Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на Jeep Grand Cherokee III

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Спарки, какви калници и врати купуваш бре? Камиончето да не е стояло паркирано до някой Опел и да е ръждясало?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Баси късмета. Аз чакам да се похвалиш, че да те почна с офертите за бира и дискутиране на антикорозионна обработка..., а ти ламарини ще правиш.
      В крайна сметка би трябвало да няма проблем с оправянето - каквото и да са правили с него в контейнера, няма как да са му вкарали достатъчно mV2/2 за вътрешни травми. А тея дето се виждат ще се оправят и при късмет ще те обезщетят финансово и за нервите. Нали знаеш, че каквото и да ти напишат като обезщетение, даже и да те устройва, пишеш поне едно мотивирано възражение за още
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Спарки, какви калници и врати купуваш бре? Камиончето да не е стояло паркирано до някой Опел и да е ръждясало?
        Има щети при транспорта. Десни врати , калник, и заден елемент зад задната врата, десен фар, дясно огледало. И предната броня а понамачкана, но е от еластичните и не е спукана, та ще се оправи без "заварки". Има и снимка по-назад.

Като ръжди е добре. Не е идеално, но има само дребни зачатъци около някои заварки по купето. Повече е по предното магаре и отзад силовия елемент където е резервната гума, обаче тия работи се оправят лесно. Може и да ги натопят в някоя цинкова вана.

Ще има нарочна тема скоро.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
          ...а ти ламарини ще правиш.
          Друг ще ги прави. Аз ламарини не мога да правя. Не е моето, просто. Като видя как ще се справят, ще напиша отзвук.

За другото - ще имам престой при Деди по някое време, тъй че подходящ случай за бири ще се намери. Но да го докараме до там.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Има щети при транспорта. Десни врати , калник, и заден елемент зад задната врата, десен фар, дясно огледало. И предната броня а понамачкана, но е от еластичните и не е спукана, та ще се оправи без "заварки". Има и снимка по-назад...
            Не съм видял, че е имало инцидент. Сега погледнах снимката. Досадно, но не изглежда като сериозна болка...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Благодаря на всички за съветите и полезната информация! Изчетох форума последните няколко седмици

Реших го - ще спестявам за 5.7 HEMI!! Бюджетът се качва, времето за изчакване също, ама в крайна сметка ще си заслужава..

Специални благодарности на Гагич, Спарки, BatGeorgeone, Даниел Цветков, s_s1, v_0, Дядо Владо и Еди!! Съветите и коментарите са много ценни, особено при положение, че не се познаваме (засега).

Коментар

• v_0
                v_0 коментира
                Редактиране на коментар
                При тази инфлация не знам как ще спестяваш. Цените на всичко вървят на горе и това ще изяде допълнително събраните. Аз по-скоро се чудя какво да си купя за да съхраня някой спестен лев. Ако не стигат, теглиш някой лев кредит и взимаш каквото ти хареса. По1евтини няма да станат.

• Mitkoztd
                Mitkoztd коментира
                Редактиране на коментар
                Прав си, инфлацията е висока и ще се увеличава. Кредит в момента - недей, освен ако не ти се налага. По-добре си дръж парите кеш, макар и да се обезценяват, или ги инвестирай в нещо бързо ликвидно т.е., което би могъл да обърнеш в пари при нужда. Нещо много сериозно не е наред в състоянието на цените на пазара на автомобили 4х4 втора употреба спрямо средните доходи в момента. Ако си измислил как да си съхраниш средставата, драсни някой ред, може и на лично. Ще ми е интересно да обсъдим.

И аз от няколко седмици доста зяпам в нета и направих много огледи за различни джипове от този модел.

ХЕМИ има на острова не малко, има и стари и малко по-нови.

ГЧ се оказа, че много страда от корозия, поне това, което видях, като най-сериозно пострадалите места - отзад около резервната гума, отпред по главини, спирачни апарати, около радиатора, около резервоара, карданите.

Има много места под автомобила с кофти оттичане и с много кухини, скрити от кори и т.н. където се задържа кал, после влага и резултата е яко гнилоч.

