Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтино 4х4 за начинаещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Евтино 4х4 за начинаещ

здравейте интересува ме кой джип е най подходящ за начинаещ офроудър. търся нещо евтино за което има и евтини части ако се счупи нещо .. за марка нямам предпочитания , защото незнам кое е най - подходящо .

До: евтино 4х4 за начинаещ

Аз съм за Suzuki Samurai. Има доста части за него по моргите освен това е доста здрав, като концепция. Малък е, не харчи много, лесен за поддръжка, удобен за подобрения. Евтин също така.

Коментар

Вземи си УАЗ или ГАЗ 69. По евтино от тях няма.
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Моето предложение е Сузуки Витара 1.6 късата база.Джипката е здрава,сравнително евтинказа покупка и поддръжка а и става за оф.Успех!
        [SIZE=4][COLOR=black][SIGPIC][/SIGPIC]БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Всеки хвали своето но аз ще изтъкна някои предимства на Самурая,ефтин,лек,прост и лесен за обслужване не толкова скъпи части,нисък разход,ниски данъци и такси,можеше да правиш каквото си поискаш с него има много писано из интернет за преправяния и подобрения.Така че търси Сузуки Самурай.
          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
          тел.088четири 9едно9 4нула4
          -------------------------------------------------------

Коментар

и по мое мнение Самурая е най-доброто - много здрав и лесен за поддръжка

Коментар

До: Евтино 4х4 за начинаещ

По-евтино и здраво от Сузуки няма.Ако избираш между Самурай и Витара повози се и на двете и после сам ще избереш Витарата .
              Аз поне така направих. Успех !
              Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Satan Преглед на мнение
                Аз съм за Suzuki Samurai. Има доста части за него по моргите освен това е доста здрав, като концепция. Малък е, не харчи много, лесен за поддръжка, удобен за подобрения. Евтин също така.
                +1
                Който мисли за последствията, не може да бъде храбър!
                Nissan Terano 2 2.7TDI 2001г. Дълга база

Коментар

Добре е да се определи някакаъв бюджет все пак (за едини скъпо е 1000лв за други 10000, 20000).
                  Дали в последствие ще си правите конструктор от джипа или ще се кара колкото може в състоянието което сте го взели?
                  Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Satan Преглед на мнение
                    +1 И аз съм на мнение, че Самурая е най-добрия вариант според твоите критерий.
                    Поздрави!
                    Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
                    Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

Що не опиташ и Галопер, колега?
                      Лично за мен в сравнение със Самурая е по-удобен, по-комфортен, а не бих казал, че е много по-скъп.
                      Частите му са абсолютно достъпни като цена.
                      Старада от:
                      1. Ръжда - все пак и копие на японеца, не е японец.
                      2. Динамика (на дизелите) иначе шестака бензин е пушка, но харчи като джип - около 13-15 средно, не като Самурая, той е много икономичен.
                      3. Дизела освен че е тромав (90-тина коня на 1.8 тона) ако му даваш зор може и да прегрее и тогава боли много....
                      4. Хюндай не е Сузуки като качество на изработка, корейска работа и иска може би повече поддръжка.
                      5. Все още няма части в БГ по моргите за тях, ако ти се наложи да трсиш броня или огледало или врата ще видиш зор, иначе вносителят на Хюндай има всичко, има и алтернативи, но не е като Самурай мисля...
                      Макар вносителят на Сузуки да е в пъти по-голям скъпчия от този на Хюндай, не, тук визирам части от морга - налага се понякога. Разбира се някои неща са 1:1 с Мицубиши Паджеро.

Иначе плюсовете са според мен повече от минусите, все пак е копие на Паджерото.
                      Уточнение - при сравнението имам предвид късата база, дългия е със значително по-голям разход, по-тежък е и лично мен не ме кефи, но хора всякакви... И нужди всякакви - едно е да караш джипка само в почивните дни, за риба , на ски, друго да я взеимаш за ежедневно, тогава и търсиш други качества.
                      Така че, мисля, първо уточни за какво точно ще ти трябва, помисли си имаш ли време, желание и умения да се омажеш под нея (щото всяка стара кола иска поддръжка а ако за смяна на един филтър влизаш в сервиз, май може като цена на времето и услугата да не си много далеч от лизинга на добре запазен екземпляр от истинските марки...
                      За Витарата колегите говорят хубави неща, но нямам опит с нея, затова и не я споменавам.

Успех!
                      Galoper Exceed V6 3.0 1998 къса база

Коментар

Много и различни пророци не слушай, ела в стадото на Сузуки чадо мое, бъди добър раб и се грижи добре за него, то ще ти се отплати с много безаварийни километри, евтина поддръжка, и много части по морги и обяви.Витарата е по-лесна за наджипване, Самурая е с цели мостове.Както казват колегите, покарай и сам ще намериш истината за себе си
                        Я кажи от къде си, да видим какво може да измислим ?
                        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Колега да ти кажа че ако имаш повечко пари си вземи една Тойота 70-ка и ще се почувстваш роден в гората.Върви много удобна на асфалта поддръжката е малко по-скъпа от на сузуки но пък е с пъти по удобна.Китове за тунинг има навсякаде.Дизелите са им страшни това е джипа.
                          Аз лично карам самурай но това си е лично мое желание и страст но според мен тойотата е по-добрия джип!
                          https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                            Витарата е по-лесна за наджипване, Самурая е с цели мостове.Както казват колегите, покарай и сам ще намериш истината за себе си
                            Правилно ли разбирам, че независимото окачване е по-лесно от цял мост с ресори, за "наджипване"

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                              Правилно ли разбирам, че независимото окачване е по-лесно от цял мост с ресори, за "наджипване"
                              Всичко зависи от конкретния модел, Витарата става по-лесно от Самурая.
                              DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X