Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за помощ при избор на джип (около 15 000лв)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля за помощ при избор на джип (около 15 000лв)

Със Самурай

Коментар

Да сложим бас, че армията на самоутешаващите се:
      - Може да харчи много и да не върви, но това все пак е джип.
      ще се увеличи с още един, след тази тема.
      Той мислел.
      Не мисли, и не слушай никой. Ходи карай.
      С този ръст в РР ще се чувстваш най-удобно.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        ...армията на самоутешаващите се:
        ...
        Т'ва му се вика истинска любов.

Верно - иди карай!

Коментар

Да сложим бас, че армията на самоутешаващите се:
          ще се увеличи с още един, след тази тема.
          Той мислел.
          Не мисли, и не слушай никой. Ходи карай.
          С този ръст в РР ще се чувстваш най-удобно.
          Още един глас за РР (Range Rover P38 ) 2.5 TD, защото за тези пари според мен покрива всичките ти изисквания без възраст (със сигурност за тези пари ще е на 11-13 г.)

В допълнение към посочените ти изисквания е: широк и комфортен, с добро оборудване (дори базовата модификация).

Разхода 10-15 л/100 км мисля ще го покрият всички дизелови, обаче в зависимост от тежестта на десния ти крак

Ако не бързаш да купуваш ти предлагам да прочетеш, за тези на които си се спрял какво е писано тук: плюсове/минуси, най-чести проблеми.

Казваш, че не разбираш от автомобили, за това потърси информация за използваните тука: парттайм, фултайм, бързи/бавни, LSD и др.
          Т.к. например дизеловото Grand Cherokee (същото важи ако не се лъжа за Grand Vitara и Terrano II) са парттайм, т.е. 4х4 е само извън пътя, при ниска скорост и мокър/хлъзгав път. През останалото време - задно предаване. Като си представиш редуващите се у нас сухи и заледени участъци по пътищата зимата, не бих казал че парттайм е това, което търсиш. Може и да греша де, на вкус и цвет товарешчей нет (Симеоне, ти си с правописа ).

Успех.
          Последно редактирано от nikidd; 15-08-08, 16:10.

Коментар

Колеги,доста мнения сте дали,ама той човека е писал,че се е возил на
            ТЛК а нищо не пита за нея.
            Кажете нещо и за ТЛК 80,че и аз съм се навил за нещо?
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
              Колеги,доста мнения сте дали,ама той човека е писал,че се е возил на
              ТЛК а нищо не пита за нея.
              Кажете нещо и за ТЛК 80,че и аз съм се навил за нещо?
              Няма такава за 15к освен ако волана не е от страната на пасажера.
              Иначе отговаря на всички изисквания. Въпрос на вкус.

Само не разбрах тоя разход 10-15 среден ли е, или мин-мах.
              Щото и Паджеро 2.5td и РР2.5td и 80-ката 4.2td, трудно свалят под 11 и много често качват над 16. За сметка на това ускоряват като Икарус, ама нали е джип, нормално е.
              80-ката подържа 150 без проблем. Другите две не могат.

Коментар

Няма такава за 15к освен ако волана не е от страната на пасажера.
                Иначе отговаря на всички изисквания. Въпрос на вкус.
                Само не разбрах тоя разход 10-15 среден ли е, или мин-мах.
                Щото и Паджеро 2.5td и РР2.5td и 80-ката 4.2td, трудно свалят под 11 и много често качват над 16. За сметка на това ускоряват като Икарус, ама нали е джип, нормално е.
                80-ката подържа 150 без проблем. Другите две не могат.
                Да така е,ама като има толкова изисквания май ще трябва да добави още някой лев.
                А иначе пълно щастие няма
                Аз май ще се ориентирам към 80-ка
                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

kinex, можеш ли да ми обясниш защо се подиграваш на въпросите ми?

Коментар

Първоначално публикуван от nwobhm Преглед на мнение
                    kinex, можеш ли да ми обясниш защо се подиграваш на въпросите ми?
                    Не на въпросите. На избора.
                    Ще си вземеш дизелово умряло куче, и като разбереш колко харчат бензиновите, ще се гризнеш отзад.
                    Съжалявам че си го приел като подигравка.
                    Отивам да си посипя главата с пепел.

