Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтино 4х4 за начинаещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Евтино 4х4 за начинаещ

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
    Всичко зависи от конкретния модел, Витарата става по-лесно от Самурая.
    Привет!
    + 1
    И двамата с Ванката Диджея-PACH имаме много приятели със самурай, но Витарата предлага повече комфорт...при почти еднакви възможности...
    Дано не ми се сърдят приятелите със Самик...
    Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
    .................................................................................................
    Е. Абу

Коментар

Всичко зависи от конкретния модел, Витарата става по-лесно от Самурая.
      Има ли тук търкалящо се от смях човече?Сега и ако обясниш как и колко по-лесно става наджипването на независимо окачване.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от skuller Преглед на мнение
        здравейте интересува ме кой джип е най подходящ за начинаещ офроудър. търся нещо евтино за което има и евтини части ако се счупи нещо .. за марка нямам предпочитания , защото незнам кое е най - подходящо .
        Ако още не си избрал - качи се и пробвай Ленд Ровър-Дискавъри !
        Дизела харчи около 10-12 , бензина с газ около 17-20.
        Комфорта , проходимостта и чувството са на ниво !
        Цените са като на малките джипки , рез. части даже са по евтини .
        Но да те предупредя - ако се качиш да пробваш Диското - вероятността да избереш друг е малка ! Затова - внимавай , дали искаш да си мътиш главата ?

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
          Но да те предупредя - ако се качиш да пробваш Диското - вероятността да избереш друг е малка ! Затова - внимавай , дали искаш да си мътиш главата ?
          Не си търся джипка, имаме си в къщи и джип и витара, на кота прочетох това ми се замъти главата.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Няма бюджет и цели, малко сложно става.
            Аз избрах Дискавъри и не съжелявам. Бих си взел пак.

Коментар

Може ли малко обосновка защо вероятноста да избера друго 4x4 е малка? Щото така малко маняшки звучи. А и Диското не знам да е в най-ниския ценови клас.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Може ли малко обосновка защо вероятноста да избера друго 4x4 е малка? Щото така малко маняшки звучи. А и Диското не знам да е в най-ниския ценови клас.
                Всеки си има мнение ! Моето е това и предупреждавам мераклиите !
                Возията на Диско ( пази бъбреците ) в съчетание с проходимостта и комфорта си я прави доста примамлива ! Това е !
                А защо ми е такова мнението - от личен опит !
                Вече четири Диско съм продал на хора , които се колебаят м/у Диско и нещо друго ! Двамата са във Форума ! Лоша дума още не съм чул от тях !
                Не за мен , за Диското говоря " лоша дума ".( и за мен , но съм скромен )
                А за всеки високопроходим автомобил само добри думи мога да кажа !
                Водят те там , където си пожелаеш да достигнеш !
                Но все пак си правим и сравнения - возене на пружини ( Диско ) и возене на ресьори ( Нисан и подобни ) .
                Ще е лъжа ако някой каже , че ресьорите са с по мека возия !
                За проходимост - хвали ми водача , не колата !
                Вярно или грешно ?
                За цената - има си мобиле . Там е истината , не цялата , но за сравнение става !

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                  Има ли тук търкалящо се от смях човече?Сега и ако обясниш как и колко по-лесно става наджипването на независимо окачване.
                  Ами да сравним какво правим на Витарата:
                  Опред подложки на пружините и амовете, отзад нови пружини и по дълги амове.
                  Не съм спец по Самурайските неща но според мен вариантите са следните:
                  Шпренгване на ресьорите, нови по-дълги люлки, подмяна на окачването с такова на Калмини, качване на мостевете върху ресьорите, което е свързано с още преработки.
                  Лично за мен при Витарата е по-лесно.
                  Колеги, в началото на темата говорехме за бюджетна джипка от порядъка на 3000-4000 лв.За какви Дискавъри, Дифендъри и Тойоти пишете ?
                  DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Всеки си има мнение ! Моето е това и предупреждавам мераклиите !
                    Возията на Диско ( пази бъбреците ) в съчетание с проходимостта и комфорта си я прави доста примамлива ! Това е !
                    А защо ми е такова мнението - от личен опит !
                    Вече четири Диско съм продал на хора , които се колебаят м/у Диско и нещо друго ! Двамата са във Форума ! Лоша дума още не съм чул от тях !
                    Не за мен , за Диското говоря " лоша дума ".( и за мен , но съм скромен )
                    А за всеки високопроходим автомобил само добри думи мога да кажа !
                    Водят те там , където си пожелаеш да достигнеш !
                    Но все пак си правим и сравнения - возене на пружини ( Диско ) и возене на ресьори ( Нисан и подобни ) .
                    Ще е лъжа ако някой каже , че ресьорите са с по мека возия !
                    За проходимост - хвали ми водача , не колата !
                    Вярно или грешно ?
                    За цената - има си мобиле . Там е истината , не цялата , но за сравнение става !
                    Надявам се да си ги покарал, преди да си ги изтъргувал, щото така "личния опит" звучи като успешна сделка?
                    Най добра "возия и комфорт" имат машините с независимо и въздушно окачване. Кво правиме сега? А кво правиме с така наречената "геометрична проходимост", с блокировките, с високия център на тежеста?
                    Последните Нисани ( Патрул) с ресьори, са от преди 19 години.

