Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малкия иска нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Корозата не става (не ми се спори, приеми на доверие), Терано за 3 трябва да е скрап.
    Обясни малко повече защо не става според тебе, не е ли сравнима с нива. Не казвам точно 3, може и 4, има разни бензинови терано. Аз имам под ръка едно терано, с ръжди, дето мога да го взема и за 1500, за дотрошване е идеално, обаче е дълго. Иначе е бяло, грозно, с изтърбушен салон, но е без пари. Та се чудя за нещо все пак по-прилично и чистичко, и по-малко. А като гледам някаква по-читава нива не като да е за два лева, а са по 5 бона. Та защо не фероза? Иначе сигурно за между 5-7 ще мога да си взема като старата ми тойота, ама за до го возя на отсрещния баир в клоните не ми се дават такива пари.
    Всеки трети е шести

Коментар

• Красимир Начев
      Красимир Начев коментира
      Редактиране на коментар
      Най добре си вземи, както каза, като старата ми Тойота.....
      Предполагам е била някоя 70, ще излезе най евтино, в близко бъдеще.....

• Самодържец
      Самодържец коментира
      Редактиране на коментар
      Да 70-ка, 2л-т

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    За такива играчки изобщо не се замислям, нито бих наливал такива пари, нито имам желание да се занимавам с подобни проекти.

Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
      . Та защо не фероза? .
      Ако има на подходяща цена и е с ръчни хъбове, директно Я "заприходявайте"!

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
        Ако има на подходяща цена и е с ръчни хъбове, директно Я "заприходявайте"!
        Като гледам обявите, предполагам че между 3-4 спретната ще може да се намери, просто не зная що за джипка е това и намират ли се евтини чарколяци като кихне нещо по нея.
        Всеки трети е шести

Коментар

Бягай от Нивата, по-добре някоя Витара, Самурайче или Кия. Ел. стъкла, климатик и по-цивилно обзавеждане. Все пак дете ще возиш не диви прасета.

Коментар

• Самодържец
            Самодържец коментира
            Редактиране на коментар
            Ама не ми трябват особени благини, просто на отсрещния баир ходиме да се окантарваме и да се измърляме.

А самата идея за нива е, че ми изпадна една перфектна за 900лв. Уловката е че беше ударена, но козметично и вече бях уговорил приятел да я нагласи за никакви пари. Аха да я взема и претаковаха нещата с търга. Обаче от тогава всяка вечер след детска градина ми се повтаря за нивата и ми се тръшка "да ходим до една гора" и на връщане "да правим рали". Въпроса е че дъстъра ми е евридейката работна и всякаква машина и все още не е за клоните и за очукване, иначе се справя с разходките. Трябва да си призная, че и на мен ми е кеф да се забавляваме по тоя начин с малкия и реших да взимам нещо за тия цели. Да върви, да спира и да не му изпадат колелата е достатъчно.
          Всеки трети е шести

Коментар

А самата идея за нива е, че ми изпадна една перфектна за 900лв. Уловката е че беше ударена, но козметично и вече бях уговорил приятел да я нагласи за никакви пари. Аха да я взема и претаковаха нещата с търга. Обаче от тогава всяка вечер след детска градина ми се повтаря за нивата и ми се тръшка "да ходим до една гора" и на връщане "да правим рали". Въпроса е че дъстъра ми е евридейката работна и всякаква машина и все още не е за клоните и за очукване, иначе се справя с разходките. Трябва да си призная, че и на мен ми е кеф да се забавляваме по тоя начин с малкия и реших да взимам нещо за тия цели. Да върви, да спира и да не му изпадат колелата е достатъчно.
            Разбирам ама читава нива за под 3К трудно се намира и то пак с много условности. Повечето ниви в бг са пълна скръб (скраб). За тези пари една японка или корейка, малкият бързо ще ги заобича иначе при варианта с нивата е по вероятно да ходите по често на сервиз отколкото по полянките. Или едно субару щом няма да е сериозен офроуда.