Коментар

Колеги, смятам че дискусията е много интересна и полезна.
                      В тази връзка предлагам да се постараеме да бъдем максимално обективни, и когато изказваме предпочитания към определена марка и модел да се аргументираме с какво е по добра от останалите.
                      В тази връзка, и като се вземе под внимание цената на дизела, искам да попитам колегата Kinex, колко харчи Гранда, при скорост 100-120 и 140-150км./ч.?
                      Моя опит е с Паджеро 2,5ТДИ и Патрул 2,8ТД. Паджерото с кални гуми 235/75/15 при скорост 100-120км./ч. - 11/100. Патрула с кални 32" - същия разход.

Коментар

То форума е пълен с теми като тази.
                        Един харесва умрели дизелови, друг бесни бензинови кучета. Важното е, че има избор Най-добре е да вземе да покара това-онова.

Коментар

Тестовете са едно на ръка. Всички имат "вродени генетични заболявания", така да се каже. Имат и експлоатационни разходи.
                          Това предполага наличие на сервизи, резервни части и консумативи. Не на последно място и цени за тях.
                          Хубаво е тези неща да се знаят.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                            В тази връзка, и като се вземе под внимание цената на дизела, искам да попитам колегата Kinex, колко харчи Гранда, при скорост 100-120 и 140-150км./ч.?
                            Моя опит е с Паджеро 2,5ТДИ и Патрул 2,8ТД. Паджерото с кални гуми 235/75/15 при скорост 100-120км./ч. - 11/100. Патрула с кални 32" - същия разход.
                            Покрай увеличението на цените на горивата, и постоянните дискусии за разхода, ме накарахте да смятам неща които са напълно незначителни, при положение че разликата от единия до другия край на България е в рамките на 20лв. 10,11,12 има ли значение, като няма смисъл.
                            Със 100 120 4.0-11 , 4.7-12 по БК. С малката подробност че и двете са с по-големи гуми и от Кърджали до София показва 200км а то реално е 260.
                            Изключенията които са ми правили впечатление:
                            4.0 София-Пловдив, среден разход по БК 8 с 33" гуми.
                            4.7 София-Пловдив, среден разход по БК 16 със заводските гуми (29") скорост 160 +/- 20км/ч.

Коментар

В сравнение с какво.
                              Ами например с Гранд от последния модел - V8. Такъв има мой приятел и не мога да кажа че вози лошо, но токущо слизам от Дискавъри 2 - 2003 година - след фейслифта - също на мой приятел. Накарах го да ми демонстрира възможности и тъй, като скоростните възможности на Диско 2 са ми ясни, приятелят ми демонстрира няколко твърде резки завой, при които с моя барутник 200% е сигурно, че щях да се обърна(да направя претъркаляне през таван), но мисля, че и с голяма част от колите от нисък клас би се получило същото. Диското е с пружини и вози в никакъв случай по-зле от горепосочения Гранд. Набирането на Гранда не е кой-знае колко повече от Дискавъри за сметка на горивото, което си е драстично повече.
                              Дискавърито за последните две години е минало от 50000 до 240000 км, като за момента в общи линии най-сериозният ремонт е една дюза за 200 лв - поне според думите на собственика.
                              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Покрай увеличението на цените на горивата, и постоянните дискусии за разхода, ме накарахте да смятам неща които са напълно незначителни, при положение че разликата от единия до другия край на България е в рамките на 20лв. 10,11,12 има ли значение, като няма смисъл.
                                Със 100 120 4.0-11 , 4.7-12 по БК. С малката подробност че и двете са с по-големи гуми и от Кърджали до София показва 200км а то реално е 260.
                                Изключенията които са ми правили впечатление:
                                4.0 София-Пловдив, среден разход по БК 8 с 33" гуми.
                                4.7 София-Пловдив, среден разход по БК 16 със заводските гуми (29") скорост 160 +/- 20км/ч.
                                Не мисля че няма смисъл.
                                Ония аматьори от Дискавъри, дето разбиват митове, не вървът!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X