Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Тези нови ли са или са стари
    http://offers.hyundai.bg
    Там в магазина са стари, то си е отразено и в редуцираната цена. Но ако караш такава, за теб си е нова до изтичане на гаранцията.

А за това по-горе, че никой никога не отстъпва от тезата си, поне за мен не е вярно. Солидни и логични аргументи, и съвсем спокойно и без притеснение си признавам в пряк текст, че не съм бил прав (по каквито и да е теми).
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
      Чета, чета и не разбирам, защо смятате, че "ремонт по гаранция за 6000 лева" го плащам аз? Кое от думичката гаранция ви убягва?
      Колко ремонта на кола в гаранция са ти правили?
      Моя опит е тъжен и от към време и от към финанси
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        В контекста на темата, моето лично развитие явно ще се яви регрес, защото върви от нови (магазински в брой), към употребявани.

Вещ!
        В частни случаи (например ретро-автомобил) може и да е инвестиция, но има безброй по-рационални опции за инвестиране, така че това всъщност е без значение.
        Имам и шевни машини и те ли не са инвестиция.
        Караш ме да,се повтарям за какво ми е колата.Отделен въпрос е че след една година колата с която е личнаслужебнасемейна парите които съм дал се връщат пак при мен.
        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
          Колко ремонта на кола в гаранция са ти правили?
          Моя опит е тъжен и от към време и от към финанси
          Ами от десет години ползвам нови коли, досега освен крушките на фаровете и то след една смяна по гаранция, друго всичко са поемали. Това включва тампони на амортесьори, нещо си по раздатката, някакви щанги по окачването няколко пъти и други дребни неща, за които не се сещам . За всичко това една стотинка не сме дали. Сменявал съм и дискове, ама там вината за изкривяването си беше моя, а и това е консуматив, така че не мога да се оплача.
          Само да поясня, че става въпрос за няколко коли общо ремонтите, сега да не се ентусиазирате че всичко това се е случило на една нова кола и пак да излезе, че няма смисъл

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            При положение, че застраховката при купуване на кола на лизинг е задължителна, както е задължително и обслужването в определен фирмен сервиз и клиентът няма право на избор на застраховател и сервиз, включването на тези разходи е доста логично. Защото при купуване на употребявана кола застраховката е по-желание, а изборът на сервиз - свободен, което оказва сериозно влияние на аритметиката.
            И това просто не е вярно, не и за двете най-продавани марки в България - Рено и Дачия. Да вземем за пример спряганата тук неуДачия - може да си избириаш както лизингодател, така и застраховател. Сервизи на Рено има много и се конкурират - можеш да ходиш, в който си искаш. Годишното обслужване е 200-250лв. (мога да докажа, ако някой се смята за екперт по "легенди се носят" и ЕЖК)
            И не е задължително да е лизинг. Специално ходих да смятам в ДСК-са с моята банкерка - разликата в оскъпяването между лизинг и потребителски кредит - не е голяма, за изплащане до 3 години. Който го е страх от лизинга - алтернативи има.
            И трябва да си много особена порода човек, да решиш първо да похарчиш 20-30-40 хиляди лева за нова кола и после да решиш да не си защитиш инвестицията със застраховка (Каско). Такова непрактично мислене може да има само някой чепат балкански субект. Една тежка катастрофа и си в стартова позиция: с голям кредит и без кола. По-добре тогава си купи нещо на старо за няколко хилки, да не се превръща ПТП-то и във финансова "катастрофа".

Така че тия приказки за свободен и несвободен - не са сериозни много.

Засега при мен здравият разум надделява и си карам старите кошници. Финансово не си заслужава да карам ново Рено/Фиат/Дачия/Опел..., последно гледах и Сузуки Балено за 23 бона - позамислих се, но не... Други неща ми правят кеф и парите ще ходят там където кефа е най-голям и определено не е в едни ламарини дето стоят пред блока в 90% от времето.

Иначе щом аз мога да си позволя да изплащам евтина кола до 25 бона (аз работа, работни съм- И си гледам семейството с две деца, жена ми гледа децат и не работи, т.е. 4 човека се гледаме сравнително добре с моите доходи), то доста българи го могат това упражнение - нова кола
            Просто повечето не са/сме дорасли до мисълта да купуват ново, аз в това число.
            Това по повод коментарите за меренето на пи*ки (заместете * с "Ш" или "Ч", според вашия пол) - не ти трябва кой знае каква пи*ка. 5 000 лв. първоначални разходи + 5 години по 300лв. месечно + ГО и Каско. И си готов. Така или иначе тия 5000 лв. ги даваш за купуването, обслужването и регистрацията на "новият внос". Другото е сметката дали можеш да си позволиш да даваш по 300 лв. месечно за 5 години. Каското на една Дачия Сандеро 90 коня бензин с клима и другите глезотийки е 800лв. първата година, после намалява прогресивно.
            Последно редактирано от Vitku; 30-01-18, 14:46.

