, така че преди да си направил 50 000 км на газ да си я продал.
                    Vitara 2.0 V6
                    Honda CRV (Gen 1)
                    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                    ВАЗ 2131

Коментар

А защо колегата да не помисли например за TOYOTA LandCruiser 90, или ако му е малка - 95, с дизелов трилитров D-4D двигател? Вярно че не е от най-компактните, и за тоя бюджет ще трябва да е на малко повече годинки, да речем 2000-2002г., но си е по-джипка.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        А защо колегата да не помисли например за TOYOTA LandCruiser 90, или ако му е малка - 95, с дизелов трилитров D-4D двигател? Вярно че не е от най-компактните, и за тоя бюджет ще трябва да е на малко повече годинки, да речем 2000-2002г., но си е по-джипка.
                        Защото не иска по-джип,a по-SUV....И казва че ще го ползва по магистрала...И разходите за големия джип са по-големи...
                        Може вече да е избрал и купил...не е влизал от седмица...
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                          Като минеш още 20 000 на газ с тази Хонда, тоест след още 3 години те съветвам да почнеш да се оглеждаш за купувачи, така че преди да си направил 50 000 км на газ да си я продал.
                          Защо?Нещо да не би да се прецаква?
                          Колега,това от твои личен опит ли го твърдиш?Или си чул някъде,прочел си го?

Коментар

Бензинът на хонда е издържлив двигател но не е за газ - това е обсъждано вече тук...

Коментар

Според мен ако търсиш SUV, CR-V 2.2 I-CTDI е много добър вариант,няма да съжеляваш.Не е много тесен,нито много голям,двигателят е много добър.За тези пари, мисля че този вариант е най-добрият.Качи да покараш една такава Хонда и сам ще видиш

Коментар

Здравейте.
                                Обикновенно само чета статиите, но сега ми се ще да споделя относно CR-V 2004г., 2.0 бензин/газ, автомат. Проблема с газта се равнява на 40лв. на 40-50000км. за реглаж на клапаните. Това е. Колата я караме аз и жената / основно тя /, предимно градско. Разхода е около 14л. газ градско. Купих я преди две години и с първото обслужване смених и предните а-мове. От тогава до сега сменям само консумативи. Изключително издръжлив, здрав и комфортен автомобил. А относно газта - всеки си има мнение. При момчетата, които поддържат автомобила съм виждал С-клас 2003г. с газ. у-ба на няколко хиляди км. и счупен двигател. Лично аз съм карал AUDI 80, Пасат, Авенсис, Г230 и сега CR-V на газ без никакви проблеми и съм много доволен. Така че ... всеки да си преценява.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X