Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква кола за щерка без опит?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
    Щерката най-сетне реши да си купи (разбирай да Й купя ) кола. До сега е карала по къра само Лада Нива, но не й хареса. Спряла се е на Nissan Micra, Тойота Aygo или Fiat Panda. Е, не са 4х4, ама кой е съвършен? Ще я кара предимно градско и близката далечина. Производство - след 2007. Бюджет 3-4000 лв. Коя бихте препоръчали?
    Тази, за която има голямо количество едрогабаритни части втора употреба, ако идеята е да се учи.
    ​​​​​​

Коментар

Той авторът си е решил временно проблема ма да споделя... ей-това си го купих наскоро, като трета кола заради короната, за мене си, ноооо горе- долу с изисквания като за дъщеря-нов шофер

VW Фокс 1,2 бенз(тук в града са забранени дизелите под евро 6). Води се най-евтиният Фолксваген, обрано от всичко Поло, събирано в Бразилия. Вписва се в ценовата и възрастовата категория, опростено до възможния минимум демек нещата по него, които се сменят и/ или оправят без чук, отвертка и френски ключ не са чак много. Късо, тясно и доста високо, иначе пък вътре зад волана 1,80 на 105 оки се чувствам комфортно.
      And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

• Ясен
        Ясен коментира
        Редактиране на коментар
        Кхе, кхе... таткото на Рено Туинго ходил в Бразилия на карнавала...

• icos
        icos коментира
        Редактиране на коментар
        Абе... Поло си е, така туингоизтумбено с ...ъъъъ...бразилски гъз на снимката отстрани само изглежда заради ъгъла на снимане. Частите са унифицирани, двигателят е същият и на Шкода/Сеат мисля.

Каска искат ли ти за това?
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

• icos
        icos коментира
        Редактиране на коментар
        Еми аз два тона и половина туч си имам, ама ако го дам на млад шофьор в София ще си го кара само по бойковото околомръсно. Европейските градове не са фул сайз френдли по никой параграф, българските пък хептен.

П.П. Оня ден ходих до КАТ и паркирах на подземния пЕркинг в Ганчев Тауърс. Еми ...четири пъти се местих по различни паркоместа, докато успея накрая да отворя шофьорската врата и да сляза.
        Последно редактирано от icos; 24-12-20, 18:52.

• trapper
        trapper коментира
        Редактиране на коментар
        Предното стъкло не се ли отваря, поне като екстра?!?

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Ц класа споменах,никой не говори за Икарус.

Аз в подземен паркинг не се събирам,не влиза в гараж,не влиза по Вегас,не влиза по магазините......не става да се учиш на него ма пази.

Компромис,знаеш какво е

Я да ползвам темата на колегата...
      И аз съм пред такава дилема - какво да е возилото..

Синът взе изпитите, и в края на януари ще вземе заветната тапия.

И еднозначно се е ориентирал към Субару Импреза - с малък двигател 95 нр, но 4х4, дори бързи и бавни има....
      Дотук - адмирации, ама аз в такова дори не съм се возил, не знам какво да гледам, освен за ръжди, и въобще - ако някой има виждания - моля да ги сподели.

То всъщност това е малко автомобилче, вероятно ще е лесно за каране от аджамия, има разни газифицирани...
      Това вероятно ще е важно, че като гледам мерака, ще трябва да го абонирам в някоя газстанция...
      То всъщност, аз ще се абонирам, че сме в 12-ти клас още, и приходите са предимно от татково спонсорство, ама все пак.

Коментар

• IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        гледай за ръжди, всичко друго се прави, не е страшна поддръжката, но я закарай все пак при местния корифей на субитата за оглед преди да я платиш

• Veni1
        Veni1 коментира
        Редактиране на коментар
        Тя работата е ясна, че и разхода няма да е, както да карам аз, че и гумите случайно ще свършват на 10 000 км, и че....
        За тия години малко неща могат да ме изненадат..

Пък, Асене, тя колата още не сме я харесали, ама вече намерих файла за стикерите с трите петици, пък ако се уцели да е и синя....
        То и в Габрово има една харесана, та може да се видим да се похваля...

• Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        Започваш да ми харесваш. Ако има нещо звънкай.

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      Я да ползвам темата на колегата...
      И аз съм пред такава дилема - какво да е возилото..

Синът взе изпитите, и в края на януари ще вземе заветната тапия.

И еднозначно се е ориентирал към Субару Импреза - с малък двигател 95 нр, но 4х4, дори бързи и бавни има....
      Дотук - адмирации, ама аз в такова дори не съм се возил, не знам какво да гледам, освен за ръжди, и въобще - ако някой има виждания - моля да ги сподели.

