Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    За демонстрация колко ти е гояма пишката като се гониш по магистралата с леките коли ...
    Па като те кефи да дишаш пушилката на каращи пред тебе на горено масло гоУфове и калта от изпреварващи те в дъжда румънски ТИР-ове, и 60 коня стигат.

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
    Това че 4х4 си има преимущества няма спор . Обаче това кой , колко полза има от тях е друга тема . От личен опит мога да споделя че съм имал доста МПС -та 4х4 и винаги е била наложителна употребата му не за всекидневна и редовна употреба а в частични случаи . В един момент се замислих че ако го ползвам и се налага да го ползвам един или два пъти в годината и от това само бера негативите от употребата на МПС 4х4 по-добре да се разделим . Това от какво има нужда един човек може да прецени единствено той и никой друг . Последният път се наложи да мина 5 км за близо 3 часа , не защото имах аз проблеми , а защото пътя и всички пътища към мястото за където тръгнах бяха задръстени . И гОлема вълна че имах правилните гуми и че можех да си вкл. и предният мост . За мен и за моя начин на живот в момента лично ,употребата на 4х4 е излишна и не нужна . Това е за мен ! Какво е необходимо на пусналият темата и не мога да кажа и не мога да налагам мнението си . Предполагам че има глава на раменете си и ще успее сам да вземе решение .
    Винаги има първи път. Авторът на темата трябва да пробва дали ще му притрябва и пасне 4х4. Иначе аргументи "против" да искаш - навремето даже чух, че като спукаш гума, докато вдигнеш на крик и развъртиш 5-те или 6 гайки на огромните гуми, било голема и излишна мъка
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Re: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Колеги, Атеката не е толкова голяма и тежка. Според мен, ще е с много прилична динамика на дали ще му се опъват старите гоуфове и румънски тирове.
      Повечето коне са свързани с повече фураж, ползваш и храниш. Относно 4х4, на мен ми е нужно и задължително присъства във всичките ми автомобили.
      Ако трябва да купувам автомобил без 4х4 няма да е СУВ. Просто за себе си не виждам смисъл от висока кола с висок център на тежеста, клатене в завоите, по голями гуми, по скъпа поддръжка, по-голям разход на гориво, намалена аеродинамика, за какво?

Ванка, никой не ги оплюва, просто не им виждаме приложението в БГ.

Коментар

От: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Въпроса е , че като си вземе първи СУВ в един момент предразположен ще излезе на някоя полянка и това ще му хареса ! В последствие ще иска все по-високи и далечни полянки и тогава вече ще му потрябва 4х4 ! Дето се вика апетита идва с яденето ! Въобще нямам в предвид нещо по-хард от друсни полянка оффроуд ! Няма ли никакво намерение за кратки разходки извън пътя то не му трябва СУВ въобще !Мощността всеки си избира според портфейла ! Аз не искам да плащам големи данъци и застраховки и съм се примирил със 140 кончета под капака ми !

Коментар

Колеги, (както казаха няколко души вече) всеки има различни предпочитания и нужди. За някой 190 к.с. са много за други нищо не са.
          В момента карам Хонда Акорд 2.0, бензин, автоматик, 155 к.с. http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=12040
          Колата е
          - по-тежка от Атеката,
          - двигателя е по слаб от гледна точка на Nm,
          - скоростната кутия е 5-степенна
          Въпреки, тези параметри, колата вози супер комфортно. Не е от най-пъргавите, но аз не съм и състезател. Пътували сме 4-ма човека и препълнен багажник и нямаше проблем.
          Много съм доволен от колата, но реших да я сменям поради следните причини:
          - Много голям разход на гориво при градско каране. Зимата е около 13-14 бензин, тъй като я карам предимно на къси разстояния. Лятото - около 10.
          - Малко тромава е за градска кола. Като цяло е голяма за градска кола (а се налага да я ползвам и като такава)
          - Подземния ни гараж в сградата, където живеем е безумен. Маневрирането всеки ден там ме изнервя много и затова искам по-къс автомобил.
          - Не на последно място - кара ми се по висок автомобил. (градски SUV, не горски SUV)

Атеката пасва идеално като габарите, харесва ми много на визия, оборудването е супер. Въпреки скандалите около VW, мисля че качеството на автомобилите им е доста високо. Като цяло не карам много, затова повечето ми приятели ме посъветваха да си взема отното бензинов двигател. Варианта тук е 1.4 TSI, 150 к.с. Държа много на автоматичната 7 степпна DSG кутия. За съжаление, дизела със 150 к.с. е само с ръчна скоростна кутия (100% нарочно маркетингово решение). Големия дизел от 190 к.с. ми идва малко в повече, а и това е най - скъпия вариант и надвишава бюджета ми.

След около месец, ще има налична Атека за тест драйв. Ще ида да я пробвам - дано има вариант и с предно и с 4х4. Мисля, че така най-точно ще се прецени автомобила.
          Последно редактирано от mmihaylov; 11-10-16, 10:03. Причина: е

Коментар

От: Re: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
            Просто за себе си не виждам смисъл от висока кола с висок център на тежеста, клатене в завоите, по голями гуми, по скъпа поддръжка, по-голям разход на гориво, намалена аеродинамика, за какво?
            Па и да не е 4х4 на всичкото отгоре? Наистина - за какво?

Коментар

Говорим за България,все пак. А и по-добре лека кола 4х4 отколкото Сув 4х2. 4х4 няма нищо общо даже и другото да е със съвременните системи за сигурност. Пак казвам ,че говорим за България.
              M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                ....само не мога да разбера колко и какви СУВ 4Х2 сте карали, та толкова ги оплювате?
                На кашкая му изключваш задното и си става чист 'паркетник' 4х2.... Разликата дори при ежедневно каране наистина е голяма....
                Иначе като мощност - много комфортно си пътувах с него - 140к.с. на около 1400кг сухо тегло...
                Да, при изпреварване смъкваш 2-3 предавки, но пък се изстрелва достатъчно добре...
                Последно се сещам един Пасат, който на дълъг свободен участък реши, че не може някакъв СУВ да го изпреварва, както си кара със 80км/ч... И натисна газта явно до дупкав момента, в който вече се изравних с него...
                Да, свари ме неподготвен, та затова Кашкая приключи изпреварването някъде към 190км/ч, но нито за момент не му даде шанс на Пасатора..
                Недостатъка настина е, че хората явно ги дразни като ги изпреварва такова нещо - с Кашкая такива случаи(някой да се опитва да възпрепятства изпреварване) ми бяха много повече отколкото с Маздата или с Джипа...
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                  ...някой да се опитва да възпрепятства изпреварване
                  Това не ми се е случвало от поне 10 години. Къде ги намирате такива кретени?

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    На кашкая му изключваш задното и си става чист 'паркетник' 4х2.... Разликата дори при ежедневно каране наистина е голяма....
                    Иначе като мощност - много комфортно си пътувах с него - 140к.с. на около 1400кг сухо тегло...
                    Да, при изпреварване смъкваш 2-3 предавки, но пък се изстрелва достатъчно добре...
                    Последно се сещам един Пасат, който на дълъг свободен участък реши, че не може някакъв СУВ да го изпреварва, както си кара със 80км/ч... И натисна газта явно до дупкав момента, в който вече се изравних с него...
                    Да, свари ме неподготвен, та затова Кашкая приключи изпреварването някъде към 190км/ч, но нито за момент не му даде шанс на Пасатора..
                    Недостатъка настина е, че хората явно ги дразни като ги изпреварва такова нещо - с Кашкая такива случаи(някой да се опитва да възпрепятства изпреварване) ми бяха много повече отколкото с Маздата или с Джипа...
                    това не го признавам за недостатък, кретените /по Ясен/ се дразнят от всичко.........може би щото са такива по рождение

