Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
    Новата кола освен глезотия е и необходимост, когато караш много, когато имаш нужда от сигурност и когато времето ти е ценно.
    Никой не може да ме убеди, че това не се изплаща като инвестиция.
    А относно обезценяването......това са пълни глупости, не може във всичко да се търси далавера. Та и телевизор като си купя той не става по-скъп, жена като си взема също......въпреки уроците които давам.

Кола в гаранция е прекрасно нещо. Защото проблемите не са твои, а на фирмата производител. Говоря като човек, който вече десет години кара само нови коли, от сравнително висок клас........поне като покупна стойност. ...
    ...ако правиш по 60 000 си е необходимост.
    Ако това за километрите е верно, значи със сигурност имаш две-три коли специална изработка с двама-трима шофьори и наистина е добре да са чисто нови.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
      Няма да мислим откъде, все от някъде ще дойдат
      Вместо комфорт и сигурност, по-скоро купчини не особено полезни екстри и много мултимедия.
      За сметка на това кожен салон от истинска кожа вече е само слух за автомобили под 150к...
      Не е вярно!
      Но искаш ли да си платиш?!Например кожена тапицерия за Фиат 500 Абарт , една предна седалка е 1200 евро.Има още една и задна също.И се получава цифра.А стази цифра може да се придобие автомобил , който в изправност вози цялото семейство няколко години.
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Туканка си редя една сметка:

Всяка една от 4-те леки коли с които се занимавам (кемперът не се брои) ми струва годишно толкова, колкото би ми струвала месечно нова кола от същия клас.

Бонуси:
        1. По-евтино гориво. Теоретично може да се сложи АГУ на лизингова кола, на практика смелчаците са малко, а положителните резултати - още по-малк. Глупости, масово се слагат газови уредби на нови бензинови малолитражки, гаранцията си важи и колите си вървят нормално.
        2. Пълна свобода да ги продавам, подарявам, дам на някого да се вози, да натоваря нещо тежко и ръбато, да правя експерименти с тях или примерно да ожуля "4 детайла" на неправилно паркирана нова кола. Стив Джобс правеше такива неща с нови Г-класи ама аз не съм Стив Джобс. Когато си на финансов лизинг с придобиване може да си правиш каквото поискаш с колата, че даже си и защитен, щото лизингодателя не иска да те губи и ти помага всячески. Винаги можеш да си продадеш колата, просто губиш малко пари.
        3. Функционалност - равна или по-добра от на новите. Като се почне от обем и форма на багажника и се стигне до удобство на седалките. Няма как да ме убедиш, че 20-годишна кола е по-добра от чисто нова, която е съпоставима с нея. Това което казваш е нонсенс
        4. Надеждност - ми сори ама познавам доста собственици на нови коли. Уж всичко се оправя по гаранция ама между 1 и 5% от времето новата таратайка е в състояние на ремонт или "обслужване". Моите стари кошници имат някакъв среден резултат (3% престоМи като говорим за надежност, с колко от твоите коли би се наел да тръгнеш зимата, да идеш и да се върнеш до Мюнхен и това да не ти отнеме месец с палаткови лагери
        5. Безопасност - каквото и да ви разправят става дума за глупости. Даже не и за пари. Всичките мерки за активна и пасивна безопасност през последните 30 години могат съвсем чисто да се заменят с още 20% маса или с около 10км/ч по-ниска максимална скорост. Погрижил съм се и за едното, и за другот В смисъл, твоята кола без възглавници е по-безопасна от моята с над 12 такива, само защото се движи с 10 километра в час по-бавно и е 20% по-тежка?

Ясене, кого се опитваш да убедиш, че стара кола е по-добре от нова?

Докато производителите на нови таратайки лежат на данъчното облагане и фетишизма за да си продават продукцията, аз ще ползвам коли от времето на реалната конкуренция. Спестените пари имам какво да ги правя.

