Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтин вариант за 4х4 и има ли такъв изобщо...?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Евтин вариант за 4х4 и има ли такъв изобщо...?!?

Първоначално публикуван от Quixote Преглед на мнение
    Ами има един доста стръмен склон. По принцип дори като е малко кално, може да се изкачи и без 4х4, ако си с хубави гуми. Доскоро бащата имаше трабант, с който вършеше тая работа. Зимата обаче реално е невъзможно да се стигне до къщата. А и горе като се паркира е затревено и кално и може да се забуксува. Но не е супер пресечена местност, така да го кажем. Просто на определени места от пътя има предизвикателства, за които трябва по-надежден автомобил.
    Това съм го правил с запорожец и гуми з фреза,след трабито пробвай заз-ката.
    Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Аз си купих Нива, защото бях покварен от Трабанта.

Я по-добре махни субару от списъка, а от другите три каквото и да намериш, все става.

Коментар

...вече не са на мода и цената им падна, но достатъчно добри ли са като 4х4 или са паркетни, а и не ми е ясно как стои въпросът с частите и ремонтите. Щот наще са пенсионери все пак.
        ...
        Именно това осигурява достъп до евтини части на старо. За УАЗ мислил ли си? Че и те не са модерни

Коментар

Сузуки Витара - вече не са на мода и цената им падна, но достатъчно добри ли са като 4х4 или са паркетни, а и не ми е ясно как стои въпросът с частите и ремонтите. Щот наще са пенсионери все пак.
          Колега извиняваи,но би ли пояснил какво искаш?
          ПАВКО
          0888802068

Коментар

В мобилето гледах една Панда 4х4 за тия пари.Юбилейния модел с ролбари, креномер и т.н. Варненска регистрация май....
            Мой приятел има такава.Карал съм я веднъж и ми се видя добра колица.
            Че нЕма да издържи в калта колкото Нива и УАЗ,то е ясно.Но пък и няма да се предаде лесно.Той я мъчи(буквално) вече година във всякакви условия и засега не успява да я счупи.
            Големите предимства са ниския разход и евтините части.
            Карбураторните харчат около 6-7л/100км-средно.Моноинжекциона е уж по-икономичен но нямам преки впечатления.
            4х4 не е постоянно.Задния мост се включва с лост,при необходимост.
            Предавките са много бавни(над 4000об/мин при 100км/ч на пета предавка). Ето защо и липса на мощност,при стръмни изкачвания,не се усеща.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

да защитя честта на ситроенчето ;-) карам го по пресечено дори за удоволствие с ''мръсна газ'' и съм изненадан доста приятно.разбира се не става за много (подчертавам много) дълбоки коловози. заключва се 50х50 и е доста проходимо. във пъти е по комфортно от Панда (пандата си е все пак с рибарски столчета вътре). на заснежен,голям наклон се справя по-добре от джипките ми (просто не потъва във снега а си седи отгоре). разбира се тук не става дума за рок краулинг все пак или да газиш из блата все пак. аз го купих съвсем случайно от автокъща на мой приятел ей така на майтап. дори не знаех че има такова чудо допреди година и половина. няма да изреждам колко джипа съм имал.все пак не говоря на изуст. между другото тия ситроенчета са имали и Прото версия и са минавали на доста ендуранс ралита. (е знаем за разликите де). и досега ги ползват за крос ралита и снежни кръгли писти. мисълта ми е че ''има хляб в тях''. 95 % от частите им са си като нормален АХ- доста евтини.имал съм и доста коли 4Х4 имам доста опит и със тях. е разбира се не може да се сравнява със някой ''кораб'' ауди 100 ца куатро например по завоите и няма тази возия.(сравнявам ги защото старата 100 ца си е висока а не като новите куатро които са си вече напълно цивилни версии). сега като се замисля има една прекрасна 100 ца комби във мобилето която ще влезе в цената (даже си е със блокажите) ама после експлатационните разходи са доста по-сериозни. ситроена няма виско или някакви други ''префърцунени'' системи и заради това го препоръчвам. Пандата си е хард кор все пак. за мен тя си е само горска кола. по-проходима е на моменти ама пък по нормален път е мъка. а пък на мен ми омръзна някой да дава мнение без да е пробвал нещо.... не е ''целофанено'' съвсем това ситроенче. не е и хард кор ;-). ама за целта е перфектно. само гледайте внимателно състоянието на кардана, че е много скъп. той е доста странна комбинация от вал минаващ във тръба която пък играе роля на носеща на задния мост. карета няма. ама пък се разбиват лагрите на които е набит вала във тръбата. пробва се горе долу лесно- при висока скорост не трябва да усещаш вибрации или странен шум под купето (ако са разбити лагерите ше влезе в нещо като резонанс иначе).двойното си го пробваш стандартно (трябва да светне и лампата на таблото ако работи).аз сега малко те плаша ама това е само какво е по-различно от ''гледането'' на нормална кола. заставам твърдо зад предложението си. салона и возията са несравними със Панда и Джъсти (за самурай не говорим). Самурай за тия пари ще е в пъти по-зле технически. Нивите около тези пари също са ми много съмнителни за корозия (а нема спиране). избора ти е Джъсти или АХ. не ти натяквам да е малка кола ама и цените са им все пак съобразени със ''бюджета''. по-средноразмерните коли за тия пари са по-опасни за покупка въпреки че ще намериш за тая цена.но там и частите са на други пари. АХ е с доста по-евтини резервни части от Джъсти. иначе за мен за целта и парите това е реалния Ви избор. успех ;-).
              висете отпуснато

