Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малкия иска нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Панда 4*4 за 2-3-4 няма.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• turtey
      turtey коментира
      Редактиране на коментар
      Хъм. Явно са поевтинели, гледам вече има.
      Ако не са изгнили са нелоши играчки

• gabocvet
      gabocvet коментира
      Редактиране на коментар
      Явно не са на мода в момента, да не вземат покрай тия обсъждания пак да скочат?

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      ѝАбе тук там по състезанията се появява по някоя панда. Скръб откъм офроуд възможности. Отначало им се плашех, че са леки и малки, но после вече ги гледах леко с насмешка.
      Но като за правене на кеф стават.

От опита с Нивата,Пандата и "Церозата", мисля ,че най добре като съотношение цена-качество остава Ферозата. А и най много носи на "бой" по черните терени без никакви преработки. Здрав мотор,трансмисия, само е малко тесничко (според ръста) спрямо Нивата,но е идея по добре от Самурая , а на цена 2-3хл има и с газови уредби

Коментар

• Самодържец
      Самодържец коментира
      Редактиране на коментар
      Не ми трябва газова, малко ще се кара.

Щом тук му предлагат на колегата евтина читава Феорза, не виждам какво има да му мисли.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
      Ако возилото ще се използва само за леки забежки извън пътя без сериозни амбиции в оффройда препоръчвам РАВ 4 първа генерация ! Лекичко и с хубави кални гуми си върви прилично в гората.
      Човеко си има Дръстърче за евридейка.

За къв му е Равката?
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

• stankos
        stankos коментира
        Редактиране на коментар
        Аз не съм го и предлагал за всекидневен автомобил! Евтина за придобиване, достатъчно здрава за запознаване с офроуда и изненадващо проходима заради малкото тегло. Може да се налудува няколко години и като му се изясни мерака да си вземе нещо баш за него ! Самурай, Нива и подобни са много скъпи читавите екземпляри! Едва ли с 4 годишно дете ще се метне в сериозния офроуд за сега!

• cnc82
        cnc82 коментира
        Редактиране на коментар
        Читавите Рав 4 1генерация струват около 5-6 хил. лв.

• stankos
        stankos коментира
        Редактиране на коментар
        Вероятността да попаднеш на читава и евтина РАВ-ка е много по-голяма от тази да попаднеш на такива Самурай или Нива, които са много търсени и бързо ги отнасят!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200105_140744.jpg
Прегледи:405
Размер:700.5 КБ
ID:6543857
      Прикачени файлове
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Гледам през един пост се коментира първата Равка.
        Предвид, че темата е изключително за жипка за заиграване, мисля че Равката въобще не трябва да се разглежда като опция.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• stankos
          stankos коментира
          Редактиране на коментар
          Ако ще се заигравам с 4 годишно дете до мен , на когото и да било ще съм крайно разумен в заигравката ! Все пак за неговия кеф се търси возилото ! Ако е за кефа на таткото приказката става съвсем различна и присъствието на същото в колата е крайно неуместно ! А представяш ли си какво ще му е на горкото, ако татко му се отъркаля пред очите му у дерето?

• Джоу (x3mrjoe)
          Джоу (x3mrjoe) коментира
          Редактиране на коментар
          Ама на таткото Прахоляка с нищо не отстъпва на Равката, че даже и напротив.
          Ако ще взима нещо подобно, по-добре само подходящи за целта АТ-та за ежедневно + горско и облепване с фолио да се не дèре.

Проба проба 123 проба

https://m.facebook.com/story.php?sto...sn=mo&d=n&vh=i
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Самодържец
          Самодържец коментира
          Редактиране на коментар
          При мен не става

• turtey
          turtey коментира
          Редактиране на коментар
          Това е на Сашо колата. Ако не отваря линка махнете м. Отпред да не се бори с мобилната версия

• Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Бахти рекламата. То по-скоро ще откажете човек да я купи след това видео))))

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение

Татко почина преди дни и ми (ни) става излишна. Имам и Кия Спортидж. Майка не може вече да шофира. Джипката е в движение и с документи, Има дребни забележки, но не са скъпи за оправяне. Просто имам лека кола, Кията и нея. Нямам време да я разглобявам дори, но ако се наложи, ще. Има проблеми с ръжда в задната част, но за забавление се справя повече от добре. Търтьо я познава много добре. Не бих избрал Нива пред нея никога. Готов съм да се разделя с нея примерно за 2500.
        Съболезнования! На мен най-верния ми другар почина млад преди 5 дни и още съм ошашавен, не мога да се събера напълно.