Направо се чудя с тия малки полуосчици, на това возило реално дали може да му се сложи нещо по-голямо от 31-32 инча и то не много агресивна гума.

Забелязах доста течове на АТФ от маркучите за охлаждане на автоматика.

Някой доста чукат от двигателя, може би дюзи. Бях уверен от един джамбазин, че 3.0ЦРД на Мерцедес НЕ страда от т.н. Черна смърт както 2.7 дизела, където някоя дюза пропуска и после става мармалад с летални последици.

Приятни салони, приятни тапицерии, екстри, доста голям багажник + релси за покривен такъв и т.н.

Гледах и няколко Командера, един 15-16 годишен гледах на 50тина хиляди КМ, беше супер запазен без грам корозия с ХЕМИ и т.н. но цената беше тройна на други Командери от тази ера и с тази комплектация.

Продължавам да се оглеждам за някой читав дизел, защото си мисля, че е прекрасна кола за родните условия, като баланс от цена за придобиване, количество и качество на изработка + екстри и усещане при употреба.
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Mitkoztd
                Mitkoztd коментира
                Редактиране на коментар
                Относно корозията - ако погледнеш конкурентни модели от същите години, предполагам че корозията ще бъде подобна. Това е заради влагата на острова? Реално има ли нещо, дето успява там да оцелее 10+ г без да почне да корозира?

2.7 дизел - направо изтръпнах като си го представя това. 3.0 ЦРД сигурни ли сме, че не го прави това?

Относно Командера - единственото 5.7 ХЕМИ, което съм виждал на обява тук за последните 2 месеца беше на Командер 2005г. То реално си е Гранд Чероки със 7 седалки.. единствено се чудя защо са ги спряли от производство толкова бързо Командерите?

Уф и аз макар и опарен от едно ГЧ с 3 литровия дизел,пак ги заглеждам.Майстора ми вика-То цяр за е.ано дупе имало-втори път се казвал!Следя няколко екземпляра,цените им варират в повечето случаи нагоре.
              Дизел ще търся,че бензинките разхода им страшен макар и на газ да го обърнеш.А и като гледам как пълзят цените на горивата напоследък-хм,няма да става по добре май.
              Иначе всичко е на късмет-ей на,моето ГЧ беше на малко км,запазено,отдолу слънце,но мотора прегряван явно.Чета и тука из форума за проблемите с ходова част и друга,та на моменти чак се питам -защо аджеба ги заглеждам тия танкове?Ама кат ми харесва!На едно приятелче Черито почти без проблеми,а го кара много-та всичко е на късмет май.
              Другия ми фаворит е Нисан Патфайндър 2.5 д с автомат.
              ML W 164cdi

Коментар

• Mitkoztd
                Mitkoztd коментира
                Редактиране на коментар
                Патфайндърът е супер, Паджерото и то, ама за същия бюджет си мисля, че ГЧ би могъл да вземеш по-добро и по-ново. Гледам цените тук, не съм запознат по Европата и САЩ дали стоят пак така нещата..

• Dilyan Zagorchev
                Dilyan Zagorchev коментира
                Редактиране на коментар
                Е в сурат групата се търгуват няколко, не пречи да ги прозвъниш.
                Казах ти и преди, грешка беше да продадеш ония. Мотор се прави, тенекии.......
                Аз бих гледал бензин/газ, нафта само ако вади пари, това аз де.

Малко страничен въпрос, но как е била обезопасена в контейнера колата? Мога да покажа снимки на кола изпратена от Япония до Бургас и начина на обезопасяване.
              Дела трябват, а не думи.

Коментар

• Mitkoztd
                Mitkoztd коментира
                Редактиране на коментар
                Би ли изпратил, ще ми е интересно да видя? Според мен най-големите проблеми при транспорта стават като наблъскат 4 автомобила в 1 контейнер и ако мотокарът ги товари странично?

В отговор на колегата.

Мислех, че имам повече но явно е само отзад - металните въжета са вързани за фабрични точки на шасито за да не се клати. Отпред беше обезопасен с още две въжета по същия начин, гумите ясно, че са подпрени.

