Имал съм и Ланча (няколко), една от които нова и Мерцедедес, който карам и до днес. По отношение на надеждност, няма база за сравнение. Мерцедеса (W210)го карам душмански и ежедневно. Единствената причина да го карам е, че не създава и помен от проблеми. Най-големия ремонт, който съм правил е смяна на дискове и накладки. Това, че ти си имал останки от Мерцедес, не прави всички Мерцедеси скрап.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кола автоматик до 3000лв
Свий
X
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеИмал съм и Ланча (няколко), една от които нова и Мерцедедес, който карам и до днес. По отношение на надеждност, няма база за сравнение. Мерцедеса (W210)го карам душмански и ежедневно. Единствената причина да го карам е, че не създава и помен от проблеми. Най-големия ремонт, който съм правил е смяна на дискове и накладки. Това, че ти си имал останки от Мерцедес, не прави всички Мерцедеси скрап.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
На моя не му тежат - няма ръжда и абсолютно всичките му системи работят адекватно и може да се разчита на него винаги. При положение, че ми служи вярно, не виждам причина да го сменям. Не тропа като нова италианска кола, върви и не ме занимава със себе си. Ако се скапа, не бих го ремонтирал а бих го сменил. Новите служебни автомобили създават проблеми, докато дъртия Бенц, просто се кара, и то много..."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
- 1 like
Коментар
-
Заради върлия спор, метнах едно око в мобилето. Бензин, до 130 коня(от 2 литра колко да извадят), 4/5 врати, автоматик, до 3000. Ми най-просторното ми се вижда Рено Лагуна. Ауди А4 хич не е просторно, Пасата малко по, но не е много. Опел Вектра, някой и друг Ситроен, C-класи и въпросната 124-ка, едно-две БМВ-та. При оглед половината ще отпаднат сигурно. Е класа няма. Накратко нищо. Даже и Ланча не ми излезе.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Един форд мондео в карс бг-то от 2001-а, 2.0 бензин бургаски ми хвана окото, какво ви е впечатлението от тях? Паленето зимно време гниенето и т.н. Къде е истината и къде почват митовете за Форд и конкретно този екземпляр? А Живот и здраве ще му туря ГИ.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Josko Преглед на мнениеЕдин форд мондео в карс бг-то от 2001-а, 2.0 бензин бургаски ми хвана окото, какво ви е впечатлението от тях? Паленето зимно време гниенето и т.н. Къде е истината и къде почват митовете за Форд и конкретно този екземпляр? А Живот и здраве ще му туря ГИ.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Кво ѝ е на офертата на майстора.
двигателя е вечен, скоростите и те. Щото и на дърпане пали.
и климатик има.
Е, не е два литра но няма пълно щастие.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Учудвам се, че никой не е предложил Октавия 1. На практика си е Голф 4, но по-голям, по-здрав и според мен изглежда по-добре. Произвежда се от 1996 до 2010. Основните недостатъци са ниска предница и малко място за краката на возещите се отзад. Първото се лекува с подложки, а второто не е проблем ако возиш деца или не толкова едри пътници. Някои се оплакват от неудобни седалки, но аз нямам подобни впечатления - все пак всички тук сме корави офроудъри и би трябвало да сме над тези нещаВ случай че някой е с по-изнежени задни части - сменят се лесно (седалките, не задните части) с такива от Ауди или Сеат, които са по-удобни. За сметка на това багажникът е огромен. Изключително здрав и непретенциозен автомобил. Моделът е добре познат в сервизите (все пак е Голф 4), частите са евтини, не гние лесно. Богат избор от мотори - според личните предпочитания.
Ако търсиш бензин, ориентирай се към 1.8 или 2.0. Първият е по-икономичен, вторият е по-стар и непретенциозен. И двата са здрави. По-скоро бих избягвал 1.6 - не че е толкова лош, но идва слаб за това купе. Ако искаш нещо по-динамично - 1.8Т има го във версии със 150 и 180 коня (при vRS). Всички се газифицират лесно.
Аз лично бих се насочил към 1.9TDI, но внимавай да не вземеш някой съсипан от каране. Тук имаш избор между 90 и 110 коня с роторна помпа и 101, 130 и 150 к.с. помпа-дюза. Всичките са здрави, много икономични и безпроблемни, като тези с роторна помпа са значително по-непретенциозни към горивото. Жена ми от много време се опитва да убие една такава без особен успех. Има ги във вариант с турбо с променлива геометрия и без. Променливата геометрия има нужда от време на време да се понастъпва ако не се кара често на големи разстояния, иначе има склонност към зацапване при по спокойно особено градско каране. Почиства се сравнително лесно със спрей за фурни от 5лв и 1 час загубено време. Дизелите понякога страдат от демпферен маховик, но цените са относително ниски, а има и опция за конверсия към плътен маховик.
- 1 like
Коментар
-
Благодаря на всички за включването! Значи това което ме блазни на този етап е следното една врачанска вектра б с 2.0 двигател. И едно монтанско Субару импреза 1 генерация с 2.0 мотор 116кс за 2000лв. Ако не друго субаруто ме блазни повече откъм проходимост и култов статут. Но гниенето, дървената,возия и поддръжката ме притесняват основателни ли са притесненията ми.....Имам мераци да му слагам ГИ, ако се стигне до покупка...
Последно редактирано от Josko; 23-09-21, 10:27.
Коментар
-
Като гледам къде му се е качила ръждата на това Субару, мога да предположа какво е отдолу.
Не се занимавай с ръждиви бараки, особено с "култов статут".
При такава цена е ясно, че ще е бездънна кофа за наливане на пари. Поне гледай да е нещо, за което има части и в кварталната бакалия и могат да го ремонтират във всеки нелегален гараж. Субаруто не покрива нито едно от двете. Плюс ръждата...
Замисли се дали не е по-добре да събереш повече пари и да вземеш нещо по-ново. С тези нови екопростотии след година-две няма да можеш да се движиш свободно из големите градове.
Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Кольо е абсолютно прав ! Просто никой от управляващите ( които и да са ) няма да си сложи трън в гащите и да предприеме драстични мерки .
Веднага давам пример : Нововъдените стикери и прегледи - за пред Европа уж действат според техните изисквания и директиви , на пракатика е пълен ташак и нищо не се е променило , няма и да се промени от това !
П.П. За още един пример се сетих , доста красноречив в тая посока . Става вупрос за акциза за домашната ракия . Уж има кациз , всеки трябва да плаща над някакво количество солидни такси...бляя , бляя . На практика управляващите си затвориха очите и никой нищо не плаща освен таксата за казана .
-
Колега, за тези пари най добре гледай някоя ръчка и така има доста по голям шанс да намериш нещо различно от тотален скрап.
Аз бих търсил кола с регистрация и вече монтирана газова даже да не е инжекцион. Един ГИ отива към 1000 лева, не е оправдано да се монтира на кола дето пряко сили струва 3, и е на 20 години, с тенденция да се кара 3 - 4 години в най добрия случай.
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар