Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтино 4х4 за начинаещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Евтино 4х4 за начинаещ

според мен Самураят не е кола за всеки ден в голям град (по-голям пробег в натоварен трафик), както и за по-дълги разстояния извънградско... а и 99% са в окаяно състояние буквално пред разпадане... Ако "начинаещият" офроудър няма монтьорски умения, трябва да избягва също така УАЗ и Нива (от ниския ценови диапазон до 3000-4000лв)...
    За тия пари (и малко отгоре) най-оптимални са витара, фероза, фронтера и терано... Напоследък излизат и по-ефтинки паджеро... Марката не е важна, а състоянието - задължитено да се огледа от специалист!
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

витарата е твоят джип

Коментар

Първоначално публикуван от kkk1 Преглед на мнение
        витарата е твоят джип
        Продавам моята, амаа като цена няма да ти хареса.Хубавото е че няма да правиш нищо, само бензин и каране.
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

когат реших да си купя 4х4 (за лов)беше ми писнало от скапани УАЗ-ки и нИВИ и да ходим да ги правим на другия ден взех един самурай 1.3 нов внос германия (не съм го купил -само проба).Не се наложи да го пробвам през есен и зима защото 100-120 км по асфалт и 20 км по черно (2 ра кола в сем) ми дойде надрусано. за този 1 месец.
          почнах да се заглеждам във витара и фероза.четох форуми пробвах автомобили (капризен съм не исках някой спец да е ровил). в този период един приятел остана без кола и след дълго обикаляне по БГ токакво не беше самураии витари - нямам думи. купихме една витара от един доктор от кържали (евалла на 4овека изкърпил ,боядисал пазил я -колега ловец). след е един сезон ве4е бях твърдо убеден какво ми върши работа .с хубави гуми за кал (кобра) вършеше добра работа . иска лифт -малко е ниска това ще ще правя на пролет.
          лошо сусзуки няма .
          ферозатa не лоша , но тогава рез. 4асти се доставяха по трудно пък и ги няма-е по моргите . Винаги правиш копромис няма кола ,която да става за вси4ко . важното е да го разбереш.
          899180483

Коментар

Първоначално публикуван от aroren Преглед на мнение
            когат реших да си купя 4х4 (за лов)беше ми писнало от скапани УАЗ-ки и нИВИ и да ходим да ги правим на другия ден взех един самурай 1.3 нов внос германия (не съм го купил -само проба).Не се наложи да го пробвам през есен и зима защото 100-120 км по асфалт и 20 км по черно (2 ра кола в сем) ми дойде надрусано. за този 1 месец.
            почнах да се заглеждам във витара и фероза.четох форуми пробвах автомобили (капризен съм не исках някой спец да е ровил). в този период един приятел остана без кола и след дълго обикаляне по БГ токакво не беше самураии витари - нямам думи. купихме една витара от един доктор от кържали (евалла на Ч4овека изкърпил ,боядисал пазил я -колега ловец). след е един сезон веЧ4е бях твърдо убеден какво ми върши работа .с хубави гуми за кал (кобра) вършеше добра работа . иска лифт -малко е ниска това ще ще правя на пролет.
            лошо сусзуки няма .
            ферозатa не лоша , но тогава рез. Ч4асти се доставяха по трудно пък и ги няма-е по моргите . Винаги правиш копромис няма кола ,която да става за всиЧ4ко . важното е да го разбереш.
            Правопис
            0осем9осем7шест0осем7едно
            Миро

Коментар

Да бе лоши навици, съжелявам
              899180483

Коментар

абе не знам за самурая ама мисля че ISUZU Trooper е по добро

Коментар

Първоначално публикуван от David Coverdale Преглед на мнение
                  абе не знам за самурая ама мисля че ISUZU Trooper е по добро
                  Не мисля, че е така колега.