А, да. Ако сериозно преосмислят цените, може да се огледам за някоя електрическа. Зер, това е първото принципно различно нещо от много време насам. Ама да видим как ще потръгне и електрификацията.
        Отговорих ти в бодито на твоето съобщение

Коментар

Мен
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
            Ако това за километрите е верно, значи със сигурност имаш две-три коли специална изработка с двама-трима шофьори и наистина е добре да са чисто нови.
            Е 60 000 километра за една година не са нищо особено в България. Първата ми кола я сдадох на четири години и 230 000 километра . Каптива беше и издържа. Сега Сорентото също ще бъде сменено, даже се колебая за електрическа, защото за период от 4 години може доста да изплати от стойността си, при пробег от 30-40 000 километра годишно.
            Иначе имам две специални коли, ама са без шофьори.
            По специалната ми е Кадилак Девил от 68-ма, здрава кола ама ми е малко скъпа за евридейка

Коментар

Аз викам да не смесваме понятията "служебна" яли "лична" кола, Коле ! Еазликата е небе...
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Е при мен е личнослужебна но не отговарям на въпросите на темата.
                Иначе и аз с километража съм 50-60 000 на година.
                Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                  Аз викам да не смесваме понятията "служебна" яли "лична" кола, Коле ! Еазликата е небе...
                  Дани, тя тая кола от първия километър си е моя, спи пред нас, пътувам навсякъде с нея и поне 50% са лични. Знам каква е разликата, затова казвам че всичко зависи от пробега. При нисък пробег колата може и да не е от магазина, но ако имам възможност и жена ми ще кара нова кола, най-малкото заради безопасността и липсата на ремонти.
                  Като пример мога да дам, че по нейната огромна кола, Тойота Айго, за два месеца заминаха 500 лева в некви спешни гуми, втора употреба, нова акумулатор, вадене от паркинга на един МОЛ с рапатрак че умря там, ремонт после......всъщност парите даже са повече, щото акумулатора е на доставна цена, ремонта е по себестойност.........а ако беше нова колата нямаше да имаме нито един такъв разход. Разбира се тук не слагам моето време, което ако го пречупя през призмата на надницата ми и.......общия сбор ще презскочи три-четири месечни вноски за чисто нова такава кола.

Коментар

Купувал съм 3 нови коли.Първата беше Лада 1200 от кореком ,февруари 1983г. в броѝ, за кеф.2001-Ситроен саксо на лизинг,2006 декември-Берлинго, пак на изплащане и двете за работа.Ако се взима за работа си заслужава,за лична -не.Тук се заглеждам понякога по лизингите,но навреме хвърлям брошурите.Някоѝ умен беше казал,че наѝ-лошата инвестиция,която можеш да направиш е да си купиш нова кола в броѝ.
                    Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Ами значи заключението е толкова просто и логично, колкото е и преди пускането на тази тема, а именно- който може, и иска, и е преценил- да си купува нова кола...Който е преценил обратното - да си купи втора/ трета и т.н, стара кола...Изначално смисъла на темата е " Я да видиме сега защо всички не си купуват нови коли", а отговора е хем индивидуален, хем масов, т.е питането е твърде глупаво по същество...Нещо като " Защо живеете под наем и не сте си купили 3-4 стаен апартамент, тъй като е по-добре"...
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                        Ако приемем,че средностатистически българин търси кола на старо за 5-10000 лв,толкова би трябвало да струва нова прилична кола среден клас.Ама те са си 4-5 пъти по-скъпи,а... случайно толкова пъти е и разликата в доходите с тези в белите държави.Движим се в правилната посока-след 20-30 години,може би почти ще ги догоним по цени и доходи.Тогава и тук ще се купуват повече нови коли.А и едва ли ще е много приятно да се плаща в сервиза по 100 Евро/час работа
                        А , има си технологично време от производителя за всяка операция.И е почти два пъти по-малко за час.И монтьор , който не влиза в нормочасовете се не задържа в официален сервиз.
                        И също е вярно , че с почасовата ставка в БГ и почасовата в официални сервизи разми аването е в пъти.
                        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          Ами значи заключението е толкова просто и логично, колкото е и преди пускането на тази тема, а именно- който може, и иска, и е преценил- да си купува нова кола...Който е преценил обратното - да си купи втора/ трета и т.н, стара кола...Изначално смисъла на темата е " Я да видиме сега защо всички не си купуват нови коли", а отговора е хем индивидуален, хем масов, т.е питането е твърде глупаво по същество...Нещо като " Защо живеете под наем и не сте си купили 3-4 стаен апартамент, тъй като е по-добре"...
                          Под наем НЕ живея. Сравнението е абсурдно.
                          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                          LZ1EMS

