До: Моля за помощ при избор на джип (около 15 000лв)
Да сложим бас, че армията на самоутешаващите се:
- Може да харчи много и да не върви, но това все пак е джип.
ще се увеличи с още един, след тази тема.
Той мислел.
Не мисли, и не слушай никой. Ходи карай.
С този ръст в РР ще се чувстваш най-удобно.
Да сложим бас, че армията на самоутешаващите се:
- Може да харчи много и да не върви, но това все пак е джип.
ще се увеличи с още един, след тази тема.
Той мислел.
Не мисли, и не слушай никой. Ходи карай.
С този ръст в РР ще се чувстваш най-удобно.
Още един глас за РР (Range Rover P38 ) 2.5 TD, защото за тези пари според мен покрива всичките ти изисквания без възраст (със сигурност за тези пари ще е на 11-13 г.)
В допълнение към посочените ти изисквания е: широк и комфортен, с добро оборудване (дори базовата модификация).
Разхода 10-15 л/100 км мисля ще го покрият всички дизелови, обаче в зависимост от тежестта на десния ти крак
Ако не бързаш да купуваш ти предлагам да прочетеш, за тези на които си се спрял какво е писано тук: плюсове/минуси, най-чести проблеми.
Казваш, че не разбираш от автомобили, за това потърси информация за използваните тука: парттайм, фултайм, бързи/бавни, LSD и др.
Т.к. например дизеловото Grand Cherokee (същото важи ако не се лъжа за Grand Vitara и Terrano II) са парттайм, т.е. 4х4 е само извън пътя, при ниска скорост и мокър/хлъзгав път. През останалото време - задно предаване. Като си представиш редуващите се у нас сухи и заледени участъци по пътищата зимата, не бих казал че парттайм е това, което търсиш. Може и да греша де, на вкус и цвет товарешчей нет (Симеоне, ти си с правописа ).
Колеги,доста мнения сте дали,ама той човека е писал,че се е возил на
ТЛК а нищо не пита за нея.
Кажете нещо и за ТЛК 80,че и аз съм се навил за нещо?
Няма такава за 15к освен ако волана не е от страната на пасажера.
Иначе отговаря на всички изисквания. Въпрос на вкус.
Само не разбрах тоя разход 10-15 среден ли е, или мин-мах.
Щото и Паджеро 2.5td и РР2.5td и 80-ката 4.2td, трудно свалят под 11 и много често качват над 16. За сметка на това ускоряват като Икарус, ама нали е джип, нормално е.
80-ката подържа 150 без проблем. Другите две не могат.
Няма такава за 15к освен ако волана не е от страната на пасажера.
Иначе отговаря на всички изисквания. Въпрос на вкус.
Само не разбрах тоя разход 10-15 среден ли е, или мин-мах.
Щото и Паджеро 2.5td и РР2.5td и 80-ката 4.2td, трудно свалят под 11 и много често качват над 16. За сметка на това ускоряват като Икарус, ама нали е джип, нормално е.
80-ката подържа 150 без проблем. Другите две не могат.
Да така е,ама като има толкова изисквания май ще трябва да добави още някой лев.
А иначе пълно щастие няма
Аз май ще се ориентирам към 80-ка
kinex, можеш ли да ми обясниш защо се подиграваш на въпросите ми?
Не на въпросите. На избора.
Ще си вземеш дизелово умряло куче, и като разбереш колко харчат бензиновите, ще се гризнеш отзад.
Съжалявам че си го приел като подигравка.
Отивам да си посипя главата с пепел.
Колеги, смятам че дискусията е много интересна и полезна.
В тази връзка предлагам да се постараеме да бъдем максимално обективни, и когато изказваме предпочитания към определена марка и модел да се аргументираме с какво е по добра от останалите.
В тази връзка, и като се вземе под внимание цената на дизела, искам да попитам колегата Kinex, колко харчи Гранда, при скорост 100-120 и 140-150км./ч.?
Моя опит е с Паджеро 2,5ТДИ и Патрул 2,8ТД. Паджерото с кални гуми 235/75/15 при скорост 100-120км./ч. - 11/100. Патрула с кални 32" - същия разход.
То форума е пълен с теми като тази.
Един харесва умрели дизелови, друг бесни бензинови кучета. Важното е, че има избор Най-добре е да вземе да покара това-онова.
Тестовете са едно на ръка. Всички имат "вродени генетични заболявания", така да се каже. Имат и експлоатационни разходи.
Това предполага наличие на сервизи, резервни части и консумативи. Не на последно място и цени за тях.
Хубаво е тези неща да се знаят.
В тази връзка, и като се вземе под внимание цената на дизела, искам да попитам колегата Kinex, колко харчи Гранда, при скорост 100-120 и 140-150км./ч.?
Моя опит е с Паджеро 2,5ТДИ и Патрул 2,8ТД. Паджерото с кални гуми 235/75/15 при скорост 100-120км./ч. - 11/100. Патрула с кални 32" - същия разход.
Покрай увеличението на цените на горивата, и постоянните дискусии за разхода, ме накарахте да смятам неща които са напълно незначителни, при положение че разликата от единия до другия край на България е в рамките на 20лв. 10,11,12 има ли значение, като няма смисъл.
Със 100 120 4.0-11 , 4.7-12 по БК. С малката подробност че и двете са с по-големи гуми и от Кърджали до София показва 200км а то реално е 260.
Изключенията които са ми правили впечатление:
4.0 София-Пловдив, среден разход по БК 8 с 33" гуми.
4.7 София-Пловдив, среден разход по БК 16 със заводските гуми (29") скорост 160 +/- 20км/ч.
Ами например с Гранд от последния модел - V8. Такъв има мой приятел и не мога да кажа че вози лошо, но токущо слизам от Дискавъри 2 - 2003 година - след фейслифта - също на мой приятел. Накарах го да ми демонстрира възможности и тъй, като скоростните възможности на Диско 2 са ми ясни, приятелят ми демонстрира няколко твърде резки завой, при които с моя барутник 200% е сигурно, че щях да се обърна(да направя претъркаляне през таван), но мисля, че и с голяма част от колите от нисък клас би се получило същото. Диското е с пружини и вози в никакъв случай по-зле от горепосочения Гранд. Набирането на Гранда не е кой-знае колко повече от Дискавъри за сметка на горивото, което си е драстично повече.
Дискавърито за последните две години е минало от 50000 до 240000 км, като за момента в общи линии най-сериозният ремонт е една дюза за 200 лв - поне според думите на собственика.
"Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."
Покрай увеличението на цените на горивата, и постоянните дискусии за разхода, ме накарахте да смятам неща които са напълно незначителни, при положение че разликата от единия до другия край на България е в рамките на 20лв. 10,11,12 има ли значение, като няма смисъл.
Със 100 120 4.0-11 , 4.7-12 по БК. С малката подробност че и двете са с по-големи гуми и от Кърджали до София показва 200км а то реално е 260.
Изключенията които са ми правили впечатление:
4.0 София-Пловдив, среден разход по БК 8 с 33" гуми.
4.7 София-Пловдив, среден разход по БК 16 със заводските гуми (29") скорост 160 +/- 20км/ч.
Не мисля че няма смисъл.
Ония аматьори от Дискавъри, дето разбиват митове, не вървът!
Коментар