Коментар

И какъв процент от първоначалната стойност ще ти възстанови застрахователя при „тотална щета" на чисто нов автомобил Любопитно.
              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
              LZ1EMS

Коментар

Ще ти вземе пари по Каско като за нова кола,ама ако стане тоталка,ще ти каже-вече не е нова-например на 10 месеца.Загубила е от стойността си 15 %.Отделно ти оставяме това,което е останало от нея-ето ти великодушно 60-70%.Не си доволен?Е,можеш да ги съдиш-5-6 години

Коментар

При тотална щета на актив не по-стар от 24 месеца, да речем че до тогава няма да се е обезценил актива 50% сумата се сформира на база застрахователна сума на актива към момента на тоталната щета. Активите до 4 или 5 години са с право на официален сервиз и колата се ремонтира там, застрахователя не изплаща нищо по експертна оценка.
                  Под актив да се разбира мпс.
                  В крайна сметка ако няма застраховка то последствията от тоталната щета са за сметка на ползвателя/собственика.
                  Относно лизинг и застрахователи и техният избор, почти всички марки предлагани на Българският пазар дават право да си избереш лизингова компания и застраховател.
                  Лизинга е по-малкото зло от към сигурност. Ако човек има притеснения ( и разбра се реши да купи нещо на лизинг въпреки че не е сигурен дали ще може да го обслужва) то лизинга може да се прекрати предсрочно по вина/желание на лизингополучателя. Актива се връща на лизингодателя, правят се оценки, изплащат се разни такси или се връщат пари на ползвателя и това е. При потребителски кредит не можеш да прекратиш кредита. Ако го направиш съкредитоискателите ще изгърмят.

Но темата не беше ли дали ново МПС или старо такова а не за щети.
                  LZ1UX

Коментар

Глупости. Получаваш цената на която си я застраховал. Първата година - колкото е по фактура.
                    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

А може и да не ти изплатят нищо, че на колегата и това се случи. Нямали пари и чао! С години се разправяха по съдилища, докат си вземе парите.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                        Глупости. Получаваш цената на която си я застраховал. Първата година - колкото е по фактура.
                        Аз съм написал ясно на актив до 24 месеца и че сумата се сформира от застрахователната сума КЪМ момента на щетата. Ако е първата година да така ще е. Ако е втората или 3-тата то няма да е така. Актива има амортизация и застрахователната сума намалява. Нали не си мислиш че си купуваш кола за 80к и на 5-тата година правиш тотална щета и застрахователя ти смяна на база 80к :-)
                        LZ1UX

Коментар

Силно ме съмнява да ти изплатят пълната сума за която е закупен автомобила, ако попаднеш в ПТП с „тотална щета" на първото кръстовище от магазина.
                          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
                            Аз съм написал ясно на актив до 24 месеца и че сумата се сформира от застрахователната сума КЪМ момента на щетата. Ако е първата година да така ще е. Ако е втората или 3-тата то няма да е така. Актива има амортизация и застрахователната сума намалява. Нали не си мислиш че си купуваш кола за 80к и на 5-тата година правиш тотална щета и застрахователя ти смяна на база 80к :-)
                            Тя и стойността на която е оценена на петата година не е 80К, както и застрахователната ти премия намалява, така че всичко е наред.

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                            А може и да не ти изплатят нищо, че на колегата и това се случи. Нямали пари и чао! С години се разправяха по съдилища, докат си вземе парите.
                            Демек, все пак са му платили. Ясно че има такива които правят маневри, за да не платят, но пък затова си има гаранционен фонд и поне по гражданаска отговорност от трети лица си защитен. А на колегата ти всичко ли му беше изрядно? Щото за да не платят, трябва да има основание

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                              Тя и стойността на която е оценена на петата година не е 80К, както и застрахователната ти премия намалява, така че всичко е наред.
                              Аз точно това съм написал :-)
                              LZ1UX

Коментар

Интересното е при финансов лизинг и кражба....... кой получава парите и кой продължава да дължи вноските за разликата до цената
                                ________________________________________________
                                Subaru OUTBACK 2,5
                                Hyundai TUCSON 2.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X