Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4x4 за начинаещ (за "забавление")

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 4x4 за начинаещ (за "забавление")

Първоначално публикуван от Стаматко Преглед на мнение
    За качването, качвал съм се, вярно че само веднъж и не за дълъг път, но слизах скоро с един повдигнат LC от хижа Добрила към Сопот, така да кажем от там тръгна всичко, и освен пеша, ми се прииска и с кола в планината

Та поразгледах и тази вечер, след като прочетох мненията тук, като цяло съм запазил в бележника в стандартния сайт следните модели:

Mitsubishi Pajero TD 100 кс - къса база (дългата на Pajero ми се струва доста голям за тези нужди) - 4.5к

Nissan Terrano 2.7 TDI - 4.6-5.3к

Kia Sportage - 2.8к (газ)

Opel Frontera 2,2i -136кс - 4.4к

Suzuki Jimny 1.3 - 4.9-5.5к (5.5 е с газ)

Suzuki Vitara 82кс, газ - 4.6к (92г, малко старичка )

Тoyota 4runner 2.4 TDI - 4.3к

А, и едно Mitsubishi Pajero 3.2DID 200kc - 27.5к, скоро трябва да сменям и ежедневата кола, но това е за една друга тема , в тази търся горския рейнджър.

Има ли нешо от този списък който бихте изключили категорично (знам, доста субективно).

P.S. за сега десен волан не гледам, тъй като все пак и по нормални пътища ще трябва да се кара за да се стигне до дестинацията, пък от Пловдив до Балкана пак си е път... Но ако я видя тази Витара 2005 за 3.3, може и да размисля (не я откривам на стандартния сайт).
    Най смислените от тези за Тераното и 4Рънъра.
    И за двете най важното е да няма и точица ръжда никъде
    както и никакви пребоядисвания лакове шагрета и подобни замазвания отдолу.
    Най лесно е да търсиш италианка от Южна Италия от Дупница или на место.
    Мотора на тераното е чук а на 4Рънъра идва малко слаб.
    Успех с търсенето.
    Жимнито не че не става но си е мини от всякъде - става за двама дребни и кльощави с малко багаж. На пътя си е приключение с над 90.
    Кията страда от главоболие.
    Фруктиерата по не ръждясва но имам резерви особено за този мотор.
    Китарата и Пахероса почти няма такава не пред разпад от ръжди.
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

За качването, качвал съм се, вярно че само веднъж и не за дълъг път, но слизах скоро с един повдигнат LC от хижа Добрила към Сопот, така да кажем от там тръгна всичко, и освен пеша, ми се прииска и с кола в планината

Та поразгледах и тази вечер, след като прочетох мненията тук, като цяло съм запазил в бележника в стандартния сайт следните модели:

Mitsubishi Pajero TD 100 кс - къса база (дългата на Pajero ми се струва доста голям за тези нужди) - 4.5к

Nissan Terrano 2.7 TDI - 4.6-5.3к

Kia Sportage - 2.8к (газ)

Opel Frontera 2,2i -136кс - 4.4к

Suzuki Jimny 1.3 - 4.9-5.5к (5.5 е с газ)

Suzuki Vitara 82кс, газ - 4.6к (92г, малко старичка )

Тoyota 4runner 2.4 TDI - 4.3к

А, и едно Mitsubishi Pajero 3.2DID 200kc - 27.5к, скоро трябва да сменям и ежедневата кола, но това е за една друга тема , в тази търся горския рейнджър.

Има ли нешо от този списък който бихте изключили категорично (знам, доста субективно).

P.S. за сега десен волан не гледам, тъй като все пак и по нормални пътища ще трябва да се кара за да се стигне до дестинацията, пък от Пловдив до Балкана пак си е път... Но ако я видя тази Витара 2005 за 3.3, може и да размисля (не я откривам на стандартния сайт).
      Ако имаш интерес за Витари с десен волан (цените варират от 3к до към 5к за 2004-2006), мога да ти пратя координати на човека. Той се е специализирал във Витарите, защото ги ползва за теглене на каравани от Англия за бг, и има поне няколко налични, внася постоянно. Конкретната Витара за 3.3к я няма по сайтовете, защото не стига до сайтовете, мн бързо ги разпродава. Тя е бензин 2.0.

Коментар

Първоначално публикуван от martolinio Преглед на мнение
        Ако имаш интерес за Витари с десен волан (цените варират от 3к до към 5к за 2004-2006), мога да ти пратя координати на човека. Той се е специализирал във Витарите, защото ги ползва за теглене на каравани от Англия за бг, и има поне няколко налични, внася постоянно. Конкретната Витара за 3.3к я няма по сайтовете, защото не стига до сайтовете, мн бързо ги разпродава. Тя е бензин 2.0.
        Ясно, благодаря. За сега ще опитам да намеря с нормален волан, ако не стане ще попитам.

Смятам да проуча Nissan Terrano 2.7 TDI - 4.6к (Смолян, 1997г. Предлага се с нови Nexen Roadian МТ гуми и минусови джанти за 5.6к).

Как ви се вижда тази специфична оферта?

Коментар

Pajero-супер селект и блокаж на задния диф. Нормални шарнири за разлика от 4рънера и здраво захващане на носачите за разлика от Тераното, ама за тази цена е трудна работа.
          8)

Коментар

Ясно, благодаря. За сега ще опитам да намеря с нормален волан, ако не стане ще попитам.

Смятам да проуча Nissan Terrano 2.7 TDI - 4.6к (Смолян, 1997г. Предлага се с нови Nexen Roadian МТ гуми и минусови джанти за 5.6к).

Как ви се вижда тази специфична оферта?
            Погледни раздела за продажби, на Митсубиши. Има едно Паджеро 2,5, късо, парт тайм, с информация за това как е обслужено и поддържано. Според мен, добра оферта.

Коментар

Първоначално публикуван от hhris08 Преглед на мнение
              Погледни раздела за продажби, на Митсубиши. Има едно Паджеро 2,5, късо, парт тайм, с информация за това как е обслужено и поддържано. Според мен, добра оферта.
              Разгледах темата, изглежда добре като цяло, няма климатик което е малък минус. Ще я запомня като опция.

Днес ми предстои да видя на живо няколко опции в Пловдив, от препоръчаните тук модели.

Но също така попаднах и на един Хайлукс SSRX с десен волан 3.0d. След 2-3 часа ще я огледам.

Може ли някой да сподели мнения за този модел, става ли за моята цел? Какво е добре да се види на тези модели, проблемни зони и тн.?

Коментар

Имах такъв Хайлукс, оригинален японец от Англия.
                Само хубави думи мога да кажа, моя беше автомат. Със 31" ци си върви прилично гореше 11-12 нафта надълго.

Счупих един път преден дифф, но това е от мене. Голям камион е има място.

Традиционен проблем със задното стъкло, лекува се.

Като цяло бях доволен.

Коментар

Разгледах темата, изглежда добре като цяло, няма климатик което е малък минус. Ще я запомня като опция.

Днес ми предстои да видя на живо няколко опции в Пловдив, от препоръчаните тук модели.

Но също така попаднах и на един Хайлукс SSRX с десен волан 3.0d. След 2-3 часа ще я огледам.

Може ли някой да сподели мнения за този модел, става ли за моята цел? Какво е добре да се види на тези модели, проблемни зони и тн.?
                  Ако си запознат гледаш да не е духнала гарнитурата на главата или самата глава, демек да не надува.
                  После кръгпе дали работят всички предавки + бързи и бавни. Ако не тропа и хлопа, остава да погледнеш да не е хептен изгнило купето

Успех!

Коментар

Не му споменахте основното - Хайлукс и 4Runner са почти едно и също.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      Не му споменахте основното - Хайлукс и 4Runner са почти едно и също.
                      Цецо , една / съществена / разлика виждам между този Хайлукс Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02318.JPG
Прегледи:3
Размер:266.6 КБ
ID:5797066...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02320.JPG
Прегледи:3
Размер:239.8 КБ
ID:5797067...и Рънъра .
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                        Цецо , една....
                        ...
                        и Рънъра .
                        Добре, рънера е еднакъв не с всички Хайлукс, а с Hilux Surf. Като последното го има само с десен волан.
                        После Рънара(трета генерация) ползва техниката от Ленд Крюизер, а Хайлукс си го има като пикап и преди появата на Рънара, както и по времето когато са еднакви и след това.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

За съжаление Хайлукса се оказа с доста напреднал стадий на ръждак, иначе се носеше доста доста добре по един градси офроуд участък който си беше все едно на къра, двигателя беше пушка. Допълнително че регистрацията ще е доста сложна (фаровете в КАТ нямало да минат така, японски).

Търсенето продължава...

Коментар

Колега , като първа джипка за преключения грабвай някоя читава витара от старите 1.6 , докато я натрушиш и я пратиш на вторични вече ще си предобил доста опит , и ще си наясно какъв трябва да е следващия ти джип. Минуса на витара е слаб преден мост ( винаги трябва да имаш но някое резервно каре ) , и много добър приятел заварчик. , почти всички са минали през Витара
                            SUZUKI "VITARA" , 1.6 ,къса база,BF Goodrich MUD, 31x10,5 R15
                            Nissan Patrol Y60

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              ебимумайкатамолядругарко.
                              Недей така,всеки тръгва от някъде.
                              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                              Киа спортаж2000тди 98г
                              Ауди А3 1.9ТДИ
                              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Ще си позволя да се включа в темата на колегата, тъй като възнамерявах да пусна сходна и ще стане досадно. Търся сходен съвет като него, начинаещ съм и се извинявам, ако кажа някоя глупост :

Търси се - непретенциозно джипче, само за развлечение, имам си основна кола, идеята е джипката да стои на вилата и да ходя с нея за риба и на разходка из гората и по баирите. Ще се кара кратко и по шосе, нямам изисквания за скорост и комфорт
                                Бюджет - до 10 000 във вариант готова за каране
                                Изисквания - искам да направя едно симпатично малко джипче, повдигнато и с хубави гуми, 31 или 33'', с лебедка отпред, и шнорхел. От това което съм чел искам да има бързи/бавни и блокаж/и ( тук искам съвет ). Изключвам най-големите кочини, в които те е гнус да седнеш, предпочитам да е с кожени седалки, за да се мият по-лесно. Предпочитам да има варианти за бъдещ ъпгрейд на возилото, ако реша, че ми харесва. По-добре без газови уредби, бензин или дизел не ме вълнува. Разходът е без значение.

Обмисляни варианти -
                                Сузики Самурай - повечето са твърде стари и съсипани
                                Сузуки Джимни - харесва ми като идея, не зная дали технически е успешно като самурайчето или не
                                Сузуки Витара къса база
                                Джип Вранглер - май ще излезе доста над бюджета направен . Доста са автоматици, това адекватен вариант ли е за офроуд автомобил винаги съм си представял, че ми трябват ръчни.

Основния друг съвет който търся е, по-добре според вас да търся готов за каране автомобил, или да купя един запазен заводско изпълнение и да го упгрейдвам с майстори. Моля за координати на сервиз в София за офроуд машини, където мога да разчитам за професионално отношение, съвет, а не само за печалбарство.

Благодаря на всички отзовали се! За отличилите се черпя бира
                                Явор
                                yavor.nikolov@gmail.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X