Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кола автоматик до 3000лв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Имал съм и Ланча (няколко), една от които нова и Мерцедедес, който карам и до днес. По отношение на надеждност, няма база за сравнение. Мерцедеса (W210)го карам душмански и ежедневно. Единствената причина да го карам е, че не създава и помен от проблеми. Най-големия ремонт, който съм правил е смяна на дискове и накладки. Това, че ти си имал останки от Мерцедес, не прави всички Мерцедеси скрап.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Имал съм и Ланча (няколко), една от които нова и Мерцедедес, който карам и до днес. По отношение на надеждност, няма база за сравнение. Мерцедеса (W210)го карам душмански и ежедневно. Единствената причина да го карам е, че не създава и помен от проблеми. Най-големия ремонт, който съм правил е смяна на дискове и накладки. Това, че ти си имал останки от Мерцедес, не прави всички Мерцедеси скрап.
      Смея да твърдя, че изобщо не бяха останки от Мерцедес. Годините си тежат. Твоя Мерцедес едва ли си го купил за 3000 лв. Да сравняваме Ланчия 2000+ година и 124-ка 90+. За това е темата. И аз искам новата Е класа, ма ги няма по 20 бона.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

На моя не му тежат - няма ръжда и абсолютно всичките му системи работят адекватно и може да се разчита на него винаги. При положение, че ми служи вярно, не виждам причина да го сменям. Не тропа като нова италианска кола, върви и не ме занимава със себе си. Ако се скапа, не бих го ремонтирал а бих го сменил. Новите служебни автомобили създават проблеми, докато дъртия Бенц, просто се кара, и то много...

Коментар

• Asen Kushlev
          Asen Kushlev коментира
          Редактиране на коментар
          Пак питам, за 3000 ли го купи? Иначе нищо против Мерцедес, от малък съм им фен. Всяка кола си има кусури, както казах заданието предразполага компромис и прагматизъм. Желанията по-назад.

• Ilia801
          Ilia801 коментира
          Редактиране на коментар
          Това е вярно, ако си го купил много нов и си го поддържал правилно. Купи си една циганска любов и да видиш булка Спасовден

Заради върлия спор, метнах едно око в мобилето. Бензин, до 130 коня(от 2 литра колко да извадят), 4/5 врати, автоматик, до 3000. Ми най-просторното ми се вижда Рено Лагуна. Ауди А4 хич не е просторно, Пасата малко по, но не е много. Опел Вектра, някой и друг Ситроен, C-класи и въпросната 124-ка, едно-две БМВ-та. При оглед половината ще отпаднат сигурно. Е класа няма. Накратко нищо. Даже и Ланча не ми излезе.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

• Dilyan Zagorchev
          Dilyan Zagorchev коментира
          Редактиране на коментар
          Ако си задал наистина до 130 коня, Ланчата не излиза, тя е 155

• Asen Kushlev
          Asen Kushlev коментира
          Редактиране на коментар
          На 150 коня много "бегачки" излязоха, а няма филтър по кубатура. Че нали гоним до 2 литра, а и целта беше бързо проучване на пазара.

• Dilyan Zagorchev
          Dilyan Zagorchev коментира
          Редактиране на коментар
          Тъй де, 2 литра

Евтин и надежден автоматик е някое дърто Субару, стига да не е гнило.

Коментар

Един форд мондео в карс бг-то от 2001-а, 2.0 бензин бургаски ми хвана окото, какво ви е впечатлението от тях? Паленето зимно време гниенето и т.н. Къде е истината и къде почват митовете за Форд и конкретно този екземпляр? А Живот и здраве ще му туря ГИ.

Коментар

Първоначално публикуван от Josko Преглед на мнение
            Един форд мондео в карс бг-то от 2001-а, 2.0 бензин бургаски ми хвана окото, какво ви е впечатлението от тях? Паленето зимно време гниенето и т.н. Къде е истината и къде почват митовете за Форд и конкретно този екземпляр? А Живот и здраве ще му туря ГИ.
            Какво да му е на паленето зимата, това да не е дизел? Пали ли сега и зимата ще пали почти сигурно. Иначе за този двигател намерих добри отзиви като си търсих Маверик, и там го монтират. Иначе това изглежда свежо, пребоядисвани врати, ма на 20 години е нормално. Заслужава си разходката. То и без обикаляне няма да стане.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Кво ѝ е на офертата на майстора.
              двигателя е вечен, скоростите и те. Щото и на дърпане пали.
              и климатик има.
              Е, не е два литра но няма пълно щастие.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Виж някое BMW 320i e36 или e46 има ги автомати, мотора М52В20 е добър, 150кс е добре върви. 80% от тия коли са на газ.
                Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

• коко келеша
                  коко келеша коментира
                  Редактиране на коментар
                  Даже доста са и комби вариант

