Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Надежден дизелов двигател за джип 2002-2005г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Надежден дизелов двигател за джип 2002-2005г.

Правилния отговор според мен е - купи си спрямо бюджета ти автомобил на най малко години.Защото на по старите уж изпитани марки двигателя може и да е здрав но това не е цялата кола!И да не стане обратното на фри то да имаш здрав двигател и нищо друго!
    Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от nikoleta70 Преглед на мнение
      Вярно е!Отчаяна съм,оказва се,че в този ценови диапазон нищо надеждно не можеш да намериш.За новите след 2008г.много електорика,капризни на гориво били според вас.Ужас....
      Така е и ще става все по-зле. За това колегите ти предложиха да си вземеш нова кола, било то Дачия или друг обикновен автомобил. Поне ще има 5 години гаранция и ще е на 0 километра.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

2016 година е несериозно да говорим за коли без електроника. Може би е по лесно да се спре на 2-3 марки, и тогава да се пише за плюсовете и минусите. Мое мнение, че колите с три дифа са най лесни за каране и по добре стоят на пътя( от рода на рав4 2ка, Гранд витара след 2006 и мисля БМВ х3) След това тези с виско муфа. А колегата с "Обикновено впръскване" лично на мен ми се струва малко несериозно предкамерното впръскване да е толкова безпроблемно освен, ако не става въпрос за карбураторен двигател без електроника.
        8)

Коментар

Рав 4 - 2-ро поколение 2000-2006 си е баш с виско и не може да се сравнява като проходимост с Гранд Витара след 2006

Х3-ката пък има едно пластмасово моторче в раздатката дето сдава багажа ама казват се ремонтирало май.
          Иначе не е лош автомобил, доста по висок клас от Гранд Витарата и съответно по скъп за поддръжка.
          Препоръчва се дизела 3.0 - повечето са автомати.

Моето мнение си остава за една Гранд Витара но 2.0 бензин с газова- не е самолет и вози зле но няма да се чупи често.
          Land Rover Discovery II, V8 4.0
          VW Golf VI variant
          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
            Те ти определение: Първото можеш да го приемеш за "Обикновено впръскване", а второто за "Директно впръскване"

[ATTACH=CONFIG]890916[/ATTACH]

Но темата май беше за друго ...
            Гагич , сега с картинката изяснява ли ти се?Само дето всмукателният клапан е затворил и тогава става *необикновеното* впръскване.
            Темата е неправилно формулирана.
            Би трябвало да е нещо от рода на : Къде да си поддържам , такъв... Монстър , с цел пъуването ми по трасето София-Панагюрище и обратно да е спокойно.
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Госпожо Николета70, виждам, че благодарение на коментарите на колегите започвате да се приближавате към правилния избор, затова няколко изречения и от мен. За пътуващ работещ човек на заплата /предвидим доход/ решението е нов автомобил.
              Месечен километраж по какъв маршрут и бюджет за инвестиция/режийни са следващите фактори, по които да направим правилен избор. Говорим тук за "джипоподобни", тъй че другото - за друга тема.
              Лада Нива нова не мога да коментирам, нямам наблюдения върху такива, а произведени 96 г. не бих препоръчал.
              Дачия Дъстер, само за дизел- перфектен за служебни цели. Да речем, че 2-3 такива ги караме 10-15 човека по схемата "палиш и тръгваш", ключовете не се свалят от таблото. Никакви проблеми до тук, икономични и каквото си трябва - имат си. Имаме база за сравнение, а и сме условно-опитни шофьори. Едното 4х4 го взех на 20 километра, днес го гледам че почти на 20000 станало. Единствено, засега, не го е карала някоя колежка, но мисля, че и в дамски ръце ще се държи уверено. Имаме и 4х2, абсолютно достатъчно е според мен за движение целогодишно по шосе. Нямам конкретни наблюдения по вашия маршрут, но при нас от около 15 години се пътува ежедневно по републиканска и общинска пътна мрежа. С всякакви коли - Опели, Фордове, Пежа, бусове и т.н. Гумите наистина са летни/зимни, среден или горен клас и се сменят по изискванията. За тия години няколко пъти се е случвало кола тръгнала на някъде да се върне и да мине по друг маршрут поради непроходим участък. В такъв случай, разбира се Нива има значително по-голям шанс от Вектра, ноо - частен случай и въпрос на преценка.
              Успех в избора!

