Първоначално публикуван от A.Georgiev
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Jeep Grand Cherokee WK2
Свий
X
-
И аз мисля,че едва ли ще е от транспорта. Аз имам настройка на въздушното окачване да се слага колата в модус "транспорт" (подобно на модусите "повдигане" и "настройка на мост"), където колата ляга много ниско. Съмнявам се малко, тази електронна настройка да е намесена и към кутията с цел защита, но знае ли човек.
На моята кола ми се появи някакъв фонов шум с висока честота, който не зависи нито от вентилатор, климатик, радио или друго. Естествено когато си пусна музика, той не се чува, но все пак не е кой знае колко приятно. Чудя се от какво ли може да е и не ми идва на ума. КОгато съм на контакт не се чува, а само когато работи моторът. Вдигайки предния капак несе чува нищо от към моторния отсек, но е възможно да е така поради заглушаването му от шума на самия двигател. Шумът не се увеличава като ниво на сигнала и когато завишавам оборотите. Аз лично си мисля,че това идва от някой агрегат или уред, който винаги е включен, когато работи моторът. Ходих в JEEP София и едно от момчетата ми вика,че било нормално това, да не се кося много. Някой от Вас, колеги, имал ли е подобен случай?JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
Тел: +359 887 847261
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivaningbg Преглед на мнениеИ аз мисля,че едва ли ще е от транспорта. Аз имам настройка на въздушното окачване да се слага колата в модус "транспорт" (подобно на модусите "повдигане" и "настройка на мост"), където колата ляга много ниско. Съмнявам се малко, тази електронна настройка да е намесена и към кутията с цел защита, но знае ли човек.
На моята кола ми се появи някакъв фонов шум с висока честота, който не зависи нито от вентилатор, климатик, радио или друго. Естествено когато си пусна музика, той не се чува, но все пак не е кой знае колко приятно. Чудя се от какво ли може да е и не ми идва на ума. КОгато съм на контакт не се чува, а само когато работи моторът. Вдигайки предния капак несе чува нищо от към моторния отсек, но е възможно да е така поради заглушаването му от шума на самия двигател. Шумът не се увеличава като ниво на сигнала и когато завишавам оборотите. Аз лично си мисля,че това идва от някой агрегат или уред, който винаги е включен, когато работи моторът. Ходих в JEEP София и едно от момчетата ми вика,че било нормално това, да не се кося много. Някой от Вас, колеги, имал ли е подобен случай?
Коментар
-
Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение
Цт, не е нормално това, на моя джйп го няма това и нищо не бучи или бръмчи.......но съм имал такъв случай на друга кола ,и след много търсене се оказа релето на ЕКУ-то,или т.н. главно реле,то бръмчеше ,така че може да е от тях ...JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivaningbg Преглед на мнение
И аз съм на това мнение и затова споделям тук това. Може ли да ми кажеш, колга, къде да го намеря това реле? При бушоните ли е и ако да, имаш ли му номера или позицията? Ще съм разбира се много благодарен.
Коментар
-
Моят Черок е 2016 година производство с 3 литровия дизел мотор с 8-степенната кутия. Двама се опитвали да го установим, но той тоя звук не е с голям интенситет и трудно се долавя. СМятам да туърся дори от лекар стетоскоп и да почна да го търся първо около таблото, пък после ще видя.JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivaningbg Преглед на мнениеМоят Черок е 2016 година производство с 3 литровия дизел мотор с 8-степенната кутия. Двама се опитвали да го установим, но той тоя звук не е с голям интенситет и трудно се долавя. СМятам да туърся дори от лекар стетоскоп и да почна да го търся първо около таблото, пък после ще видя.
Ако търсите звук, може да пробвате с някое приложение за телефон, което има спектрален анализатор на звука.
Те днешните телефони са с по няколко микрофона, ама може и да се получи- ще се появи пик в съответната част от спектъра.
В идеалния случай, програмата ще покрива целия чуваем спектър и отвъд и ще има "Водопад", дето визуализира шумовете.
Лошото е че не се сещам за такава програма на телефон.
Според мен, с лаптоп ще стане, ако се закачи външен микрофон и се ползва нещо от сорта на SDRSharp. Само трябва да се смени източника на данни да е звуковата карта.
Такива микрофони са по няколко лв, а имат дълъг кабел.
При правилно настроена програма и настроен диапазон на звука, ще може да се засече честотата на звука и с движение да се локализира източника.
Само дето, последния път като се наложи да инсталирам програмата, ми отне около час или два... нещо бая са го усложнили...
После пък докато разбера че не виждам радио а звукови сигнали, щото компа със спрян звук, че да прехвърля input-a към RTL висулката...
Абе голяма играчка ще падне, но по принцип високочестотните чумове са трудни за локализация.
Затова почнали да сменят звука за заден ход на камионите у Английско...
Коментар
-
Благдаря много за интересната идея, колега. Тъй като сам ти твърдиш,че "голяма игра ще падне", предпочитам да опитам все пак отначало с по-лекия вариант и ако не даде резултат, ще мисля за някоя апликация от мобилния телефон. Аз лично съм с АНДРОИД и дано да има някакво решение. Още веднъж горещо благодаря за идеята и описанията.JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
Коментар
-
За Андроид не намерих програми с достатъчно "подробен" еквалайзер, но може би всяка ще свърши работа.
Ако все пак имаш лаптоп и искаш да пробваш, ще опиша процеса, поспомен:
В този клип от 2ра до 3та минута се показва инсталацията. (след 3та минута се инсталират драйвери, за устройство, което ти нямаш; на теб ти трябва само програмата)
При мен искаше някакъв допълнителен компонент или бях свалил стара весия на инсталацията... както и да е, затова отне много време.
Ако не вкарваш "флашката", както е описано от 3та минута нататък, единствения входен сигнал е от микрофона, ако има включен такъв.
До тук, не би трябвало да се закучи нищо. По-тънкия момент беше с избиране на диапазона - така, че да се вижда по-голямата част от чуваемия диапазон на екрана и като се търси шума, да се акцентира в по-тесен обхват.
Повечето от клиповете показват популярни радиочестотни обхвати, но мисля че в "аудио" режим също имаше "bandwidth".
Ето описание на интерфейса,
https://www.rtl-sdr.com/sdrsharp-users-guide/
В твоя случай, важни са Input да е на микрофон и Bandwidth да е така подбрано че да виждаш високочестотните шумове, конкретно този, който търсиш, на водопада.
От там, вече, с размахване на микрофона, като метал детерктор, търсиш от къде идва.
-
-
Привет, джипа е в движение! Честито на мен.
Оказа се, че задната скорост е тотално запалена.
Предните скорости също много зле, но в малко по добро състояние.
Срещу скромна сума пари, цялостно подновяване на всичко в кутията.
Сега е трепач.
Явно са я теглили след удара в Щатите и са преебали кутията.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от Даниел Цветков Преглед на мнениеЛеко встрани от темата,но какъв разход на градско и навън дава WK2 с трилитровия дизел и 3,6 бензин?
- 2 likes
Коментар
-
Аз съм с 3 литровия дизел и при 120 по магистралата ми дава 7,5 литра на 100 км. При 140км/ч вече разходът става 9. При 190км/ч постоянно ми даваше 17л/100км. Градското ми е 12/100. Карал съм го пълен до горе с багаж от Германия до България и при 120км/ч разходът е с половин литър на 100км отгоре.JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар