Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Надежден дизелов двигател за джип 2002-2005г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Надежден дизелов двигател за джип 2002-2005г.

Първоначално публикуван от Luftwaffe93 Преглед на мнение
    ... Аз лично не бих се доверил на тези ремонтни комплекти и спрейчета.
    А напразно. Един ремонтен комплект с фитили върши перфектна работа при повечето случаи на пробита гума и дори в по-леки случаи на странично срязване. Разбира се, в този случай е желателно да има и с какво да напомпиш гумата след ремонта.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз преди няколко години, с новозакупен автомобил, с нови гуми, карам в Родопите на майна си райна в 23:00 часа. На един завой изскочи камък колкото малка ябълка, реших да го прекрача, но го настъпих с вътрешния борд на гумата. Гумата каза ПУФ и спадна. Обхват няма, тъмно като в кучи г**, студено, наоколо само гора, 10 км до наи-близкото село... Дупката е колкото яйце... Е, запретнах ръкави и за 10 минути смених гумата и продължих. Ама какво правим, ако разчиташ на спрей или компресор? За това задължително резервна гума в багажника, пък кой каквото ще да казва...
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Уж двигател, пък резервни гуми взеха да се обсъждат.

Тия неща за резервната гума, не са чак толкова съществени. Човек на зор, прави и трудни неща. А с правилна подготовка и инструменти даже може да не е толкова трудно.

Аз лично имам случай, когато ми се наложи да товаря, гума от камион с джанта с тегло 80-100кг, и то без никакви помощни средства и съвсем сам. Един час се борих, и накрая намерих начин да я кача в каросерията на камиона.

Тук в случая, каквото и да стане, важно е да има някой, който да те потърси ако не пристигнеш. Дали ще си спукал толкова гуми, че и да искаш няма с какво да ги смениш, или ще е нещо по-лошо (да не се случва), все е добре някой да дойде на помощ. За целта си се екипираш с к'вото се сетиш, но и намираш някой на който да разчиташ. Драсваш едно съобщение, че тръгваш и едно като пристигнеш. Или други варианти, срещи с колеги, колежки, съвместно пътуване и пр. Това поне при лоши пътни условия, а не е излишно дори без тях.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Е, па ако караш 10 години едни и същи гуми, най-накрая ще се спукат?
          Аз съм проверил. На руските гуми им трябват поне 12г за да се напукат дотам че да започнат да си прещипват вътрешната.

Кемперът дойде с гуми с дот от 1981г и нищо си им нямаше като херметичност, ама те бяха мишелин.

Коментар

Ооййй,колко сте изписали и нищо по въпроса!Само гуми сменяте.Сори,рядко влизам-дежурства какво да се прави.Качвах се и на Витара-2008г.малко дървено вози,но ме наплашиха с 1,9 дизеловия мотор.Така ли е?Иначе има и едно копче дето се завърта за бавни,не съм ги пробвала,но сигурно стават.Ако Вие бяхте избирали между мицубиши оутландер и сузуки витара 2010г - 2008г.какво бихте избрали?За големите батковци ме разубедихте!

Коментар

Първоначално публикуван от nikoleta70 Преглед на мнение
              Ооййй,колко сте изписали и нищо по въпроса!Само гуми сменяте.Сори,рядко влизам-дежурства какво да се прави.Качвах се и на Витара-2008г.малко дървено вози,но ме наплашиха с 1,9 дизеловия мотор.Така ли е?Иначе има и едно копче дето се завърта за бавни,не съм ги пробвала,но сигурно стават.Ако Вие бяхте избирали между мицубиши оутландер и сузуки витара 2010г - 2008г.какво бихте избрали?За големите батковци ме разубедихте!
              То няма какво да се напише, освен фенщина.

Сядай и пробвай няколко. Което ти хареса - то ще е, освен ако не пробваш да настъпиш някоя особено болезнена мотика, за която ще ти кажем. Само пиши преди да го вземеш.

Коментар

След Фрийлендера по-голяма мотика може ли да настъпи ?

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                  След Фрийлендера по-голяма мотика може ли да настъпи ?
                  Може, може, и колкото е по-ново, толкова е по-дълга може да е дръжката.
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    То няма какво да се напише, освен фенщина
                    Освен фенщината Сузукито има диференциал и бавни.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      Освен фенщината Сузукито има диференциал и бавни.
                      ... и двигател от Гоуф.

Всичко това е ясно, просто темата е необятна, а наличните коли на пазара - краен брой. Като махне по чисто естетичен признак повечето, останалите може да ги пробва.

Коментар

... и двигател от Гоуф.
                        То не и и трябва по-голям.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Въпросът е не че е малък или голям, а че cecoa1 е фен на VAG. Това по въпроса за фенщината.

Иначе да, много си е добро сузукито. На мен ми е неудобно ама аз съм си аз.

Коментар

Ооййй,колко сте изписали и нищо по въпроса!Само гуми сменяте.Сори,рядко влизам-дежурства какво да се прави.
                            Като влезнеш след седмица, ще има още материал за четене, няма страшно. Ти само си гледай дежурствата.
                            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

1. Всички модерни дизели са да им береш страха, особено като вземеш кола на незнайни километри.
                              Имат демпферен маховик ( сменя се за 1500-2000 лева ), турбина ( поне 1000 ), дюзи ( 1000- ~ ) и разни други части в повече от един прост бензинов мотор.
                              2. Сузукито вози дървено защото окачването е по направено за извън пътя или лошите пътища. Общо взето колкото по комфортно на пътя вози един автомобил толкова е по зле извън него. Вие искахте автомобил за много лоши пътища. Предложих ви най джипестото от Сувчетата , че и чистокръвно японче а не някое англичанче или американче.
                              3. Митсубиши Аутлендър 2007-2012 има братя близнаци - Пежо 4007 и Ситроен Ц Кросър. Ако Аутлендъра ви допада включете и тях в търсенето - това са си автомобили правени в Япония от Митсубиши.

Успех.

Sent from my iPad using Tapatalk
                              Land Rover Discovery II, V8 4.0
                              VW Golf VI variant
                              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

... и двигател от Гоуф.
                                Всъщност Сузукито е с дизел на Рено.
                                От Голф слагат първоначално на Аутлендъра, после от PSA.

Само уточнявам.

А като предложение Хюндай Санта Фе 1, Туксон/Кия Спортидж(не кат' Пенчовата).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X