Коментар

Оп, опитвам се да отговарям в темата, но явно този сайт е доста странен и има сериозно забавяне... ненам що така е направен, ама нейсе.

Благодаря за инфото на Тони33. Определено Ситроена ми звучи като нещо добро и със сигурност ще се огледам, макар че няма много оферти в момента, но ще дебна

Коментар

Оп, опитвам се да отговарям в темата, но явно този сайт е доста странен и има сериозно забавяне... ненам що така е направен, ама нейсе.
                  При новите участници е така - мненията минават през одобрение от модератор. Затова се бавят. Ако в първите 20 мнения участникът не сгази прекалено много правила, минава на свободен режим. За добро е, повярвайте ми.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=65731

Я метни тука едно око. 1000 лева Панда 4х4 /работещо според собственика/ Има за оправяне, ама за тая цена..
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=65731

Я метни тука едно око. 1000 лева Панда 4х4 /работещо според собственика/ Има за оправяне, ама за тая цена..
                      трай бе, аз го работя тоя с фиата.

Коментар

Опааа, пак ... на пътечката. Ми трий бе, я какъв си зелен. /на всичко съм съгласен за едната модераторска любов/
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Определено Ситроена ми звучи като нещо добро и със сигурност ще се огледам, макар че няма много оферти в момента, но ще дебна
                          Не щеш Патрол?
                          Почти съм се навил да го продавам
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Благодаря за инфото на Тони33. Определено Ситроена ми звучи като нещо добро и със сигурност ще се огледам, макар че няма много оферти в момента, но ще дебна
                            има едно във форума, прегледай обявите

Коментар

Гледам много съвети за всякакви машини....Чудя се, дали е удачно на доскорошни собственици на Трабант ,да им се предлагат джипове с разходи само за гориво,колкото на два Трабанта.Още повече на пенсионери(знаем за пенсийте в БГ).И то за задачи изпълнявани,макар и трудно,от леки автомобили.
                              Ситроенчето е супер,ама си е малко екзотика.
                              Пандата е разпространен модел.Задачите ще ги изпълни.
                              За хора карали Трабант ще е подходяща и като размери/мощност и разходи.
                              Виж тази.
                              .http://www.mobilen.bg/photos/1/big/1...65491472_3.pic
                              Отстрани надписите са за юбилейна партида,както и ролбарите и уредите вътре.Погледни цялата обява.Изглежда свежа.
                              Всички панди 4х4 имат заводска защита под двигателя.
                              P.S.Не я продавам аз и не ги рекламирам!Ако има някой изпатил от такава кола да каже.Аз само съм наблюдавал отстрани от 1 година и забележки няма.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Имал съм и FIAT-ка и Citroen, макар и не точно 4х4. Като по-безпроблемна и с по-лесна подръжка е FIAT-ката. Возенето отзад в АХ-са си е почти като във FIAT-ката. Торсионното окачване си е тояга отвсякъде - особено при по-старите (щото вече ремонта е наближил). Разни други чисто експлоатационни френски изгъзици по подръжката - ето и колегата по-горе казва че: кардана му е като на другите, ама не баш...))). На моя например предните спирачки бяха една система - задните друга. И така си беще оригинално като проверих и т.н. FIAT-ката е по-ръждива, това и е основния минус. Иначе е далеч по-лесна за подръжка, а двигателя FIRE, мисля че е просто без конкуренция в тоя клас. За части втора употреба (а и нови), просто FIAT-ката е номер едно... По много и почти без пари...)))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X