Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
    В Шкода аз и нося маслото. Ако искам може и с тяхно.С тяхно обаче,поемат пълен ангажимент,че ако се окаже ментак и нещо сгъне двигателя, и се докаже ,че е от маслото, да си опарвят бакиите. Къде е този маслар, който ще ми поеме този ангажимент?
    Странен начин за оценка и управление на риска.

Масларят пред голяма част от клиентите си отговаря преди всичко със своята си глава, която иска да остане здрава. И с парите, които му носят.

Интересно как от поне 20г не съм чул кола да се е споминала от лошо масло. Т.е. коли счупили се непосредствено след смяна на масло има ама са или достойни милионници на които маслото е сменено защото са се разшумяли, или яко наточени бегачки с присъщите им прецизно настроени режими на двигателя, съобразени с възможностите за мазане, охлаждане и тн.

Коментар

Щото не ти е попадала масло циклон примерно. От което рд28т взе да звучи като фуражамелка.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Странен начин за оценка и управление на риска.

Масларят пред голяма част от клиентите си отговаря преди всичко със своята си глава, която иска да остане здрава. И с парите, които му носят.

Интересно как от поне 20г не съм чул кола да се е споминала от лошо масло. Т.е. коли счупили се непосредствено след смяна на масло има ама са или достойни милионници на които маслото е сменено защото са се разшумяли, или яко наточени бегачки с присъщите им прецизно настроени режими на двигателя, съобразени с възможностите за мазане, охлаждане и тн.
        Koe му е странното? Всичко идва от тях, и си носят последствията после.Както и би трябвало да бъде. Странното е при маслара, защото събира от 5 места консумативите.Къде под масата ,без бележки и т.н

п.с
        Не слагам всички в общият кюп. Има и свестни хора сред тях.

Коментар

Koe му е странното? Всичко идва от тях, и си носят последствията после.Как и би трябвало да бъде. Странното е при маслара, защото събира от 5 места консумативите.Къде под масата ,без бележки и т.н
          https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3...81%D0%BA%D0%B0

Коментар

Айде и аз да обобщя, както го чувствам. Усещаш се: успял, богат, силно ангажиран, широко скроен даже космополит. Няма начин-взимаш нова. Вариант две: пресмяташ, анализираш, броиш пачките, мислиш за черни дни, не те е..бе, к"во мисли съседа за теб.... С други думи нова кола- Да бе, да.

Коментар

Тези които имат повече възможност карат нови за да спори работата безпроблемно.Но пък събота и неделя се качват на старите.Защо ли?
              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                Разбрах, имаш много свободно време и си достатъчно богат, за да го използваш в търсене на най-евтиния филтър и най-евтиното масло, после с удоволствие чакаш в кварталния дсервиз или лягаш пред блока и цял ден си сменяш маслото.
                Еми не позна. Маслото ми го сменят в масларница. Аз си го нося, барабар с филтрите, в единия случай MANN, в другия MAHLE - такива са оригиналните. Всичко приключва за 20 минути, без предварително записване. За последно преди седмица. Купувам ги с едно обаждане по телефона или с 10-ина клика на мишката, случвало се е дори да ми ги докарат до офиса или паркинга. Реално всичкото ми коства по-малко време от карането във фирмен сервиз и като финанси, и като време.

Колкото до останалите части, когато изобщо се налага нещо различно от консумативи - вече почти се отказах да пазарувам от тук. Или от Русия или от ОАЕ (едното място откъдето ги взимат и от фирмения сервиз). Цените са с между 50 и 80% надолу спрямо фирмения сервиз, барабар с транспорт, мито и ДДС.

Колите ми ходят в сервиз само за смяна на масло или реглаж на предница. И да, имам достатъчно познания да се човъркам сам и не ме натовара, а точно обратното.

Иначе си прав - време никога не стига, ама то продължава да не стига дори и във фирмен сервиз да ги правя. Както споменах - купувал съм кола от магазина със всичките прилежащи особености на това мероприятие. По-горе казах и защо в моя случай сметката трудно излиза, ама пак - нов автомобил нисък клас не ми харесва, среден клас за моя пробег не си струва.

Дохода ми е достатъчен и Infinity да си купя на духинг без да фалирам, ама ще е чиста проба гъзария и тотално финансово недоразумение - накрая ще продам средно скъпа кола на никакъв пробег (50-70000 за 5 години) на 1/3 от цената и. Всякак предпочитам да купя такава кола на 5 години и тоя пробег, вместо нова от магазина.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Признавам си такъв вариант, не съм разглеждал.

