Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4x4 за начинаещ (за "забавление")

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 4x4 за начинаещ (за "забавление")

Апетита идва с яденето

Коментар

Първоначално публикуван от vencibull Преглед на мнение
      Апетита идва с яденето
      Да де, ама един обича вряло шкембе, а друг шопска без лук на маса с бяла покривка.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
        Колеги, ако не постовете, четете поне заглавието на темата.
        Човека още не е влязал у гората, а му говорите за хард.
        То, като си нов, всичко ти е хард. И нищо лошо няма в прибирането на въже.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          То, като си нов, всичко ти е хард. И нищо лошо няма в прибирането на въже.
          То е ясно, че няма нищо лошо в прибирането на въже, но аз имах предвид, че в началото може да му стане доста кисело като си взима жипката от майстора.

... после се свиква.
          ... или не.

Коментар

Погледни и Сузуки Джимни.За близки маршрути с преходи на магистралите става.С багажника отгоре...
            Лесно ще се продаде,като узрееш за по голям.
            Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
            ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Нещата, май отиват на към Спортидж.....
              ебимумайкатамолядругарко.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                ебимумайкатамолядругарко.
                Що, Спортиджа за сефте е перфектен, па като си намести главата, и реши, че иска нещо "по-така", има и развързване.

Коментар

Кията е невероятен кенеф.
                  Карал съм чисто нова от магазина.
                  Когато Пенчо не е чувал за тая марка.

ПП Това разбира се е без значение.
                  Обаче е некси тъпо на всяка тема - купи си кия. Евтини са, факт. Не случайно
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Като вземе Киа , бързо бързо ще приключи с офроЙда По бързо отколкото дори с Нива.
                    Фиат Купе
                    Опел Фронтера В
                    Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Ако набие една десетка в нещо което няма да му хареса, а после се чуди кво да го прави щото нЕма развързване, по-добре ли е ?!

КИАк, возене, мислене, после или продължава с мунинга, или маха Киака и си е горе-долу на парите и ше е готов да скочи в новия тиняк .

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Кията е невероятен кенеф.
                        Карал съм чисто нова от магазина.
                        Когато Пенчо не е чувал за тая марка.

ПП Това разбира се е без значение.
                        Обаче е некси тъпо на всяка тема - купи си кия. Евтини са, факт. Не случайно
                        Търтьо, Кията е перфектна за първи джип. Най-важното е че е евтина, с евтина поддръжка и доста по надеждна от руска машина.

Не знам ти каква, кога и за колко време си карал, както и поддържал.

Аз купих такава за 3600 лв, карах я 4 години и я продадох за 3000 лв. За тези години съм дал около 2500 лв за ремонти. Това включва - смяна на глава с пълна ревизия, комплект АТ гуми и всичко останало. Покарах я и разбрах какво искам.

Като дойде новак, който не знае къде се намира и пита за нещо за 3-4000 лв -какво да му предложиш - УАЗ (читави за тия пари няма) или Нива ? Кията е най-доброто възможно за такива пари. Вървящо и не тотално изгнило.

Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

А да попитам не е ли по смислено едно Паджеро късо, суперселект че и със заден блокаж.
                          Супер здраво в завод. Едни рошави 31-ци и е в джаза директно в бюджета.
                          И въобще да не съм чул че дизела бил слаб... И без това ще върви в 90% от времето по черно на бавни.

Има негнили в бюджета, а е смислено от към стартиране и да води какво може и какво не.

Коментар

При зададените условия бих взел едно от следните:
                            1. Сузуки Витара
                            2. Сузуки Джимни
                            3. Патрол
                            4. Паджеро
                            5. Диско 1
                            6. Старо Вранглерче

Вписват се в бюджета, нямат сложни електроники и умни системи.
                            Някои от тях могат да се намерят с десен волан за смешни пари, а в гората къде е воланът, си остава без решаващо значение (пример Витара 2005та за 3300лв...)

Но с две ръце се присъединявам към препоръката колегата да се качи, да се повози и ако все още иска такова животно, едва тогава да се захване с търсенето.

Коментар

За качването, качвал съм се, вярно че само веднъж и не за дълъг път, но слизах скоро с един повдигнат LC от хижа Добрила към Сопот, така да кажем от там тръгна всичко, и освен пеша, ми се прииска и с кола в планината

Та поразгледах и тази вечер, след като прочетох мненията тук, като цяло съм запазил в бележника в стандартния сайт следните модели:

Mitsubishi Pajero TD 100 кс - къса база (дългата на Pajero ми се струва доста голям за тези нужди) - 4.5к

Nissan Terrano 2.7 TDI - 4.6-5.3к

Kia Sportage - 2.8к (газ)

Opel Frontera 2,2i -136кс - 4.4к

Suzuki Jimny 1.3 - 4.9-5.5к (5.5 е с газ)

Suzuki Vitara 82кс, газ - 4.6к (92г, малко старичка )

Тoyota 4runner 2.4 TDI - 4.3к

А, и едно Mitsubishi Pajero 3.2DID 200kc - 27.5к, скоро трябва да сменям и ежедневата кола, но това е за една друга тема , в тази търся горския рейнджър.

Има ли нешо от този списък който бихте изключили категорично (знам, доста субективно).

P.S. за сега десен волан не гледам, тъй като все пак и по нормални пътища ще трябва да се кара за да се стигне до дестинацията, пък от Пловдив до Балкана пак си е път... Но ако я видя тази Витара 2005 за 3.3, може и да размисля (не я откривам на стандартния сайт).

Коментар

Всичките стават.

Не е зле обаче да прехвърлиш съответните раздели на Форума, за да знаеш на кое какви са му нещата за гледане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X