То всъщност това е малко автомобилче, вероятно ще е лесно за каране от аджамия, има разни газифицирани...
      Това вероятно ще е важно, че като гледам мерака, ще трябва да го абонирам в някоя газстанция...
      То всъщност, аз ще се абонирам, че сме в 12-ти клас още, и приходите са предимно от татково спонсорство, ама все пак.
      Вени, не е лоша кола Импрезката, но си имат дребни ядове, което не е проблем, т.к. в Пловдив има добър майстор- Павлин, но пък тези по-старичките си ръждясват като всички японки от тези години, пък и някои от консумативи, като ангренаж, амове и т.н., не са много евтини, пък и поддръжката на 4х4 си и допълнителен разход, който за Пловдив, според мен не е оправдан и е излишен. Казвам го от опита си с два Форестъра турбо, поддържани в един от добрите сервизи в София. При всеки от двата започвах да го карам след 1000-1500лв. първоначална инвестиция. Форестъра си е висока Импреза. Едни и същи са, поне от тези години. А и да не забравя, че Субарутата си похапват доста, пък било то и с малък двигател. На един младеж му трябва да спре на бензиностанцията и да сложи за 20лв. бензин и да си кара с кеф, а не постоянно да мисли дали няма ду светне лампата.
      Моят съвет е Ярис бензин, 1.3 или 1.5. Нека покара, нека се понаучи и сам ще си намери пътя какво го влече...
      Нищо чудно да е някой Бенц от истинските

Коментар

• zlost
        zlost коментира
        Редактиране на коментар
        Вени, след като е за Балкана, то с две ръце съм за Субару! Дали ще е Импреза или Форестър, каквото е в по-добро състояние. Успех в търсенето! И лека и безаварийна на младежа, като подкара возилцето! Бенцът сам ще дойде, като се навиеш. Вярвай ми!Поздрави на Пловдив😀😀😀

• trapper
        trapper коментира
        Редактиране на коментар
        Ако държите на 4х4, вижте и Субару Джъсти. През миналата зима във Владая един мъник скри шайбата на доста джипки.

• Veni1
        Veni1 коментира
        Редактиране на коментар
        Не иска Джъсти!
        На мен много ми харесва, ама младежа не иска.

Само гледай за ръжда. Иначе аз бих взел нещо по-мощно, тези 95 коня на двойно не знам колко ще вървят.

Коментар

Само на мен ли освен по горе посочените недостатъци тази Импреза ми грозна като настъпена костенурка.

Кой младеж би влязъл доброволно в нея че и гаджета да вози?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Без име.jpg
Прегледи:342
Размер:113.9 КБ
ID:6688561
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

• Иван Жоров
          Иван Жоров коментира
          Редактиране на коментар
          Мен ме кефи... А по принцип изобщо не съм фен на Субару.

Вени, що не му вземеш едно цлк.
        евтини са, газират се лесно.
        По красиви и удобни, ма това е до вкус.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Veni1
          Veni1 коментира
          Редактиране на коментар
          На тебе ли да ти обяснявам, че няма нищо по-скъпо от евтиния мерседес?

Тия, дето са на сергията, са от ниво евтини, стигайки до еФтини..

Понеже познавам марката достатъчно добре, такъв няма да приема дори като подарък.

• turtey
          turtey коментира
          Редактиране на коментар
          И да и не.
          За първа кола ебешифъргаш са чудесни.

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
        Само на мен ли освен по горе посочените недостатъци тази Импреза ми грозна като настъпена костенурка.

Кога японките /с малки изключения/ са се отличавали с хубост При тях акцентът винаги е бил практичност и надеждност

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Вени, що не му вземеш едно цлк.
          евтини са, газират се лесно.
          По красиви и удобни, ма това е до вкус.
          Ама нема 4х4 за Родопа планина

Коментар

Вени не знам намира ли се такова на нормални пари? Mercedes-Benz 300E 4Matic?

За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
            0878 79 20 61 Борис

Коментар

• m4r1qn
              m4r1qn коментира
              Редактиране на коментар
              Дай едно насам Такива, в кондиция, са едни пари дето не са баш като за комсомолска употреба.

• Veni1
              Veni1 коментира
              Редактиране на коментар
              Освен ако го открадна от музея в Щутгарт.....
              Няма пипане..

айде пак се почна: всеки предлага това, което на него му харесва........... оставете младежа на мира, вече е избрал и щом не е беенве 300коня, трябва само да го подкрепим

Коментар

Колега,изобщо не си в час,тук из квартала обикаля едно хлапе с леко пипнато такова,син металик със златни джанти,всички надписи като си му е реда,тва Нисмо,тва WRC,Sti кюнци като олуци,минава за гоуем гъзар

Коментар

• коко келеша
                коко келеша коментира
                Редактиране на коментар
                Е, комби STi аз поне не съм виждал ))))))))))))))))

• gabocvet
                gabocvet коментира
                Редактиране на коментар
                Има Форестър STi

Ами нещо с дизайн от Пининфарина или Бруно Сако излиза или от рамките на заданието, или от финансовите рамки.

Коментар

• turtey
                turtey коментира
                Редактиране на коментар
                Що 21?
                Да не го приеха това за ограничение в конете по възраст?

• Veni1
                Veni1 коментира
                Редактиране на коментар
                Вени Младши като навърши 21, се надявам да има собствени приходи, които да му позволяват да си чеше крастата. Засега още е ученик, и данъци, резервоари и консумативи са на моя гръб.

• gabocvet
                gabocvet коментира
                Редактиране на коментар
                Сега си рових и се сетих хем е със хубав дизайн хем влиза в финансивите рамки. https://fr.wikipedia.org/wiki/Peugeot_406_Coup%C3%A9

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X