Учудвам се, че никой не е предложил Октавия 1. На практика си е Голф 4, но по-голям, по-здрав и според мен изглежда по-добре. Произвежда се от 1996 до 2010. Основните недостатъци са ниска предница и малко място за краката на возещите се отзад. Първото се лекува с подложки, а второто не е проблем ако возиш деца или не толкова едри пътници. Някои се оплакват от неудобни седалки, но аз нямам подобни впечатления - все пак всички тук сме корави офроудъри и би трябвало да сме над тези неща В случай че някой е с по-изнежени задни части - сменят се лесно (седалките, не задните части) с такива от Ауди или Сеат, които са по-удобни. За сметка на това багажникът е огромен. Изключително здрав и непретенциозен автомобил. Моделът е добре познат в сервизите (все пак е Голф 4), частите са евтини, не гние лесно. Богат избор от мотори - според личните предпочитания.
                Ако търсиш бензин, ориентирай се към 1.8 или 2.0. Първият е по-икономичен, вторият е по-стар и непретенциозен. И двата са здрави. По-скоро бих избягвал 1.6 - не че е толкова лош, но идва слаб за това купе. Ако искаш нещо по-динамично - 1.8Т има го във версии със 150 и 180 коня (при vRS). Всички се газифицират лесно.
                Аз лично бих се насочил към 1.9TDI, но внимавай да не вземеш някой съсипан от каране. Тук имаш избор между 90 и 110 коня с роторна помпа и 101, 130 и 150 к.с. помпа-дюза. Всичките са здрави, много икономични и безпроблемни, като тези с роторна помпа са значително по-непретенциозни към горивото. Жена ми от много време се опитва да убие една такава без особен успех. Има ги във вариант с турбо с променлива геометрия и без. Променливата геометрия има нужда от време на време да се понастъпва ако не се кара често на големи разстояния, иначе има склонност към зацапване при по спокойно особено градско каране. Почиства се сравнително лесно със спрей за фурни от 5лв и 1 час загубено време. Дизелите понякога страдат от демпферен маховик, но цените са относително ниски, а има и опция за конверсия към плътен маховик.

Коментар

• коко келеша
                  коко келеша коментира
                  Редактиране на коментар
                  А и напълно в духа на форума има вариант 4Х4, най-вече с турбомоторите ))

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10768380o.jpg
Прегледи:455
Размер:68.5 КБ
ID:6773514Благодаря на всички за включването! Значи това което ме блазни на този етап е следното една врачанска вектра б с 2.0 двигател. И едно монтанско Субару импреза 1 генерация с 2.0 мотор 116кс за 2000лв. Ако не друго субаруто ме блазни повече откъм проходимост и култов статут. Но гниенето, дървената,возия и поддръжката ме притесняват основателни ли са притесненията ми.....Имам мераци да му слагам ГИ, ако се стигне до покупка...Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot 2021-09-23 at 11-18-35 CARS BG - Търсиш автомобил Виж обявите от частни лица и водещи автокъщи в твоя град .png Прегледи:0 Размер:369.1 КБ ID:6773509
                Последно редактирано от Josko; 23-09-21, 10:27.

Коментар

• Даниел Цветков
                  Даниел Цветков коментира
                  Редактиране на коментар
                  Лятос обиколих Мазовирия(Враца и Монтана)за евтино комби за работна кола.
                  Почти всичко е боклук в него край и е само от Австрия-пълен гнилоч.
                  Та аз не бих отишъл в него край вече за кола де.
                  Отделно и самите джамбази не крият,че всичко е със свален катализатор.

Като гледам къде му се е качила ръждата на това Субару, мога да предположа какво е отдолу.

Не се занимавай с ръждиви бараки, особено с "култов статут".

При такава цена е ясно, че ще е бездънна кофа за наливане на пари. Поне гледай да е нещо, за което има части и в кварталната бакалия и могат да го ремонтират във всеки нелегален гараж. Субаруто не покрива нито едно от двете. Плюс ръждата...

Замисли се дали не е по-добре да събереш повече пари и да вземеш нещо по-ново. С тези нови екопростотии след година-две няма да можеш да се движиш свободно из големите градове.

Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

• Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Споко, ще си се движим още много време с антиеко колите си.
                  Тук е кауза пердута да забранят таратайките, тогава ще видиш какво е истински протест...

• cnc82
                  cnc82 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Кольо е абсолютно прав ! Просто никой от управляващите ( които и да са ) няма да си сложи трън в гащите и да предприеме драстични мерки .
                  Веднага давам пример : Нововъдените стикери и прегледи - за пред Европа уж действат според техните изисквания и директиви , на пракатика е пълен ташак и нищо не се е променило , няма и да се промени от това !

П.П. За още един пример се сетих , доста красноречив в тая посока . Става вупрос за акциза за домашната ракия . Уж има кациз , всеки трябва да плаща над някакво количество солидни такси...бляя , бляя . На практика управляващите си затвориха очите и никой нищо не плаща освен таксата за казана .

Колега, за тези пари най добре гледай някоя ръчка и така има доста по голям шанс да намериш нещо различно от тотален скрап.
                Аз бих търсил кола с регистрация и вече монтирана газова даже да не е инжекцион. Един ГИ отива към 1000 лева, не е оправдано да се монтира на кола дето пряко сили струва 3, и е на 20 години, с тенденция да се кара 3 - 4 години в най добрия случай.

Коментар

Ето ти кола, която отговаря на 99% от изискванията ти - просторна, бензин с монтиран ГИ и автоматик. При това е от 2000 година и имаш огромен шанс да ти дадат 3-та екокатегория

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:408
Размер:140.2 КБ
ID:6773581
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

2000 година няма шанс никакъв за 3та екокатегория,ако дадат 2ра -гъза у тавана
                    ML W 164cdi

Коментар

• IvanIvanovi
                      IvanIvanovi коментира
                      Редактиране на коментар
                      има, има

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X