Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтин вариант за 4х4 и има ли такъв изобщо...?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Евтин вариант за 4х4 и има ли такъв изобщо...?!?

Първоначално публикуван от Nokian78 Преглед на мнение
    Lancia Dedra и Y10 моделите отговарят на изискването 4х4 и цена под 3000 лв. Ако трабито дори и с зор се е качвал до къщата, не виждам защо някой друг 4х4 автомобил да не успее да се справи и по-добре. А и частите на по-старите италиански автомобили не са безкрайно скъпи. Дори бих казал, че може да се окаже, че поддръжката им може да се окаже по-евтина от тази на руския джип при спокойно каране. Поне при жигулите частите са много евтини, но се налага да се сменят по-често.
    Не подценявай трабанта като проходимост. Събира очите на доста 4х4 и силно покварява шофьора си в това отношение.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Не подценявай трабанта като проходимост. Събира очите на доста 4х4 и силно покварява шофьора си в това отношение.
      Ами ситроенчетата

Коментар

Простете, но въпросът, мисля, е реторичен...
        Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Нивата е добър вариант само ако собственика има представа от поддръжка ,и съответните навици.Ако човека няма"бензин в кръвта"ще се види в чудо с руската гевезана!Трабантчето е доста безпроблемна машинка,и обслужването му е по-просто от на нивата.А иначе като проходимост за тези пари и без доработки-Нивичката няма грешка!

Коментар

Първоначално публикуван от ilko75bg Преглед на мнение
            Простете, но въпросът, мисля, е реторичен...
            Колко евтин ,дай пример?
            0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Изобщо не го подценявам. Още не съм забравил едно предаване по телевизията преди десетина години.В него предаваха картина от състезание 4х4 някъде покрай София (ако не греша), при доста сериозни зимни условия. Единствените машини, които се виждаха беха състезателните джипове и едно бяло Трабантче комби, което явно се беше запътило към старт линията.
              П.П. Не се майтапя.

Коментар

Ето още една идея за изключително евтин джип на по-малко годинки - KIA SPORTAGE. Има ги и с по-малки двигатели и е напълно възможно разходът на гориво да не е зверски.

Коментар

Абе и аз преди се заглеждах по Киа Спортидж-не са лоши машинки,разхода им е приличен,като цяло е по-нисък от този на карбураторна Нива.Не ми харесва в тях това,че в стандартен вид са със много скромен клиренс и лесно спират в малко по-дълбок сняг,кал.Аз специално предпочитам Фероза,Самурай,Нива като проходимост пред Киа-та.Говоря за стандартни машини без доработки по каквото и да било-мое лично мнение.Но пък за родителите ти може да се окаже доста по-подходяща например от Нива.Все пак е доста по-лесна за качване-слизане,като цяло има приличен комфорт на управление и човешки разход на гориво.

Коментар

Може да се помисли и за AUDI-80-куатро. Като за заделените пари все още се намират В-3 , а може и В-4 . Купето би трябвало да няма проблем с ръждата , поддръжката не е скъпа или сложна( с изключение на двигателите 16V + мех. инжекцион ) . "Куатрото" в тези модели е достатъчно надеждно като здравина и възможности(според даденото "задание"). Остава да се разчита и на малко късмет при търсенето, защото особено за В-3 , все по-рядко може да се намери читав автомобил.