по темата, ако трябва да степенувам, за шосейно, предимо градско каране ще ги подредя /без значение от разхода, само по комфорт за каране в съответните условия/:
                    СУВ 4х4 on demand
                    СУВ 4х4 full time
                    СУВ 4Х2
                    лека кола 4Х4
                    лека кола 4Х2 с предно
                    лека кола 4Х2 задно
                    СУВ, ДЖИП 4Х2 задно, вкл. парт тайм

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                      по темата, ако трябва да степенувам, за шосейно, предимо градско каране ще ги подредя /без значение от разхода, само по комфорт за каране в съответните условия/:
                      СУВ 4х4 on demand
                      СУВ 4х4 full time
                      СУВ 4Х2
                      лека кола 4Х4
                      лека кола 4Х2 с предно
                      лека кола 4Х2 задно
                      СУВ, ДЖИП 4Х2 задно, вкл. парт тайм
                      На какво се основава подредбата на първите три места и защо СУВ да е по-добре от лека кола за шосе и град?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Това не ми се е случвало от поне 10 години. Къде ги намирате такива кретени?
                        Ясене , има стара поговорка : Лудото само се обажда.
                        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Re: От: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          На какво се основава подредбата на първите три места и защо СУВ да е по-добре от лека кола за шосе и град?
                          Аз съм на мнението на Ванката, на трето място слагам кола 4х4. Сува е по добре от гледна точка но по високата позиция на шофера, поне на мен ми е по комфортно, плюс по големия клиренс, паркираш на по високите бурдюри също зимата не лягаш по корем в коловозите.
                          Боголюбе има с какво да го сравня моя сув е 320 кона на баща ми 155 и съм сигурен, че на това малко сувче 190 коня ще са му абсолютно достатъчни. Ще те изреже и теб с 5.7 литровото хеми.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Дани е казал основните предимства, клиренс и висока позиция на шофера - особено удобно когато трябва да гледаш над паркирали коли, кофи и т.н. в любимото ни граЦко каране. Горната класация е лично мое мнение, на база 26 години шофиране предимно в Сф, от които първите 17г. леки коли, а от 2007 джип, два СУВ-а и Субару............... никого не искам да агитирам или да убеждавам, всеки има право да кара кавото иска, ред за Мототехника вече няма!

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                              Около 2001-ва са последните с 6.5 Detroit турбодизел-a, отличен мотор с повече от 500 нютона ! Бензиновите /да речем 8.1 литра/ ще харчат далеч повече от Хеми-то и са наистина безсмислени за у нас !
                              А иначе ето това е прекрасно за дълго пътуване и е сравнително ново и на малко километри...,но цената е доста висока:

http://www.autoscout24.ch/de/d/chevr...p%3d10%26r%3d5

Този търговец внася предимно щатски джипове и Сув-ове, 444 предложения има в момента:

http://www.autoscout24.ch/de/ip/voge...p%3d10%26r%3d5

пп: Горенаписаното е към Боголюб, да не сметне автора на темата, че е за него и да се втрещи човека
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от mmihaylov Преглед на мнение
                                .... Варианта тук е 1.4 TSI, 150 к.с. ....дизела със 150 к.с. е само с ръчна скоростна кутия .......
                                Поне съдейки по себе си мисля тук е отговора. 4х4, 2.0, 190 коня, автоматика с повечето предавки. Поне при мен малките изцедени двигатели горят ако не повече, то поне колкото по-големите, ако и на хартия да не е така. Просто 1.4 ако го натискаш да си стигне конете - все ще е към лютеницата.
                                От година опит на СУВ, 4х4, 2.0 дизел, 184 коня, осемстепенен автоматик - разходът е твърдо под десет, вкл.и градско в София. Минаваше и отиваше на 13 при извращения от сорта на магистрално каране с педал до ламарината. На скорости до 140-150 км си беше около 7-8 макс, свалял съм и до 5. За сравнение - А-класа бенз с 5-степенен автоматик ми гореше над 10 в града.
                                Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
                                Grand Cherokee 3.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X