Коментар

Абее, едно Сандеро започва от 14к съсе дедесето.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                      Тези които имат повече възможност карат нови за да спори работата безпроблемно.
                      Ако с автомобил ще се върши работа и ще се изкарват пари, говорим за нещо съвсем различно и там сметките са още по-прости, а избора какво да купиш доста по-голям.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз за жена ми / след като и продадох Тойотата / смених концепцията и и купих от магазина Skoda Superb 1.8 tsi 180 ps 7 dsg!С доста екстри .Мислих доста дали да не е Пасат или Авенсис но ....Смея да твърдя че на хубавото лесно се свиква,за три месеца и навъртяхме 7К км.Ако имате възможност си купете ново МПС било автомобил джип и т.н.
                        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

В Шкода аз и нося маслото. Ако искам може и с тяхно.С тяхно обаче,поемат пълен ангажимент,че ако се окаже ментак и нещо сгъне двигателя, и се докаже ,че е от маслото, да си опарвят бакиите. Къде е този маслар, който ще ми поеме този ангажимент?
                          В твоя случай, няма никакъв ангажимент, след портала на сервиза. Разликата е, че не те пускат да видиш какво правят и какво сипват. Гаранцията за незавита пръчка или филтър, я имаш навсякъде...до портала. Така че излишно се напрягаш, специално в твоя случай, с официален сервиз.
                          При моя майстор, един лекар, дългогодишен негов клиент, смени старата Шкода с чисто нова, заряза гаранцията и си я обслужва при него.

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                          Ясно ми е, че работят с по-голяма надценка, това не го оспорвам, но благодарение на тази смяна на масла във фирмения сервиз, наскоро направих ремонт, който на свободния пазар щеше да е над 6000 лева, а на мен не ми струваше нищо. Дали не си избих осемте смени?
                          Какво си избил ти си знаеш, при положение, че колата вече струва 40-50% по-малко, а всъщност се оказа, че И основния плюс, че не се чупели новите, очевидно не е верен.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Дохода ми е достатъчен и Infinity да си купя на духинг без да фалирам, ама ще е чиста проба гъзария и тотално финансово недоразумение - накрая ще продам средно скъпа кола на никакъв пробег (50-70000 за 5 години) на 1/3 от цената и. Всякак предпочитам да купя такава кола на 5 години и тоя пробег, вместо нова от магазина.
                            Прав си, За тоя пробег който правиш, не не си струва, ами би било глупаво. Единствената причина да си купиш нова кола при такъв вариант, е щото просто можеш да си го позволиш. Точно за това е темата, че новата кола е удобство, за което се плаща, защото ти е нужно.

Старата кола е или удоволствие / в моя случай/ или не ти е нужна нова. Защото, ако някой прави по 50К на година, не може да ме убеди, че доходите му не стигат за нова кола и няма да му е по-изгодно.

Аз самия вече твърдо съм решил следващата да е на оперативен лизинг, за да нямам никакви загуби при ремонти. Просто взимаш заместващия автомобил и не ти се нарушава цикъла на работа и живот. Така или иначе явно ще се сменят на 3-5 години в зависимост от пробега.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение

Какво си избил ти си знаеш, при положение, че колата вече струва 40-50% по-малко, а всъщност се оказа, че И основния плюс, че не се чупели новите, очевидно не е верен.
                              Викаш прецакал съм се? Ако си бях купил десет годишен мерцедес, сигурно цената му щеше да се е повишила неимоверно?

Никой не е казал, че не се чупят, а че обслужването е безпроблемно и си в ковьоз докато са в гаранция. Поне при мен беше така.
                              Аз само от собствения си опит говоря........иначе мога да ти разкажа, как на Елиан хром...ненамсикво полуската, дето струва една торба пари и е с доживотна гаранция се счупи. Ония от щатите я смениха без да кажат гъг, почти де. Само питаха дали има тунинг на двигателя. Причината да се счупи беше освен извратения начин по който той беше застанал на една разходка, натоварването изцяло върху нея и шупла в метала. Това може ли да го предвидиш?

Коментар

Ако си беше купил обаче 20 годишен Мерцедес цената щеше да се е вдигнала

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X