Коментар

Шпренгване на ресьорите, нови по-дълги люлки, подмяна на окачването с такова на Калмини, качване на мостевете върху ресьорите, което е свързано с още преработки.
                      Колеги, в началото на темата говорехме за бюджетна джипка от порядъка на 3000-4000 лв.За какви Дискавъри, Дифендъри и Тойоти пишете ?
                      Четете цените на колите ! Въпросите задавайте после !
                      Това важи за Диското !
                      Рейндж ровер също има на добри цени , но е скъпа поддръжката !

Коментар

Надявам се да си ги покарал, преди да си ги изтъргувал, щото така "личния опит" звучи като успешна сделка?
                        Най добра "возия и комфорт" имат машините с независимо и въздушно окачване. Кво правиме сега? А кво правиме с така наречената "геометрична проходимост", с блокировките, с високия център на тежеста?
                        Последните Нисани ( Патрул) с ресьори, са от преди 19 години.
                        Колега - отново вървим към спам !!! Ха, ха, ха !
                        Карал съм достатъчно ! Знам за каква проходимост говоря !
                        Темата е за " начинаещ " който иска препоръки . Наблягам - начинаещ !
                        За всеки начинаещ препоръчвам Диско и това е моето мнение !
                        Ако иска да кара , а не да ремонтира- да си отваря очите повече за конкретен автомобил , а не за марка .
                        И препоръката е пак същата от мен !
                        За карането - нека всеки знае него си .
                        В моя край можеш да попиташ всеки Гъбар - за проходимостта на Диското ! ( от Пловдив посока Пампорово- на 56 км е село Хвойна) .Там всеки знае кой джип до къде стига , щото е планина и в планината всичко се знае . Попитай в селото - щом не вярваш на човек от Форума . Това е . Мога да ти дам и други хора да попиташ , но ще излезе , че са " мои " хора !
                        Приятна вечер

Забравих - препоръчай Нисан Патрол с пружини ( а не с ресьори ) за цената 4000 лв ! Шах ?
                        Последно редактирано от bgbul; 09-02-09, 18:16.

Коментар

Само с едно качване на ресорите върху моста постигаш "наджипване"без да купуваш почти нищо.Два фланеца при стругаря за карданите и туй то.
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            Само с едно качване на ресорите върху моста постигаш "наджипване"без да купуваш почти нищо.Два фланеца при стругаря за карданите и туй то.
                            Мисля че и по кормилната система имаше някакви промени, освен това задължително и фланци на джантите, иначе при страничните наклони много зле
                            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Колега - отново вървим към спам !!! Ха, ха, ха !
                              Карал съм достатъчно ! Знам за каква проходимост говоря !
                              Темата е за " начинаещ " който иска препоръки . Наблягам - начинаещ !
                              За всеки начинаещ препоръчвам Диско и това е моето мнение !
                              Ако иска да кара , а не да ремонтира- да си отваря очите повече за конкретен автомобил , а не за марка .
                              И препоръката е пак същата от мен !
                              За карането - нека всеки знае него си .
                              В моя край можеш да попиташ всеки Гъбар - за проходимостта на Диското ! ( от Пловдив посока Пампорово- на 56 км е село Хвойна) .Там всеки знае кой джип до къде стига , щото е планина и в планината всичко се знае . Попитай в селото - щом не вярваш на човек от Форума . Това е . Мога да ти дам и други хора да попиташ , но ще излезе , че са " мои " хора !
                              Приятна вечер

Забравих - препоръчай Нисан Патрол с пружини ( а не с ресьори ) за цената 4000 лв ! Шах ?
                              Аха, да ходя да питам гъбарите. Добре.
                              Избягвам еднозначните препоръки. А ако ептен се наложи, първо слушам какво ме питат и после мисля.
                              И понеже темата е "евтино 4x4 за начинаещ", и аз не знаех че Диското е в евтиния клас, я докарай едно евтино, за един приятел.

Коментар

Аха, да ходя да питам гъбарите. Добре.
                                Избягвам еднозначните препоръки. А ако ептен се наложи, първо слушам какво ме питат и после мисля.
                                И понеже темата е "евтино 4x4 за начинаещ", и аз не знаех че Диското е в евтиния клас, я докарай едно евтино, за един приятел.
                                Има си мобиле !!! Колко пъти да го повтарям !
                                Цена - от 3230 лв до 4000 лв има около 6 броя ! Провери !
                                А на твоя приятел - на 02.03.2009 год. отивам навън по работа и не знам с какво да се върна ( нататък съм със самолет ).
                                Ако иска да каже какво да му докарам ! Без предварително плащане .
                                Каквото докарам - ако клиента се откаже ,знам че ще го продам !
                                Понеже купувам коли които да могат да ме докарат на самоход спокойно и по доста дълъг маршрут - около 4000 км.
                                Това е ! Но знам , че ти никога няма да ме препоръчаш на твой приятел ! И не е нужно ! Благодаря !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X