Коментар

[QUOTE=rosen_offroad;3053801]Рав 4 - 2-ро поколение 2000-2006 си е баш с виско и не може да се сравнява като проходимост с Гранд Витара след 2006

Х3-ката пък има едно пластмасово моторче в раздатката дето сдава багажа ама казват се ремонтирало май.
                Рав 4 второто поколение си е баш с междинен диф,а муфата го блокира,а докато на Х3-ката се съсипе пластмасовата зъбчатка(а не моторче) в раздатката,от Гранд Витарата може би ще има само ръждиви люспи по асфалта.
                Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                Враца

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                  .
                  Рав 4 второто поколение си е баш с междинен диф,а муфата го блокира...
                  Land Rover Discovery II, V8 4.0
                  VW Golf VI variant
                  Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                    А баш,не ми се търсеше,но като че ли са превели моя пост и са му сложили картинки. Пет години го карАх,не ми е чужд.
                    Враца

Коментар

Я не се излагайте с тия дамски автомобилчета, жената иска и заслужава нещо по-мъжко - дайте и някой Патрол, ТЛК 80/100/200, или Г-е

Коментар

Да съм казвал, че е безпроблемно, не съм, но изкарва значително повече и ремонта им не е толкова скъп.
                        Grand Vitara 2.5 V6 кармазъ с доста подъл теглич.

Коментар

.....
                          А колегата с "Обикновено впръскване" лично на мен ми се струва малко несериозно предкамерното впръскване да е толкова безпроблемно освен, ако не става въпрос за карбураторен двигател без електроника.

Да съм казвал, че е безпроблемно, не съм, но изкарва значително повече и ремонта им не е толкова скъп.
                          Grand Vitara 2.5 V6 кармазъ с доста подъл теглич.

Коментар

За да не изглеждам като заслепен фен ще кажа,че според мен Х3-ката не е за жени,поради това че водещ е задния мост,а предния зацепва след пребуксуване,макар и мигновено.Поради тази причина ми се е случвало при подаване на газ на утъпкан сняг,или лед, да тръгне рязко с вратите напред и електрониката въобще да не може да я овладее т,е. типично поведение на кола със задно.В тоя ред на мисли НЕ ПРЕПОРЪЧАМ Х3 на жена,но горещо препоръчам РАВ 4.
                            Враца

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                              За да не изглеждам като заслепен фен ще кажа,че според мен Х3-ката не е за жени,поради това че водещ е задния мост,а предния зацепва след пребуксуване,макар и мигновено.Поради тази причина ми се е случвало при подаване на газ на утъпкан сняг,или лед, да тръгне рязко с вратите напред и електрониката въобще да не може да я овладее т,е. типично поведение на кола със задно.В тоя ред на мисли НЕ ПРЕПОРЪЧАМ Х3 на жена,но горещо препоръчам РАВ 4.
                              Точно. Даже фейслифта на РАВ4 2 има ESP, климатроник и мулти волан. Не се сещам за друг подобен автомобил с три дифа с толкова нисък разход на гориво (за D4D). И доста добър вървеж за тези 116 к.с.
                              8)

Коментар

Хаааа
                                Явно максимата, че човек и добре да живее, рано или късно си купува Тойота ( Рав4 ) е потвърдена не само от практиката ми.

След като слязох от отличния Бенц, и седнах в играчката Рав4.2 (преди фейслифта, бензинова 150 hp), се върнах в годините, когато карах карт.

И негативните усещания от сивата пластмасария вътре, и това, че като си затварям вратата, все едно си затварям вратичката на нощното шкафче (Мерседесите ме разглезиха), изведнъж се тушираха от кефа, че карта върви яко, на светофарите мога да съм номер едно, и като ида на вилата, мога да се катеря по ски-пистата по същия начин като с паджерото.

И макар, че това е бръмчилка за из града ( предвид мижавия клиренс), бих я похвалил за целите на Старшата.

Е, верно, днес един приятел се похвали с Рав4 2016 - еее, това е друга играчка - много харна, ама цифрите са в друг порядък.

Та и Рав4 бих я турил в списъка. Пътя от София до Панагюрище ми е много добре познат - все пак половин панагюрец съм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X