Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтин вариант за 4х4 и има ли такъв изобщо...?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Евтин вариант за 4х4 и има ли такъв изобщо...?!?

Хехех, тоя фиат Панда верно на Трабант мяза отвътре Иначе аз ся прая само предварително проучване. Ще действаме, когат им дадат парата. Въпросът е като дойде моментът, какви екземпляри ще има. В зависимост от тва кое изглежда по-читаво, него ще изберем. Аз не робувам на марки и предразсъдъци от типа тая е френска, а онази италианска. То си е до колата..., а и до късмет май...

Коментар

+1 за самурай
      Мисля важна част за евтините оффроуд автомобили е достъпната информация за тях (сервизни каталози) и части (доставка и цена).
      Мога да дам мнение само за Самурай - има достатъчно подробна сервизна информация и информация за всякакви ремонти и тунинги. А частите не са скъпи. Друг плюс е сравнително опростената конструкция.
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
      Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
      In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

Аз сам твърдо за Нивата.Ясно,е че ще е от стария модел,а един колега споменава за разхода,че бил висок сложи си една газова уредба и проблемите с разхода са решени.Вътре няма да им е студено,защото руския автомобил има яко парно и ако е чак толкова недостъпна къщата може да я "обуеш" с някакви по-сериозни гуми.
        Поздрави!
        Обяснимо е даже и нелогичното. Дали ще го разбереш зависи само от багажа в китарата ти.

Коментар

Според мен НИВА-мотивите ми:
          Всички знаем как се справяхме преди време с руските машини- трябва ми ВТУЛКА( няма проблеми ейго отсреща Пешо стругаря- опа и имаш нова втулка),загубил си ЦЕНТРОВКА( няма проблеми Киро от съседния вход също има Лада-опа центровката се появява).Тоест няма да има нужда от намесата на СПЕЦИАЛИСТИ,почти всичко може да се ремонтира на място.Маслото трябвало да бъде полусинтетично,синтетично ала бала-слагаш Диона М10 и пак ВЪРВИШ.
          Количеството разум на планетата е постоянна величина,а населението непрекъснато се увеличава.

Коментар

Разгледай Голф Синхро- в мобиле бг има доста. Безбожно здрава колица. Някой чаркове са специфични и по-скъпи,но не се чупят често.
            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от radoslav94 Преглед на мнение
              Аз сам твърдо за Нивата.Ясно,е че ще е от стария модел,а един колега споменава за разхода,че бил висок сложи си една газова уредба и проблемите с разхода са решени.Вътре няма да им е студено,защото руския автомобил има яко парно и ако е чак толкова недостъпна къщата може да я "обуеш" с някакви по-сериозни гуми.
              Поздрави!
              А мощноста на двигателя от пръстите ли да си го изсмучи?
              Първоначално публикуван от 4x2 Преглед на мнение
              Според мен НИВА-мотивите ми:
              Всички знаем как се справяхме преди време с руските машини- трябва ми ВТУЛКА( няма проблеми ейго отсреща Пешо стругаря- опа и имаш нова втулка),загубил си ЦЕНТРОВКА( няма проблеми Киро от съседния вход също има Лада-опа центровката се появява).Тоест няма да има нужда от намесата на СПЕЦИАЛИСТИ,почти всичко може да се ремонтира на място.Маслото трябвало да бъде полусинтетично,синтетично ала бала-слагаш Диона М10 и пак ВЪРВИШ.
              ....е там е проблема,при другите,тоуота,мицубише,нисан,жееп,щаер...и доста други вероятноста да ти се наложи ремонт е сведена до минимум,кормилня накрайник на брут форса е по масивен от този на нивата
              Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
              Разгледай Голф Синхро- в мобиле бг има доста. Безбожно здрава колица. Някой чаркове са специфични и по-скъпи,но не се чупят често.
              ....глупости,ти имал ли си такъв прът
              Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Такъв прът,както се изрази,имам и в момента. Нямам забележки,освен ръждицата тук-там. Жив и здрав,пак ще си взема синхро,но по-ново.
                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Нали,темата беше за ефтин джип?А иначе,когато затърсих ме бутало за Вранглер-4.0 ,обиколих ме България и няма ли няма,две седмици мъка безкрайна.Нивата е добър вариант ,за ефтин джип ,най скъпия чарк е 120-130лв.А всички собственици ,на несчупяеми джипове,след една година с нас на хард разходки,вече никакви ги няма,щото не се чупят и ремонтите са им лесни.Групите които идваха от София,като тази,на Йори,тази на Соти,Маркан,или Чавдар,вече минаха на фаза барбекю,щото частите на тези машини струват една торба пари и майстора взима още една и не може,да счупиш тази неделя полуоска или диф и другата пак да караш.Щото досега,досега не съм видял джип който да не се чупи.Машината на Йори,не случайно е такъв мутант,щото в гората все нещо се чупи и той го подобрява,следващия път нещо друго и тн.Но трябва да си инат или да имаш повече пари,и накрая стигаш до ниво много стягаш и почти не излизаш в гората и имаш най-здравия джип.

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                    Такъв прът,както се изрази,имам и в момента. Нямам забележки,освен ръждицата тук-там. Жив и здрав,пак ще си взема синхро,но по-ново.
                    Да си жив и здрав ,може аз да не съм случил .......
                    Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    Нали,темата беше за ефтин джип?А иначе,когато затърсих ме бутало за Вранглер-4.0 ,обиколих ме България и няма ли няма,две седмици мъка безкрайна.Нивата е добър вариант ,за ефтин джип ,най скъпия чарк е 120-130лв.А всички собственици ,на несчупяеми джипове,след една година с нас на хард разходки,вече никакви ги няма,щото не се чупят и ремонтите са им лесни.Групите които идваха от София,като тази,на Йори,тази на Соти,Маркан,или Чавдар,вече минаха на фаза барбекю,щото частите на тези машини струват една торба пари и майстора взима още една и не може,да счупиш тази неделя полуоска или диф и другата пак да караш.Щото досега,досега не съм видял джип който да не се чупи.Машината на Йори,не случайно е такъв мутант,щото в гората все нещо се чупи и той го подобрява,следващия път нещо друго и тн.Но трябва да си инат или да имаш повече пари,и накрая стигаш до ниво много стягаш и почти не излизаш в гората и имаш най-здравия джип.
                    ......в момента карам нива,два пъти се качих до билоно на Стара Планина да нося нафта ,третия ден (днес)отново ходих с катър ,предполагам че е от трасето

