Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтин вариант за 4х4 и има ли такъв изобщо...?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Евтин вариант за 4х4 и има ли такъв изобщо...?!?

Знам, че темата се дублира с други, но все пак искам да питам за себе си. Родителите ми имат селска къщичка, коят не винаги е лесно достъпна, защото до там няма асфалтов път. Хората смятат да изтеглят заем за 3000 лв. и искат да си вземат нещо, което със сигурност ще ги качва до там не само през лятото, а и в по-лошо време. Положителното е, че бащата ще го кара веднъж дваж в седмицата и толкоз. Знам, че за тези пари не може да се мисли за нещо кой знае какво. Та съм се замислил над следните варианти:

Лада Нива - разбира се. Знам обаче, че много ръждясват, но пък частите им са евтини, а и са надеждни. Въпросът е, че са попрехвалени и за 3000 ще е някакъв боклук.

Сузуки Витара - вече не са на мода и цената им падна, но достатъчно добри ли са като 4х4 или са паркетни, а и не ми е ясно как стои въпросът с частите и ремонтите. Щот наще са пенсионери все пак.

Сузуки Самурай - по-сигурен като 4х4, но е доста стар модел и със сигурност ще е доста изстрадал автомобил. И отново въпросът с японските части и ремонти разбира се.

Субару Джъсти - най-малкия вариант за 4х4, без да съм наясно с реалните му възможности. Познат ми обясни, че не е чак толкова трудно да му се намерят части, но все пак...

Изобщо... може ли да се намери нещо прилично за парите, които моите родители искат, или тва е невъзможна мисия...

До: Евтин вариант за 4х4 и има ли такъв изобщо...?!?

Според мен Самурая е най добрия избор. Има запазени Самурайчета но за малко над 3000лв.
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

За 3000 каквото и от първите три да вземеш, ще е изстрадало и ръждиво, но не пречи и да е в ред. Ако това е проблем за теб, може би трябва да приготвиш повече пари или пък да промениш концепцията - примерно лека кола 4х4?

Коментар

Даваш малко повече и взимаш примерно моя патрол
        И си свиркаш още 20 години ако все пак се поддържа
        Офертата ми е сериозна

Иначе за 3к е малко съмнително да е читава. Не че няма. Но си е див късмет.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ситроен АХ 4х4. бих ти препоръчал това за малка икомомична, евтина за поддръжка и естествено влиза в цената дори със регистрацията и първите поддръжки. карам такъв след доста дълга поредица от всякакви големи джипки и дори не се замислям за цената на горивото сега. със парт тайм е, много пъргаво двигателче (75 коня) евтини части (като изключим кардана който се явява и като носещ за задния мост) невзрачна външност (не ти го заглеждат защото изглежда като първите АХ) и много прятен салон и возия. със малко "намеса" моя е точно на 20 см от земята (говорим реален клиренс). перфектна "антикризисна 4х4'' ;-). мойта нямаше (и още няма) грам ръжда. ей не си я давам де. само за идея ;-). и със подходящ шофьор е по-добра от доста ''жипки'' със лош водач ;-).
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от Tony33; 17-11-09, 21:26.
          висете отпуснато

Коментар

Самурай или поне моя опит това показва.За 3000 лева толкова.Да си носят зимни дрехи обаче и вьзглавнички за бьбреците
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Тва за ситроенчето не е никак лоша идея. Както виждам моите наблюдения съвпадат с вашите. Явно ще трябва да е лек автомобил, а не СУВ за тея пари. Аз затова се бях ориентирал и към Субару джъсти, но и този ситроен не е лош, а и по-евтино излиза. Някакъв друг вариант за нещо подобно да подскажете. Че в мобилето тия ситроенчета са 1-2.

Коментар

Фият Панда-Cross,но е еднодневка,карах такъв около 6 месеца,повече не изкара но пък и парите му бяха ...никакви
                Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Родителите ми имат селска къщичка, коятo не винаги е лесно достъпна, защото до там няма асфалтов път
                  Я дай дефиниция на "лесно достъпна". Ако не е лесно достъпна, значи е трудно достъпна. Ако е трудно достъпна значи Ситроенчето може да не се справи със задачата. Хайде сега кажи каква е задачата.
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Гласувам за Нива.
                    Дори поизгнила,може да се поизкърпи.
                    Постоянно 4х4,страхотно отопление,добри пускови качества,висока проходимост.
                    Е,....сравнително висок разход на гориво....за пенсионери де.
                    И Сузукитата стават.
                    Фиат Панда,ако е здрав и се експлоатира читаво,също ще свърши работа.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Аз Джьсти сьм карал и знам акво става като влезеш в магазина.Ходи питай само колко са му лагери на главините и се дрьж да не паднеш.

Гледай да е поне педя високо,сутиенчета разни едно павенце им разбива фантазията.Самурая се подьржа като кола,гуми като кола,харчи като кола,вьздушен филтьр от Москвич Алеко май ставаше,стопове от Москвич дванайстак / по спомени,не ме бийте / и си е корава машина.1.0 беше нашето,колата к....а,кой я хване той я яхаше,че и с различни предни/задни пердаши 2 зими.

Намери някой колега и го хвани да те повози малко,бухнете я в снега и пак си говорим за Пандички,Сутиенчета,че и Субарце.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                        Гласувам за Нива.
                        Дори поизгнила,може да се поизкърпи.
                        Постоянно 4х4,страхотно отопление,добри пускови качества,висока проходимост.
                        Е,....сравнително висок разход на гориво....за пенсионери де.
                        И Сузукитата стават.
                        Фиат Панда,ако е здрав и се експлоатира читаво,също ще свърши работа.
                        Но,няма да издържи колкото нива-та,аз вчера купих една нива за 2000 лв.ще я видим и нея колко ще издържи
                        Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Ами има един доста стръмен склон. По принцип дори като е малко кално, може да се изкачи и без 4х4, ако си с хубави гуми. Доскоро бащата имаше трабант, с който вършеше тая работа. Зимата обаче реално е невъзможно да се стигне до къщата. А и горе като се паркира е затревено и кално и може да се забуксува. Но не е супер пресечена местност, така да го кажем. Просто на определени места от пътя има предизвикателства, за които трябва по-надежден автомобил.

Коментар

NIKSD има право. Значи да дообясня. Теренът не е супер пресечен, но вариантите за достъп са два - един обиколен път с доста кал и друг каменист път, но пък доста стръмен. По принцип при нормално, дори влажно време, може да се качиш до горе и с обикновен автомобил. В случая на баща ми - трабант, но той се развали. Сега му се иска нещо малко по-надеждно. Проблемът идва по това време на годината, когато падат снегове и т.н. и има шанс да се забуксува или да не можеш да се изкачиш просто. Затова си мисля за 4х4, пък дори и лек автомобил.

Коментар

Другите от списъка не съм карал и за това говоря само за Самурай. Добри гуми и по каменистия стръмен път като е кaлно. Като замръзне караш по равното. Лошото е, че това малкото японче ти газира айряна от друсане. Елементарна машинка с няколко бушона и без добро парно. Това помня. И беше доста кретеноустойчиво.
                              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X