Гледам регистрацията, къде се намира? Сега виждам, че си писал, да дойда другата седмица събота-неделя да я разгледам?
        Всеки трети е шести

Коментар

Пак същия звяр

https://youtu.be/rGGSxO0XMfE

Коментар

• turtey
            turtey коментира
            Редактиране на коментар
            Хъм. Неминаването също е относително. Например според руснаците, Дъстър е по проходим от Нива.

Най добре се чуй със Сашо, иди пипни, сигурно може и кръгче да врътнете.

• Самодържец
            Самодържец коментира
            Редактиране на коментар
            Според руснаците не ме интересува в момента, а според тебе? Знам къде съм ходил с нивата преди години, знам и какво може дъстъра в момента. На същите места където ходех с нивата, след това ходех с тойотата преди да я продам. Ходиме и с късо терано, и с дълго паджеро, и с уазка. Писал съм и друг път, че не съм екстремист и разходките са далече от представата за офроуд приключения, която битува тука.

• turtey
            turtey коментира
            Редактиране на коментар
            Тогава корозата става.

Петьо има предвид това, което спомена по-назад в темата. За ходове на предницата и двигател. Нивата едва ли има също кой знае какви ходове отпред. Най-добре е просто да се опита. Щом си имал Нива, сравнението ще ти е лесно.
          Принципно,истинските офроудъри за корав офроуд са с твърди мостове и дизели, освен ако не са осмаци бензин.Ама и парите са едни други.

Коментар

• Самодържец
            Самодържец коментира
            Редактиране на коментар
            Тия за А и Б в офроуда няма какво да си ги обясняваме, то колко такива с твърди мостове, лифт и рошави гуми ги гледам по поляни където и с лека кола се ходи, за да лапат пържоли. Язък им за разходите. А като ще пробвам колата по пътеките в селото от клипчетата едва ли за някакво сравнение на възможности може да става въпрос.

Поизгледах видеа от разходки с нива и фероза, определено ферозата изглежда по-малко способна. Нивата си е каквато си я знам.
          Всеки трети е шести

Коментар

• kameno karp
            kameno karp коментира
            Редактиране на коментар
            Точно така си е.

Много вероятно е, да е така. Късите ходове отпред и ресорите отзад, не помагат много за проходимостта. Още по-малко за возията.
          За сметка на това, Ферозата е в пъти по-здрава от Нивата. Аз и казвам "Малкият Патрол".
          За товароносимост и мощ пък, изобщо не отварям дума. Моята е с двигател от Аплауз 105 коня. Два варела по 200 л. отзад + помпа и агрегатче и ремарке с 500 л цистерничка си ги тегли по баир и черен път на 1200-1500 об/мин.
          По трансмисията съм трошил преден диф при скок и карета. Другото е чук.

Коментар

Самодържец коментира
            Вчера, 22:09
            В  Според руснаците не ме интересува в момента, а според тебе? Знам къде съм ходил с нивата преди години, знам и какво може дъстъра в момента. На същите места където ходех с нивата, след това ходех с тойотата преди да я продам. Ходиме и с късо терано, и с дълго паджеро, и с уазка. Писал съм и друг път, че не съм екстремист и разходките са далече от представата за офроуд приключения, която битува тука

Нещо загубих смисъла на темата! Би ли ми го припомнил?

Коментар

https://www.facebook.com/10000986962...9088766096775/

Това е за храсталаците и драскането.

Коментар

• Самодържец
                Самодържец коментира
                Редактиране на коментар
                Както казах фейсбук нямам, дървеняк съм

https://offroad-bulgaria.com/forum/%...-niva?t=120013
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X