Коментар

момчето питаше за нещо евтино 4х4 за което да им стигнат 3000 лева. няма джип който да влезе в тая сума и да е изправен напълно.не мисля че родителите му пенсионери са се залетели да правят някой монстър. нито да купуват "по-сериозни" гуми които са си цифра на джиповите размери. идеята му беше да се качват по стръмен горе долу черен път до вилата.и всичко това на възможно най ниски цени. къде почнахте да го пращате.не става дума да ходят из гората и да чупят мостове ;-). синхрото гарантирано е по-непроходимо и от Джъсти и от АХ (печалното виско е виновно). пък и си хапва повече бензинец.а опции тепърва да си слагат газова.... нали и тя е пари. а къде отива регистрация,застраховки, обслужване.... хората ще имат 3к лева..... или такава сума са решили да вложат за целта. верно Нивата е със евтини части. но всички знаем как се поддържа Нива и колко ''хапва". пък и колко е комфортна за малко по-дълъг път.пък и каква ще е за да "влезне" във тоя бюджет. според мен реалното е да се купува нещо около 2к лева със условието да не е ръждиво и останалата сума да се вложи по първоначално обслужване,регистрации и т.н.... пък и ако излезе нещо непредвидено да се оправи..... та какъв е избора? бъдете реалисти де. и аз искам ТЛК80 да си се плъзгам секи ден.ама пуста криза....
                      а сега си правя по 500 км на седмица и си свиркам.... по 5/100 бензин.... пък и мога да излизам от пътя до където наистина загрубее.но това е друга бира.... за мен и вариянта на добър 4х4 автомобил е по-добро решение за зимата от големия джип.аз лично със джипа ходя вече само в гората. и там въпроса не е "дали" а "кога" ще се счупи. но на хората не им беше такъв въпроса....на големия сняг излизам по-лесно със Ситроена със зимни гуми отколкото със джипа със калните гуми. за мен е факт! пък и човек ако се замисли за изразходваната енергия да преместим собственото си тегло със голям джип сравнено със малолитражка..... за разликата да си включиш двойното на заснежен път и да ти дигне разхода на 7/100 или на 17/100..... пък и зависи кой докъде е готов да отиде.аз лично със Ситроенчето ходя където по-лъскави джипки се отказват че ще се издраскат ;-). пък нямам да доказвам на никой никъде нищо и не ме е срам да си го карам.пък и си отделям доста от спестените пари за други ''благинки". това си е част от моя личен антикризисен план. и работи ;-).
                      висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                        ..............
                        Да,но както обикновенно,разговора отиде на кой е по-по-най.
                        А колкото до основното питане съм си казал моето,всичко друго си е чист спам.
                        Ето и ориентир:
                        В петък(13.11.09) купих Лада Нива за 2300лв,до сряда 400лв за ремонт на ходовата,460лв гуми ласса,четвъртък и петък всичко беше ок на харт оф,еее да ама днес реши че не и се работи и не пожела до запали,гас да те удуши,бензин да те удави,ток да те утепе,вода да се укъпеш и не ще...прехвърлих тубите на каруцата,запалих на Бай Кольо катъра Марчо и хайде на Офф
                        ...в тоя ред на мисли,дали г-н Т.Христов няма да ни организира нещо в тази дисциплина
                        Ако човик има време да се ровичка под капака,ладата е добър компромис

Коментар

Колега мисля,че за тези условия които си посочил,както и парите които си отделил Саморая е най-подходящ.Подръжката му е лесна и евтина,икономичен е,доказан е като проходимост.Много важно е че е на два моста-не се занимаваш ежемесечно с преглед на разни боклукливи маншони и крехки каренца.Що се отнася до Нива за тези пари сигурно ще е доста изгнила.Иначе не е лош избор за спокойно каране по заснежените и разкаляни пътища.Подръжката и също не е скъпа,особено ако си я правиш сам.При нормално каране,без излишни издевателства е почти безотказна.Оттук вече сам решавай-общо взето за тези пари това са вариантите с добра проходимост.

Коментар

Не видях колегата дали е написал от къде е.

Явно няма коловози и за клиеренса единствено е важно колко сняг пада. А от там и дали джип или някоя кола 4х4. Според мен гумите в случая ще са по-важни отколкото блокажите или по-добре често да се сменят по-малки меки зимни гуми, отколкото да се кара със стари гуми на някой джип, защото новите стуват 10 пенсии.

Все пак това е път по който се движат и други коли пък и надали хората, които са пенсионери ще излизат да правят партини в най-големите снегове.

Коментар

Lancia Dedra и Y10 моделите отговарят на изискването 4х4 и цена под 3000 лв. Ако трабито дори и с зор се е качвал до къщата, не виждам защо някой друг 4х4 автомобил да не успее да се справи и по-добре. А и частите на по-старите италиански автомобили не са безкрайно скъпи. Дори бих казал, че може да се окаже, че поддръжката им може да се окаже по-евтина от тази на руския джип при спокойно каране. Поне при жигулите частите са много евтини, но се налага да се сменят по-често.

Коментар

Аз съм твърдо за Нивата (заради елементарната поддръжка), другия вариант е ако не пречи на родителите ти дясната дирекция вземай за тези парички една по нова Витарка (която все още не се е запознала с ръждата) и да си се возят хората.
                                Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X