Коментар

Значи ако трябва да обобщя - за хора които не искат да ремонтират Уаз и Нива не са добър избор, засега останаха 3 по-интересни малки и икономични джипа - Самурай, Фероза и Витара. Ще започна да се оглеждам веднага щом се пооправи времето че сега не е много за огледи

Коментар

• До: Евтино 4х4 за начинаещ

Първоначално публикуван от vval Преглед на мнение
                      Значи ако трябва да обобщя - за хора които не искат да ремонтират Уаз и Нива не са добър избор, засега останаха 3 по-интересни малки и икономични джипа - Самурай, Фероза и Витара. Ще започна да се оглеждам веднага щом се пооправи времето че сега не е много за огледи
                      Не подценявай и Фронтера!
                      И мен ако питаш сега е времето за огледи в това време мисля, че най много кусури "цъфват".
                      0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Здравейте, и аз ще си купувам някой дрънгел наскоро.....
                        Навремето имах УАЗ 469 Б / командирски/ като оставим, че не е правен за хора и че гори около 15л бензин, не бих казал че съм имал проблеми с него, висок, бавнооборотен, проходим, моя беше с двигател газ 21, празен тръгваше на четвърта, тя му е директна и достигаше 100км/ч, абе автоматик един вид , с него къща построих, желязо опъвах, здрава работа, ама му изтече времето и го продадох на едни ловджии.
                        Сега понеже имам лодка на колесар и си ми трябва джипче, колата я влачи ама само на асфалт, види ли табан, почва да опира, закача и т.н
                        Та на въпроса, мисля да взема "Паджеро" дълга база с десен волан, десен защото толкова ми позволяват силите, дълга база, за да става за спане и прочее удобства.
                        Искам да попитам знаещите следното:
                        Кой е най-добрия дизелов вариант за модела, става въпрос м/у 92-2000г , колата ми изглежда тежка и се съмнявам че двигател от 90-100 к.с. ще я търкаля добре. Има някакви по 130-150 к.с които според мен са подходящи, но незнам до колко са читави та затова питам кое е най-добре.
                        Другото което незнам е какви високи гуми може да се сложат, колко ще струват с джантите и до колко това ще има ефект, за кал, пясък и въобще за места подходящи за риболов.
                        Лебедка от 9000 либри я видях, тя остава за бъдещето
                        И последно да попитам дали модела има възможност за надджипване, ако реша за в бъдеще да го тунинговам.
                        Модела ми се струва много масов, така че не би трябвало да има проблем с части на костуеми цени
                        Благодаря
                        Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Колко тона тежи ОПЕЛА колега и как се избутва от някой гьол . А в дълбокия сняг . Колко съм съм стоял зад това нещо затънало в калта и направило невероятни коловози като за ГАЗ 66. За асфалта и лек OFF ROOD може и да става
                          899180483

Коментар

Първоначално публикуван от aroren Преглед на мнение
                            Колко тона тежи ОПЕЛА колега и как се избутва от някой гьол . А в дълбокия сняг . Колко съм съм стоял зад това нещо затънало в калта и направило невероятни коловози като за ГАЗ 66. За асфалта и лек OFF ROOD може и да става
                            Фронтерата има не малък клиренс, носи 31" без 1 см лифт, има сравнително евтина поддръжка и комфорт, който липсва при всички други изброени. Кусури също си има но аз незнам некой джип да няма и съм далеч от мисълта, че е НАЙ-ДОБРИЯ избор но с нашия стандарт на живот... и като се има в предвид, че е за начинаещ избора не е лош. Oтносно тежестта и проходимостта и може да питате MARINHAKER, STEFBMW, и колегата от Велинград Евгени-Turboto.
                            0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Евтина и читава кола НЯМА!За 4х4 същото важи още повече!
                              Затова-повечко лев,за да са по-малко ядовете,и парите впоследствие!
                              Честита Коледа,здраве,любов и безпроблемни пътувания!
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Евтино возило с двойно или Уаз или Нива,Уазката е по здрава,а ако имаш повече пари Тоьота които и да е модел до 90г.Мое мнение е че;Сузуки Витара е с алуминиев диференциал отпред и за яко каране не става,Сузуки Самурай,малък двигател и няма душа,Ленд Ровър,постоянно зацепено двойно и от това и се разказва играта на раздатката и скъпи части като на Мерцедес.Иначе здравината и на трите е на ниво.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X