Коментар

Здравейте и аз подкрепям последния колега за Audi 80 Quattro, но има и по-проходим вариант и той е Голф за тея пари може и 3-ка да намериш, има доста писано из форума как се лифтва , аз съм имал 2-ка само с предно беше доста проходима на сухо по лош път което се дължеше на късата база, така че един Голф с 3 врати, подложки на пружините и едни гуми 14" 175/80 ще се получи доста добър клиренс ,
                      принципно може да погледнеш и Honda Civic Shuttle след 1991 комфортна и топла кола е в момента карам такава, но не става за дълбоки коловози защото е ниска и е доста дълга , ако задното гърне не е оригиналното ще стърчи отдолу и редовно ще го удряш и късаш , частите не са скъпи колкото на Субару, но има изключително сложно окачване и ремонта му излиза скъпо (ако тръгнеш да сменяш всички втулки както направих аз например), ако все пак ти хареса виж двигателя на студено дали пуши защото разхода на масло е непредвидим , при мене беше стигнал 2-3 литра на 1000 км .
                      По надеждния вариант е Toyota Corolla 4x4 по-рядко срещани са, от там се намират по-трудно и части, но са с по-просто окачване и по-евтино за подръжка за двигателя нищо не мога да кажа,
                      и двете коли се вместват до 2000 лв дори големи са и събират доста багаж , аз ползвам моята за точно такива цели и лов в предимно равнина местност и мога да ти кажа че и двете биха се справили отлично с такива препятствиа, заради дългата си база биха имали проблем с много дълбоки коловози, Хондата на черните пътища зимата дава разход около 12 до 14 литра газ , на дълъг път при скорост 130-140км/ч 10 литра газ .
                      Дано съм ти бил полезен с добавените от мен коли в списъка
                      Subaru Legacy sedan 1.8 16V 4WD '91

Коментар

Първоначално публикуван от Nokian78 Преглед на мнение
                        Изобщо не го подценявам. Още не съм забравил едно предаване по телевизията преди десетина години.В него предаваха картина от състезание 4х4 някъде покрай София (ако не греша), при доста сериозни зимни условия. Единствените машини, които се виждаха беха състезателните джипове и едно бяло Трабантче комби, което явно се беше запътило към старт линията.
                        П.П. Не се майтапя.
                        Само да вметна .
                        Понеже говорите за Т Р А Б А Н Т - нека да ви светна .
                        Разхода на Траби в гората е 10-12 литра , че и отгоре .
                        И за поддръжката - само ако си наясно с ремонтите и си ремонтираш сам .
                        Иначе - не е по-евтин !

А вече с тая криза - май-всеки джип е по-евтин като вариант от Ауди,Субаро ,Ситроен и Голф .
                        Само вижте обявите !

Коментар

При подобна ситуация преди около 3 години попаднах на Ситроен АХ 4х4, 1,4 бензин. Баща ми още си го кара. Аз лично съм го карал зима на сняг и си беше удоволствие .. май никой не ме е изпреварвал
                          Николай
                          VITARA 1.6, 93 къса кабр
                          КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

само им дигаш цените така ;-). и без това държат цена. а такъв Ситроен има и Прото ;-). иначе със 75 кончета и това тегло и 50х50 заключване преден заден кой да те мине? на снежни писти из Скандинавия със Саксов мотор бият и десетократно по-скъпи коли ;-).
                            висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                              само им дигаш цените така ;-). и без това държат цена. а такъв Ситроен има и Прото ;-). иначе със 75 кончета и това тегло и 50х50 заключване преден заден кой да те мине? на снежни писти из Скандинавия със Саксов мотор бият и десетократно по-скъпи коли ;-).
                              Ами не знам как е на други места Преди да го купя не знаех че има такъв Карах само Варна - Обзор. А по горе стана въпрос за гуми и пенсии.. тези на АХ са 145/не помня/13 .... Иначе пътя до вилата си е 4ерен, с коловози, както си му е реда.. И не си мислете че ОКОЛО Варна няма сняг/ за кал е ясно/..
                              Колега, не искам да давам акъл или да правя реклама, просто споделям
                              Николай
                              VITARA 1.6, 93 къса кабр
                              КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Уважаеми колега, предвид тавана на разхода, който сте предвидили, бих ви предложил 2 евтини решения:
                                1. ако обичате да поддържате и ремонтирате колите си сам – препоръчвам ви Лада-нива (важното е: да не е изгнила прекалено, прегледайте я първо със заварчик, вижте те и предните седалки!). Частите са на достъпни цени, но трябва да умеете да ги сменяте сам (или с компетентен приятел, за съжаление някои ремонти са непосилни и за специализираните сервизи – имам 130 хил. км и 13 г. опит). Не познавам трасе ви, но едно по-евтино решение е Москвич 2140, цените са 400-800 лв. С добри гуми и при нужда – вериги, вероятно ще се справи със стръмния участък. Но да не пренебрегваме и “задкормилното устройство!”.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X