Коментар

Единствения вариант стара кола да е на далавера , е ако току що е излязла от магазина и собственика и реши да ти я продаде с 20-30% отстъпка.
                            Никакво значение няма колко километра ще минава колата на година новата кола винаги излиза на сметка . Страха от неизвестноста и несигурноста за бъдещите ни доходи ни кара да правим глупости като купуваме стари коли /знам го от личен опит/ . Няма кола на вторичния пазар над 5 години без сериозен проблем поне един и най-малко десет по-дребни които точат яко лев ама някои не обръщат внимание защото ще трябва да признаят , че са "изяли дървото".
                            ПП. Напълно съм съгласен, че преди да лапнеш яйцето трябва да го мериш отзад.
                            Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                            Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                              Тия 14кЕ за кое оборудване на дъстъра се дават? Щото тука е 35к лева грубо това, което поне на книга си струва да купиш. Или ще излезе, че западняците хем взимат 10-торна заплата, хем колите са по-евтини с 30% при тях.
                              Сега погледнах, цените за предишния модел Dacia Duster SCe 115 4x2 почват от 10.690,- € - цена валидна до 28.02.2018 или по 69 € на месец
                              плащаш 1.600 €
                              59 вноски по 69 € - остатъчна сума 5.954 €
                              пробег за тези условия 50.000 km
                              лихва 2,49%

За новия модел Dacia Duster SCe 115 4x2, цените почват от 11.290 €
                              или 79 € на месец - като внесеш 1.390 € и т.н.

за SCe 115 4x4 Laureate - 3-я вариант от 4, бензин, без автоматик и LPG - 15.400 €
                              с автоматик са само дизел - ама няма 4Х4 и 16.750 €
                              с LPG и ръчка - 14.500 € ама пак са без 4Х4
                              Последно редактирано от ivied; 21-01-18, 23:35.

Коментар

Тая игра върви, ако я сменяш на всеки 5 години и ако за тия 5 години си минал поне 100000км. Веднъж като "влезеш в схемата", сменяйки на 4-5 години караш постоянно нова кола за не толкова много пари. Набутвацията е само за първата - например купуваш кола среден клас за около 30-50к. След 4-5 години добре поддържана я продаваш за половината от това и за още толкова купуваш нова от същия клас.

...обаче, аз правя годишно примерно 10-15к. Новата кола от магазина на 3-тата 4-тата година вече ти е като прилична кола втора ръка като усещане, нищо че като техническо състояние и пробег е почти нова. Купувал съм от магазина - еми няма да повторя. Не ми е натежала с нищо и още я имам, вече на 12г. За това време - биалетки и бензинова помпа. Нищо друго. Обаче си карам 19 годишния джип и тя седи за резервна. И да, отивам утре до Мюнхен или до където и да е в Европа без абсолютно никакви угризения или притеснения.

Та, сметката с новите коли излиза, ама не и за средностатистическия балкански субект - при средностатистическо каране около 10-15к годишно, при сегашните обстоятелства сметката просто не излиза. Ама никак!
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X