Коментар

• kameno karp
              kameno karp коментира
              Редактиране на коментар
              Ама то наистина от всеки твой пост струи мозък!

Щом е от значение - няма още 4. С това отговарям и относно монтьорлъка - рано му е да го захваща.
            Ако Самурая ти е удобен си е перфектна оферта. Детска играчка, но по-голяма, демек, тематично се връзва.
            Относително дуракоустойчив, особено при употреба с малко дете. Ако намериш изгодно печка - добре, но и бензин да е пак става за случая.
            В стоковият си вариант (освен ако не е смачкан) влизат 215/80/15 или 215R15, които хем са на прилични пари, хем няма да го трòшат.
            Какъвто и да вземеш, винаги можеш да си върнеш парите, особено ако е дизелов.
            На Самурая раздатката му е отделна от скоростите та, ако в някой момент се отплеснеш, можеш да му сложиш каквото ти е кеф от кола със задно.

Самурайчето много ми харесва като за горско-планинска употреба, както и като платформа за заиграване, нооо, с няколко размера ми е по-малък от необходимото.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• wildwildwest5
              wildwildwest5 коментира
              Редактиране на коментар
              Карал ли си? Защо всички говорят колко е малък самурая, отвън не говорим, ясно е , че е играчка. Задни места дефакто няма, но отпред е твърде прилично, ако изместиш достатъчно назад седалките. Аз съм 185 и над главата ми остава повече, отколкото в другия ми джип, който минава за голям.

Корозата не случайно се казва така.
            Отделно няма грам ходове отпред.
            Мотора е тотално неадекватен.
            С Витара положението е почти същото.
            Терано има едно предимство - малко е по комфортно.

Затова самурай. Дизел, щото ем е по нов, ем двигателя е много смислен.

ПП за 3к можеше да се купи нещо що годе смислено преди 5 години. Сега си е чист скрап за тия пари.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

На самурая дизела френски ли е или е някаква екзотика, питам информативно щото едва ли такова нещо ще излезе, май са доста редки.
              Всеки трети е шести

Коментар

Френски. Нищо екзотично.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

https://m.mobile.bg/details/21574531957516291

Коментар

Ако е 4 годишен, вероятно му трябва Москвич

https://bg-restavrator.com/s/bx_albu...rasnuaen8z.jpg

Коментар

Моя малкия непрекъснато иска да го водя на офроуд, водя го по леки разходки и се кефи. Сега непрекъснато ми повтаря да си купим нива за да си я драскаме спокойно по шубраците. Та реших да взема нещо, като условието е да възможно най-евтино и по-възможност с евтини части и лека поддръжка. Нещо старо ще е. В списъка са фероза, нива, самурай или джимни, късо терано. Нещо такова, а като проходимост базата за сравнение е нива - проходимостта й ни е достатъчна. Не се предвижда да се пътува с джипката, а просто да се обикалят околните баири. Ако все пак се наложи - до 50-60км мога да издържа дори и в нива. Повече от обуването с прилични гуми не се предвижда, евентуално малко лифт да става евтино и лесно, за да събере малко по-големи гуми. Бензин или дизел не съм определил, все едно ми е, стига двигателя да е здрав и да не иска непрекъснати грижи. Какво бихте препоръчали?
                      Късно го виждам, но като +20г експлоатирал нива, от които +10 собствена, заготвена там, недей Нива, за целите двигателят няма да ти е проблем(на по- старите)Допирал съм се до всичко останало, даже в момента имам едно 35г на незнайни км.
                      Продадох я на +10г за 5,5К, вярно добра, но и се търсеше точно такъв автомобил.
                      Последно редактирано от veskov; 04-01-20, 19:18.
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        Ако е 4 годишен, вероятно му трябва Москвич

https://bg-restavrator.com/s/bx_albu...rasnuaen8z.jpg
                        А не, баща му с москвичите е приключил преди 30 години също така и в качеството им на офроуд возила.

Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                        X