Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee KJ 3.7 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Cherokee KJ 3.7 V6

Накратко, имам нужда от съвет, приятелски... Грозен, ужасен и с лоша слава - Jeep Cherokee KJ 3.6v6 с 242 раздатка. Имам предложение за такъв от първи собственик (грък), колата е на 49,800км. Буквално изглежда като нова. Свежда, без газ, без никакви доработки - пълен сток, 2006г., грозния фейс, посТен от всякъде, има климатик и ел стъкла. Но пък няма точка ръжда и е като нов отдоло и отгоре.
    Вече говорих с Гагича, той доста ме понапътсва като много дългогодишен собственик на такова. И освен падащите шарнири (като на LC90, 4runner 3 генерация, MB124 и разни други), смотаните предни амортисьори с "дупка", репотацията на фиат мултипла и лично неуважавайки американското автомобилостроене, друго което да не ми харесва не се сещам

Сега на нужда от съвет, нещото се продава, с регистрация (нашенска) е има си платено всичко и е в бюджета ми за бензиново джипче, което да се ползва от дъжд на вятър в града, да го кара булката (ако се навие изобщо) и някой друг откраднат уикенд по гората. Тъй като 4рънъра вече си е на 35 години и трудно му намирам части, а и с тва 2.4 и гуми 32" просто не се наемам да тръгна на повече от 60км сумарно до някоя полянка . Тва грозното май ще го замести, но 5-тима чоевка ми казаха че по-голямо недоразумение от това чероки няма и просто не си струва, макар и да е запазена бройка. Иначе идеята е да го наджипя леко с 31"ци и да се кара така.

Е според вас да скоча ли или да търся изгнила витара 2.5v6 автомат за + 2к € горница
    Последно редактирано от I.Stoyanov; 22-07-26, 14:49.

Минаване на "Rubicon Trail" в стоков вид със шосейни гуми ... и с помощ от приятел чат-пат

Cheap Jeep Series в пустинята Моаб:

Предпоследният Jeep преди да остане само Wrangler...
    Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

Ти си пристрастен, то и аз станах покрай тебе. Затва питам още някой например тойота фен да се изкаже преди да направя final mistake

Коментар

Грозен, грозен? Въпрос на вкус. Дизайнът е evergreen според мен, стои прилично и на фона на новите изгъзици. Наследник е на събралия очите на публиката навремето Jeepster concept.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
          Ти си пристрастен, то и аз станах покрай тебе. Затва питам още някой например тойота фен да се изкаже преди да направя final mistake
          Какво искаш да ти каже "някой Тойота фен", примерно...? Че е по-убаво от Тойота ли ?
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Ами не, обективно да каже - ее да бяхме еди къде си заедно сдно такова - беше много смотано, дърпахме го само. Или пък много добре, ненужно е пренебрегвано, става си, не е чак такава смотана лимонка,която се чупи всеки ден.

Коментар

Отиваш гледаш, возиш се, ако ти хареса и искаш такова- купуваш. После обслужваш и евентуално караш, като се счупи-правиш, и не викаш "поммоооощ" като идеш на бензиностанцията...
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

За мен е поучително как едни други фенове, които в тоз форумЪт плюеха-плюеха и се подиграваха на марката, па и конкретно на Cherokee / Liberty, тайно и полека се озоваха зад волана на такива и вече ни мъц, ни жгмъц.

Коментар

Обърнахте го на мерене на кардани
                  Едно съм разбрал, 20 годишнина кола се взима по състояние, не по марка. АМА явно за грозния wj не важи
                  ​​ 🙄
                  Последно редактирано от I.Stoyanov; 22-07-26, 18:40.

Коментар

Звънни утре след 11.00ч
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Обърнахте го на мерене на кардани
                      Едно съм разбрал, 20 годишнина кола се взима по състояние, не по марка. АМА явно за грозния wj не важи
                      ​​ 🙄
                      Гагич ти е снесъл на готово цялостна систематизирана информация, убеден съм...

От тук на сетне решението е твое !

Какво очакваш още от това място като реплики, които биха наклонили везните не ми е ясно.

Ако си изградил мнение, харесва ти колата по твоите критерии, и някой ти пише- "недей...оня ден дърпах едно такова, а още едно неможа да излезе от локвата" , това ще ти промени ли мирогледа ?

0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2026-07-23-00-40-53-181_com.miui.gallery.jpg
Прегледи:82
Размер:260.4 КБ
ID:7047237
                        Ванка,от миналата година това е в автопарка ни...от Гърция....отдолу му стоят хартиените лепенки по карданите и носачите 3.7 бензин ...Аз много го харесвам ....според мен е един от най красивите ....ама това е друга тема...малко го счупихме....по точно се счупи при нас....вече е готов ...ако искаш звънкай
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

• I.Stoyanov
                          I.Stoyanov коментира
                          Редактиране на коментар
                          Тоя е същия, магазинско състояние. На фона и на най-вката тойота от Германия, просто няма база за сравнение, ни като километраж, ни като купе. За италиански дизели (щото от там бензинов джип е почти мисия невъзможна) също са като преживели война.

Само да ти разкажа ....изключително доволен от машината,както сам отбеляза ,няма точка ръжда,дойде със 4 чисто нови гуми континентал,нови дискове нови накладки.....колата приказка
                        Още при пробата, имаше едно леко почукване,едва доловимо....даже по скоро внушение.....верига...може би....

След няколко месеца,реших да измия мотора...и това беше смъртна присъда.