Само една вметка - колата беше в самостоятелен контейнер (от малките)

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_0501_42.jpeg Прегледи:0 Размер:1.34 МБ ID:6824998
              Прикачени файлове
              Дела трябват, а не думи.

Коментар

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Моето беше в един контейнер с още 2 коли, каквато е масово нормалната практика в момента. Дали са го споразили в самия контейнер или при товарене/разтоварване, нямам идея. Такъв ми бил късмета.

• Mitkoztd
                Mitkoztd коментира
                Редактиране на коментар
                Спарки, би ли дал акъл как се процедира с обещетението? Застраховката покрива някакъв % предполагам и после трябва да се пазариш с търговеца допълнително?

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Всеки си е башка луд по въпроса. Нощо не мога да кажа все още.

Очаквам бедните западняци да развържат ХЕМИта по-евтино(въобще всичко ламтящо) , че с тия летящи цени на горивата не ми се мисли как ги хранят. Ех, мечти, мечтиии, безплатни били
              "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
              Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

• BatGeorgeone
                BatGeorgeone коментира
                Редактиране на коментар
                Междувпрочем, това зверско увеличаване на цените на горивата и данъците за стари и мощни автомобили, според мен ще донесе и редица предимства на фенове като нас

Хората ще се опитат да се отърват от такива "неизгодни" автомобили, което е равно на по-ниски цени за придобиване.

И второ, понеже ще станат по-редки и по-малко търсени, надявам се много значително и осезателно да намелее търсенето на такива автомобили от "авто-крадците.

Първоначално публикуван от Dilyan Zagorchev Преглед на мнение
              Очаквам бедните западняци да развържат ХЕМИта по-евтино(въобще всичко ламтящо) , че с тия летящи цени на горивата не ми се мисли как ги хранят. Ех, мечти, мечтиии, безплатни били
              Не знам те как ще ги хранят, но днес при нас на една бензиностанция нафтата е 3,13, бензин 3,10, газ 1,79....
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

• Двигателист
                Двигателист коментира
                Редактиране на коментар
                Много бутикова ще дойде тая бензиностанция. На лукойла май е 2.70 обикновен бензин. Утре ще видим...

Горе-долу колкото в Испания. По френско гонят 2 евро, газ 0,75-1Е
              Сега видях вчерашната бележка 1,479Е=2.90лв.На места има и малко по-евтино
              Последно редактирано от Dilyan Zagorchev; 02-03-22, 14:26.
              "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
              Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

• BatGeorgeone
                BatGeorgeone коментира
                Редактиране на коментар
                В Англия беше 3.50лв бензина онзи ден, но трябваше да заредя до горе плюс още една 20л туба за всеки случай, ако пак има празни бензиностанции с дни

Първоначално публикуван от Dilyan Zagorchev Преглед на мнение
              Горе-долу колкото в Испания. По френско гонят 2 евро, газ 0,75-1Е
              Сега видях вчерашната бележка 1,479Е=2.90лв.На места има и малко по-евтино
              Само аз ли помня 2013 г. ли беше, 2014 ли, с бензин по 3,00 лв. ? Вярно тъпчех си "Хемито" със "супер" или както там всяка верига си нарича по-високооктановия, после прочетох от Кинекс тука, че не трябвало и минах на стандартния 95.
              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• Dilyan Zagorchev
                Dilyan Zagorchev коментира
                Редактиране на коментар
                Е, помним ги тия времена
                А помня и една друга държава, в която отидох 2008 и бенза бе 0,67Е

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Само аз ли помня 2013 г. ли беше, 2014 ли, с бензин по 3,00 лв. ? Вярно тъпчех си "Хемито" със "супер" или както там всяка верига си нарича по-високооктановия, после прочетох от Кинекс тука, че не трябвало и минах на стандартния 95.
              Сега вълшебната нафта е 3,30, простата 3,15
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

• Bogoljub Gagic
                Bogoljub Gagic коментира
                Редактиране на коментар
                Е, да, де - 30 ст. цена и останалото акцизи и ДДС-та.

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X