Задавих го ....изсуших свещите....запалих го със страшно чукане в мотора

Дядо Владо е в течение до някъде

Аз упорит...чука не чука,ще го вкарам в релси,добре че по едно време надделя здравия разум
                        ..не го познавам тоя мотор...бил елементарен

Да ама...по същото време имах две коли за смяна на двигатели и един трактор на който сложих чисто нов мотор....реших че ще ходи в сервиз и няма аз да се занимавам с него.

Диагнозата беше счупен клапан,буталото на парчета,биела крива ,глава тоталка

Та мотора е разглобен,измит във вана ултразвук и т.н
                        Нови бутала,нови сегменти,нова глава нови гарнитури,вериги, обтегачи.....но пък купето е като от магазина,няма точица никъде....та внимавай

Вероятно е прегряван,спукано легло на клапан....
                        Като го задавих...при опитите за палене (въртене) леглото пада ,чупи клапана и там увлича всичко

По блока имаше само лека драскотина за щастие,иначе ако блока бе надран ,отиваше другаде.....

За парите не питай....влезе в сервиза в лева, излезе в евро ....мислих да купя чисто нов трактор.....ее...имаме си чероки за малко повече пари на нов трактор.....отиде ми трактора......ама пари се печелят....

Ще си карам стария трактор,добре че успях на него,да сложа чисто нов мотор...та ще изкара няколко години....скоростите му се предават полека лека на трактора имам в предвид....
                        Последно редактирано от Roninn; Вчера, 00:22.
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

• I.Stoyanov
                          I.Stoyanov коментира
                          Редактиране на коментар
                          Анатолий, благодаря за изчерпателния разказ. Това е проблем при тия коли, особено преди фейса - падат легла на клапаните, духа гарнитури при прегряване. Ама то това важи за 90% от шестаците в тия години, а за по-новите може би за 110% от ДВГ изобщо .
                          Днес съм уговорил да го закарат в доверен сервиз за обстоен преглед. Колата се кара постоянно и се надявам да няма скрити дефекти.
                          Но и аз съм на твоето мнение, че в крайна сметка купуваш купе, всичко останало е карантия и се подменя по един или друг начн за едни или други пари.
                          За тия Уазки оттам водата има всичко на сносни пари, при това че вече и с доставката не е акто едно време - 10тина дни и са тука, не се занимаваш с митници и тнт.
                          Ако трябва да съм честен, с 2-3" лиф, изнесени джанти и малко други визуални доработки, на мен също ми допада като визия. И някак си се отличава, не е стандартната "овца" от стадото.
                          А като динамика на мотора доволен ли си ?

• Roninn
                          Roninn коментира
                          Редактиране на коментар
                          На това купе,мотора дърпа много добре....Човека който прави джийп основно ,кара вранглер с две турбини надут на 400 коня...и каза че черокито почти върви колкото вранглера......цитирам него ..не съм му карал вранглера,но бил тежък

Накратко, имам нужда от съвет, приятелски... Грозен, ужасен и с лоша слава - Jeep Cherokee KJ 3.6v6 с 242 раздатка. Имам предложение за такъв от първи собственик (грък), колата е на 49,800км. Буквално изглежда като нова. Свежда, без газ, без никакви доработки - пълен сток, 2006г., грозния фейс, посТен от всякъде, има климатик и ел стъкла. Но пък няма точка ръжда и е като нов отдоло и отгоре.
                        Вече говорих с Гагича, той доста ме понапътсва като много дългогодишен собственик на такова. И освен падащите шарнири (като на LC90, 4runner 3 генерация, MB124 и разни други), смотаните предни амортисьори с "дупка", репотацията на фиат мултипла и лично неуважавайки американското автомобилостроене, друго което да не ми харесва не се сещам

Сега на нужда от съвет, нещото се продава, с регистрация (нашенска) е има си платено всичко и е в бюджета ми за бензиново джипче, което да се ползва от дъжд на вятър в града, да го кара булката (ако се навие изобщо) и някой друг откраднат уикенд по гората. Тъй като 4рънъра вече си е на 35 години и трудно му намирам части, а и с тва 2.4 и гуми 32" просто не се наемам да тръгна на повече от 60км сумарно до някоя полянка . Тва грозното май ще го замести, но 5-тима чоевка ми казаха че по-голямо недоразумение от това чероки няма и просто не си струва, макар и да е запазена бройка. Иначе идеята е да го наджипя леко с 31"ци и да се кара така.

Е според вас да скоча ли или да търся изгнила витара 2.5v6 автомат за + 2к € горница
                        Със сигурност е много по добре от изгнила витара,която е и по скъпа.
                        Yamaha Yz450F
                        Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

• I.Stoyanov
                          I.Stoyanov коментира
                          Редактиране на коментар
                          Хах, като човек който има много опит с Витарите, мненеито ти ми е много важно!

Аз ей този съм загледал,но цената ...

https://www.cars.bg/offer/6a23ca81a6c78553930efe92
                        Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                        ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

• Bogoljub Gagic
                          Bogoljub Gagic коментира
                          Редактиране на коментар
                          Този със сигурност няма бавни предавки - вижда се липсата на лостчето за тях на снимките. Може и 4х2 да е... Този двигател е пъргав на "Либърти" но слаб за "Гранд Чероки".

• Roninn
                          Roninn коментира
                          Редактиране на коментар
                          Точно....на kj мотора върви,но за гранда е слаб.
                          Отделно гранда за оффроуд трудна работа

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                      X